Reteaua Corect

Untitled.260x500x0resized.jpg

Fenomene paranormale în Guvernul României

12:19 / 11 decembrie /  Intra in discutie

Mai exact, la secretariatul general pentru revoluționari. În urma dezvăluirilor pe care le-am făcut referitoare la modul în care fostul maior de miliție Gheorghe Ivașcu a participat la represiunea din decembrie 1989 și care devenise membru în consiliul general al secretariatului de stat pentru revoluționari, acesta a fost nevoit să-și dea demisia. A pierdut o leafă lunară de câteva mii de lei. Dar s-a întâmplat un fenomen paranormal.

Citeste mai mult »
11 decembrie 2017
Stelian Tanase

Cine se face vinovat de eșec?

11 decembrie 13:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWU

Miine este exact un an de la alegerile parlamentare. Estimp, una din tezele favorite ale Opoziției este că situația politica grea e din vina celor care nu s-au prezentat la vot. Mai ales la alegerile parlamentare. Între cele din vară și cele din decembrie PNL a pierdut 1,2 milioane de voturi. A fost o cădere drastică.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Să ne pregătim pentru o lungă hibernare

11 decembrie 11:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWE

Ce să mai alegi azi în România între un partid recesiv comunisto-securist, corupt, de nereformat, reprezentat de personaje din ce în ce mai penibile, mai inconsistente de la o generaţie la alta (de la Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu la Liviu Dragnea, Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu – o decădere evidentă !), şi o armată de ocupaţie din ce în ce mai numeroasă, reprezentată de băştinaşi cu pretenţii „occidentale”, dar în fapt închiriaţi, cu miile, poate cu zecile de mii, ca mercenari ieftini ai unor cauze străine ? Să alegem în locul neosovieticului PSD struţo-cămila liberalo-băsistă (globalistă) PNL ? Sau să alegem USR-ul fabricat în eprubetele „statului paralel” la comanda aceloraşi globalişti ? Sau să ne lăsăm prostiţi de simpluţele partide aşa-zis naţionaliste, controlate de nişte ofiţeri semidocţi şi vetuşti ? Venerabilul agitator politic Victor Rebengiuc, 85 de ani (”Nu sunt agitator politic şi nu am concepţii politice”), ni-l recomandă patetic pe „preacinstitul” Dacian Cioloş runda a doua, mai nou cu micuţa sa Platformă România 100, un pseudotehnocrat aparent sub bună acoperire, cunoscut ca având deja o carieră „paralelă” şi umbroasă, bruxelez cu proptele ştiute : „E nevoie de dumneavoastră, e nevoie de un partid care să fie format din oameni care-şi doresc cinste, îşi doresc adevăr, îşi doresc o politică normală în ţara asta. Eu mi-o doresc de foarte multă vreme [...]” (Victor Rebengiuc citat). Sau să alegem partidul SIE, ceva mai umblat şi vorbitor de limbi străine, în locul partidului SRI, supranumeric ?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Scânteia care îl aruncă în aer pe Liviu Dragnea

11 decembrie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWC

Pentru prima dată după mult timp, plăcile tectonice din PSD nu se mai mișcă alandala. Dimpotrivă. Echilibrul s-a rupt. Ele se deplasează într-o singură direcție. La capătul acestui proces, care nu va dura prea mult, Liviu Dragnea își pierde ambele funcții. De președinte al celui mai mare partid din România și de președinte a Camerei Deputaților. Iar cauza este cu totul și cu totul alta decât tărăboiul din stradă.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Un mister: de ce tac Casele Regale europene la moartea Regelui Mihai?

11 decembrie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWA

Cazul Regelui Mihai devine tot mai straniu, pe măsură ce trece timpul. Pe lîngă faptul că funeraliile fostului suveran îmbracă forme neobișnuite, iar cuvîntul de ordine e secretomania, apar serioase semne de întrebare dintr-o direcție cu totul neașteptată. Mai precis, cu toată anvergura personajului, fost Rege al unei țări europene mijlocii, fost mareșal, șef de stat în timpul celui de al doilea război mondial și înrudit cu mari figuri regale, Mihai l pare să fie ignorat cu desăvîrșire în afara țării.

Citeste mai departe »
10 decembrie 2017

Liviu Pleșoianu, mesaj cu tâlc pentru oamenii care ies în stradă

10 decembrie 16:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWy
ples.jpg

În contextul în care, vineri, Consiliul constituţional francez a validat un text de lege în baza căruia Parchetul este subordonat ierarhic Ministerului Justiţiei, deputatul PSD Liviu Pleșoianu iese la rampă întrebându-se retoric, într-o postare pe Facebook, „de ce nu sunt proteste „#” în Franța chiar acum”. Tot Liviu Pleșoianu vine cu explicația: „pentru un singur și foarte simplu motiv: Franța nu le-a permis altor state să finanțeze, prin ambasade și ONG-uri de tip „guerrilla”, #MANIPULAREA cetățenilor săi!”, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

România aproape de dictatură

10 decembrie 16:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWw

Florin Iordache sluga lui Dragnea a iesit iar în public. El este folosit de PSD ca să arunce baloane de incercare și să testeze piața. Dacă prinde, partidul preia. Dacă este respins, se spune că a fost cu titlu personal. Să spună prostii este registrul lui normal. Iordache nu e prost cum cred mulți din cauza aparițiilor lui de clown. Știe perfect în ce kkt s-a băgat incă de la OUG 13. Carierismul lui este însă pe măsură. Pofta de mărire, de parale și frica de tribunal îl țin treaz. Acum a zis serios că dacă vrea PSD poate să instaureze dictatura! A vorbit în nume propriu sau în numele PSD ? Iordache nu e în situația să emită păreri independente. El zice că PSD a ciștigat alegerile și, în consecință, poate să facă ce vrea cu țara. Tăriceanu a exprimat recent un punct de vedere fff asemănător. Țara aparține PSD-ului &ALDE. De fapt unui infirm grup de lideri – Dragnea&Co, cît degetele de la doua mîini. Exact cît îți trebuie pentru o juntă.

Citeste mai departe »

Dacian Cioloş îşi face PARTID. Prima reacție din PNL

10 decembrie 14:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWu
ciolos4.jpg

Preşedintele platformei România 100, fostul premier Dacian Cioloş, a anunţat, duminică, că din platforma România 100 se va desprinde un partid politic, care va fi prezentat în următoarele luni şi care va fi deschis la colaborarea cu Opoziţia, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Liga Arabă, solicitare FERMĂ pentu Donald Trump: SUA să-şi anuleze decizia asupra Ierusalimului

10 decembrie 10:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWr
media-142764017719308300.jpg

Miniştrii de externe ai ţărilor din Liga Arabă i-au cerut Washingtonului, într-o rezoluţie publicată duminică dimineaţa după o reuniune la Cairo, să anuleze decizia privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, informează duminică AFP şi dpa, consultate de Agerpres.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

La câtă suveranitate renunțăm?

10 decembrie 09:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWn

La toate facultățile de științe juridice și la toate cursurile de diplomație, fără excepție, a fost susținut principiul conform căruia politica externă este o prelungire a politicii interne. Astăzi, o parte cel puțin din această axiomă nu mai stă în picioare. Generații întregi am învățat că suveranitatea unui stat, a oricărui stat, este sacrosantă. Nici acest principiu fundamental nu mai este adevărat în întregime. Și dacă pilonii care susțin întregul eșafodaj al gândirii moderne încep să se clatine sau chiar dispar, atunci tot ceea ce știm trebuie reevaluat. Și analizat dintr-o cu totul și cu totul altă perspectivă. Prin urmare, mai este România un stat suveran? Mai este politica noastră externă o expresie a politicii interne? Da sau nu?

Citeste mai departe »
9 decembrie 2017

Ludovic Orban: PNL susține soluția anticipatelor

09 decembrie 14:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWj
Jnc9ODAwJmhhc2g9NDlhMTNjMzBiOWY0NDZkZjhjMzQ0YTE1ODk3MDM3MTc=.thumb_.jpg

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că liberalii susțin varianta alegerilor anticipate, punctând că PSD nu mai are legitimitate, în contextul în care programul de guvernare nu mai are nicio legătură cu cel prezentat în campania electorală, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Premierii României, Serbiei, Bulgariei şi Greciei, discuţii despre politica regională

09 decembrie 14:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWh
serbia-1.jpg

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit vineri seara, în cadrul unui dineu privat la Belgrad, cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, dar şi cu omologii săi din Serbia, Bulgaria şi Grecia, una dintre principalele teme de discuţie fiind politica regională, informează Mediafax.

Citeste mai departe »

Viktor Orban pune tunurile pe Soros

09 decembrie 13:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWd
113426638-viktor-orban-news-xlarge_trans_NvBQzQNjv4BqNadeZm0KzkFwpSYJhHDpPSuWfxDDd81zAiUKqFKoxcE.jpg

Dezbaterea care are loc în prezent în Uniunea Europeană vizează libertatea şi problema dacă toate statele trebuie să fie "obligate să devină ţări de imigraţie" sau îşi pot păstra suveranitatea şi să spună "nu" unui astfel de viitor, a afirmat premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu televizat citat vineri de MTI, informează Agerpres.

Citeste mai departe »
8 decembrie 2017
Stelian Tanase

Fantoma lui Dragnea

08 decembrie 13:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWc

Pină de curînd Liviu Dragnea era ahtiat să iasă cu declarații la presă. Cind era și – mai ales – cînd nu era cazul. Apărea, să zicem, cu un premier Grindeanu sau Tudose de gît ca bețivii, sau cu un ministru – Olguța Vasilescu de ex. Ii bătea pe spate, le vorbea de sus, făcea pe șeful, îi patrona vizibil în fata camerelor tv. Evident că îi facea mare plăcere să se vadă la televizor și singur-singurel în mijlocul unei baterii de microfoane. Iși făcea apariția pe post de apostol al neamului, de țaran hîtru ca Moromete și de șef suprem. De mare trăgător de sfori, de policy maker – cum se spune prin Teleorman. Ii plăcea la nebunie să facă declarații, să i se ceară interviuri si să o facă pe nebunul. Erau momentele lui de cea mai mare satisfactie. M-am gindit odată că d-aia face politică! Să fie fericit cîteva minute la teve live. Și le permitea de altfel zilnic. Postura de propovăduitor, de superdeștept, de supraom, de păstor al prostimii o juca bine. Cu mustața englezească și cu licărul din priviri, cu vorbele în doi peri chiar că dădea spectacol.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Amintiri cu Regele (II): Mihai, puciul lui Roman și asasinarea lui Ion Iliescu

08 decembrie 13:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWb

Pe la începutul verii anului 1994, fostul suveran, deși ținut încă pe la porțile țării, se trezește băgat în altă trăsnaie de proporții, implicînd o tentativă de asasinat, politicieni, servicii secrete și multă paranoia.

Citeste mai departe »

Iordache: Constituția este un organism viu într-o continuă evoluție

08 decembrie 13:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrW8
iordache-trei-1.jpg

Constituția este un organism viu, care oglindește permanent spiritul națiunii, un organism viu într-o continuă evoluție, a declarat vineri vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, citat de Agerpres.

Citeste mai departe »

Mesajul lui Iohannis legat de Constituţie

08 decembrie 12:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrW2
7453325-mediafax-foto-remus-badea.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de Ziua Constituţiei, precizând că "promovarea statului de drept şi a independenţei justiţiei, lupta împotriva corupţiei, asigurarea integrităţii în funcţiile şi demnităţile publice sunt valori constituţionale care nu pot fi negociate", transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Rusia susține că a eliberat de ISIS întreg teritoriul Siriei

08 decembrie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrW0
700707-gydlLZkFYSB6N8deDWnMxt4aAeVgvA7j.jpg

Misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat, iar teritoriul sirian este "eliberat în totalitate" de luptătorii grupării jihadiste Stat Islamic, a anunțat joi Ministerul rus al Apărării, relatează AFP citată de Agerpres.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cine pune pumnul în gură cui?

08 decembrie 12:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrVW

Un nucleu extrem de gălăgios și de violent, din ce în ce mai extremist al străzii reproșează majorității parlamentare că recurge la fel de fel de trucuri legislative, pentru a pune capăt independenței Justiției. Și pentru a relansa corupția. Lovind năprasnic în statul de drept. Acestui grupuscul virulent i se raliază, e drept, nuanțat, cea mai mare parte a opoziției politice. Care devine și ea din ce în ce mai radicală. Și există perspectiva ca acesta să fie tonul pentru demonstrații stradale, de astă dată cu adevărat semnificative. Să o luăm pe îndelete și să vedem ce se întâmplă de fapt.

Citeste mai departe »

ONU: Statutul Ierusalimului nu poate fi schimbat doar printr-o declarație a lui Donald Trump

08 decembrie 10:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrVV
ierusalim-1460994450.jpg

Statutul oraşului Ierusalim nu poate fi soluţionat decât printr-o 'negociere directă' între israelieni şi palestinieni, a declarat miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, la scurt timp după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului, transmite AFP, consultat de Agerpres.

Citeste mai departe »
7 decembrie 2017

Hoandră: R. Moldova, într-un pericol grav. Există posibilitatea unui conflict armat în Transnistria

07 decembrie 13:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrVP
romania_rep_moldova_60598500.JPG

Oligarhul Vlad Plahotniuc, liderul partidului democrat din Moldova, acuzat de tentativă de omor în Rusia. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, iar o judecătorie raională din Moscova a emis un mandat de arestare, susţine presa rusă. Realizatorul Realitatea TV Octavian Hoandră a atras atenția că Republica Moldova este într-un pericol grav, existând riscul unui conflict armat în Transnistria, scrie Realitatea.Net.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.