Reteaua Corect

media-163604137132614700.jpg

Iohannis, față în față cu Florin Cîțu și Marcel Ciolacu

11:32 / 29 noiembrie /  Intra in discutie

Președintele Klaus Iohannis organizează de Ziua Națională a României o recepție la Palatul Cotroceni, anunță Antena3, potrivit Știripesurse.

Citeste mai mult »
29 noiembrie 2021
Adrian Nastase

Guvernarea

29 noiembrie 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMP

Multi au considerat ca intrarea PSD la guvernare este o mare eroare. Este adevarat, din punct de vedere elctoral nu a reprezentat o idee foarte buna. Pe de alta parte, poti asista nepasator la adancirea crizelor in care guvernul coalitiei anterioare adusese tara? Poti asista nepasator la orientarea anti-nationala pe care mai ales componenta USR o imprimase guvernarii? Evident ca nu.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Ucraina: un nod geopolitic redutabil

29 noiembrie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMM

În nord-estul României (şi al Basarabiei româneşti), în Ucraina se întâmplă lucruri din ce în ce mai grave, care merită să fie urmărite îndeaproape. Actorul de stand-up comedy care joacă în prezent rolul real de preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat cu toată seriozitatea că a dejucat o lovitură de stat care era pregătita pentru 1-2 decembrie, lovitură de stat în care ar fi fost implicaţi fostul patron al antrenorului Mircea Lucescu şi al clubului Şahtior Doneţk, miliardarul Rinat Ahmetov (15 miliarde de dolari, după Forbes – cărbune, siderurgie, fotbal etc.), Rusia şi, bineînţeles, Vladimir Putin. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a negat orice amestec al Rusiei într-o asemenea aventură.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Strălucesc epoleții statului de drept

29 noiembrie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyML

Liviu Dragnea face noi dezvăluiri senzaționale despre statul cu epoleți. Simultan, Meleșcanu lansează pe piață o informație fulminantă despre prezidențialele din 2014 și ceea ce știa din timp statul subteran. Iar celebrul judecător Gabriela Baltag cere socoteală în ceea ce privește echipele mixte magistrați-sereiști, protestează împotriva anchetelor penale desfășurate de principalul serviciu secret al țării și anunță cum se va produce disoluția SIIJ. Toate aceste informații explozive lansate ieri au un numitor comun: militarizarea statului român.

Citeste mai departe »
28 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Alarme false dar oficiale

28 noiembrie 12:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMx
SRS.jpeg

Alarme false dar oficiale (Ia pastila SRS! EP. 356)

Citeste mai departe »
Andrei Marga

România actuală și democrația curată

28 noiembrie 12:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMu

Democrația are accepțiuni normative. Cel mai des se invocă „democrația ca formă de viață” (John Dewey, Ethic of Democracy, 1898), care semnalează două adevăruri: pe de o parte, democrația nu se reduce la alegeri periodice și, pe de altă parte, ea presupune morala respectării celuilalt. Dacă aceste adevăruri nu contează, atunci se ajunge la „democrații de castă” sau „dictatoriale” – oricât de paradoxal sună.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Armata secretă și perversă a lui Raed Arafat

28 noiembrie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMt

Cât de prost ar trebui să fiu ca să ignor faptul că, simultan, după ce m-am exprimat critic la adresa lui Raed Arafat, am fost atacat de acesta, culmea, pentru un articol de la mijlocul lunii septembrie, dar și de două personaje controversate, asupra cărora voi mai reveni, Mircea Toma și Dorina Rusu de la CNA? Iar în acest scop este invocat un site, care face poliția presei, domeniu în care Mircea Toma s-a specializat de zeci de ani și care are în spate o ditamai organizație. Cum să nu mă uit cu lupa la ei? Cum să nu mă interesez cine și cu ce bani îi finanțează, pentru a-i ataca pe criticii lui Arafat?

Citeste mai departe »

Șeful spionajului extern din Rusia: Nu vom invada Ucraina

28 noiembrie 10:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMq
media-163600540233814500.jpg

Rusia nu are de gând să invadeze Ucraina, iar sugestiile contrare sunt propagandă rău intenţionată a Statelor Unite, a declarat sâmbătă şeful serviciilor de informaţii externe al Moscovei, Serghei Narişkin, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
27 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Nu huiduiți!

27 noiembrie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMj
SRS.jpeg

Nu huiduiți! (Ia pastila SRS! EP. 355)

Citeste mai departe »

Descrierea pe scurt a lumii aberante în care-am ajuns să trăim

27 noiembrie 12:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMf
70598913_112061123513371_8417403694135377920_n.jpg

Eric Zemmour este francezul ce-i dă dureri de cap lui Macron&Rotschild, dar care în mod paradoxal l-ar și putea salva pe “micuțul” președinte francez, favoritul corporațiilor și băncilor. Asta în condițiile în care fură voturi masiv de la Le Pen, dar are grijă să și incompatibilizeze electoratele anti-Macron (cam cum a făcut Crin în 2009, în favoarea lui Băsescu).

Citeste mai departe »

UPDATE: NIMIC DESPRE SRI

27 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMe
Iohannis-1000x600-generali-768x461.jpg

Ceva se întîmplă la Palatul Cotroceni. Este al doilea an consecutiv în care Iohannis nu mai avansează sereiști de Ziua Națională. S-a supărat președintele pe Eduard Hellvig? Ori există alte explicații, mai oculte?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Băieți, pasul înainte!

27 noiembrie 11:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMb

Odată cu instalarea la Palatul Victoria a noului Guvern, încep să curgă informații privind legăturile suspect de strânse dintre unii noi demnitari și serviciile secrete. Și, din nou, spațiul virtual este încărcat cu știri alarmante. Conduce sau nu Securitatea, în sens generic, statul român? Iată o întrebare la care eu unul am răspuns de mult. Afirmativ. Și, în aceste condiții, îi invit pe băieții cu ochi albaștri să-și scoată masca. Pur și simplu.

Citeste mai departe »
26 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! O rază de speranță

26 noiembrie 15:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMa
SRS.jpeg

O rază de speranță (Ia pastila SRS! EP. 354)

Citeste mai departe »

Rareș Bogdan își anunță DEMISIA din Parlamentul European, pentru a fi ministru

26 noiembrie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyM7
media-161850847947450100.jpg

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, anunță că va renunța la mandatul de europarlamentar și va intra în Guvernul României. Acest lucru se va întâmpla în a doua rotație, în mai 2023, când premier va fi președintele PSD, Marcel Ciolacu, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

PressOne: Noul ministru al Agriculturii a fost ofițer “Doi ș’un sfert”

26 noiembrie 10:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyM1
ID159272_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-2048x1365.jpeg

Informația, care nu figurează în CV-ul oficial al lui Adrian Chesnoiu, a fost confirmată pentru PressOne, cu o oră înainte de ceremonia depunerii jurământului la Cotroceni, chiar de Adrian Chesnoiu, scrie PressOne.ro.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

SALVAȚI-L PE SOLDATUL AURESCU!

26 noiembrie 10:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLW

Dr. Bogdan Aurescu, brav soldat (precum înaintașul Svejk) în oastea de strânsură a generalului Nick Ciucă, a ajuns în stare gravă. El „este preocupat” de prezența Rusiei „în proximitatea Ucrainei și a Mării Negre”, dorind, desigur, să o îndepărteze de acolo.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

A încercat sau nu Raed Arafat o dictatură militară?

26 noiembrie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLT

Cu o întârziere cel puțin suspectă, Raed Arafat reacționează la un editorial de-al meu cu titlul „Formidabila armată a lui Raed Arafat”. Acesta a fost postat la data de 14 septembrie și l-am comentat ulterior la Gold FM. Invocând o așa-zisă analiză postată pe un site, True Story Project, șeful Fundației SMURD și totodată șeful DSU consideră că sunt autorul unui fake-news. Așa o fi?

Citeste mai departe »

Primele măsuri ale Guvernului Ciucă

26 noiembrie 08:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLR
image-2021-11-25-25205943-46-cabinetul-ciuca.jpg

Cabinetul Nicolae Ciucă a adoptat în prima sa ședință o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificări în structura Executivului, una dintre acestea fiind că atribuțiile viceprim-miniștrilor se stabilesc prin decizie a prim-ministrului, a anunțat joi seara Guvernul. Actul instituie și o derogare de la dispozițiile art. 27 alin. 3 din Legea 55/2020, astfel că pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante din instituțiile publice se vor putea organiza concursuri, până la data de 1 iunie 2022, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Ordinea mondială tripartită și războiul hibrid global: „Casa Albă e populată de imbecili”

26 noiembrie 08:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLP
ordinea-mondial-tripartit-i-r-zboiul-hibrid-global-casa-alb-este-n-prezent-populat-de-imbecili-ale-i--1.jpg

Generalul Mark Milley, cel mai înalt grad militar din Statele Unite, a făcut recent publică una dintre revelațiile sale: lumea nu mai este unilaterală (cu Statele Unite ca hegemon global de necontestat) sau bilaterală (așa cum era odată, cu Statele Unite și Uniunea Sovietică echilibrându-se simetric într-un tango intim de distrugere reciprocă asigurată). Acum este tripartită, cu trei mari puteri - Statele Unite, Rusia și China - angajate într-un "război tripolar". Acesta este exact termenul pe care acesta l-ar fi folosit la Forumul de securitate Aspen din 3 noiembrie 2021, scrie Ziuanews.

Citeste mai departe »
25 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Izgonirea lui Arafat

25 noiembrie 13:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLO
SRS.jpeg

Izgonirea lui Arafat (Ia pastila SRS! EP. 353)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

ARAFAT SE CLATINA: PANDEMIA DEVINE O AFACERE 100% PESEDISTA

25 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLL

Controlul pandemiei va suferi mutații totale în perioada imediat următoare, după validarea guvernului Ciucă, prin aceea că el devine o afacere sub controlul PSD, iar poziția lui Raed Arafat începe deja să se clatine serios.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.