Reteaua Corect
10 august 2022
Bogdan Tiberiu Iacob

SAURON ȘI-A PIERDUT OCHIUL: CUM A SCĂPAT PAHONȚU DE OMUL LUI COLDEA

10 august 11:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZQ

O știre generos difuzată de presă zilele trecute, anume trecerea în rezervă a unui greu din SPP, generalul Costin Nedelea, a scăpat din vedere un element foarte interesant, ținînd de bucătăria internă a statului-paralel. Mai exact, Nedelea a cam plecat cu un șut în fund, semn că n-a prea fost iubit în serviciul cel mai apropiat de Iohannis.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Speculanții de energie

10 august 10:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZK

Marcel Ciolacu, liderul PSD, cel mai important reprezentant al majorității parlamentare, a lansat ieri în spațiul public o informație cumplită. Și anume că statul a vândut în urmă nu cu mult timp energia la un preț, iar acum este silit să cumpere energia de zece ori mai scump. Probabil că așa și stau lucrurile. Este de presupus că Ciolacu e bine informat. Ceea ce înseamnă nici mai mult, nici mai puțin, că ne-am furat cu bună știință căciula. În beneficiul cui?

Citeste mai departe »
9 august 2022

Ia pastila SRS! Rusia impune pacea unde a semanat razboi

09 august 11:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZz
SRS.jpeg

Rusia impune pacea unde a semanat razboi (Ia pastila SRS! Ep. 722)

Citeste mai departe »

Armata rusă poate fi pusă pe butuci. Microelectronica armamentului este produsă în SUA și Asia

09 august 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZt
ae9a5c86fc893950ddccda9a011f604b.jpg

Armele și echipamentele rusești folosite în Ucraina depind de microelectronica produsă în Occident în special și în locuri precum Japonia, Taiwan și Coreea de Sud, potrivit unui nou raport publicat luni și citat de Newsweek.

Citeste mai departe »

Biden semnează marți documentele privind aderarea Finlandei și Suediei la NATO

09 august 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZq
download.jpg

Presedintele american Joe Biden va semna marti documentele necesare pentru aderarea Finlandei si Suediei la NATO, conform programului liderului american, publicat de Casa Alba, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Vladimir Putin s-a interesat de conflictul din Nagorno-Karabah

09 august 09:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZl
media-165955423847810200.jpeg

La inițiativa părții armene, președintele rus Vladimir Putin a avut o convorbire telefonică cu premierul armean Nikol Pashinian, a informat luni serviciul de presă al Kremlinului, potrivit Interfax, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

România infirmă vehement zvonurile privind livrarea de armament către Ucraina

09 august 09:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZk
media-165995095666160300.jpg

Contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care monitorizează încă de la începutul războiului evoluţia armamentului din ambele tabere, a prezentat luni imagini video cu ceea ce ar putea să fie armament trimis de România armatei ucrainene. Potrivit sursei citate, în imagini sunt prezentate obuze de 122 milimetri fabricate în România de Romarm în 2022, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

NOUL SPORT PREFERAT AL GUVERNANȚILOR: NE IAU DE PROȘTI ȘI NE TRIMIT DUPĂ FENTE

09 august 09:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZh

De luni bune, în România ia amploare un fenomen dramatic: crearea de perdele mediatice de fum pentru a lăsa falsa impresie cetățenilor că avem un președinte, o coaliție și un guvern care lucrează la vreme de război și de criză economică, atunci cînd, de fapt, totul băltește, iar țara trăiește din împrumuturi usturătoare. Săptămînal, în spațiul public sunt aruncate teme false care să ocupe atenția cîteva zile; apoi, dispar fără urmă și altele vin să le ia locul. În felul ăsta, timpul trece, leafa – mai mult a bugetarilor – merge și România am spune că rămîne încremenită în proiect, dar asta doar dacă ar exista vreo umbră de proiect.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Păcălirea lui Ciolacu. O fentă politică?

09 august 09:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZg

Tot mai insistent pe piață sunt lansate zvonuri cum că Marcel Ciolacu va fi sărit din „rotativă”. Cu alte cuvinte că, din ianuarie, PSD nu va primi poziția de premier, așa cum s-a stabilit atunci când a fost alcătuită coaliția. Atenție, printr-un document scris. De aici încolo se vehiculează posibilitatea scoaterii forțate a PSD de la guvernare. Ba mai mult, este lansată și teza, chiar și de către Ciolacu însuși, a alegerilor parlamentare anticipate. Să vedem ce ne spune logica formală.

Citeste mai departe »
8 august 2022

Ia pastila SRS! Razboiul de 50 de ani

08 august 11:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZe
SRS.jpeg

Razboiul de 50 de ani (Ia pastila SRS! Ep. 719)

Citeste mai departe »

Rușii accelerează pregătirile pentru „referendumurile” din zonele ocupate

08 august 10:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZc
15878516_303.jpg

Este posibil ca oficialii de ocupație ruși să își accelereze pregătirile pentru pseudo-referendumurile ilegitime privind anexarea de către Moscova a teritoriului ucrainean ocupat, spune Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în ultima sa evaluare, relatează HotNews.

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Despre „rasismul” din discursul lui Victor Orban

08 august 10:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZb

Îmi propusesem să nu citesc discursul lui Viktor Orban în fața mulțimii adunate la Tușnad. Motivul era simplu: știam exact ce reacții isterice vor avea „patrioții noștri de mucava” față de simpla prezență a premierului ungar în Transilvania. Iar dacă va scoate o singură silabă despre autonomie, eram sigur că acest gen de patriotism va sări în aer.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Este Klaus Iohannis un lider extremist?

08 august 10:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZ8

Este o întrebare cardinală. Iar de răspunsul corect depind în viitor multe. Atât în ceea ce privește poziționarea României în rândul statelor Uniunii Europene, cât și legat de cariera sa politică, ce ar putea sau nu continua și după încheierea mandatului. Înainte de toate însă, e important să lămurim aceste concept de extremism.

Citeste mai departe »

Analiștii explică sensul vizitei lui Blinken în Africa

08 august 09:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZ3
media-165290848938398800.jpg

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit duminică în Africa de Sud, începându-și călătoria în Africa care este descrisă pe larg de către presa americană ca fiind un nou efort de a readuce aliații și o renaștere a politicii de tip Război Rece. Deși în încercarea de a contracara influența Chinei și a Rusiei, SUA nu reușesc să formeze un nou club pentru a-și atinge obiectivul de a conține cele două țări, având în vedere cooperarea semnificativă dintre China și Africa și angajamentul profund al Rusiei în regiune, au declarat analiștii, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Care va fi configurația parlamentului în noua sesiune din toamnă. Imagine complet diferită

08 august 09:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzZ1
Care-va-fi-configura--ia-parlamentului---n-noua-sesiune-din-toamn----Imagine-complet-diferit---fa-----de-decembrie-2020 (1).jpg

În doar jumătate de an, aproape toate grupurile politice din parlament au suferit modificări după demisii sau revocări, în paralel cu nașterea unor noi structuri care vor oferi parlamentului din toamnă o imagine total diferită față de cea din decembrie 2020, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Atacul asupra centralei nucleare din Ucraina este "sinucigaș", spune șeful ONU

08 august 09:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzYX
c2g9MzFmY2I1ZjA5OGY3Mzg3Mzg3ZDBhNTM0Yjk5Mzk3NWM=.thumb_.jpg

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că orice șansă de negocieri va fi închisă dacă Rusia va organiza referendumuri în zonele ocupate și că cei care îi vor ajuta să facă asta vor fi trași la răspundere. "Nu vom ceda nimic din ce este al nostru", a afirmat el. Totodată, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut ca inspectorii internaționali să aibă acces la centrala nucleară Zaporojie, după ce Ucraina și Rusia s-au acuzat reciproc în weekend de bombardarea celei mai mari centrale atomice din Europa, scrie Reuters, potrivit Digi24.

Citeste mai departe »
7 august 2022

Ia pastila SRS! Lambada lui Ciuca

07 august 14:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzYT
SRS.jpeg

Lambada lui Ciuca (Ia pastila SRS! Ep. 716)

Citeste mai departe »

'Războiu' Vogue!

07 august 09:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzYK
media-158506860102474200.jpg

Din pacate, populatia Ucrainei este condusa de un mascarici, un pion al celui mai influent oligarh de presa din Ucraina, devenit un propagandist de mana a doua. Este folosit precum un fotomodel ratat, destinat sa convinga oamenii sa doneze precum la teledonurile sociale din anii 90.

Citeste mai departe »

TEXAS N-A FOST TUȘNAD: ORBAN A SPULBERAT REGIMUL BIDEN PE PĂMÎNT AMERICAN. ȘI A PRIMIT OVAȚII!

07 august 09:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzYI
orban-cpac.jpg

Viktor Orban la Dallas și un discurs primit cu aplauze furtunoase la conferința conservatorilor (Conservative Political Action Conference CPAC) din Texas. În care liderul ungur a punctat cîteva dintre cele mai mari probleme al Europei și Americii, începînd cu încurajarea migrației necontrolate pînă la distrugerea familiei tradiționale, ori impunerea de taxe fiscale împovărătoare pentru cetățeni. Un discurs împănat cu referiri la cultura americană, de la familia Ewing la Chuck Norris și Clint Eastwood, dar și cu citate din papi. Și, nu în ultimul rînd, un discurs cu poante excelente. Într-un cuvînt, ceva ce nu veți auzi vreodată din gurile plate și acre ale politicienilor români, care au umor, dar numai involuntar, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Viktor Orban, o lovitură de mare maestru

07 august 09:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzYH

Ne place sau nu ne place de el, îi aprobăm sau nu acțiunile, îi dezaprobăm sau dimpotrivă, discursul incendiar la adresa Uniunii Europene, sau legat de tradițiile creștine, de familie, ori de rasa europeană. Independent de atitudinea noastră, obiectivă sau subiectivă, trebuie să încercăm să fim realiști. Prin mutarea pe care a făcut-o în Texas, în fața membriilor și simpatizanților Partidului Republican, Viktor Orban a dat o lovitură de mare maestru. De experimentat și inspirat geopolitician.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.