Reteaua Corect

image-2022-08-5-25719283-41-presedintele-turc-recep-tayyip-erdogan-presedintele-rus-vladimir-putin.jpg

Putin ar putea vizita Turcia în aprilie, spune Erdogan / Nicio vorbă despre mandatul de arestare

08:57 / 30 martie /  Intra in discutie

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat că omologul său rus, Vladimir Putin, ar putea vizita Turcia pe 27 aprilie pentru inaugurarea primei centrale nucleare din țară, construită de compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom, potrivit Reuters, citat de HotNews.

Citeste mai mult »
30 martie 2023
Bogdan Tiberiu Iacob

INCREDIBIL, DAR NU IMPOSIBIL: SUA CLOCEȘTE REARANJAREA EUROPEI. CUM VA RĂSPUNDE RUSIA?

30 martie 09:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB6n

Generația actuală nu a crezut că britanicii vor ieși din UE, că turbulentul Trump va deveni președintele SUA, că pandemia va ține popoare întregi prizoniere în case ori că vom avea din nou un război în coasta Europei, la opt decenii după al doilea război mondial. Și totuși s-au întîmplat toate astea. De aceea, scenariul tot mai vehiculat de la o vreme privind modificări ale frontierelor unor state europene nu trebuie ignorat. Dinspre America începe să se audă cîntecul de sirene ale redesenării Europei, ceva de-a dreptul inimaginabil pînă acum. România unită cu Moldova, Polonia cu Ucraina și cine mai știe ce alte idei. Marea întrebare e cum vor reacționa rușii?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

DNA a dat iama în TAROM

30 martie 09:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB6k

Au loc percheziții. Se produc primele arestări. Sunt vizați mai marii duty-free-urilor. Pentru început. E vorba despre cei care practicau cele mai mari prețuri din Europa. Suportate de călători. Sub pretextul costurilor extrem de ridicate ale chiriilor pentru spațiile comerciale. Este vorba de trafic de influență. De luare și dare de mită. Dar atenție: acesta este doar începutul. Vine și sfârșitul.

Citeste mai departe »
29 martie 2023

Ia pastila SRS! Ucraineni scăpați de sub control

29 martie 12:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB63
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Ucraineni scăpați de sub control

Citeste mai departe »

„Scutul european”, proiect din care România face parte, prinde contur

29 martie 11:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB60
missile_shield-scaled.jpeg

Inițiativa, condusă de Germania, reunește alte 16 state: Belgia, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Regatul Unit, Cehia, România, Slovacia, Slovenia, Suedia și Ungaria, relatează Defenceromania.

Citeste mai departe »

Jumătate dintre bulgari nu vor să-și protejeze aliații din NATO

29 martie 09:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5W
image-2021-12-22-25257606-41-trupe-nato.jpg

Puțin peste 50% dintre bulgari nu vor să apere niciun aliat din NATO, dacă acesta ar fi atacat. Peste 10% nu vor ca NATO să-i protejeze, dacă Bulgaria ar fi atacată, potrivit Dnevnik, citat de Rador, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CIUCĂ, MESAJ ABERANT DE ZIUA SRI. AU ÎNCEPUT SĂ-L ÎMPACHETEZE CA PE DĂNCILĂ?

29 martie 09:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5T

Acum trei ani mă număram printre primii ziariști care remarcau o bizarerie: premierul Viorica Dăncilă, devenită o campioană a gafelor în public, nu o zbîrcea doar în vorbirea liberă, ci și în discursurile pe care le citea. Ceea ce însemna că cine îi scria discursurile gafa în contul premierului și foarte probabil deloc neintenționat, pentru a-i menține imaginea de politician, să zicem, neinspirat. După ce nu a mai fost premier, Dăncilă însăși a confirmat acest lucru. Un fenomen similar pare să se petreacă și în cazul premierului Ciucă, ale cărui mesaje ori discursuri scrise sunt de-a dreptul halucinante, pe alocuri, precum mesajul de ziua SRI, astăzi. Să fie împachetat și Ciucă de proprii consilieri, după modelul Dăncilă?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Noua hartă a Europei

29 martie 09:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5R

Credeam că asistăm doar la derapaje. La fantezii geopolitice. Dar se pare că lucrurile nu stau așa. Insistența cu care în ultima vreme se vorbește, de o parte a baricadei, despre unirea Poloniei cu Ucraina și despre reîntoarcerea Basarabiei la România, iar de cealaltă parte a baricadei despre pericolul destrămării Federației Ruse, ne obligă să reevaluăm aceste teme explozive. Și să vedem în ce măsură ele sunt lansate de laboratoare serioase și discrete în materie de geopolitică.

Citeste mai departe »

Moscova și Beijingul nu au găsit totuși un limbaj comun (presa rusă)

29 martie 08:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5P
media-164723259573738800.jpeg

Înțelegerile dintre Rusia și Republica Belarus privind munițiile nucleare ar putea împiedica realizarea planului de pace propus de China, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Foreign Policy: Unirea Poloniei cu Ucraina, soluția pentru Europa de Est după război

29 martie 08:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5M
media-167998922306970200.jpg

O construcție politică creată cu aproape 700 de ani în urmă oferă soluții pentru Europa de astăzi, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
28 martie 2023

Nikolai Patrushev, omul lui Putin”, prezintă viziunea Rusiei despre conflictul planetar

28 martie 14:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5L
32b1db1-patrushev.jpg

Patrushev, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, a acordat un interviu exploziv cotidianului Rossiyskaya Gazeta, ce-a fost publicat ieri, în ajunul celui de-al doilea „Summit pentru democrație” organizat de către Statele Unite. SOLIDNEWS prezintă varianta integrală a interviului, ce conține elemente extrem de utile pentru a pricepe mai bine strategiile geopolitice pe care Rusia le va implementa în perioada următoare. De asemenea, pentru o înțelegere și mai bună a viziunii lui Patrushev, considerat a fi cel mai apropiat colaborator al lui Putin, adăugăm la final și precedentul interviu acordat de acesta în ianuarie 2023, tot unei publicații rusești. (surse externe: rg.ru și memri.org), scrie SolidNews.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Avem nevoie de un Partid al Fermierilor Români

28 martie 11:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5K

În vreme ce proletariatul digital mărșăluiește ca Lelea Nebuna pe rețelele de socializare cu #slavăucraina-n gură, fermierii români au ajuns bătaia de joc a nomenclaturii de la Bruxelles. Li se oferă compensări de 1,4 Euro pe hectar pentru criza cerealelor, indusă de înecarea pieței est-europene cu produsele agricole ale țării aflată în război.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Magistrații au trișat

28 martie 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5H
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Magistrații au trișat

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Boală rusească, rusificarea României, suveraniștii recrutați de FSB, etc. Ce-i cu această ofensivă?

28 martie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5B

Ieri la Chișinău, Marcel Ciolacu, om politic mai potolit de felul său, a declarat că ''toți decidenții de la București și eu personal nu vom avea liniște până când trupul acestei țări (Moldova, n.m.) nu se va vindeca definitiv de boala rusească!” (stiripesurse) Ciolacu și-a organizat vizita la frații noștri de peste Prut ca să marcheze în mod solemn aniversarea a 105 ani de la decizia de unire a Moldovei cu România, deci ar fi fost logic ca el să menționeze eventualele eforturi de reunire a celor două țări, și totodată să denunțe teroarea istorică a sovietismului, ce-a fost responsabil de ororile petrecute în spațiul nostru după cel de-al doilea Război Mondial, inclusiv smulgerea Basarabiei din trupul țării. În loc de asta el a vorbit despre boala rusească de care suferă Moldova, fără s-o descrie, știind însă că o mare parte a moldovenilor (probabil majoritatea azi, dacă citim bine sondajele de opinie!) sunt rusofili sau rusofoni. Cu totul altceva era dacă Ciolacu emitea despre perspectiva prosperității prin reunire, blamând spiritul totalitar de tip sovietic, pentru că prin ceea ce a spus în mod sigur n-a reușit decât să devină antipatic pentru mulți moldoveni sau, în cel mai bun caz, să nu fie priceput. Ciolacu e un tip inteligent, deci în mod sigur a executat o operațiune de propagandă comandată.

Citeste mai departe »

`Putin este Satana. Nu-i pasă de nimic.` - Șoc în Rusia după ce o înregistrare a devenit publică

28 martie 09:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5A
media-167997977565811600.jpg

O înregistrare audio a unei convorbiri telefonice despre care se presupune că a avut loc între producătorul rus de muzică Iosif Prigojin și miliardarul Farhad Ahmedov creează unde de șoc în Rusia, după ce cei doi îl critică pe Putin. Prigojin a recunoscut că unele părți ale înregistrării sunt autentice, spunând totuși că altele sunt false și că este „o simbioză” între vorbele sale și un discurs generat de computer, potrivit Fontanka.ru, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Se întâmplă ceva? Klaus Iohannis, ședință cu șefii din SRI

28 martie 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5z
media-143341695074162900.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi, de la ora 12.00, la şedinţă de evaluare a stadiului măsurilor adoptate de SRI, în contextul provocărilor de securitate generate de războiul de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Rusia începe o nouă campanie de recrutare

28 martie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5w
media-166486144143791000.png

În această primăvară are loc o nouă campanie în Rusia, care caută recruți pentru a-și completa trupele în războiul din Ucraina. Reclamele promit bonusuri în numerar și beneficii atrăgătoare. Recrutorii cheamă pe neanunțate bărbați potriviți. Birourile de recrutare lucrează cu universități și agenții de servicii sociale pentru a convinge studenți și șomeri, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ceasul atomic a luat viteză

28 martie 09:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5v

Occidentul e în alertă. Maximă! Pentru că Vladimir Putin instalează o parte a arsenalului nuclear în Belarus. Sub pretextul ofertei făcute de Marea Britanie de a dota armata ucraineană cu obuze cu uraniu sărăcit. În realitate, decizia s-a luat demult. De dinainte ca Belarus să modifice Constituția, permițând astfel instalarea arsenalului nuclear în imediata vecinate a NATO și respectiv Uniunii Europene. În ce măsură ceasul extincției omenirii și-a accelerat ticăitul?

Citeste mai departe »

Situație fără precedent în Israel

28 martie 08:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5r
media-167773638008361700.jpg

Coaliţia premierului israelian Benjamin Netanyahu a plonjat luni în haos, după ce protestele masive din timpul nopţii, după demiterea ministrului apărării, au sporit presiunea asupra guvernului pentru a opri planurile controversate de revizuire a sistemului judiciar al ţării, relatează Reuters şi presa locală, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »
27 martie 2023

Ia pastila SRS! Libanul devastat și de fusul orar

27 martie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5n
SRS.jpeg

Libanul devastat și de fusul orar

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Operațiunea „Ocupați gările suveraniste!” se extinde prin S.O.S.

27 martie 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB5l

Ieri a apărut un sondaj de opinie ale cărui rezultate sunt de analizat, nu prin prisma acurateții lor, deoarece așa-ceva nu mai există demult, ci prin explicarea modificărilor bruște din cifrele raportate. CURS zice așa, pentru luna martie 2023: ”Scăderi la PSD și PNL. Surpriza primăverii este SOS România. Ușoare reveniri la PMP și USR.” Cifrele din dreptul partidelor sunt PSD 33%, PNL 21%, AUR 16%, USR 9%, UDMR 5%, PMP 5%, PU-SL 4%, SOS 4%, Altul 3%.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.