Reteaua Corect

A---nceput-votul-pentru-pre--edin--ia-USR--Cine-sunt-candida--ii---nscri--i---n-cursa-intern--.jpg

A început votul pentru preşedinţia USR. Cine sunt candidații înscriși în cursa internă

11:21 / 06 iulie /  Intra in discutie

Miercuri, la ora 10:00, a început votul online pentru preşedinţia USR. Preşedintele USR este ales prin votul tuturor membrilor, iar primul tur de scrutin se desfăşoară în perioada 6-10 iulie. Votul se încheie duminică, 10 Iulie, la ora 10:00, anunţă formaţiunea. Rezultatele alegerilor interne vor fi validate de Congresul USR pe data de 16 iulie, într-o şedinţă online, relatează Ziare.com.

Citeste mai mult »
Bogdan Tiberiu Iacob

O CONFERINTA ISTORICA A LUI IOHANNIS SI O INTREBARE-CHEIE: INCEPE MARELE DECLIN?

06 iulie 11:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPW

Conferința de presă a președintelui anunțată marți pe nepusă masă, a sfîrșit prin a fi un moment fără precedent nu doar din cariera sa de președinte ci, foarte probabil, inclusiv din cea de primar. Pentru prima dată Iohannis a fost mitraliat cu întrebări complicate, pentru prima dată a acceptat ca ziariștii să polemizeze cu el, pentru prima dată i s-au aruncat acuzații în față, a fost pus la punct. Nu știm ce s-a întîmplat, ce motive au dus la această ieșire la rampă, dar anumite elemente ar putea creiona o ipoteză fierbinte: pentru Iohannis, perioada de huzur politic se apropie de final.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Rocada mare la Cotroceni

06 iulie 10:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPP

O mișcare care va da peste cap toate calculele unor analiști improvizați este plecare anticipată a lui Klaus Iohannis din poziția de președinte al României. Oricât ar părea de hazardată, o asemenea mutare este în realitate previzibilă. Și anunțată anticipat. În cele din urmă, chiar și Klaus Iohannis a comentat ieri acest scenariu. Semn că-l ia în serios. Iohannis șef la NATO și Mircea Geoană președinte. Iar Laura Codruța Kovesi, atât de gonflată, rămâne pe loc. Acolo unde e.

Citeste mai departe »
5 iulie 2022

Ia pastila SRS! Protejarea turnatorului

05 iulie 13:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPF
SRS.jpeg

Protejarea turnatorului (Ia pastila SRS! Ep. 618)

Citeste mai departe »

Cum ar putea China să-i spioneze pe americani

05 iulie 10:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPy
ZjkwMzk5YWIwYzYxMWViYjI4NjQwMzNmMmJkYjZkMA==.thumb_.jpg

O investiție chineză în SUA stârnește îngrijorare la Washington privind securitatea națională. Producătorul chinez de alimente Fufeng Group a cumpărat 300 de acri de teren (121.38 hectare) lângă orașul Grand Forks, la aproximativ 20 de minute de Baza Forțelor Aeriene din Dakota de Nord. Scopul este înființarea unei fabrici de morărit. Atât democrații, cât și republicanii din Comisia de informații din Senatul SUA au declarat pentru CNBC că se opun proiectului, scrie Digi24.

Citeste mai departe »

Noul premier israelian merge la Paris - Este prima vizită externă de la preluarea mandatului

05 iulie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPw
media-162023142599213700.jpg

Noul premier israelian Yair Lapid face marţi prima vizită în străinătate de la preluarea mandatului. El va merge în Franţa pentru a-i cere preşedintelui Emmanuel Macron să intervină pentru salvarea tratativelor cu Libanul în domeniul gazelor, transmite AFP, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Rusia trimite 500 de parașutiști în Siria pentru a bloca Turcia

05 iulie 10:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPv
media-165700209593994600.jpg

Presa rusă a anunțat că parașutiștii armatei ruse au ajuns în regiunea Qamishli din nord-estul Siriei. Avioanele militare rusești au transportat peste 500 de parașutiști în această zonă, potrivit informațiilor citate de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Serghei Lavrov face turneu diplomatic, în plin război

05 iulie 10:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPp
media-164628409144787800 (1).jpg

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov este aşteptat marţi la Hanoi, pentru o vizită de două zile în Vietnam, înainte de a pleca spre Indonezia, unde va participa săptămâna aceasta la o reuniune a G20, informează Reuters după un anunţ al guvernului vietnamez. Vizita are loc la invitaţia ministrului de externe Bui Thanh Son, în contextul aniversării a zece ani de "parteneriat strategic cuprinzător" între Vietnam şi Rusia, scrie Agerpres, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

VERSIUNEA ZELENSKI A GRUPULUI LUI ARAFAT: HALUCINANTA ISTORIE A FAKEURILOR UCRAINENE DE RAZBOI

05 iulie 09:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPo

La sfîrșitul lunii mai, Rada Supremă a Ucrainei l-a demis brusc pe comisarul pentru drepturile omului, Lyudmila Denisova, extrem de activă în denunțarea ororilor comise de soldații ruși pe front. Șocanta decizie a fost explicată oficial prin aceea că Denisova nu ar fi obținut suficiente probe pentru faptele comise de ruși, care să poată duce la incriminarea lor legală. Adevărul – deși intuit pe alocuri încă de atunci – a ieșit la iveală săptămîna trecută, cînd un mare ziar ucrainean a dezvăluit că Denisova inventase fapte pe bandă rulantă, ”în numele victoriei”. Trei zile mai tîrziu, autorii articolului ar fi primit amenințări cu moartea, sub acuzația de trădători ai poporului, obligînd organisme internaționale să intervină. Marea întrebare în scandalul-mamut Denisova: chiar să se fi oprit minciunile oficiale?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Candidatul extraterestru

05 iulie 09:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPm

Mă număr și eu printre analiștii care, supuși tirurilor de întrebări, au cochetat cu ideea năstrușnică, cunoscută sub sintagma „Laura Codruța Kovesi președinte”. Întrucât această temă văd că revine din ce în ce mai frecvent în dezbaterea publică, mă văd silit să analizez prezumtiva candidatură a procurorului șef european din perspectiva condițiilor care ar trebui întrunite pentru ca ea să se realizeze.

Citeste mai departe »
4 iulie 2022

G 7 în BAVARIA, SUMMIT NATO La MADRID….. Încotro merge Lumea?

04 iulie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPk
bartolomeu-constantin-savoiu-la-dna-generalul-in-rezerva-este-audiat-in-dosarul-lui-toni-grebla-18500097.jpg

Săptămâna care a trecut a fost prin evenimentele petrecute, o „săptămână fierbinte”.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Moscova isi lichideaza savantii

04 iulie 10:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPj
SRS.jpeg

Moscova isi lichideaza savantii (Ia pastila SRS! Ep. 616)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Noua strategie NATO: Reflecții spontane

04 iulie 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzPh

Noua strategie NATO poate fi sintetizată în următoarele cuvinte: să ne provocăm concurenții (strategici) la acțiuni ce ne oferă pretextul intervenției militare “preventive” oriunde în lume.

Citeste mai departe »

Summit la Lugano pentru reconstrucţia Ucrainei: Guvernul de la Kiev își va prezenta prioritățile

04 iulie 10:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzP9
media-165642740078793000.jpg

Guvernul Ucrainei urmează să îşi prezinte luni, în premieră, priorităţile pentru reconstrucţia ţării după războiul cu Rusia, la o reuniune cu reprezentaţii a circa 40 de state donatoare, în oraşul elveţian Lugano, transmite dpa, scrie AGERPRES, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Europa plătește oalele sparte în Ucraina

04 iulie 09:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzP7

Astăzi, la Lugano, în Elveția, experții Băncii Europene de Investiții încearcă să pună la cale un plan financiar pentru refacerea Ucrainei. Pentru început, în valoare de 100 de miliarde de euro. Acesta ar urma să fie realizat după modelul aplicat deja cu ocazia achiziționării scandaloase a vaccinurilor anti-Covid. Și, firește, în această ipoteză, Europa va plăti oalele sparte în Ucraina de către Federația Rusă.

Citeste mai departe »

Șeful armatei SUA: În mod clar, China își construiește capacitatea de a ataca Taiwanul

04 iulie 08:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzP2
aD00NDAmaGFzaD05MjYwZWYwYTI2NDg1MjY3MmVkOTVmOThlNDk3ZjZhZQ==.thumb_.jpg

China își construiește în mod clar capacitatea de a ataca Taiwanul la un moment dat, dar decizia atacului va fi una politică, afirmă șeful statului major al armatei SUA, generalul Mark Milley. El a spus într-un interviu pentru BBC că un atac al Chinei asupra Taiwanului nu este iminent, dar Statele Unite „privesc foarte atent” situația, scrie Digi24.

Citeste mai departe »

Scholz spune că războiul ar putea dura mult timp, pentru că Putin l-a pregătit mai demult

04 iulie 08:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzOZ
media-165165359824025100.jpg

Decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a invada Ucraina a fost luată cu mult timp înainte și de aceea are resurse de a continua războiul pe termen lung, a arătat cancelarul german Olaf Scholz într-un interviu. Totodată, el a recunoscut că occidentul a greșit devenind atât de dependent de gazul rusesc, scrie Digi24.

Citeste mai departe »

Moscova acuză Parisul: A încălcat confidențialitatea negocierilor Macron-Putin

04 iulie 08:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzOY
media-165610930701041500.png

Parisul a încălcat confidențialitatea negocierilor dintre președinții Federației Ruse și Franței, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, acest lucru caracterizează în principiu abordările diplomației franceze, a declarat duminică reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la postul de televiziune Rossiya-1, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
3 iulie 2022

Ia pastila SRS! Germania in mare criza

03 iulie 16:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzOX
SRS.jpeg

Germania in mare criza (Ia pastila SRS! Ep. 614)

Citeste mai departe »

Preşedintele Belarusului a ameninţat să „ţintească capitale" din Occident

03 iulie 10:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzOS
Pre--edintele-Belarusului-a-amenin--at-s------inteasc---capitale--din-Occident.jpg

Preşedintele belarus Alexandru Lukaşenko s-a folosit de un discurs, sâmbătă, pentru a ameninţa cu represalii militare pe oricine îi atacă ţara, pe măsură ce tensiunile legate de războiul din Ucraina vecină rămân ridicate, potrivit dpa şi AFP, citate de Ziare.com.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Monumentala gafă a Guvernului

03 iulie 09:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzOM

Executivul de la București și-a dat cu stângul în dreptul într-o manieră absolut spectaculoasă. În prezent, sunt circa 17.000 de acțiuni de executare silită îndreptate împotriva Secretariatului General al Guvernului. Conform unei hotărâri judecătorești definitive, Executivul este dator pentru fiecare zi de întârziere cu 4,6 milioane de euro. Și, atenție, au trecut deja 100 de zile de când această operațiune este în plină desfășurare. În cele ce urmează, voi descrie situația limită la care ar putea ajunge cetățenii României, atunci când vor trebui plătite oalele sparte.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.