Reteaua Corect

media-163941239798693900.jpg

Diana Șoșoacă și-a exclus soțul din partid

10:24 / 25 februarie /  Intra in discutie

SIlvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost exclus din S.O.S. România, partidul condus de soția sa. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, au mai fost excluse alte patru persoane, inclusiv un vicepreședinte. Silvestru Șoșoacă era prim-vicepreședinte S.O.S. România, scrie Știripesurse.

Citeste mai mult »
Cozmin Gusa

Ca să poți frauda alegeri, trebuie să poți manipula.

25 februarie 12:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIe

Sunt câteva certitudini despre motivația comasării alegerilor și a listei comune PSD-PNL, printre care salvarea PNL de la dezastru, respectiv pericolul ca AUR să câștige europarlamentarele. Să analizăm astăzi cum e previzibil să acționeze puterea, ținând cont de cum s-a acționat în trecut și ce proceduri s-au folosit.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Și dacă Statele Unite nu ar fi existat?

25 februarie 11:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIc

Ce s-ar fi întâmplat cu Europa? Cu Balcanii? Dar cu Orientul Mijlociu? Ce s-ar fi întâmplat cu Africa și cu alte zone ale lumii? În ce paradigmă s-ar fi plasat geostrategia la nivel global? Sunt întrebări pe care avem datoria să ni le punem. Și unii, și alții. Indiferent dacă suntem anti-americani, pro-americani, anti-ruși, pro-ruși, sau pur și simplu neutri.

Citeste mai departe »
23 februarie 2024
Bogdan Tiberiu Iacob

„ȘEFIA” NATO ȘI O IPOTEZĂ FIERBINTE: IOHANNIS – ARUNCAT ÎN MALAXOR DE UNGARIA ȘI TURCIA

23 februarie 18:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHT

„România a notificat membri ai NATO că intenționează să-și nominalizeze președintele drept candidat pentru funcția de secretar general al alianței, potrivit unor oficiali europeni”. Cam așa sună știrea care a pus ieri pe jar presa și scena politică de la noi. Numai că, la cum se prezintă lucrurile, sunt toate șansele ca nu România să fi răspîndit informația pe surse, ci alte state, cu interese majore în crearea unui potențial scandal. Cum ar fi Ungaria și Turcia, spre exemplu.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Trece și Odesa la ruși? La pachet cu Transnistria?

23 februarie 12:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHS
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Trece și Odesa la ruși? La pachet cu Transnistria?

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Calendarul electoral propulsează AUR-ul și-l face favorit prezidențial pe Simion

23 februarie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHQ

Ce-am aflat miercuri, din punct de tehnic, în afara faptului că s-a confirmat că Iohannis i-a maltratat pe liderii PSD și PNL, impunându-și voința cu asupra de măsură asupra calendarului electoral sunt următoarele: că avem locale cuplate cu europarlamentarele, că avem listă comună PSD-PNL, atenție, cu o femeie independentă din punct de vedere politic aflată pe primul loc pe listă, că s-au devansat prezidențialele în septembrie și că parlamentarele vor fi în decembrie.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

23 februarie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHP

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii PNL și PSD s-au prezentat în fața presei cu un sondaj, prin care demonstrează că 53 % dintre români sunt de acord cu organizarea celor două scrutinuri, în aceeași zi. Acest rezultat pare comandat cu același scop cu al ECFR (institut de cercetare socială al lui Soros), care anunța după Conferința de Securitate de la Munchen că “41 % dintre europeni consideră că UE ar trebui „să crească” sau „să mențină” sprijinul acordat Ucrainei, în cazul unei retrageri a ajutorului american de către Trump.” Amândouă sondaje sunt justificative. Adică manipulative. Putin și Hitler au invadat alte teritorii, tot în numele poporului. Ce nu s-a spus, dar s-a scris cu litere mici e că “Iohannis rămâne jupânul României,” până la noi ordine de pe Potomac.

Citeste mai departe »

Reuters, despre șansele lui Klaus Iohannis de a deveni șeful NATO

23 februarie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHO
Reuters--despre---ansele-lui-Klaus-Iohannis-de-a-deveni---eful-NATO--Numele-pre--edintelui-rom--n-vehiculat------n-discu--ii-informale---.jpg

Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania au anunţat joi că îl susţin pe premierul olandez demisionar Mark Rutte pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg la şefia NATO, plasându-l pe acesta într-o poziţie puternică pentru a veni la conducerea alianţei transatlantice, deşi „în discuţii informale recente” a fost vehiculat şi numele preşedintelui român Klaus Iohannis, scrie Reuters, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Șpilul comasatelor

23 februarie 10:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHM

Trebuie să ne punem și să le punem și oamenilor politici o întrebare de bun simț. Este o noutate de ultimă oră faptul că, în acest an, urma să avem patru runde electorale și probabil cinci alegeri cu un al doilea tur de scrutin la prezidențiale? Nu era cunoscută această situație cu mult timp înainte, așa cum s-a întâmplat și în alte state? De ce în alte state UE – și nu numai UE – au fost luate măsuri privind comasările cu mult timp înainte, încă din prima parte a anului precedent? Noi de ce am întârziat? Care e șpilul?

Citeste mai departe »

Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală între Rusia și Ucraina pentru Crimeea

23 februarie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHB
7af0072b9a0594c88510ec27a6fa6128-1.jpg

Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală dintre Rusia și Ucraina pentru Crimeea, după ce rușii au obținut „marea victorie” din Avdiivka, scriu bloggerii militari ruși, relatează Newsweek.

Citeste mai departe »

Sergiu Mihalcea s-a lansat azi în cursa inte s-a lansat în cursa internă pentru prezidențiabilul AUR

23 februarie 09:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHz
images (1).jpg

Jurnalistul Sergiu Mihalcea și-a lansat candidatura în cursa internă pentru prezidențialul AUR, care va începe pe 16 martie și va dura până pe 16 iunie. Prezentăm extrase din anunțul său de candidatură, scrie SolidNews.

Citeste mai departe »
22 februarie 2024

Ia pastila SRS! FBI va monitoriza teroristi în Romania

22 februarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHx
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! FBI va monitoriza teroristi în Romania

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre „Comasare”, osificarea sistemului de putere

22 februarie 11:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHv

Comasarea alegerilor, „o frază de dânşii inventată, Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug” - ar putea fi parafraza care să încerce a sintetiza gravitatea situației. Cert, comasarea a fost comentată în fel și chip, doar că nu am văzut până acum o analiză cu un zoom-out suficient de larg asupra dezastrului general pe care această măsură îl va aduce. Să încercăm să o facem împreună în cât mai puține cuvinte:

Citeste mai departe »

SURSE Coaliția caută un candidat independent la Primăria Capitalei

22 februarie 11:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHq
media-170853939904098600.jpeg

Coaliția de guvernare conturează noi scenarii privind Primăria Capitalei. Dacă premierul Marcel Ciolacu spunea, miercuri, că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au șanse egale să fie desemnați pentru Primăria generală, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, niciunul dintre cei doi nu s-ar afla, de fapt, în cărți, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Reacția Kremlinului, după ce Joe Biden l-a numit pe Putin „ticălos nebun”

22 februarie 10:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHp
image-2023-04-13-26204139-41-dmitri-peskov-alaturi-vladimir-putin.jpg

Kremlinul a reacționat joi la atacul lansat de Joe Biden la adresa președintelui rus Vladimir Putin, susținând că un astfel de limbaj „înjosește America însăși”, conform Reuters. Amintim că președintele american l-a numit pe Putin „ticălosul nebun”, atrăgând atenția riscului unui război nuclear, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Rechizitoriu împotriva unor magistrați orădeni

22 februarie 10:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHl

Dezvăluirile pe care le-am făcut în ultimele zile pe CorectNews, preluate și de numeroase alte site-uri, despre calvarul la care sunt supuși copii minori de către procurori și judecători din Oradea, care aveau datoria să-i apere, a stârnit și o reacție a cunoscutului avocat George Papu. Ceea ce fac în continuare nu este decât să public largi extrase din intervenția sa.

Citeste mai departe »

Joe Biden, discurs fără precedent la adresa lui Putin

22 februarie 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHk
Joe-Biden--discurs-f--r---precedent-la-adresa-lui-Putin-----Tic--los-nebun---Nici-Donald-Trump-nu-a-fost-scutit-de-atacul-pre--edintelui-american.jpg

Joe Biden l-a calificat, miercuri, pe preşedintele rus Vladimir Putin drept un „ticălos nebun", în timpul unei întâlniri cu donatori ai Partidului Democrat la San Francisco (California), când l-a atacat virulent şi pe rivalul său Donald Trump, potrivit News.ro, citat de HotNews.

Citeste mai departe »

Coaliția a decis comasarea alegerilor și liste comune pentru PE

22 februarie 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHc
image-2024-02-21-26919386-41-coalitia-pnl-psd-marcel-ciolacu-nicolae-ciuca.jpg

Alegeri europarlamentare comasate cu cele locale, în iunie, liste comune PSD-PNL pentru Parlamentul European, prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie. PSD și PNL au convenit asupra calendarului electoral al anului 2024. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat oficial deciziile din Coaliție, la finalul unei zile pline de ședințe, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
21 februarie 2024
Marius Ghilezan

„Acordul comercial” de la München

21 februarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCH9

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au semnat Acordul de așa-zisă pace cu Hitler, prin care cedau Sudetele Germaniei, fără a invita și Uniunea Sovietică, în zilele noastre, vedem un altfel de München. Nu ne referim la prestigioasa echipă de fotbal Bayern sau la Oktoberfest, ci la Conferința NATO de securitate. De ce n-a prins nimeni fenta cu cel mai mare “acord comercial de înzestrare militară” din istoria umanității, semnat cu cerneală simpatică, tot la München, sub ochii noștri? Un Plan Marshall pe invers.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Crima politică și in Belarus

21 februarie 12:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCH6
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Crima politică și in Belarus

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

George Simion, „persona non grata”

21 februarie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCGZ

Expulzat la data de 1 octombrie 2019 din Republica Moldova, George Simion, președintele AUR, a primit zilele trecute o interdicție pentru încă cinci ani. Valabilă până în 2028. Explicația premierului Dorin Recean este că liderul AUR „face parte din efortul de a destabiliza Republica Moldova”. Ce să fie, ce să fie?

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.