Reteaua Corect

7619201-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Război total Orban vs. Cîțu. Baronii noului val așteaptă semnul Cotroceniului

10:03 / 15 iunie /  Intra in discutie

Brusc în PNL a început un război violent. Asistăm la replici și contra-replici, dezvăluiri, poziționări și re-poziționări ciudate. În ritmul început avem toate șansele ca până la ora debutului lucrărilor Congresului de alegeri să avem un PNL praf și pubere. Toată această nebunie este privită cu atenție de un grup de baroni care nu intenționează să intre în luptă, să își păstreze capacitatea de negociere cu ambele tabere intactă și așteaptă semnul de la Palatul Cotroceni pentru a lua o decizie, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
Tesu Solomovici

Noul guvern israelian a depus jurământul. Adio Netanyahu...

15 iunie 10:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYS

O adevărată dramă s-a derulat ieri, în aula Knessetului (Parlamentului israelian) între orele 16 și 22, cu prilejul depunerii jurământului noului guvern al Israelului. Ceremonia s-a desfășurat într-o atmosferă tensionată, turbulentă. 36 de guverne au fost investite în cei 73 de ani de existență a Israealului, dar așa ceva nu s-a mai văzut. De pe băncile opoziției, Netanyahu orchestra scandalul. Discursul noului premier, Naftali Bennet a fost întrerupt în permanență cu vehemență, și președintele Knesset-ului, încă în funcție, omul lui Netanyahu, a fost nevoit să ordone scoaterea din sală a recalcitranților, campionii extremismului de dreapta israelian, deputații Smotrici și Ben Gvir, și a unor deputați colegi din propriul său partid, Licud.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

CSM, extremă urgență!

15 iunie 10:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYP

Consiliul Superior al Magistraturii este adus în situația în care, neîntârziat, trebuie să intervină. Și încă cu toată energia. Și autoritatea sa. Nu pentru a media un uriaș conflict interinstituțional generat de procurorul general Gabriela Scutea, care a atacat la baionetă Curtea Constituțională, ci pur și simplu pentru a sancționa exemplar acest derapaj. Este cel mai important examen pe care îl are de trecut Consiliul Superior al Magistraturii.

Citeste mai departe »
14 iunie 2021

Ia pastila SRS! Grindină cu rachete

14 iunie 12:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYD
SRS.jpeg

Grindină cu rachete. Ia pastila SRS! EP. 189.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Cine educă pe cine?

14 iunie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYB

Când s-a lansat lozinca „România educată”, reacția cunoscătorilor a fost aspră. Pretenția de proiect era fără acoperire, fiind vizibil o improvizație. Un profesor vorbea despre un „moment trist” în educația din România. Altul a emis un calificativ grav, încât nu-i de redat. Un dascăl spunea că „degeaba așteptați, nu este pricepere”. Personal, am fost izbit de ofensa din titlu (chiar întreaga Românie nu este educată?) și am pus întrebarea: „Cine educă pe cine?”.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Ravagiile Clotildei în România. Și posibile explicații

14 iunie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYA

În 2016, în perioada alegerilor locale, Le Monde titra despre Clotilde Armand ”Franțuzoaica care vrea să schimbe clasa politică românească”. O profeție încă departe de împlinire, dar care e pe drumul bun, totuși: Clotilde zguduie din ce în ce mai tare tot ce prinde: ideea de business, viețile cetățenilor bucureșteni, politica din propriul partid, pe cea din coaliția de guvernare, mass-media șamd. Figura exotică de odinioară pășește vîrtos pe urmele Ioanei D’ Arc, iar primăria, cum am scris deja, pare doar o treaptă spre o culme încă neclară, dar aproape certă.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

G7 în război cu China?

14 iunie 11:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYz

Ce se întâmplă la Geneva? Se joacă o comedie? O horă între unele state ale lumii care le exclud pe altele? Sau șefii de state întruniți în formatul G7 decid modalitățile în care urmează să contracareze China? Adică regulile după care urmează să declanșeze un nou Război Rece? Ce este acest G7? Și ce vrea el?

Citeste mai departe »

Robert Sighiartău a EXPLODAT după acuzațiile lui Orban

14 iunie 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYw
media-158066559790225500.jpg

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat luni că nu l-a "părăsit" pe preşedintele liberalilor, Ludovic Orban, la negocierile pentru formarea coaliţiei şi a Guvernului, aşa cum a susţinut acesta, şi a subliniat că nu a participat la negocieri deoarece nu a vrut să fie "părtaş al istoriei cu această mişcare de trădare a intereselor partidului", relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Joe Biden: Apărarea unui aliat NATO atacat „e obligație sacră”

14 iunie 09:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYm
media-162191428676696600.jpg

Preşedintele american Joe Biden consideră că apărarea unui aliat NATO atacat, prevăzută de articolul 5 din tratatul Atlanticului de Nord, este o "obligaţie sacră", a spus el, duminică, în conferinţa de presă după summitul G7, scrie AFP, potrivit news.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

”Moment de cotitură” pentru NATO. Ce se va discuta la summitul de luni la Bruxelles

14 iunie 09:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYk
image-2021-06-14-24858629-46-summit-nato-crucial-incepe-bruxelles.jpg

Liderii NATO speră să deschidă un nou capitol al relațiilor transatlantice la summitul ce începe luni și la care participă și președintele american Joe Biden, la reuniune urmând să fie pusă pe tapet - pentru prima oară - combaterea schimbărilor climatice, dar și ascensiunea militară a Chinei, transmite Reuters, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Așa o fi?

14 iunie 08:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYj
iohannis_pnl_17229700.jpg

Klaus Iohannis și PNL au venit la putere combătând, pe bună dreptate, corupția și proasta guvernare a guvernărilor PSD din mandatul lui Victor Ponta și din mandatele girate de Liviu Dragnea, scrie potrivit comisarul.ro profesorul Petrișor Peiu pe SpotMedia.ro.

Citeste mai departe »
13 iunie 2021

Marș, hoților!

13 iunie 12:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYi
31663411.jpg

Sub acest semn de exclamare, în ultima ei postare, de azi, Dana Budeanu descifrează adevărata semnificație a ieșirii furibunde a lui Rareș Bogdan. Dacă premierul Cîțu câștigă președinția partidului, toți miniștrii USR-PLUS vor fi dați afară.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Pantomima șefilor de state

13 iunie 11:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYg
SRS.jpeg

Pantomima șefilor de state. Ia pastila SRS! EP. 188

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Nicușor Dan, Clotilde Armand, Anca Dragu – noile automate de șah ale lui Maelzel

13 iunie 10:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxYa

Clotilde Armand se destinde. În timp ce mirosul îngrozitor învăluie Sectorul 1, din cauza deșeurilor neridicate , iar șobolanii se plimbă nestingheriți pe străzi, ca în ”Nosferatu”, (s.n.), primarul Clotilde Armand joacă șah. Alături de ea, Nicușor Dan, primarul Capitalei. Lângă Kasparov, pe scenă, se află Anca Dragu, președinta Senatului. „Șahul este o ocazie unică de a dezvolta armonios mintea copiilor, de a învăța importanța răbdării și planificării”, a spus în deschidere Anca Dragu.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Detonarea lui Rareș Bogdan

13 iunie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxY6

Number 2, numărul doi în PNL și preferatul lui Klaus Iohannis, a făcut explozie. Îl acuză pe numărul 1, respectiv pe Ludovic Orban, că minte sfruntat. Cu nerușinare. Și că a înșelat pe față întreg partidul. Și îl amenință cu devoalarea și excomunicarea. Rareș Bogdan și-a construit însă o fortăreață pe o temelie de lut.

Citeste mai departe »

Rareș Bogdan: Nu înțeleg de ce Orban a ales să mintă!

13 iunie 10:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxY5
media-156528358429030400.jpeg

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, îl acuză pe liderul PNL, Ludovic Orban, că minte în momentul în care spune că a fost părăsit în timpul negocierilor pentru formarea Guvernului. Rareș Bogdan îi transmite că este a treia oară când minte public și îl acuză că a cedat trei ministere către colegii de alianță pentru a-și asigura funcția de președinte al Camerei Deputaților, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
12 iunie 2021

Ia pastila SRS! De râsul curcilor

12 iunie 12:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxY2
SRS.jpeg

De râsul curcilor. Ia pastila SRS! EP. 187.

Citeste mai departe »

Putin trimite MESAJE înaintea summitului Rusia-SUA

12 iunie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxY0
media-162128262767551700.jpeg

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi-a exprimat vineri speranţa că omologul său american, Joe Biden, se va arăta mai puţin impulsiv decât predecesorul său Donald Trump, cu câteva zile înainte de un mult aşteptat prim summit între cei doi şefi de stat, notează AFP, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

OBRĂZNICIA DISTRUGE ROMÂNIA (NORMALĂ?)

12 iunie 11:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxXV
media-162266187514374300.png

Am ajuns cu toții, din păcate, să ne obișnuim cu incapacitatea instituțonală și birocratică a coaliției intitulate CDR 2.0.

Citeste mai departe »
11 iunie 2021

Ia pastila SRS! Cine o protejează? USR sau guvernul?

11 iunie 12:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxXU
SRS.jpeg

Cine o protejează? USR sau guvernul? Ia pastila SRS! EP. 186

Citeste mai departe »
Petru Romosan

„Capcana lui Tucidide” şi virusul sino-american

11 iunie 10:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxXS

Ipoteza unei posibile „capcane a lui Tucidide” aplicabilă azi relaţiilor politice, economice şi militare dintre SUA, marea putere mondială în declin, şi China, puterea în ascensiune, a fost formulată pentru prima dată de Graham T. Allison jr. în cartea sa Destined for War : can America and China escape Thucydides’s trap ? (publicată de Houghton Mifflin Harcourt în 2017).

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.