Reteaua Corect

media-163472028150007600.jpg

Cioloș îi cere DEMISIA lui Nicolae Ciucă: Klaus Iohannis trebuie să ia atitudine

14:16 / 18 ianuarie /  Intra in discutie

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că în cazul în care se verifică informațiile conform cărora Nicolae Ciucă și-a plagiat teza de doctorat, atunci premierul ar trebui să demisioneze. Cioloș îi cere președintelui Klaus Iohannis să intervină, asta pentru că a promis ”toleranță zero față de orice abatere de la cultura integrității în mediul academic”, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
18 ianuarie 2022
Sorin Rosca Stanescu

Criminalii de război

18 ianuarie 11:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz1s

Este în afara oricărei îndoieli. Fără a fi declarată ca atare, România se află în război. Cel puțin într-un război sanitar. Căruia i se adaugă un război economic. Cei care se îmbogățesc în stare de război pe seama suferinței semenilor lor, cei care încalcă legile statului și legile elementare ale moralei și jefuiesc în mod sistematic, profitând de situația în care se află România, sunt de fapt criminali de război. Ei trebuie să fie anchetați, judecați și condamnați ca atare. Ia să vedem cu stăm cu jaful organizat de aceste hiene.

Citeste mai departe »

Emilia Șercan l-a prins pe Nicolae Ciucă: lucrarea lui de doctorat este PLAGIATĂ/ Reacția premierulu

18 ianuarie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz1k
media-163786401982732500.jpg

Jurnalista Emilia Șercan a studiat lucrarea de doctorat a premierului Nicolae Ciucă și arată faptul că aceasta are părți întregi copiate din alte lucrări de doctorat, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
17 ianuarie 2022

Ia pastila SRS! Furtună într-un pahar cu apă

17 ianuarie 13:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz1f
SRS.jpeg

Furtună într-un pahar cu apă (Ia pastila SRS! EP. 407)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Triada de la Bolintin-Vale

17 ianuarie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz1a

Toată suflarea analiștilor de presă sau, mă rog aproape toată, se concentrează în aceste zile asupra teribilelor evenimente de la Bolintin-Vale, care au zguduit o țară întreagă. Un clan de interlopi a măcelărit, zdrobindu-i capul, un cetățean stimat și apoi regretat de întreaga comunitate. Omul a fost eliminat în mod demonstrativ. Astfel încât pedeapsa capitală să se tranforme într-un exemplu pentru toți ceilalți. Și, cum este și firesc, opinia publică se îndreaptă împotriva poliției. Cât de vinovată e aceasta?

Citeste mai departe »

Eugen Tomac iese la atac: PMP NU se pregătește de fuziunea cu PNL

17 ianuarie 10:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz18
media-160578978718166200.jpg

Europarlamentarul PMO, Eugen Tomac, susține că zvonurile din ultima perioadă, care îl dădeau drept un cap al rebeliunii din partid și omul care vrea fuziunea cu PNL, sunt false. Tomac arată că a participat, împreună cu Cristian Diaconescu, la o întâlnire cu cei de la PNL, acolo unde a avut loc o discuție de principiu pentru o eventuală fuziune, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ce urmează după săptămâna de dialog? Ce zic Kremlinul și Casa Albă

17 ianuarie 10:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz16
MmNlNDEwZGU1ODk0YTZhZmY1MWQwNTU2ODdjNTQ=.thumb_.jpg

După o săptămână de diplomaţie intensă, ruşii şi occidentalii rămân pe poziţii „total divergente”, ceea ce este „supărător”, după cum a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un interviu pentru CNN. În ceea ce-i privește pe americani, ei promit un răspuns și o evaluare a disputei cu Moscova la începutul acestei săptămâni, după ce se vor consulta cu aliații, dar avertizează că sunt pregătiți pentru orice scenarii, inclusiv pentru o „ripostă fermă”, relatează Digi24.ro.

Citeste mai departe »

Șah politic Rusia-SUA

17 ianuarie 09:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0W
rusia-pune-piciorul-n-prag-kremlinul-cere-o-revizuire-a-rezultatelor-r-zboiului-rece--1.jpg

Trăim într-o perioadă extraordinară, domnilor, nu credeți? Istoria este literalmente scrisă sub ochii noștri. Cu toate acestea, ceea ce s-a întâmplat la sfârșitul anului 2021 este ceva care pentru cei care se jură că sunt „prietenii și partenerii" noștri era nu doar inimaginabil, dar nici măcar noi nu am putut spera nici în cele mai îndrăznețe vise ale noastre, scrie ZiuaNews.

Citeste mai departe »

SUA-Rusia: Un pic de strategie militară

17 ianuarie 09:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0V
sua-rusia-un-pic-de-strategie-militar--1.png

După cum se știe, "săptămâna diplomatică" inițiată de Rusia tocmai s-a încheiat. Acum este timpul să acționăm. Comentariile din mass-media și de pe blogurile serioase (pe celelalte nu le consultăm) încep să imagineze scenarii posibile, scrie ZiuaNews.

Citeste mai departe »
16 ianuarie 2022
Andrei Marga

Meritocrație și democrație

16 ianuarie 12:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0T

Democrațiile în care trăim proclamă în constituții egalitatea juridică a cetățenilor. Ele își asumă că fiecare își are soarta în mână și că meritul decide. Mobilitatea verticală este astfel posibilă.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Totul în cârca lui Bode

16 ianuarie 12:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0S
SRS.jpeg

Totul în cârca lui Bode (Ia pastila SRS! EP. 406)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

AGENDA POLITICA A DURERII IN CUR

16 ianuarie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0Q

Ceea ce se petrece în România ultimelor zile este în egală măsură tragic și înspăimîntător. Este tragic, pentru că aproape toată clasă politică transmite către popor mesajul durerii în cur față de probleme extrem de grave care au ajuns să sufoce oamenii. Îmi cer scuze pentru limbajul licențios, nespecific scrierilor mele, dar cred că vorbirea decentă și-a epuizat resursele. Haosul guvernamental privind facturile, pasivitatea jegoasă în fața unor evenimente precum uciderea fetițelor de către un polițist dement ori revolta de la Bolintin ne arată tuturor că nu le mai pasă. E în egală măsură înspăimîntător pentru că protestele spontane ale oamenilor ajunși la exasperare anunță ceva. Ceva ce plutește în aer. Și care ar putea arunca în curînd țara în anarhie.

Citeste mai departe »

ATAC CIBERNETIC MASIV ÎN UCRAINA. SRI ARE DE DAT NISTE EXPLICATII

16 ianuarie 12:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0P
SRI-768x432.jpg

Ucraina a fost supusă unui „atac cibernetic masiv” care a afectat mai multe site-uri guvernamentale din Ucraina, inclusiv site-ul Ministerului de Externe, după cum a anunțat un purtător de cuvânt al instituției. De șapte ani, conform unei decizii NATO, responsabilul cu protecția cibernetică a Ucrainei este țara noastră, prin SRI.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Îți vaccinezi copilul anti-Covid?

16 ianuarie 11:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0K

Peste zece zile, în mod oficial, începe în România campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. După ce, anul trecut, începând de la 1 august, a fost declanșată și campania de vaccinare a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Se întâmplă în România. Din cealaltă parte a planetei, inventatorul tehnologiei ARN mesager ne avertizează că vaccinarea copiilor le va genera acestora daune ireparabile. Și le recomandă tuturor părinților să refuze să-i injecteze pe cei mici. Și noi ce facem?

Citeste mai departe »
15 ianuarie 2022

Ia pastila SRS! Părinții buimăciți de Guvern

15 ianuarie 12:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0H
SRS.jpeg

Părinții buimăciți de Guvern

Citeste mai departe »

Ce greșește Occidentul în legătură cu Putin și cu instinctele lui asemenea unui șef al mafiei

15 ianuarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0A
ce-gre-e-te-occidentul-n-leg-tur-cu-putin-i-cu-instinctele-lui-asemenea-unui-ef-al-mafiei-siciliene-1.png

În 1999, Vladimir Putin a trecut brusc din obscuritatea birocratică la funcția de prim-ministru. Când, câteva luni mai târziu, Elțîn a demisionat în mod neașteptat, iar Putin a fost votat ca președinte, guvernele din întreaga lume au fost luate prin surprindere încă o dată. Cum a putut această figură necunoscută să acumuleze sprijinul electoratului național cu atât de puțină atenție din partea mass-media?

Citeste mai departe »

SCANDALOS Ciprian Ciucu amenință o întreagă televiziune

15 ianuarie 12:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0y
media-162713190053662300.jpg

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a amenințat jurnaliștii de la RealitateaPLUS, într-o emisiune din prime-time! Liderul PNL a spus că ”se va ocupa” de ”Realitatea PLUS”, după ce jurnaliștii l-au întrebat despre cum a ajuns mama sa în funcții publice pentru că e membră de partid. Dacă, până acum, la derapajele politicienilor din PSD și AUR interveneau organizațiile care se preocupă de drepturile jurnaliștilor și luau atitudine, de această dată, la fel ca și în cazurile în care derapajele au provenit de la politicieni din USR, niciunul dintre aceste foruri nu a luat poziție față de amenințările primarului Ciucu, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
14 ianuarie 2022

Lovitură pe piața vaccinurilor anti-Covid

14 ianuarie 17:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0x
lovitura-pe-pia-a-vaccinurilor-anti-covid-guvernul-britanic-admite-ca-acestea-au-afectat-ireversibil-sistemul-imunitar-dup-a-doua-doz--1.png

Incredibil, dar Guvernul Marii Britanii admite că vaccinurile anti-Covid de tip ARN Mesager au afectat sistemul imunitar natural al celor dublu vaccinați, scrie ZiuaNews.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

RAZGINDIRILE MINISTRULUI POPESCU: DE LA ”AJUTAM ROMANII” LA ”AJUTAM MULTINATIONALELE”

14 ianuarie 12:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0v

Pe vremea cînd PNL era în opoziție, ministrul energiei, Virgil Popescu, critica vehement ajutorul dat de guvern marilor firme energofage și spunea că cei care trebuie ajutați sunt românii de rînd, nu marii afaceriști. Venit la putere, Popescu și-a schimbat total discursul și acțiunile: sute de milioane pentru ajutorarea afaceriștilor energofagi. Ca să nu plece din România, țara aceea din care pleacă romînii pe capete.

Citeste mai departe »

AUR solicită demiterea imediată a ministrului Virgil Popescu, din cauza preţurilor la energie

14 ianuarie 12:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0u
media-164199656671736700.jpg

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită demiterea "imediată" a ministrului Energiei, Virgil Popescu, pentru creşterea "nejustificat" de mare a preţurilor la energie, susţinând că "o majoritate guvernamentală de 70% are toate pârghiile legale, constituţionale şi politice pentru a interveni rapid în sprijinul populaţiei şi al economiei româneşti", relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Editurile de carte la pământ

14 ianuarie 12:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nz0q
SRS.jpeg

Editurile de carte la pământ (Ia pastila SRS! EP. 404)

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.