Reteaua Corect

media-161745995196742500.png

Ucraina stă pe un butoi de pulbere: Rusia avertizează că va începe RĂZBOIUL, SUA trimit nave

11:19 / 10 aprilie /  Intra in discutie

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, vineri, asupra riscurilor izbucnirii unui război de amploare în Ucraina, iar, în contextul amplificării tensiunilor, Statele Unite intenţionează să trimită două nave militare în Marea Neagră, informează agenţia Associated Press, anunță MEDIAFAX, potrivit Știripesurse.

Citeste mai mult »
9 aprilie 2021

Iohannis va primi vineri niște colete surpriză

09 aprilie 10:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEJ
media-161433275575367400.jpg

Mai multe asociaţii de elevi din ţară protestează, vineri, faţă de situaţia actuală a educaţiei din România şi solicită guvernanţilor începerea noului an şcolar la 1 septembrie şi garantarea unui număr minim de zile de şcoală, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Decizia CCR privind motivările bagă coaliția în corzi: se va încălca referendumul pe Justiție?

09 aprilie 10:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEH
Parlament-768x488.jpg

Spectaculoasa decizie a CCR de miercuri – conform căreia redactarea motivărilor instanțelor în termen de 30 de zile după verdict e neconstituțional -, pe lîngă că produce o veritabilă revoluție în justiție, mai administrează și un upercut năpraznic actualei puteri. Pentru că decizia de ieri fie va impune adoptarea unei legi în timp-record, 45 de zile de aici încolo, fie va obliga coaliția să calce peste rezultatul referendumului din 2019 privind interzicerea OUG în justiție.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Mai poate fi oprit războiul?

09 aprilie 10:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEG

Marea întrebare care încă se pune în aceste zile este : mai poate fi în vreun fel oprit războiul anunţat din Ucraina ? Mai ales după ce foarte multe tone de armament de toate mărimile şi calităţile, precum şi nenumărate trupe s-au masat, de cele două părţi, la frontierele autoproclamatelor republici independente rusofone din estul Ucrainei : Republica Populară Doneţk (RPD) şi Republica Populară Lugansk (RPL). Şi, de asemenea, în Crimeea şi în apropierea ei, tot de ambele părţi. Cu fiecare zi ce trece şi aduce ştiri alarmante una după alta, speranţa că războiul va fi înlocuit de diplomaţie şi că raţiunea va înlocui demenţa războinică se împuţinează, dispare.

Citeste mai departe »
Octavian Hoandra

Doar niște mii de trupuri goale, în saci de gunoi, negri. Arhetip cu Octavian Hoandră

09 aprilie 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEF

În primăvara lui 1981 William Saroyan a încredințat agenției Associated press un mesaj pentru a fi publicat după moartea lui.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

S-a dezumflat gogoașa lui Iohannis

09 aprilie 09:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEE

România nu este fruntașă la vaccinări. Dimpotrivă. E codașă. Președintele Klaus Iohannis ne-a amăgit. Mai puțin pe mine. Dar și mai gravă este minciuna legată de miliardele de euro, care ar fi urmat să revină României dintre cele 750 de miliarde, despre care același Klaus Iohannis ne-a vorbit în repetate rânduri. Până una alta, nici acești bani nu mai vin. Iar bomboana pe colivă ne-a pus-o cu vaccinul AstraZeneca. Despre care mai marii de la București erau informați încă din luna martie, chiar de către firma poducătoare, că prezintă pericole. Și totuși românii au fost injectați.

Citeste mai departe »

Merkel l-a sunat pe Vladimir Putin să vorbească despre eventualitatea unui nou război în Ucraina

09 aprilie 09:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEz
media-154066908212009300.jpg

Preşedintele rus şi cancelarul federal german şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu escaladarea tensiunilor în conflictul din estul Ucrainei, a anunţat Kremlinul joi într-un comunicat, la finalul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, în timp ce guvernul german a anunţat că Angela Merkel i-a cerut Rusiei să-şi reducă prezenţa militară în regiunea de frontieră cu Ucraina, informează AFP şi Reuters, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
8 aprilie 2021
Tesu Solomovici

PLONTER

08 aprilie 11:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEu

Adică, în românește, încurcătură de mațe. Politice. Niciodată în cei 73 ani de existență ai Israelului, situația politică n-a fost mai încurcată. Cea de-a patra rundă de alegeri, (în ultimii doi ani!), n-a dat un învingător capabil să formeze în guvern viabil și stabil. Un asemenea învingător ar fi avut nevoie de 61 de deputați, din cei 120 de deputați ai Knesset-ului, care să-l dorească prim-ministru. Acești 61 de deputați au fost imposibil de găsit. Țara, care, deși a înclinat bine spre dreapta, e prea fărămițată politic, ego-urile câtorva dintre fruntașii politici sunt prea dominante, așa că nu ne miră greutățile aproape insurmontabile ivite.

Citeste mai departe »

Președintele Chinei: Sperăm că UE va obţine autonomie strategică în adevăratul sens

08 aprilie 11:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEt
media-149156673962034400.jpg

Uniunea Europeană trebuie să obţină "autonomie strategică în adevăratul sens" şi să evalueze "independent" abordarea faţă de China, a afirmat preşedintele chinez, Xi Jinping, într-o conversaţie cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, informează site-ul Politico.eu potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Klaus Iohannis, ședință cu ministrul Educației la Palatul Cotroceni

08 aprilie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEs
image-2021-04-8-24720302-46-klaus-iohannis-sorin-cimpeanu.jpeg

Președintele Klaus Iohannis are joi o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Palatul Cotroceni, potrivit agendei șefului statului, consultată de Hotnews.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Mega-afacerea guvernării de Dreapta: cum vrea săraca Românie să spargă piața mondială a spitalelor

08 aprilie 11:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEp

Nu este o glumă: deși este penultima țară din Europa la capitolul avuție, România dă semne că va spulbera piața mondială a spitalelor și va domina autoritar clasamentul mondial al celor mai costisitoare unități spitalicești. O chestiune care, în mod firesc, ar trebui să ridice nenumărate semne de întrebare.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Coincidențe periculoase

08 aprilie 10:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEk

Câteva decizii politice la nivel înalt, adoptate în această primăvară, atât la nivel național cât și în plan internațional, par a nu fi simple coincidențe. De aceea, scenariul care plasează România în ochiul ciclonului este cât se poate de plauzibil. Cât de departe împinge Klaus Iohannis aventura politică? La ce consecințe poate să conducă periculosul joc geostrategic în care a fost angajată România?

Citeste mai departe »

Desființarea Secției Speciale a intrat în dezbaterea Comisiei Juridice din Senat

08 aprilie 09:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEg
image-2021-01-4-24519967-46-ministrul-justitiei-stelian-ion.jpg

Comisia juridică a Senatului dezbate, joi, proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților cu amendamente care a creat controverse în societate. Cea mai importanta modificare făcută de deputați se referă la o imunitate sporită pentru procurori și magistrați, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Vladimir Putin explică DESFĂȘURAREA de forțe militare din Arctica: E absolut necesară

08 aprilie 09:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEe
media-160907501238070600.jpg

Președintele rus Vladimir Putin consideră prezența trupelor ruse în Arctica o parte „absolut necesară” a dezvoltării militare, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de CNN, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

După ce Rusia a deplasat trupe în Donbas, Ucraina se roagă să intre în NATO

08 aprilie 09:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxEd
media-161657500393985200.jpg

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat marţi că Ucraina aspiră de mult timp să adere la NATO şi să administraţia Biden a discutat despre acest lucru cu partea ucraineană, transmite Reuters, preluat de agerpres, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
7 aprilie 2021

România și Bulgaria vor fi scena celui mai mare exercițiu NATO din acest an

07 aprilie 11:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxE7
Gen-cavioli.jpg

Regiunea Europei de Sud-Est – în mod particular România și Bulgaria – va fi punctul focal al exercițiului „Defender-Europe 2021”, cea mai mare aplicație militară NATO din acest an, la care se estimează că vor participa peste 30.000 de militari, declarat generalul-locotenent Christopher Cavoli, șeful Comandamentul Forțelor Terestre Americane în Europa și Africa, scrie umbrela-strategică.ro.

Citeste mai departe »

Rusia neagă o alianță militară cu China pentru a liniști India

07 aprilie 11:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxE3
media-160837794258419700.png

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov, aflat în vizită oficială în India, a exclus marţi posibilitatea unei alianţe militare între Rusia şi China, în timp ce a confirmat angajamentul Moscovei pentru continuarea cooperării militare cu India, consemnează agenţia EFE potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Șeful „Armatei sale”

07 aprilie 10:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxE1

Nu este rezultatul unui exercițiu de imaginație. Chiar așa s-a exprimat Klaus Iohannis, vorbind despre Nicolae Ciucă. Citez: „El este șeful Armatei mele”. Așadar ce avem aici? Avem „Guvernul său”. Avem „Parlamentul său”. Avem „Armata sa”. Și, în curând, s-ar putea să avem și „războiul său”.

Citeste mai departe »

Fostul adjunct al SIE, Silviu Predoiu, DEMISIONEAZĂ din Pro România

07 aprilie 08:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxDT
media-147489221311638500.jpg

Fost adjunct al SIE, Silviu Predoiu, își anunță demisia din Pro România și susține că în ultimele 15 luni a văzut ”cum nu trebuie să se facă politica”. Predoiu arată că motivele demisiei sunt exact cele care îi determină pe mulți români să aibă contact cu lumea politică, relateaă Știripesurse.

Citeste mai departe »

SUA: Casa Albă exclude impunerea unui paşaport de vaccinare

07 aprilie 08:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxDS
image-2021-02-16-24609308-46-certificat-international-vaccinare.jpg

Casa Albă a declarat marţi că nu va impune un paşaport de sănătate americanilor care să certifice că au fost vaccinaţi împotriva COVID-19, subliniind în acelaşi timp că sectorul privat este liber să avanseze în această direcţie, transmite AFP, potrivit Agerpres, citat de HotNews.

Citeste mai departe »
6 aprilie 2021

Ia pastila SRS! SOS! Vor fi înstrăinate și zăcămintele de sare!

06 aprilie 13:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxDR
SRS.jpeg

SOS! Vor fi înstrăinate și zăcămintele de sare! Ia pastila SRS! EP. 126.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.