Reteaua Corect

boanchis.jpg

Vlad Voiculescu, intelectual, filantrop și taumaturg în viață

10:11 / 03 august /  Intra in discutie

Dacă stați de vorbă cu nea Nelu Cotrocelu (Neluuuu! – așa îl alintau pupezele și voluptuoasa actriță Florina Cercel), veți constata că marea lui victorie politică a fost cea din 2000. Nu, nu, nu, categoric nu, nu câștigarea alegerilor, ci îndepărtarea lui Miron Mitrea din funcția de trezorier al campaniei electorale, scrie național.ro.

Citeste mai mult »
Bogdan Tiberiu Iacob

Mica dramă a lui Nicușor Dan: totul sau nimic!

03 august 10:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwsz

După anunțul făcut de liderii PNL, USR și PLUS privind înțelegerea pentru București încep calcule și estimări. Iar unul dintre ele nu sună bine deloc pentru cei sus menționați. Mai precis, spre deosebire de 2012 sau 2016, Nicușor Dan joacă la mare risc: totul sau nimic, altfel ar lovi în proprii susținători.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Se califică PSD pentru un 7-0?

03 august 09:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwsx

Este uluitor cum au căzut zarurile. Așa cum au căzut, PSD, cu toate frământările sale interne, are toate șansele să bată la scor în București. Este posibil să facă un 7-0. Cu alte cuvinte, să ia toate primăriile de sector și Primăria Generală a Capitalei. Pentru frontul anti-PSD, căruia niciodată nu am să-i spun Dreapta românească, ceea ce poate urma va fi o nenorocire. Un semnal catastrofal pentru viitoarele alegeri parlamentare. Să numărăm deci bob cu bob.

Citeste mai departe »
2 august 2020
Bogdan Tiberiu Iacob

PNL, lasă bancurile și scoate lista reală

02 august 10:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwst

Cu o grabă suspectă, PNL și-a anunțat,primul între partide, lista oficială a candidaților care vor elibera Bucureștii de rechinii pesediști, după ce, ne amintim, la ultimele alegeri, liberalii și-au încordat mușchii pînă au colorat toataă capitala în roșu. Doar că ”lichidatorii” rechinilor pesediști sunt niște guvizi politici din categoria ”primul pe țară, al doilea pe județ”. Unii analiști spun că Orban a asigurat, deja, înfrîngerea pe linie la locale, în Capitală. Noi, mai sceptici, spunem altceva: PNL, lasă bancurile și scoate lista reală!

Citeste mai departe »

VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 100

02 august 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwso
media-158219083131425400.jpeg

În acest episod, Dana Budeanu vorbește despre scandalul apei calde din București și arată că vina este a celor de la PNL, care au în administrare instituțiile care furnizează apa caldă în Capitală, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Gabriela Firea, ironii maxime după ce Orban și Barna au bătut palma pentru Capitală

02 august 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwsn
media-159593687160042100.jpg

Primarul Capitalei Gabriela Firea comentează în termeni ironici alianța dreptei, asta după ce Ludovic Orban și Dan Barna și-au anunțat candidații comuni care intră în lupta pentru București, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Războiul lui Petrov împotriva lui Băsescu

02 august 10:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwsm

Final de etapă. Petrov l-a învins pe Băsescu. Cel din urmă a fost eliminat din alianța pentru locale de către cel dintâi. Liderul de facto al PMP a rămas cu șantajul în gât. USR-PLUS și PNL l-au repudiat. Pentru moment, merg în alegeri fără Petrov, cel care s-a lipit temeinic cu ani în urmă de Băsescu. Ca un timbru de o scrisoare. Și după șantaj și repudiere, cum rămâne? Cine va candida la poziția de primar general? Băsescu sau Petrov? Sau amândoi, la pachet? Sau niciunul?

Citeste mai departe »
1 august 2020

Misterul alegerii lui Vasile Dâncu în fruntea PSD

01 august 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwse
vasile-dancu-consiliul-national-psd-640x400.jpg

Vasile Dâncu intră din nou în jocurile politice de rangul întâi. Cu ajutorul lui Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD. Și sprijinul unor organizații din Ardeal care susțin că așa vor câștiga voturi. O iluzie veche, de pe vremea lui Adrian Năstase.

Citeste mai departe »

PNL și USR-PLUS au semnat protocolul alianței dreptei pentru București

01 august 09:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwsd
image-2020-08-1-24205759-46-orban-barna-negocieri-pentru-locale.jpg

PNL și USR-PLUS au semnat, la finalul unor negocieri care au durat până la 3 dimineața, protocolul pentru alianța dreptei în București. Potrivit surselor HotNews.ro, primăriile vor fi împărțite 3 la 3, viceprimarii sunt si ei de la fiecare formațiune, iar listele de consilieri locali și generali vor fi separate. Liberalii au venit cu o propunere-surpriză pentru primăria sectorului 3. Este vorba de Adrian Moraru, consilierul ministrului Muncii și șefa PNL București, Violeta Alexandru, scrie HotNews.ro.

Citeste mai departe »

VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 99: Alianța PĂCĂNELELOR

01 august 09:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwsc
media-158219083131425400.jpeg

În acest episod, Dana Budeanu comentează întâlnirea nocturnă dintre liderii partidelor de dreapta și arată că singura miză a acestor alegeri este învingerea Gabrielei Firea, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
31 iulie 2020
Bogdan Tiberiu Iacob

Dedesubtul unui atac deșănțat: Iohannis forțează debarcarea lui orban cu mâna PSD

31 iulie 11:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nws9

Atac virulent și neașteptat la PSD, de joi, al președintelui Klaus Iohannis, după o perioadă în care o lăsase mai moale cu acuzațiile la adresa opoziției. Semn că președintele s-a decis să preseze social-democrații să bage moțiune de cenzură împotriva guvernului Orban, parte a unui plan despre care am relatat deja.

Citeste mai departe »

Cozmin Gușă: Dar dacă Iohannis este "DESTABILIZAT"?!

31 iulie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nws3
70598913_112061123513371_8417403694135377920_n.jpg

După ultimele două conferințe de presă ale lui Iohannis, analiștii care-l observă și care n-au renunțat să gândească și să se exprime public, și-au declarat stupoarea si dezacordul, fie radiografiindu-i dur POTENȚIALUL DE PSEUDO-LIDER SI PARCURSUL NEVOLNIC (Patrick Hillerin în Libertatea), fie CERÂND CHIAR SUSPENDAREA ACESTUIA (Ion Cristoiu, care le-a aplicat pesediștilor eticheta de "CĂCĂCIOȘI" pentru că nu acționează în acest sens!).

Citeste mai departe »

Ion Cristoiu: Atacarea PSD, soluţia care nu-i dă bătăi de cap comodului Iohannis

31 iulie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrZ
media-155069138686430800.jpg

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că, sfidând rolul constituţional de arbitru, preşedintele Iohannis a recurs la atacarea PSD nu pentru a-i provoca pe social-democraţi să depună moţiune de cenzură pentru a-l scăpa de premierul Ludovic Orban, ci din comoditatea care îi asigură tihna de lux la Cotroceni, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Lovitură de stat mondială?

31 iulie 10:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrY

Poate exista aşa ceva ? Coup d’État / lovitura de stat se referă la un teritoriu limitat, la un stat, şi ea poate veni de la alte state sau entităţi non-statale, interne şi/sau externe. Mai totdeauna cu sprijin străin în orice caz. Dar lovitură de stat la nivel global, lovitură de stat planetară ? Se poate imagina şi teoretiza o asemenea întreprindere ? Unul dintre cei mai curajoşi şi interesanţi jurnalişti canadieni, Alexis Cossette-Trudel (Radio Québec), a fost, se pare, primul care a readus conceptul în actualitate. Coup d’État mondial. Essai sur le nouvel impérialisme américain e titlul unei cărţi scrise de Guillaume Faye, publicată iniţial în 2004 şi reeditată în 2008 la editura L’Aencre, deci în timpul crizei financiare mondiale anterioare. Cossette-Trudel e taxat, bineînţeles, de complotist. Complotişti ar fi cei ce văd comploturile, şi nu cei ce le fac, le săvârşesc.

Citeste mai departe »

PSD a DECIS depunerea moțiunii de cenzură. Ciolacu: Îmi asum trecerea ei prin Parlament

31 iulie 10:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrW
media-158874752315360400.png

Liderii PSD au căzut de acord că partidul va iniția și depune moțiunea de cenzură, cei mai mulți fiind de părere că trebuie depusă până pe data de 15 august, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Soviani: Ce a anunțat SUA și ce a înțeles Iohannis

31 iulie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrV
Radu_Soviani_(2).jpg

Jurnalistul Radu Soviani l-a ironizat pe președintele Klaus Iohannis pe Facebool pentru ce a înțeles din anunțul făcut de SUA pe tema retragerii soldaților americani din Germania. Iată postarea:

Citeste mai departe »

TAINA DE LA BERE – Vasile Dancu, Sorin Grindeanu si Marcel Ciolacu au iesit la un pahar

31 iulie 09:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrU
dancu-grindeanu-ciolacu.jpg

S-a adeverit ceea ce s-a vehiculat in ultimele luni! Vasile Dancu, sociolog, fost vicepremier, ministru al Dezvoltarii si strateg in politicile Statului a ajuns in conducerea Partidului Social Democrat. Presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anuntat joi, 30 iulie 2020, numirea lui Vasile Dancu in functia de „presedinte interimar” al Consiliului National al PSD. Revenirea lui Vasile Dancu in PSD are loc dupa ce in sedinta Comitetului Executiv National (CEx) de joi s-a supus la vot propunerea de numire a lui Dancu, fiind exprimate un numar de 48 de voturi pentru si un vot impotriva, scrie luba.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cine e beneficiarul moțiunii de cenzură?

31 iulie 09:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrS

E bătută în cuie. Cel puțin la modul declarativ. Probabil și în fapt. La mijlocul lunii august, PSD introduce moțiunea de cenzură. Marcel Ciolacu chiar s-a grăbit sau chiar s-a pripit anunțând că a strâns numărul necesar de semnături. Întrebarea cheie acum este în folosul cui va fi dat jos Guvernul Orban 2 și jumătate? Cine e beneficiarul moțiunii de cenzură?

Citeste mai departe »
30 iulie 2020
Bogdan Tiberiu Iacob

Un sondaj IRES confirmă spaima PNL: Electoratul Stîngii, cel mai speriat de Covid 19

30 iulie 12:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrP

Într-o analiză publicată pe 17 iulie relatam despre o revelație de dată recentă a liberalilor – bazată pe sondaje de opinie din teritoriu – care pregătește aproape cert amînarea localelor: electoratul PSD, deși cu cei mai mulți vîrstnici, nu se lasă intimidat de coronavirus, cum sperau guvernanții, și dă semne că e decis să iasă la vot la următoarele alegeri.

Citeste mai departe »

VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 98

30 iulie 11:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrG
media-158219083131425400.jpeg

În acest episod, Dana Budeanu reacționează la articolul din Libertatea despre actualul șef al Direcției Politici Publice de la Secretariatul General al Guvernului, Ștefan Jicol, cel care este acuzat de hărțuire. De asemenea, Dana Budeanu vorbește despre noile restricții anunțate de Guvern și despre o situația bizară din PNL, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Iohannis îi bagă în ședință pe Marcel Vela și Raed Arafat

30 iulie 11:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwrE
media-159604441151176900 (1).jpg

Președintele României, Klaus Iohannis, va avea joi, 30 iulie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, anunță Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.