Reteaua Corect

image-2021-06-17-24865440-41-biden-putin-summitul-geneva.jpg

Biden: Din greșeală, Putin a NATO-izat Europa

10:24 / 28 Mai /  Intra in discutie

​Președintele SUA, Joe Biden, l-a acuzat pe Vladimir Putin că a încercat nu doar să cucerească Ucraina, ci și „să șteargă” cultura și identitatea acesteia, însă planul său i s-a întors împotrivă, scrie HotNews.

Citeste mai mult »
27 mai 2022
Adrian Severin

Tristul drum al speranțelor de pace către realitatea războiului (II)

Războiul ruso-ucrainean nu este singurul război care se derulează în emisfera nordică. De fapt, acesta este, în primul rând, un „război-spectacol” care abate atenția de la marele război mondial real – cel hibrid de care vorbim de ani buni. Ceea ce a făcut Rusia – inspirat sau neinspirat, istoria o va spune urmașilor noștri – invadând Ucraina, a fost doar să dea formă convențională unei confruntări neconvenționale. O confruntare nu între democrație și autoritarism, nu între libertate și dominație, nu între naționalism și globalism, nu între suveranism și imperialism și, evident, nu între binele absolut și răul absolut, ci între marile puteri decadente care vor să își mențină supremația în ordinea mondială, inclusiv cu prețul transformării acesteia într-o dezordine integrală. În acest război mondial, puterile emergente sunt inevitabil implicate. Una dintre cele din urmă este UE și vocea ei cea mai puternică în acest moment este cea a președintelui Franței, Emmanuel Macron. De aceea SUA nu duce războiul doar cu Rusia, ci și cu UE sau, mai exact, cu „Vechea Europă” (expresia îi aparține lui Donald Rumsfeld). Perspectiva americană asupra viitorului a fost, întâmplător sau nu, perfect simbolizată de rezultatul „concursului” Eurovision, manipulat politic masiv, care a plasat pe primele două locuri Ucraina (în lupta cu Rusia, aceasta este, pentru administrația Biden, ceea ce a fost Albania pentru administrația Clinton) și Marea Britanie (în lupta cu Europa, aceasta este, pentru America, ceea ce a fost Italia mussoliniană pentru Germania hitleristă), și pe ultimele două Franța și Germania, în timp ce Australia, marele aliat alb al SUA din Pacificul de sud, a devenit, printr-o „măiastră” inginerie geopolitică cu caracter „cultural”, „cântăreț european”.

Citeste mai departe »

Expert Hudson: Folosirea armei nucleare nu este imposibilă

NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9MTM2YjA2NTI4OTRkMWY5YWY1M2NiNTk2NmU3MDViOWI=.thumb_.jpg

Vladimir Putin are resurse pentru a continua războiul din Ucraina, spune, într-un interviu pentru Digi24, președintele Institului Hudson din Washington, o organizație bazată pe politici de securitate. Ken Weinstein crede că nu poate fi exclusă complet nici posibilitatea ca Putin să recurgă la arma nucleară.

Citeste mai departe »
26 mai 2022

Ia pastila SRS! Maestrul IT de la USR

SRS.jpeg

Maestrul IT de la USR (Ia pastila SRS! Ep. 511)

Citeste mai departe »

Macron intervine în criza NATO

media-151517888812928700.jpg

Preşedintele francez Emmanuel Macron va avea joi discuţii cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, care ameninţă să se opună prin veto intrării Finlandei şi Suediei în NATO în plină criză ucraineană, transmite Le Figaro, conform news.ro, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Cum s-a spulberat faima armatei ruse

646x404.jpg

Apreciatul general Cristian Barbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale şi fost rector şi comandant al Academiei Tehnice Militare, analizează desfăşurarea războiului de până acum şi explică de ce o armată ca cea a Rusiei nu reuşeşte să facă progrese notabile în Ucraina, scrie Adevărul.ro.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

ORBAN ARUNCA BOMBA: IOHANNIS – SUSPENDABIL SAU PUSCARIABIL?

Fostul lider al PNL, Ludovic Orban, aruncă o bombă pe scena politică, dezvăluind, într-un interviu că, actualul premier Nicolae Ciucă, precum și ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, au fost impuși pe listele parlamentare de către președintele Klaus Iohannis, ulterior ambii fiind desemnați miniștri. Cum președintele României se plasează în afara partidelor și, implicit, a jocurilor lor electorale, marea întrebare care se ridică este: pentru traficul său de influență, Klaus Iohannis este penal sau doar neconstituțional, deci suspendabil?

Citeste mai departe »
Adrian Severin

DE CE A FOST ADUS HENRY KISSINGER LA DAVOS ȘI PENTRU CIND A VORBIT?

La Davos, fostul secretar de stat american Henry Kissinger nu a vorbit în numele lui Putin și nu a prezentat ideile lui Putin. (Nici eu, care am exprimat de mult idei similare, nu am făcut asta vreodată.)

Citeste mai departe »

Zelenski îl atacă dur pe Henry Kissinger: El ne spune să cedăm teritorii Rusiei!

media-164912667156162200.jpeg

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un atac virulent la adresa fostului secretar de stat american Henry Kissinger, care a sugerat, marţi, că negocierile de pace ar trebui să vizeze crearea de graniţe de-a lungul "liniei de contact" în Donbas, aşa cum exista în ajunul invaziei ruseşti, transmit CNN și news.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Igor Dodon, spion rus sau simplu șpăgar?

Se suprapun în mod periculos două evenimente. Ambele, legate de Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova. Un fel de flagrant întârziat, din care reiese că a primit o consistentă șpagă. În calitate de șef al statului. Și, aproape instantaneu, au apărut acuzații cum că ar fi spion în toată regula al Federației Ruse. Un președinte spion. În contextul războiului din Ucraina, scandalul poate lua proporții colosale.

Citeste mai departe »

Războiul din Ucraina și oficializarea post-modernismului

WhatsApp-Image-2022-05-25-at-12.17.02-PM-768x512.jpeg

Ieri s-au împlinit 3 luni de la debutul războiului din Ucraina, sau a operațiunii militare speciale, așa cum ar numi-o Putin. Tot ieri, s-au împlinit 3 luni de când acest eveniment a acaparat scena mass-media din spațiul euro-atlantic, respectiv din România, și probabil din toată lumea.

Citeste mai departe »
25 mai 2022
Petru Romosan

Ucraina şi UE la o răscruce vitală

SUA, NATO şi UE, Occidentul în general, şi-au asumat riscuri majore, chiar existenţiale prin implicarea totală, pe faţă, în războiul din Ucraina. E evident că SUA, Marea Britanie şi tot Occidentul dominat de SUA s-au implicat mai demult, cu Maidanul de la Kiev, cu lovitura de stat din 2014 şi chiar începând cu 2004-2005, odată cu revoluţia portocalie. Din 2005, prin alegerea la preşedinţie a lui Traian Băsescu, revoluţia portocalie s-a extins şi implementat şi în România.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Zelenski sau Elenski?

SRS.jpeg

Zelenski sau Elenski? (Ia pastila SRS! Ep. 509)

Citeste mai departe »

Insula Șerpilor s-a umplut de vehicule militare și este înconjurată de nave rusești

Insula---erpilor-s-a-umplut-de-vehicule-militare---i-este---nconjurat---de-nave-ruse--ti--Reac--ia-Ucrainei-este-neclar-----Prea-pu--ine-unit----i-de-artilerie-cu-raz---lung---.jpg

Analiștii militari și experții în securitate au analizat mai multe imagini realizate din satelit în ultimele zile în zona Insulei Șerpilor, scrie Ziare.com.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Tristul drum al speranțelor de pace către realitatea războiului

Războiul ruso-ucrainean nu este singurul război care se derulează în emisfera nordică. De fapt, acesta este, în primul rând, un „război-spectacol” care abate atenția de la marele război mondial real – cel hibrid de care vorbim de ani buni. Ceea ce a făcut Rusia – inspirat sau neinspirat, istoria o va spune urmașilor noștri – invadând Ucraina, a fost doar să dea formă convențională unei confruntări neconvenționale. O confruntare nu între democrație și autoritarism, nu între libertate și dominație, nu între naționalism și globalism, nu între suveranism și imperialism și, evident, nu între binele absolut și răul absolut, ci între marile puteri decadente care vor să își mențină supremația în ordinea mondială, inclusiv cu prețul transformării acesteia într-o dezordine integrală. În acest război mondial, puterile emergente sunt inevitabil implicate. Una dintre cele din urmă este UE și vocea ei cea mai puternică în acest moment este cea a Președintelui Franței, Emmanuel Macron. De aceea SUA nu duce războiul doar cu Rusia, ci și cu UE sau, mai exact, cu „Vechea Europă” (expresia îi aparține lui Donald Rumsfeld). Perspectiva americană asupra viitorului a fost, întâmplător sau nu, perfect simbolizată de rezultatul „concursului” Eurovision, manipulat politic masiv, care a plasat pe primele două locuri Ucraina (în lupta cu Rusia, aceasta este, pentru administrația Biden, ceea ce a fost Albania pentru administrația Clinton) și Marea Britanie (în lupta cu Europa, aceasta este, pentru America, ceea ce a fost Italia mussoliniană pentru Germania hitleristă), și pe ultimele două Franța și Germania, în timp ce Australia, marele aliat alb al SUA din Pacificul de sud, a devenit, printr-o „măiastră” inginerie geopolitică cu caracter „cultural”, „cântăreț european”.

Citeste mai departe »

Armata chineză a desfăşurat un exerciţiu militar în apropiere de Taiwan: avertisment pentru SUA

tr-696x393.png

Armata chineză a anunţat miercuri că a desfăşurat recent un exerciţiu militar în apropiere de Taiwan, ca „avertisment serios” la adresa interacţiunilor dintre SUA şi insulă, relatează media de stat chineze, potrivit Digi24.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Nici Odesa fără Mariupol, nici Mariupol fără Odesa

În această logică, este ratat războiul de ambele părți. Federația Rusă nu poate să obțină o victorie cât de cât semnificativă, dacă nu paralizează comerțul Ucrainei și ieșirile ei strategice la Marea Neagră. Iar Ucraina nu poate supraviețui pe termen mediu și lung fără cele două porturi. Care, comercial și strategic, sunt legate între ele.

Citeste mai departe »

George Soros: Din Ucraina pornește al treilea război mondial

media-151691590397005800.jpg

Finanțatorul miliardar George Soros a declarat marți că invazia Rusiei în Ucraina ar putea fi începutul celui de-al treilea război mondial, astfel că cea mai bună cale de a păstra civilizația liberă este ca Occidentul să învingă forțele președintelui Vladimir Putin, scrie Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Henry Kissinger recomandă Ucrainei să dea Rusiei teritoriile înapoi

kissinger-2-1024x576.jpeg

Prezent la Davos, fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a spus tranșant că Ucraina ar trebui să dea teritoritoriile înapoi Rusiei pentru a găsi o soluție pentru viitorul acord de pace, scrie newstand.ro.

Citeste mai departe »
24 mai 2022

Ia pastila SRS! Banii lui Iohannis

SRS.jpeg

Banii lui Iohannis (Ia pastila SRS! Ep. 507)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Sfîrșitul finlandizării și NATO între extindere și transformare

Din senin, din iarbă verde, Suedia și Finlanda au solicitat să devină membri ai NATO. Lung prilej de vorbe și de ipoteze. Ce interese le mână pe cele două? Ce interese au SUA și UK pentru a împinge la o asemenea extindere a NATO în flancul cel mai puțin amenințat și cel mai greu de apărat? Ce interese are Germania să vadă Marea Baltică devenind „lac american”? Ce deranjează Turcia care se opune primirii Finlandei și SUA dând astfel o altă lovitură coerenței și coeziunii NATO? Care sunt interesele României, în acest context complex și complicat?

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.