Reteaua Corect

maxresdefault.jpg

Putin pleacă în China iar Lavrov în Coreea de Nord

10:39 / 24 Mai /  Intra in discutie

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, va efectua o vizită oficială în China, în vreme ce ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, se va deplasa în Coreea de Nord, scrie Mediafax.

Citeste mai mult »
24 mai 2018
Stelian Tanase

La noi s-a furat mai mult!

Intr-un interviu acordat de Ian Pearson, seful Companiei Ford din România, acesta spunea – „Există o diferenţă între promisiunile care au fost făcute (n.r. – de autorităţi) şi unde ne aflăm în acest moment. Nu suntem acolo unde am vrea să fim şi am spus asta clar Guvernului român. (…) Mesajul din partea Ford, dar şi a celorlalte companii din sectorul auto este: noi ne respectăm anagajamentele pe care ni le-am asumat, autorităţile să îşi respecte şi ele propriile angajamente”, Promisiunile sunt aceleasi – infrastrutura – autostrazi si căi ferate. La Dacia aceeași problema. Ceaușescu a construit 110 km de autostrada Bucuresti- Pitesti. Trebuia, cf promisiunilor făcute Renault, autostrada să iasă spre Sibiu și spre Budapesta pentru ca fabrica Dacia să lege de autostrăzile europene. Ceaușescu nu și-a tinut promisiunea, dar nici după 1989 nu s-a mai întîmplat nimic. Da, promisiuni și angajamente din partea guvernelor au fost cu nemiluita.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Scandalul Negulescu-denunțător, o armă contra procuroarei Iordache?

O știre-bombă a explodat miercuri dimineață, după ce publicația Q Magazine a difuzat un text extrem de interesant și ale cărui consecințe ar putea fi încă mai interesante. E vorba de informația că celebrul procuror Negulescu Portocală a devenit martor protejat într-un dosar care ar cuprinde fapte grave comise de Laura Kovesi în relația cu unitatea DNA Prahova.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Lovitura de pedeapsă

Este domnul Tudorel Toader ministrul Justiției? Are el, în această calitate, obligația de a apăra statul român? A devenit public faptul că protocoalele au produs un imens rău acestui stat? A fost desecretizat de către SRI primul și probabil cel mai important dintre acestea? Nu ar fi oportun ca domnul Tudorel Toader să acționeze? Cum ar putea acționa?

Citeste mai departe »
23 mai 2018

Ludovic Orban, detalii EXPLOZIVE despre plângerea împotriva premierului

media-152706494535775800.jpg

Liderul PNL, Ludovic Orban, a oferit astăzi noi detalii legate de plângerea penală depusă pe numele premierului Viorica Dăncilă, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Cu o achitare nu se face justiție

A fost achitat și „penalul” Călin Popescu-Tăriceanu. După ani de terfelire dar și după ani de exemplară rezistență.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

PNL se îngroapă singur

În urmă cu mai multe zile, atunci când Ludovic Orban a anunțat depunerea faimoasei plângeri penale împotriva premierului Dăncilă, am făcut afirmația că acesta s-a transformat instantaneu într-un cadavru politic. Și că PNL intră în moarte clinică. Acum lucrurile s-au schimbat. Prin decizia luată de majoritatea covârșitoare a staff-ului acestui partid, prin care își asumă, alături de Ludovic Orban, plângerea penală. Cu toate consecințele care decurg de aici. Iar principala consecință este compromiterea totală a ultimului partid istoric. Care, oricum, nu mai era prea istoric. Ci, mai degrabă, istorie.

Citeste mai departe »

Deutsche Welle: Denunțul lui Ludovic Orban poate lichida democrația din România

ludovic_orban_31125900.jpg

”În cazul în care denunțul lui Ludovic Orban va avea urmări, va trebui să ne așteptăm ca toate disputele politice să se rezolve pe calea justiției. E un fel de a desființa complet democrația atâta câtă mai există. Procurorul (căci până la judecător relația politică e deja tranșată) va deveni un actor politic de prim plan care va decide în problemele cele mai delicate care țin de echilibrul constituțional”. Avertismentul vine din partea analiștilor Deutsche Welle, care comentează cea mai recentă acțiune a liderului liberal, scrie Inpolitics.ro

Citeste mai departe »

Lovitură pentru Orban de ziua înființării PNL. Sute de "veterani" liberali aruncă mănușa

pnl-arad-465x390.jpg

Sfidare totală la adresa lui Ludovic și actualei conduceri a PNL. Și chiar de ziua aniversării partidului. Un grup de vechi liberali au ales să celebreze momentul departe de grădina sediului central din Modrogan, alături de foști colegi de partid, care au făcut în trecut parte din fostele structuri de conducere ale PNL. De aici până la ideea creării unei viitoare platforme politice în interiorul partidului pare a fi doar un pas, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Presa israeliana face mișto de Ludovic Orban: A citit prea multe cărți cu spioni

Ludovic_Orban.jpg

Scandalul denunțului penal depus de liderul PNL împotriva premierului a ajuns și în Israel, ziarul The Jerusalem Post relatînd întreaga poveste, cu o concluzie bășcălioasă însușită din reacția consilierilor evrei, Moshe Klughaft, Sefi Shaked și Asaf Einsin, anume că Ludovic Orban a citit prea multe romane cu spioni, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

Șeful Colegiului SRI, afirmații șoc: Eminescu, plătit de moșieri să scrie împotriva modernizării

eminescu-32933400.jpg

Iulian Fota, directorul Colegiului National de Informații, fost consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, face afirmații năucitoare într-un interviu acordat Revistei 22, mai exact că marele poet Mihai Eminescu era plătit de moșierii vremii pentru a scrie împotriva modernizării României.

Citeste mai departe »
22 mai 2018

Caracterul parlamentar al regimului republican în România

plen-parlament.jpg

Problema definirii formei de guvernământ a României, respectiv a tipului de regim republican adoptat de Constituția României, crește în importanță odată cu proliferarea controverselor inter-instituționale. Acestea sunt supuse spre soluționare Curții Constituționale care, trebuie mereu reamintit, nu face parte din puterea judecătorească, ci este o instituție eminamente politică, a cărei obiectivitate minimă încearcă a fi garantată prin numirea membrilor săi de către diferite instituții ale statului, echilibrul mai mult sau mai puțin fragil, mai mult sau mai puțin simetric al acestora reflectându-se în deciziile ei; prin contractul social obligatorii dar nu și sacrosancte.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Nebănuitele consecințe ale denunțului lui Orban

De la jumătatea săptămînii trecute nu mai contenesc analizele și dezbaterile pe marginea halucinantului demers al liderului PNL de a face plîngere penală pentru înaltă trădare prim-ministrului. Marea întrebare e dacă Dăncilă pică sau nu de pe urma anchetei. Atît doar că acțiunea lui Orban ar putea avea consecințe mult mai severe decît își imagina el însuși ori cei care l-au manipulat.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Politica externă: prevederi legale și profil

O agitație stearpă în jurul politicii externe ocupă scena României. Inși gata să răstălmăcească orice duc discuția la un nivel profesional și logic regretabil de jos. Unii ne spun că așa cum a fost în ultimii ani este normal, iar capul plecat sabia nu-l taie. Alții caută nod în papură, doar le-o ieși ceva. Și unii și ceilalți vociferează, dar nu-și semnează undeva opiniile. Se poate bănui, pentru a le putea adapta la bătăile vântului.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cu pistoalele pe masă

S-a întâmplat. A fost declanșată în fine și o anchetă penală, care îl vizează pe domnul Lucian Onea, șeful „unității de elită” DNA Prahova. Și, totodată, șeful faimosului procuror Mircea Negulescu, zis Portocală. Investigațiile declanșate sunt cu atât mai importante cu cât Lucian Onea, încă în funcție, face parte din colegiul de conducere al DNA. Din conducerea restrânsă. Să explicăm însă titlul acestei analize.

Citeste mai departe »

ZI CRUCIALĂ privind Autonomia Ţinutului Secuiesc. Ce se DECIDE astăzi în Senatul României

media-151401663052416100.png

Proiectul de lege privind Autonomia Ţinutului Secuiesc va intra în dezbaterea Senatului astăzi, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Iohannis refuză să comenteze plângerea lui Ludovic Orban la adresa premierului Dăncilă

iohannis-cotroceni.0ishpo6zbj-1000x600.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu va comenta plângerea penală făcută de preşedintele PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, catalogând unele reacţii drept isterice, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Mark Zuckerberg, audiat în direct în Parlamentul European

hepta-3510300.jpg

Preşedintele legislativului UE, Antonio Tajani, a anunţat că întâlnirea de marţi a directorului general al companiei Facebook, Mark Zuckerberg, cu membri ai Parlamentului European, va fi transmisă în direct, relatează site-ul Politico.eu, potrivit Mediafax.

Citeste mai departe »

Deputatul Liviu Pleşoianu, ATAC la Iohannis: El e detașatul doamnei Merkel și al altora...

media-151740489551077700.jpg

Atac dur lasant de deputatul Liviu Pleşoianu la adresa preşedintelui României, Klaus Iohannis. Deranjat de rezultatele unor sondaje în care Iohannis e clasat pe primul loc în cursa pentru alegerile prezidenţiale, Pleşoianu a acuzat pe Facebook că acesta reprezintă interesele Germaniei în România, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Ce au făcut la Bruxelles Dăncilă, Negrescu, Macovei și soția lui Ponta. Topul europarlamentarilor

730031-ce-au-facut-la-bruxelles-dancila-negrescu-macovei-si-sotia-lui-ponta-topul-europarlamentarilor.jpg

Au venituri de invidiat nu doar pentru români, ci și pentru ceilalți locuitori de pe continent. Europarlamentarii României nu sunt însă toți la fel – unii au ajuns la Bruxelles și Strasbourg doar pentru a se bucura de un trai îmbelșugat, iar alții au pus osul la treabă, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »
21 mai 2018
Stelian Tanase

Trădarea la români

Românul are o înclinare aparte pentru trădare, complot și denunț? Care e adevărul? Fac parte totuși din viața noastră cotidiană. Le întîlnim la tot pasul, la birou, in familie, in vecini, etc. Sunt la fel de răspîndite ca strănutul și tusea, ca fumatul, băutul cafelei și a berii. Sunt considerate firești, în ordinea lucrurilor. Asta pentru că sunt socotite drept mijloace de neînlocuit pentru a supraviețui. Pentru a face carieră, pentru a reuși în viață, pentru a te îmbogăți… Nici nu e de mirare. În lumea românească depinzi de o vorbă, de o scrisoare, de o calomnie, de un zvon. Și așa e din vechime. Țările dintre Nistru Tisa, Dunăre, au trăit secole expuse pretențiilor Imperiilor din jur. Rus, otoman, habsburgic. Din partea tătarilor și polonezilor. Aceasta presiune a nimerit pe o societate labilă, cu instituții slabe, cu oameni sub vremi, nu invers.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.