Reteaua Corect

image-2023-04-13-26204139-41-dmitri-peskov-alaturi-vladimir-putin.jpg

Reacția Kremlinului, după ce Joe Biden l-a numit pe Putin „ticălos nebun”

10:56 / 22 februarie /  Intra in discutie

Kremlinul a reacționat joi la atacul lansat de Joe Biden la adresa președintelui rus Vladimir Putin, susținând că un astfel de limbaj „înjosește America însăși”, conform Reuters. Amintim că președintele american l-a numit pe Putin „ticălosul nebun”, atrăgând atenția riscului unui război nuclear, scrie HotNews.

Citeste mai mult »

Ia pastila SRS! FBI va monitoriza teroristi în Romania

22 februarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHx
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! FBI va monitoriza teroristi în Romania

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre „Comasare”, osificarea sistemului de putere

22 februarie 11:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHv

Comasarea alegerilor, „o frază de dânşii inventată, Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug” - ar putea fi parafraza care să încerce a sintetiza gravitatea situației. Cert, comasarea a fost comentată în fel și chip, doar că nu am văzut până acum o analiză cu un zoom-out suficient de larg asupra dezastrului general pe care această măsură îl va aduce. Să încercăm să o facem împreună în cât mai puține cuvinte:

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Rechizitoriu împotriva unor magistrați orădeni

22 februarie 10:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHl

Dezvăluirile pe care le-am făcut în ultimele zile pe CorectNews, preluate și de numeroase alte site-uri, despre calvarul la care sunt supuși copii minori de către procurori și judecători din Oradea, care aveau datoria să-i apere, a stârnit și o reacție a cunoscutului avocat George Papu. Ceea ce fac în continuare nu este decât să public largi extrase din intervenția sa.

Citeste mai departe »
21 februarie 2024
Marius Ghilezan

„Acordul comercial” de la München

21 februarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCH9

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au semnat Acordul de așa-zisă pace cu Hitler, prin care cedau Sudetele Germaniei, fără a invita și Uniunea Sovietică, în zilele noastre, vedem un altfel de München. Nu ne referim la prestigioasa echipă de fotbal Bayern sau la Oktoberfest, ci la Conferința NATO de securitate. De ce n-a prins nimeni fenta cu cel mai mare “acord comercial de înzestrare militară” din istoria umanității, semnat cu cerneală simpatică, tot la München, sub ochii noștri? Un Plan Marshall pe invers.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Crima politică și in Belarus

21 februarie 12:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCH6
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Crima politică și in Belarus

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

George Simion, „persona non grata”

21 februarie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGZ

Expulzat la data de 1 octombrie 2019 din Republica Moldova, George Simion, președintele AUR, a primit zilele trecute o interdicție pentru încă cinci ani. Valabilă până în 2028. Explicația premierului Dorin Recean este că liderul AUR „face parte din efortul de a destabiliza Republica Moldova”. Ce să fie, ce să fie?

Citeste mai departe »

CSAT se reuneşte în şedinţă; evoluţii privind situaţia de securitate în regiunea Mării Negre

21 februarie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGU
image-2020-02-26-23686116-41-sedinta-csat.jpg

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, miercuri, în şedinţă la Palatul Cotroceni. Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis a convocat această şedinţă, care se va desfăşura începând cu ora 13,00, notează Agerpres, potrivit Hotnews.

Citeste mai departe »

PSD și PNL decid azi dacă alegerile vor fi comasate. Ciolacu și Ciucă vor discuta și cu Iohannis

21 februarie 10:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGT
image-2024-02-20-26916710-41-nicolae-ciuca-discuta-marcel-ciolacu.jpg

PSD și PNL sunt așteptate astăzi să ia o decizie în privința anului electoral 2024, pe masă fiind scenariile comasării mai multor runde de alegeri, candidaturi comune, precum și susținerea unui prezidențiabil. Ziua se anunță extrem de agitată. O discuție informală a liderilor Coaliției va avea loc înainte de CSAT, unde Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor fi față în față cu președintele Klaus Iohannis, iar după amiază sunt programate ședințe ale conducerii social-democraților și liberalilor, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

SUA vor anunța vineri sancțiuni pentru Rusia, după moartea lui Alexei Navalnîi

21 februarie 09:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGS
media-170814557251946100 (1).jpg

SUA vor anunţa vineri un pachet major de sancţiuni împotriva Rusiei din cauza morţii liderului opoziţiei Aleksei Navalnîi şi a războiului de doi ani din Ucraina, a declarat marţi preşedintele Joe Biden, relatează Reuters, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

În China sunt reînființate milițiile corporatiste

21 februarie 09:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGR
media-170849211036736000.jpg

Companiile chinezeşti fac un lucru rar întâlnit din anii 1970 încoace: îşi înfiinţează propriile armate de voluntari. Cel puţin 16 mari firme din China, inclusiv un gigant privat din domeniul lactatelor, au înfiinţat forţe de luptă în ultimul an, potrivit unei analize CNN, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
20 februarie 2024
Bogdan Tiberiu Iacob

NU E ZVONISTICĂ. E DEJA RĂZBOI HIBRID!

20 februarie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGN

Scandalul comasării alegerilor începe să îmbrace forme stupefiante, aproape fără precedent am spune. Prima dată, dacă ne amintim bine, problema comasării unor alegeri a apărut în spațiul public în decembrie 2022. A luat amploare în primăvara anului trecut, fiind susținută de o serie de declarații ale guvernanților. Din toamna trecută, însă, tema a devenit un soi de tornadă politico-mediatică, una care acoperă tot mai vîrtos evenimentele cu adevărat importante, în special economico-social. Iar în ultimele săptămîni, deja s-a depășit ridicolul, prin prisma puzderiei de informații contradictorii lansate obligatoriu pe surse, apoi dezmințite oficial, din nou pe surse și tot așa. Văzută din afară, România pare un stat intrat într-un blocaj aiuritor din cauza unei chestiuni banale, anume calendarul electoral. Cui folosește cu adevărat, oare?

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

COLDEA-UNTOLDEA nu e doar marea problemă a SRI, ci reprezintă o uriașă breșă de securitate NATO

20 februarie 12:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGM

A existat un episod joi noaptea, prieteni, în Dubai, la festivalul UNTOLD, în care cel pe care l-am poreclit Coldea-UNTOLDEA a fost eroul unor secvențe de încăierare, de vărsat paharul cu vin în capul său, înconjurat fiind de proxeneți și drogomani, toți multimilionari, care au jucat rolul de bodyguarzi în jurul unui Florian Coldea ce a fost tăbărât de către un om de afaceri din România pe care el l-a nedreptățit și a vrut să-l bage la pușcărie în urmă cu mai mulți ani.

Citeste mai departe »

Sondaj CURS - Comasarea este dorită de electorat: scorurile partidelor, în actualul context politic

20 februarie 11:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGK
media-170841627669505300.png

Un sondaj CURS de tip Omnibus analizează cea mai fierbinte temă politică a momentului: comasarea alegerilor. De asemenea, în contextul acestor discuții, a fost măsurată și intenția de vot pentru partide, în perspectiva alegerilor europarlamentare, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Australia doreşte să construiască cea mai mare flotă de după Al Doilea Război Mondial

20 februarie 11:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGI
download (1).jpg

Australia a prezentat marţi un plan pentru a consolida marina sa la un nivel nemaiatins după cel de-Al Doilea Război Mondial şi pentru a creşte de peste două ori numărul principalelor sale nave de luptă în următorul deceniu, în contextul cursei înarmărilor din Asia-Pacific, notează AFP și Agerpres, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Președintele statului subteran

20 februarie 11:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGH

La Untold Dubai, prin intuiția și perseverența jurnaliștilor Anca Alexandrescu, Liviu Alexa și Iosefina Pascal, un colț al covorului care ascunde multă murdărie din România a fost ridicat. S-a văzut cât se poate de limpede că generalul Florian Coldea, omul care a stat la butoanele SRI în cea mai neagră perioadă a instituției, se află în epicentrul unei grupări pestrițe, ca să mă exprim cel puțin pentru moment elegant. Dar ceea ce s-a văzut este doar vârful icebergului. Nimic mai mult.

Citeste mai departe »

Președintele Venezuelei acuză ONU de conspirație

20 februarie 10:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGC
image-2024-01-16-26827642-41-nicolas-maduro.jpg

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a acuzat luni de "spionaj" şi "conspiraţie" biroul Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) al cărui personal a fost expulzat săptămâna trecută după ce a fost forţat de guvern să-şi suspende activităţile, notează AFP și Agerpres, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

George Simion, pârât la Ciolacu de premierul Moldovei

20 februarie 10:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGB
FB1A4492.jpg

George Simion, președintele partidului extremist AUR, ”face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”, acesta fiind motivul pentru care instituțiile de la Chișinău au luat decizia de a-i prelungi interdicția de intrare în țară, a declarat luni seară premierul Dorin Recean, scrie G4Media.

Citeste mai departe »
19 februarie 2024
Marius Ghilezan

Nevolnica martirizare a lui Aleksei Navalnîi

19 februarie 12:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGu

Tragedia morții lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, este folosită la maximum de diviziile de propagandă ale Occidentului. Ca orice dispariție prematură, la doar 47 de ani, e devastatoare. Dar de aici, să-l transformi într-un erou, pute a tactică de război, nu pioasă aducere aminte. În întreaga media occidentată se dă un singur verdict: „Putin l-a ucis!” Nu mai contează lipsa probelor, a argumentelor, a martorilor, nimic. Noul tribunal al popoarelor reunit ad-hoc pe Potomac, aproape de podul spre Langley, au decis. Dar verva, agresivitatea, tonul răstit nu ascund ceva?

Citeste mai departe »

Reacția lui Silvestru Șoșoacă după ce propria soție l-a suspendat din conducerea partidului

19 februarie 12:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGr
image-2024-02-19-26912766-41-silvestru-sosoaca.jpg

​Soțul Dianei Șoșoacă a reacționat după ce a fost suspendat din conducerea partidului SOS România chiar de către soția lui. Silvestru Șoșoacă susține că decizia este una ilegală. Mai mult, afirmă că ideea înființării partidului a fost a lui și spune, cu referire la soția sa, că „nu se pot accepta totuşi acţiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor şi liderilor din partid”, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Șef la NATO Mark Rutte, „prietenul” Romaniei

19 februarie 12:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGq
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Șef la NATO Mark Rutte, „prietenul” Romaniei

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.