Reteaua Corect

media-167541400661195300.jpg

Conflictul Ligia Deca - Vasile Dîncu, dincolo de politică. Ce spune legea

12:14 / 03 februarie /  Intra in discutie

Ministrul Educației, Ligia Deca, este ținta criticilor vicepreședintelui PSD Vasile Dîncu, după o decizie luată la nivel de minister. Ligia Deca i-a retras atribuțiile secretarului de stat Florin Lixandru (PSD), după ce acesta ar fi făcut unele gesturi împotriva demersului ministerial de redactare a noilor legi ale educației. După unele discuții în cadrul coaliției, Lixandru și-a primit înapoi o parte dintre atribuții, însă Vasile Dîncu a continuat să o critice pe Ligia Deca și să-i ceară cedarea de atribuții, vehiculând inclusiv ideea că PSD i-ar putea cere demisia, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
3 februarie 2023
Cozmin Gusa

Să-l auzim pe LuCOVID cel viclean cum explică corupția din pandemie

03 februarie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPP

Am văzut promo-ul de la Realitatea PLUS ce anunță emisiunea Alexandrei Păcuraru, astăzi de la orele 21, ce-a reușit să-l scoată din bârlog pe Ludovic Orban care s-a ascuns acum câteva zile după ce așa-zisa, presupusa amantă, dacă nu chiar amanta lui din partid a publicat o scrisoare deschisă în care, cei care ați citit-o știți bine, te îngrozești să vezi de ce era preocupat ăsta ca prim-ministru, ca președinte de partid, ca președinte al Camerei Deputaților în timp ce noi speram de la el că el conduce. S-o pună pe aia pe funcții, să-i persecute iubitul, fostul iubit, care era pilot la Tarom, s-o scoată de la Tarom, s-o ducă la Parlament, certuri în noapte, iubire pe la partid, pe-acolo. Un dezastru!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

MOSCOVA FOLOSEȘTE ABERAȚIA ”MAIA SANDU-PREȘEDINTA ROMÂNIEI” DREPT ARMĂ CONTRA MOLDOVEI

03 februarie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPO

Concomitent cu amenințările ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la adresa Moldovei, care ar putea deveni următoarea Ucraină, în presa rusă explodează un scenariu intens vehiculat în ultima vreme de presa și politicienii de la noi, în pofida stupidității lui, așa cum am demonstrat deja, într-o analiză. Problema e că respectiva stupiditate – o imposibilitate politico-legislativă – ajunge acum să servească perfect intereselor Moscovei, care se folosește de ea în cadrul retoricii anti-Chișinău.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Adevăr și mistificare în țeapa OMV

03 februarie 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPN

O ținem tot într-un scandal pe tema OMV. Și pe bună dreptate. Nu reușim să taxăm în mod rezonabil veniturile cu totul și cu totul neobișnuite obținute de această societate cu capital majoritar austriac. Dar cât este adevăr și câte este fabulație în tot acest scandal? Nu cumva ne supărăm ca văcarul pe sat?

Citeste mai departe »
2 februarie 2023
Cozmin Gusa

„Rotativa'' s-a blocat!

02 februarie 12:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPI

PNL vrea liste comune cu PSD în 2024, decise înaintea schimbării lui Ciucă cu Ciolacu, dar pesediștii refuză.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Al cui e programul de guvernare?

02 februarie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPH
SRS.jpeg

Al cui e programul de guvernare? (Ia pastila SRS! Ep. 1163)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Secretele lui Ludovic Orban

02 februarie 11:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPE

Sau, altfel zis, „Secretul lui Polichinele”. Este titlul pus de Cristina Todoran unei confesiuni foileton adresate opiniei publice. Și care devoalează o față mai puțin cunoscută a fostului premier și președinte PNL. Un uriaș scandal! Și care vine aproape la pachet cu alt scandal. Cel generat de dezvăluirile despre Romarm, despre care aflăm detalii imediat după ridicarea de acasă a celebrului sportiv Victor Pițurcă. Împreună cu fiul său, și el încătușat. Senzația mea - iar flerul nu prea mă înșală - este că Ludovic Orban se înfundă până peste cap. În propria hazna.

Citeste mai departe »

Reacția lui Ludovic Orban în scandalul amantlâcului

02 februarie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPD
orban-cristina-todoran.png

Jurnaliștii de la Puterea au publicat o scrisoare despre care spun că i-ar aparține „amantei lui Ludovic Orban”, o anume Cristina Todoran, scrie Bugetul.

Citeste mai departe »

Ministrul Apărării din Ucraina: Rușii vor începe ofensiva dezlănțuită

02 februarie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPB
media-165825778966678100.jpg

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că Rusia pregătește o nouă ofensivă majoră și a avertizat că aceasta ar putea începe chiar de la 24 februarie, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Raport neașteptat de la Washington: Occidentul ar trebui să schimbe cursul în Ucraina

02 februarie 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPz
Un-raport-nea--teptat-de-la-Washington--Occidentul-ar-trebui-s---schimbe-cursul---n-Ucraina.jpg

Războiul din Ucraina, cel puțin pentru unii factori de decizie din capitalele occidentale, poate fi măsurat în livrările de arme. Răspunsul lor la atacul brutal declanșat de Rusia în februarie anul trecut a fost o paradă de armament. Însă acum, un raport al RAND Corporation, un think tank din Washington, susține că, cu cât războiul dintre Rusia și Ucraina se prelungește, cu atât mai probabil există riscul unei escaladări în care Moscova ar intra într-un conflict deschis cu NATO, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Instrucțiuni clare înaintea summitului de la Kiev: 'Purtaţi costum, nu verde ca Zelenski'

02 februarie 10:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPy
media-166924665567959900.png

În condiţiile în care un tren plin cu oficiali UE se pregăteşte să ajungă joi în Ucraina, la Bruxelles a fost transmisă o notă internă de pregătire a călătoriei, în care sunt instrucţiuni clare, inclusiv în materie de cod vestimentar, pentru că hainele pot transmite un mesaj, scrie POLITICO, conform news.ro, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
1 februarie 2023

Ia pastila SRS! Pensionarii jefuiți de guvern

01 februarie 12:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPo
SRS.jpeg

Pensionarii jefuiți de guvern (Ia pastila SRS! Ep. 1159)

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Ideologul Brexit-ului recunoaște că lumea occidentală e condusă de Statul Paralel

01 februarie 11:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPm

„Puterea aparține Statului Paralel, iar asta e bine!'' Asta ne-a anunțat zilele trecute Dominic Cummings, fost consilier-șef al lui Boris Johnson, director al organizației ce-a realizat strategia Brexit-ului, sub deviza ''Vote Leave''. Deși are doar 51 de ani, Cummings a lucrat în ultimii 15 ani în culisele puterii britanice, trebuind să-și părăsească poziția în 2020, în urma unei ambuscade mediatice căreia i-a căzut victimă în pandemie. Omul a fost considerat ''deșteptul'' cancelariei britanice, fiind inclusiv subiectul unor filme documentare sau artistice, chiar pe Netflix.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Clubul Presei renaște

01 februarie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPk

La îndemnul lui Maricel Păcuraru, antreprenorul grupului de televiziuni Realitatea, și cu susținerea lui Cozmin Gușă și a Grupului de Gândire Liberă Gold FM, am decis să inițiez crearea Clubului Presei. Acest demers are drept scop asigurarea unei mai bune informări a cetățeanului, prin protejarea ziariștilor curajoși și asigurarea unei informări mai complete și mai oneste a cetățenilor. Acest demers este declanșat chiar acum, prin acest prim semnal.

Citeste mai departe »

Zelenski anunță reforme majore în Ucraina

01 februarie 10:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPe
Zelenski-anun--------reforme-care-vor-schimba-realitatea-social----juridic-----i-politic-----n-multe-feluri---.jpg

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că pregăteşte noi reforme în Ucraina, care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri. El a mai spus că a discutat şi cu premierul canadian Justin Trudeau, care a înţeles că mişcarea olimpică şi sportul în general trebuie protejate de încercările Rusiei de politizare, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

FBI a percheziționat biroul lui Joe Biden

01 februarie 10:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP7
media-166857196812298500.jpg

FBI a percheziţionat, în noiembrie, fostul birou privat al preşedintelui Joe Biden la Washington, după ce echipa acestuia a notificat Arhivele Naţionale că a găsit acolo documente clasificate, potrivit unui oficial al Departamentului de Justiţie şi unei alte surse familiare cu acest caz, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Maia Sandu - președinta României? Schiță de proiect

01 februarie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP5
maia-sandu-770x540.jpg

Această temă a înfierbântat multe condeie până acum, mai ales la București. Diverși analiști și observatori politici din România spun că ar fi o criză de prezidențiabili, relatează Spotmedia.

Citeste mai departe »

Armata spionează criticii guvernului britanic. LISTELE NEGRE făcute de guvernul României!

01 februarie 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP4
cenzura-sursa-foto-cyberhoot.jpg

În cea mai recentă ediție a emisiunii „Scamatoriile Iosefinei” de la Radio Gold FM, Iosefina Pascal a avertizat asupra pericolului pe care-l constituie încercarea de control al populației care este pe cale să fie implementat inclusiv cu ajutorul armatei, scrie Solidnews.

Citeste mai departe »
31 ianuarie 2023

Cine îi va lua locul lui Stoltenberg la șefia NATO. Să fie Iohannis?

31 ianuarie 13:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP2
thumbs_b_c_dcfffef18111b715b37996e8297765e2.jpg

În contextul războiului care afectează Europa, cursa pentru funcţia de viitor secretar general al NATO a început. Jens Stoltenberg a oferit constanţă în condițiile în care ţările occidentale se grăbeau să ajute Ucraina să respingă trupele invadatoare ruse. Dar mandatul său expiră în septembrie și sporesc speculaţiile despre cine i-ar putea lua locul, comentează Politico, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

SURSE - Cum ajung primarii să primească 50% în plus la salariu

31 ianuarie 13:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOZ
media-164926447031615800.jpg

Primarii sau alți aleși locali s-au plâns în nenumărate rânduri de faptul că au salarii prea mici, raportat la volumul de muncă. Guvernul vine să rezolve această problemă și se va oferi o creștere a sporurilor cu până la 50%, însă condiționat, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Fost ministru: Pițurcă este cu protecție mare în Guvern

31 ianuarie 13:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOY
media-163185753674223400.jpg

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, susține că USR a încercat să îl schimbe pe Gabriel Țuțu de la șefia Romarm, care este implicat alături de Victor Pițurcă în dosarul achiziției măștilor neconforme. Năsui arată că s-a lovit de un adevărat zid în ceea ce îl privește pe Gabriel Țuțu, asta pentru că este protejatul ministrului Energiei, Virgil Popescu, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.