Reteaua Corect

Ad-Gold.jpg

Institutul GOLD: starea internă a partidelor și candidații la prezidențiale

10:28 / 05 februarie /  Intra in discutie

Raport Institutul GOLD Institutul GOLD va publica o serie de rapoarte cu ritmicitate lunară, respectiv conjuncturală, în cazul unor evenimente semnificative, referitoare la mediile politice intern sau extern. Datele supuse analizei sunt furnizate din surse publice de informații, surse interne din partidele politice, cercetări publicate sau discrete ale unor institute de sondare a opiniei publice (Curs, Sociopol, Avangarde, Inscop, Insomar), scrie Solidnews. Starea internă a partidelor și candidații la prezidențiale (PSD și PNL, februarie 2023) PSD

Citeste mai mult »
Adrian Severin

Severin iese din nou în lumea larga

05 februarie 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQk

Prin grația revistei Q Magazine, căreia îi mulțumesc și pe această cale, suportul video (diapozitivele / power points) al conferinței mele mai sus menționate a fost tradus în limba română și dat publicității, devenind astfel accesibil tuturor românilor interesați de temă.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

FAMILIA IOHANNIS TOT NU A PLĂTIT SFERTUL DE MILION DE EURO STATULUI. DAR LAȚUL SE STRÎNGE

05 februarie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQj

În decembrie 2021, presa relata cum familia Iohannis încă reușea să tărăgăneze celebrul proces al caselor obținute ilegal, cu ajutorul unei pretinse moștenitoare, apropiată a familiei, care face demersuri pe bandă în justiție, blocând statul în recuperarea bunurilor. Un an și ceva mai tîrziu, suntem, în măsură să vă informăm că lucrurile sunt tot blocate. Vestea bună e lațul se strînge ușor-ușor: în aprilie anul trecut, pretinsa moștenitoare a pierdut un ultim proces, care se află acum în stadiul de apel pe rolul Curții de Apel Alba Iulia. Ultimul pai de care se agață familia Iohannis.

Citeste mai departe »
3 februarie 2023

Ia pastila SRS! Digitalizarea cazierului

03 februarie 12:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAQ1
SRS.jpeg

Digitalizarea cazierului (Ia pastila SRS! Ep. 1165)

Citeste mai departe »

Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, o nouă invazie fiind iminentă

03 februarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPW
rusia-aproape-razboi-arme-sosesc-granita-ucraina-740505.jpg

Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina se apropie de împlinirea unui an, Kievul lansează un avertisment din ce în ce mai presant: Vladimir Putin pregăteşte o nouă ofensivă majoră, şi-a strâns forţe considerabile, iar un atac este iminent în următoarele săptămâni, relatează NBC News, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Să-l auzim pe LuCOVID cel viclean cum explică corupția din pandemie

03 februarie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPP

Am văzut promo-ul de la Realitatea PLUS ce anunță emisiunea Alexandrei Păcuraru, astăzi de la orele 21, ce-a reușit să-l scoată din bârlog pe Ludovic Orban care s-a ascuns acum câteva zile după ce așa-zisa, presupusa amantă, dacă nu chiar amanta lui din partid a publicat o scrisoare deschisă în care, cei care ați citit-o știți bine, te îngrozești să vezi de ce era preocupat ăsta ca prim-ministru, ca președinte de partid, ca președinte al Camerei Deputaților în timp ce noi speram de la el că el conduce. S-o pună pe aia pe funcții, să-i persecute iubitul, fostul iubit, care era pilot la Tarom, s-o scoată de la Tarom, s-o ducă la Parlament, certuri în noapte, iubire pe la partid, pe-acolo. Un dezastru!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

MOSCOVA FOLOSEȘTE ABERAȚIA ”MAIA SANDU-PREȘEDINTA ROMÂNIEI” DREPT ARMĂ CONTRA MOLDOVEI

03 februarie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPO

Concomitent cu amenințările ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, la adresa Moldovei, care ar putea deveni următoarea Ucraină, în presa rusă explodează un scenariu intens vehiculat în ultima vreme de presa și politicienii de la noi, în pofida stupidității lui, așa cum am demonstrat deja, într-o analiză. Problema e că respectiva stupiditate – o imposibilitate politico-legislativă – ajunge acum să servească perfect intereselor Moscovei, care se folosește de ea în cadrul retoricii anti-Chișinău.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Adevăr și mistificare în țeapa OMV

03 februarie 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPN

O ținem tot într-un scandal pe tema OMV. Și pe bună dreptate. Nu reușim să taxăm în mod rezonabil veniturile cu totul și cu totul neobișnuite obținute de această societate cu capital majoritar austriac. Dar cât este adevăr și câte este fabulație în tot acest scandal? Nu cumva ne supărăm ca văcarul pe sat?

Citeste mai departe »

Rareş Bogdan a pus ținta în scandalul OMV Petrom

03 februarie 10:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPM
media-166561682691467000.jpg

Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu privire la motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN asociat centralei de cogenerare pe care compania OMV Petrom o deţine la Brazi, în judeţul Prahova. Bogdan a explicat că, dacă acel cod CAEN ar fi fost prevăzut atunci când Regulamentul european a fost transpus în legislaţia din România, OMV Petrom s-ar fi încadrat în rândul companiilor obligate să plătească taxa de solidaritate reglementată la nivelul Uniunii Europene, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
2 februarie 2023
Cozmin Gusa

„Rotativa'' s-a blocat!

02 februarie 12:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPI

PNL vrea liste comune cu PSD în 2024, decise înaintea schimbării lui Ciucă cu Ciolacu, dar pesediștii refuză.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Al cui e programul de guvernare?

02 februarie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPH
SRS.jpeg

Al cui e programul de guvernare? (Ia pastila SRS! Ep. 1163)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Secretele lui Ludovic Orban

02 februarie 11:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPE

Sau, altfel zis, „Secretul lui Polichinele”. Este titlul pus de Cristina Todoran unei confesiuni foileton adresate opiniei publice. Și care devoalează o față mai puțin cunoscută a fostului premier și președinte PNL. Un uriaș scandal! Și care vine aproape la pachet cu alt scandal. Cel generat de dezvăluirile despre Romarm, despre care aflăm detalii imediat după ridicarea de acasă a celebrului sportiv Victor Pițurcă. Împreună cu fiul său, și el încătușat. Senzația mea - iar flerul nu prea mă înșală - este că Ludovic Orban se înfundă până peste cap. În propria hazna.

Citeste mai departe »

Reacția lui Ludovic Orban în scandalul amantlâcului

02 februarie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPD
orban-cristina-todoran.png

Jurnaliștii de la Puterea au publicat o scrisoare despre care spun că i-ar aparține „amantei lui Ludovic Orban”, o anume Cristina Todoran, scrie Bugetul.

Citeste mai departe »

Ministrul Apărării din Ucraina: Rușii vor începe ofensiva dezlănțuită

02 februarie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPB
media-165825778966678100.jpg

Ministrul ucrainean al apărării a declarat că Rusia pregătește o nouă ofensivă majoră și a avertizat că aceasta ar putea începe chiar de la 24 februarie, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Raport neașteptat de la Washington: Occidentul ar trebui să schimbe cursul în Ucraina

02 februarie 10:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPz
Un-raport-nea--teptat-de-la-Washington--Occidentul-ar-trebui-s---schimbe-cursul---n-Ucraina.jpg

Războiul din Ucraina, cel puțin pentru unii factori de decizie din capitalele occidentale, poate fi măsurat în livrările de arme. Răspunsul lor la atacul brutal declanșat de Rusia în februarie anul trecut a fost o paradă de armament. Însă acum, un raport al RAND Corporation, un think tank din Washington, susține că, cu cât războiul dintre Rusia și Ucraina se prelungește, cu atât mai probabil există riscul unei escaladări în care Moscova ar intra într-un conflict deschis cu NATO, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Instrucțiuni clare înaintea summitului de la Kiev: 'Purtaţi costum, nu verde ca Zelenski'

02 februarie 10:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPy
media-166924665567959900.png

În condiţiile în care un tren plin cu oficiali UE se pregăteşte să ajungă joi în Ucraina, la Bruxelles a fost transmisă o notă internă de pregătire a călătoriei, în care sunt instrucţiuni clare, inclusiv în materie de cod vestimentar, pentru că hainele pot transmite un mesaj, scrie POLITICO, conform news.ro, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
1 februarie 2023

Ia pastila SRS! Pensionarii jefuiți de guvern

01 februarie 12:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPo
SRS.jpeg

Pensionarii jefuiți de guvern (Ia pastila SRS! Ep. 1159)

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Ideologul Brexit-ului recunoaște că lumea occidentală e condusă de Statul Paralel

01 februarie 11:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPm

„Puterea aparține Statului Paralel, iar asta e bine!'' Asta ne-a anunțat zilele trecute Dominic Cummings, fost consilier-șef al lui Boris Johnson, director al organizației ce-a realizat strategia Brexit-ului, sub deviza ''Vote Leave''. Deși are doar 51 de ani, Cummings a lucrat în ultimii 15 ani în culisele puterii britanice, trebuind să-și părăsească poziția în 2020, în urma unei ambuscade mediatice căreia i-a căzut victimă în pandemie. Omul a fost considerat ''deșteptul'' cancelariei britanice, fiind inclusiv subiectul unor filme documentare sau artistice, chiar pe Netflix.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Clubul Presei renaște

01 februarie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPk

La îndemnul lui Maricel Păcuraru, antreprenorul grupului de televiziuni Realitatea, și cu susținerea lui Cozmin Gușă și a Grupului de Gândire Liberă Gold FM, am decis să inițiez crearea Clubului Presei. Acest demers are drept scop asigurarea unei mai bune informări a cetățeanului, prin protejarea ziariștilor curajoși și asigurarea unei informări mai complete și mai oneste a cetățenilor. Acest demers este declanșat chiar acum, prin acest prim semnal.

Citeste mai departe »

Zelenski anunță reforme majore în Ucraina

01 februarie 10:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAPe
Zelenski-anun--------reforme-care-vor-schimba-realitatea-social----juridic-----i-politic-----n-multe-feluri---.jpg

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că pregăteşte noi reforme în Ucraina, care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri. El a mai spus că a discutat şi cu premierul canadian Justin Trudeau, care a înţeles că mişcarea olimpică şi sportul în general trebuie protejate de încercările Rusiei de politizare, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

FBI a percheziționat biroul lui Joe Biden

01 februarie 10:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAP7
media-166857196812298500.jpg

FBI a percheziţionat, în noiembrie, fostul birou privat al preşedintelui Joe Biden la Washington, după ce echipa acestuia a notificat Arhivele Naţionale că a găsit acolo documente clasificate, potrivit unui oficial al Departamentului de Justiţie şi unei alte surse familiare cu acest caz, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.