Reteaua Corect

klaus-iohannis.png

Andrei Gușă: Klaus Iohannis ațâță focul protestelor cu bună știință

08:30 / 01 iunie /  Intra in discutie

În emisiunea „Raport de zi”, prezentată de Ana Maria Păcuraru la Realitatea Plus, jurnalistul și patronul Radio Gold FM, Andrei Gușă, a dezvăluit, pe surse, motivul real al amânării rotativei guvernamentale, scie SolidNews. Capul răutăților se dovedește a fi chiar Iohannis!

Citeste mai mult »
Bogdan Tiberiu Iacob

MIZA UNUI SUMMIT OPULENT ÎN CEA MAI SĂRACĂ ȚARĂ

01 iunie 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpe

Spectacol ireal dincolo de Prut: în cea mai săracă țară a Europei se pregătește un mega-festin pentru cîteva sute de înalți oficiali europeni cu suitele lor cu tot, cu alte sute de ziariști, într-un castel-cramă, sub acoperirea unui așa-zis Summit al Comunității Politice Europene. De zile, săptămîni chiar, moldovenii află din presă ce noi facilități se vor oferi înalților oaspeți, ce bucate de lux și vinuri alese se vor consuma, dar și ce restricții s-au operat pentru cetățenii de rînd, ca să nu deranjeze fețele occidentale. Apogeul suprarealismului e atins de informația că s-a format o comisie de experți europeni pentru selectarea vinurilor, iar purtătorul de cuvînt al guvernului de la Chișinău a anunțat azi oficial meniul care va fi servit.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Minciuna celor două miliarde

01 iunie 09:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBpc

Sindicatele profesorilor au fost mințite. Din nou. Li s-a transmis liderilor acestora, informație livrată și opiniei publice, cum că, pentru a le satisface creșterile de venituri în acest an, Guvernul va fi silit să cheltuie două miliarde de lei. Mărindu-și astfel gaura. Nu este nicidecum așa.

Citeste mai departe »
31 mai 2023

Ia pastila SRS! Iarași mediază

SRS.jpeg

Iarași mediază - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »

Lavrov amenință Ucraina după atacul asupra Moscovei

media-166989852184934800.jpg

Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a emis o declarație, prin care 'a condamnat ferm tentativele de atacuri teroriste ale Forțelor Armate ale Ucrainei' comise în dimineața zilei de 30 mai, la Moscova și în regiunea Moscova, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Iohannis și liderii coaliției ar putea semna un Pact pe Educație la Cotroceni

media-165703443914463700.png

Președintele Klaus Iohannis și liderii coaliției ar putea semna un Pact pe Educație la Cotroceni, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Adrian Nastase

Victoria lui Erdogan

In urmă cu aproape zece ani, am publicat un articol in revista Qmagazine, articol pe care il redau mai jos. Cred că este important să ne cunoastem vecinii si să dezvoltăm relatiile cu ei, dicolo de disputele din trecut. Erdogan a câstigat un nou mandat de presedinte si va fi un factor important in balanta de putere din zona noastră. Am dorit să reamintesc unele episoade mai recente, de prietenie si respect, din relatia bilaterală pentru a sugera nevoia de a consolida acest parteneriat.

Citeste mai departe »

NĂSTASE: RENUNȚAREA ROMÂNIEI LA DREPTUL DE VETO VA AJUTA MARILE PUTERI EUROPENE SĂ IMPUNĂ DECIZII

download.jpg

Fostul premier și ministru de Externe, Adrian Năstase, critică alinierea României la grupul de state europene care vor înlocuirea votului unanim în anumite problematici cu majoritatea calificată, spunînd, la emisiunea lui Marius Tucă de la Gîndul.ro, că acest mecanism va lipsi statele mici de putere și va avantaja marile puteri, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

Cel mai dur atac asupra Moscovei, de la cel de-al doilea război mondial

Cel-mai-dur-atac-asupra-Moscovei.jpg

Cel mai dur atac asupra Moscovei, de la cel de-al doilea război mondial: zeci de drone au vizat locuințele nomenklaturii rusești, în vestul capitalei Rusiei. Oficialii ruși susțin că au doborât majoritatea dronelor și doar două persoane ar fi fost rănite, scrie Defapt.ro.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Omul negru al zilei – Maia Sandu

Maia Sandu este „omul negru al zilei” de astăzi, în calitatea ei de cetățean român, de vorbitoare a unei limbi oficiale, numite limba română, și de beneficiară, în calitate de președintă a Moldovei, de sprijinul de toate felurile, îndestulător, al statului român, pentru țara pe care o conduce. Maia Sandu a instituit o dictatură, care nu este reclamată în presa occidentală, dar este evidentă atunci când analizați, asupra mediului politic și asupra mass mediei din Republica Moldova. Dacă ești împotriva ei, ești putinist. Dacă ești împotriva ei, ești scos, ca partid, în afara legii. Dacă o critici, ca presă, ți se iau drepturile de a emite, ți se ia licența, se fac dosare penale jurnaliștilor. S-a întâmplat cu multe televiziuni care nu mai emit, 6 la număr, la Chișinău. S-a întâmplat și cu RTV-ul din România, pentru că a îndrăznit să-i dea tribună Marinei Tauber, care este rivala sa la următoarea competiție prezidențială. RTV-ul nu se mai prinde la Chișinău, a fost scos din toate grilele de cablu, și avea o audiență semnificativă.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Iohannis s-a spălat pe mâini

I-a primit. La Cotroceni. În calitate de președinte al României. Jucând rolul de mediator. S-a angajat să arbitreze cel mai important conflict de muncă din ultimii 18 ani. Al dascălilor cu Guvernul. Cu „Guvernul său”. Pariez cu toți cititorii mei: este încă o promisiune pe care Klaus Iohannis nu o va onora. Îi duce pe sindicaliștii din învățământ cu preșul.

Citeste mai departe »
30 mai 2023
Adrian Severin

VIITORUL ORDINII INTERNAȚIONALE DIN PERSPECTIVA CRIZEI UCRAINENE

În cadrul războiului mondial hibrid amorsat de mai multă vreme, Pandemia Covid 19 a fost o etapă. Se pare că toți actorii cu relevanță globală, în ciuda diferențelor de interese, convingeri, metodă și agendă, s-au pus de acord că farsa tragică a pandemiei trebuie utilizată pentru a pregăti transformarea „necesară” a războiului hibrid în războiul convențional fără de care ei nu vedeau o ieșire din impasul sistemic al vechii civilizații euro-americane. Altminteri nu se explică gestiunea identică a falsei catastrofe sanitare pe toate meridianele și paralele globului. Este imposibil să fi fost o simplă coincidență.

Citeste mai departe »

Omul zilei – Vasile Dîncu

omul-negru-al-zilei-vasile-dincu.jpg

Luni nu am intitulat rubrica „Omul negru al zilei” din două motive, unul subiectiv, celălalt, o să vedeți, obiectiv. Sunt prieten cu Vasile Dîncu de 32 de ani și ăsta este motivul pentru care îmi permit să nu-l etichetez ca fiind „omul negru al zilei”. Fiind prieteni, bun, el este și politician, eu sunt și jurnalist, și de-aia zic doar „omul zilei”, pentru că în acest interval de 32 de ani ne-am certat doar de două ori și de fiecare dată când ne-am certat a fost pe motiv de Florian Coldea.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Și totuși, lui Erdogan i-a trecut glonțul pe la ureche!

Alegerile din Turcia ce s-au încheiat ieri cu victoria lui Erdogan vor deveni subiect de studiu pentru toți consultanții politici sau echipele de campanie electorală din viitoarele scrutinuri de pe mapamond. Cum să câștigi atunci când, asemenea lui Erdogan, te-ai uzat în exercițiul guvernării îndelungate, economia este atacată și merge prost, Dumnezeu, Allah sau ''mâna nevăzută'' îți dă un cutremur devastator chiar în campanie, respectiv când SUA declară public că nu te mai vrea la conducerea țării, iar tu trebuie să organizezi totul sub presiunea iminentă a unui război civil provocat?! Erdogan a reușit, și a făcut-o ''în cârje'', cu o boală apărută în mod ciudat sau recidivată, care l-a pus literalmente la pământ chiar înainte cu două săptămâni de primul tur.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Hiper IA - Israel-1

SRS.jpeg

Hiper IA - Israel-1

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Dascălii, la poarta Palatului Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis culege ce a semănat. Ceea ce urmează să se întâmple astăzi în fața Palatului Cotroceni are o extraordinară încărcătură simbolică pentru cele două președinții ale celui care s-a erijat în arhitectul „României educate”. Cele trei sindicate din învățământ îi vor reaminti astăzi acest eșec dureros. Și vor semnaliza că în fruntea statului român avem un președinte eșuat.

Citeste mai departe »

Nu voi fi prezent la Ambasada Federației Ruse

1.jpg

În data de 7 iunie, cu ocazia Zilei Rusiei, domnul Valery Kuzmin, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România și soția acestuia, Natalia Kuzmina, m-au invitat la sediul ambasadei, unde va avea loc o importantă ceremonie.

Citeste mai departe »

Decizia demisiei lui Heiuș ar fi fost una politică

image-2022-05-26-25582042-41-liderii-coalitiei-nicolae-ciuca-marcel-ciolacu-kelemen-hunor.jpeg

Politicienii se pregăteau, zilele astea, să dea vina pe ANAF pentru faptul că nu vor să mărească salariile profesorilor și a altor bugetari care se pregătesc de grevă, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

S-a trezit Spania!

270538763_332974865500801_672699048707938216_n.jpg

In Spania stanga socialista si comunista a pierdut la greu alegerile locale si regionale, ce au avut loc pe 28 mai 2023. Ca urmare a votului distrugator la adresa stangii spaniole, premierul socialist Pedro Sanchez a anuntat ca va dizolva Parlamentul si va organiza alegeri anticipate pe data de 23 iulie. Daca ar fi asteptat pana la finele anului, cand erau programate alegerile parlamentare la termen, ar fi fost zvanturat.

Citeste mai departe »
29 mai 2023

Ia pastila SRS! Sondaj cu dedicatie politica

SRS.jpeg

Sondaj cu dedicatie politica - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »

PSD: E dreptul la grevă, dar avem și dreptul la educație

media-159360962878524600.jpg

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, spune despre greva generală din educație că Guvernul și sindicatele trebuie să se întâlnească la mijloc: „E dreptul profesorilor de a face grevă, însă avem și dreptul elevilor la educație”, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.