Reteaua Corect

media-165902493368459200.jpg

Marii aliați ai Rusiei încep să se îndoiască de Putin

11:46 / 29 septembrie /  Intra in discutie

China și India s-au arătat ferm împotriva posibilității ca Moscova să anexeze provincii ucrainene. După șapte luni de război în Ucraina, apărarea neatenuată a Rusiei este din ce în ce mai subțire în comunitatea internațională. Mari puteri precum China și Turcia, apropiate de Kremlin, dar care se poziționaseră cu o oarecare ambiguitate, asigură nu numai că războiul trebuie să se încheie acum, dar că teritoriile ocupate trebuie să fie returnate cât mai curând posibil, relatează 20 minutos preluat de Rador, citat de Știripesurse.

Citeste mai mult »
Dan Chitic

Despre moarte, ca politică globală, și nevoia de pace

29 septembrie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAey

V-am spus demult că lumea aia în care am trăit ultimii zeci de ani și pe care o știam a devenit veche. Și acum trage să moară. Dar lumea aia veche, înainte să moară, ne poate târî cu ea în groapă. La propriu! Pe noi și pe copiii noștri.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Dacă nu vă văd, nu vă aud!

29 septembrie 09:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAew

Pentru a înțelege că stăm toți pe un butoi cu pulbere gata să explodeze, guvernanții trebuie să simtă, să vadă și să audă vocea poporului. Este cel mai simplu și clar motiv pentru care, atunci când este necesar, sunt ințiate mitingurile de protest. Și vom avea un asemenea miting în Piața Universității, în 2 octombrie, începând de la ora 17. Cum se prefigurează el? Mesajele vor fi suficient de clare? De penetrante? Iar protestatarii vor fi suficient de mulți?

Citeste mai departe »
28 septembrie 2022

COMISIA PARLAMENTARĂ ”CÎNTAREA SRI” ÎI MAI TRAGE NIȘTE ODE LUI HELLVIG

28 septembrie 12:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAeo
marturia-unui-general-sri-cine-este-759048.jpg

În statele democratice, comisiile de control al serviciilor secrete caută să depisteze neajunsurile ori chiar ilegalitățile acestora, pentru a se asigura că nu se comit abuzuri ori erori care ar putea afecta siguranța respectivelor state și ale cetățenilor lor. România e, probabil, singurul stat european în care misiunea acestor comisii e de a-i preamări permanent pe cei pe care trebuie să-i supravegheze, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

IOHANNIS ȘI TRAFICUL DE INFLUENȚĂ. DE CE NU PREA ARE PREȘEDINTELE MOTIVE DE RELAXARE

28 septembrie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAen

„Este inadmisibil, din punctul meu de vedere, ca numele meu şi poziţia mea să fie trase într-o chestiune care poate să fie verificată tehnic” zice președintele, tras de mînecă de presă în legătura cu scandaloasa licitație BMW. Interesant de remarcat: Iohannis nu e preocupat de posibila spoliere a banului public, ci strict de mînjirea numelui său. În rest, președintele pare relaxat vizavi de subiect. Deși ar avea toate motivele să nu fie, în opinia noastră. Nu de alta, dar istoria recentă așa ne învață.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Japonezii se bat cap in cap

28 septembrie 12:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAem
SRS.jpeg

Japonezii se bat cap in cap (Ia pastila SRS! Ep. 864)

Citeste mai departe »

Războiul în faza de distrugere. Cine a sabotat Nord Stream și ce poate urma?

28 septembrie 11:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAek
Cozmin_Gusa.jpg

Germania a fost decuplată de la gazul rusesc, nu mai are de alaltăieri posibilitatea practică și teoretică să-și aprovizioneze consumatorii prin conductele Nord Stream 1 și 2. Vorbim despre două rețele de conducte postate la mare adâncime în Marea Baltică, cu o lungime de cca 1200 km fiecare și care au capacitatea de a pompa cca 100 de miliarde de metri cubi de gaz pe an, din Rusia către Germania, cu posibilitatea de a fi folosite de-acolo și de alte țări europene. De-acum putem vorbi la trecut despre această posibilitate, înlocuirea conductelor la mare adâncime e operațiune sofisticată și de durată, și oricum nimeni nu se va apuca de reparații în actualul context de război, deci oricât de grea va fi iarna și de mare penuria de gaz în Europa, nu vor mai exista posibilități de aprovizionare cu gaz nici în condiții de maximă urgență.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Proteste cu frâna trasă

28 septembrie 10:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAej

Când accelerezi cu frâna trasă, riscul de distruge motorul este enorm. Protestele antiguvernamentale programate în București peste câteva zile riscă să se afle în această situație. Dintr-un motiv cel puțin ciudat, invocat de către asociațiile de pensionari. Și anume că ele nu vor să se asocieze cu un partid politic. Iar partidul politic este AUR. Pentru că AUR este inițiatorul protestelor programate.

Citeste mai departe »

Zelenski exclude negocierile de pace cu Rusia

28 septembrie 08:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAef
Zelenski-exclude-negocierile-de-pace-cu-Rusia-----Nu-mai-este-nimic-de-discutat-cu-acest-pre--edinte-al-Federa--iei-Ruse---.jpg

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi, la ONU, că referendumurile false ale Rusiei din patru regiuni din estul Ucrainei au fost "o încercare de a fura teritoriul unui alt stat". ”Recunoaşterea de către Rusia a referendumurilor false şi o nouă încercare de anexare a teritoriului Ucrainei vor însemna că nu mai este nimic de discutat cu acest preşedinte al Federaţiei Ruse”, a transmis preşedintele, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »

AUR nu își poate înregistra sigla

28 septembrie 08:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAed
media-164440399623058000.jpg

Tribunalul București a respins cererea înaintată de George Simion și Claudiu Târziu, prin care doreau validarea deciziilor luate în cadrul Congresului AUR. Astfel, judecătorii au decis faptul că sigla AUR, care este similară cu harta României, nu este legală, dar, de asemenea nici ziua partidului, fixată pe 1 decembrie, nu este legală pentru că este în aceeași zi cu Ziua Națională a României, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
27 septembrie 2022

Ce va anunța Putin în fața parlamentului rus. Discursul va fi „cel mai probabil subminat"

27 septembrie 11:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAe5
Ce-va-anun--a-Putin---n-fa--a-parlamentului-rus--Discursul-va-fi--cel-mai-probabil-subminat-.jpg

Vladimir Putin are programat un discurs în plenul parlamentului rus în cursul zilei de vineri, 30 septembrie. Serviciile militare de informații britanice anticipează că președintele rus va face un anunț important cu aceeastă ocazie, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Noua ordine mondială se construiește încet fără noi

27 septembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAe3

Pe frontul ucrainean, lucrurile merg „conform planului dinainte stabilit” (aceasta era o formulă consacrată în comunicatele sovietice care relatau aterizarea misiunilor spațiale pe aerodromul de la Baikonur). Rusia se războiește cu frâna de mână trasă așteptând ca adversarul real, Occidentul colectiv, fie să îi ofere un „pod aurit” (Goldene Brücke) pe care să iasă din conflict către o nouă arhitectură de securitate în vecinătatea sa apuseană, fie să intre în mod oficial în luptă asumându-și riscul unei confruntări directe cu arma nucleară ca ultim recurs.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Patriarhul ruşilor le dă morţilor fecioare?

27 septembrie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAe1
SRS.jpeg

Patriarhul ruşilor le dă morţilor fecioare? (Ia pastila SRS! Ep. 861)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Comisia Europeană, cocoțată pe un butoi cu pulbere

27 septembrie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdX

Un butoi care stă să explodeze. Iar nebunia nebuniilor e că fitilul îl pune chiar Ursula von der Leyen. Acompaniată de birocrații bruxellezi. Un adevărat cancer al Europei. Și care, culmea, sunt îngânați de șefii statelor. De Consiliul European. O moțiune de cenzură plutește în aer. Dacă va avea cine să o voteze. Dacă nu va fi explozie, va fi implozie.

Citeste mai departe »

Care este diferența între armele nucleare tactice și armele nucleare strategice

27 septembrie 09:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdS
media-166422616303603400.jpg

Potrivit informațiilor americane, Rusia are aproximativ 2.000 de arme nucleare tactice care pot fi plasate pe rachetele de croazieră și obuzele de artilerie, utilizate în mod normal pentru a livra explozibili convenționali, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Căci puterea haitei este Lupul, iar puterea Lupului este haita! (Rudyard Kipling – Cartea Junglei)

27 septembrie 09:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdQ
176298.jpg

Eu sunt Giorgia

La 15 ani, o tânără rebelă, singură la o mama părăsită de soț, muncind serile la unul din micile restaurante din cartierul Garbatella din Roma, se oprește hotărâtă în fața unei uși banale. Acel model de ușă produsă de Ikeea, care deformau și mai mult caselor industriale contruite de administrația comunistă a locului.

Citeste mai departe »

Lecția dură pentru ucraineni: „Dacă nu ești țară NATO, Moscova e aproape, Washington e departe!''

27 septembrie 08:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdM
Cozmin_Gusa.jpg

După celebrul său discurs de la Munchen de-acum 15 ani, prin care anunța că Rusia nu acceptă o lume unipolară condusă de SUA, Putin a început să facă referiri repetate de-a lungul ultimei perioade la Novorusia extinsă (cca 20% din teritoriul ucrainean), pe care considera că rușii au pierdut-o în favoarea Ucrainei, zicând că ''Rusia a pierdut teritoriile, dar oamenii au rămas''. Tocmai acești ''ruși rămași'' din estul și sud-estul Ucrainei au fost chemați la referendumurile din ultimele zile să-și exercite dreptul la autodeterminare, printr-o operațiune de șah geopolitic la care SUA și UE n-au replică viabilă. Majoritatea populației de-acolo va vota intrarea teritoriilor lor în componența Rusiei, legislativul de la Moscova va consemna și oficializa acordul pentru extinderea suprafeței țării, iar în anii ce vor urma, printr-un model patentat deja de către americani în Kosovo, va urma o ofensivă diplomatică pentru recunoașterea internațională a noilor frontiere.

Citeste mai departe »
26 septembrie 2022

Ia pastila SRS! Doina Pana, otravita cu mercur

26 septembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdL
SRS.jpeg

Doina Pana, otravita cu mercur (Ia pastila SRS! Ep. 858)

Citeste mai departe »

Sondaj CURS: PSD și PNL domină clasamentul partidelor

26 septembrie 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdA
media-157338685792929400.png

Un sondaj CURS realizat la nivel național în perioada 8 - 22 septembrie 2022 indică faptul că PSD și PNL ar putea să formeze singure guvernul, cu o majoritate confortabilă, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, relatează Știripesurse:

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Suveranitate – ieri și azi

26 septembrie 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdx

Poți să nu fii de acord cu o afirmație sau alta, venită din partea oricui. Dar să confunzi și să falsifici este degradant. Din păcate, avem zilnic parte de așa ceva. De aceea, întăresc, spre lămurirea situației istorice, cele spuse privind conflictul din Ucraina, care afectează deja adânc viața fiecăruia.

Citeste mai departe »

Ursula von der Leyen amenință pe față Italia. Reacție virulentă de la Roma

26 septembrie 09:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdu
media-164882611169180900 (1).jpg

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut o intervenție brutală în procesul legislativ din Italia și a spus că în cazul în care la Roma va ajunge un Guvern de extremă dreapta, atunci Bruxellesul ar putea iniția proceduri prin care fondurile europene ale Italiei să fie tăiate, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.