Reteaua Corect

media-163600540233814500.jpg

Șeful spionajului extern din Rusia: Nu vom invada Ucraina

10:56 / 28 noiembrie /  Intra in discutie

Rusia nu are de gând să invadeze Ucraina, iar sugestiile contrare sunt propagandă rău intenţionată a Statelor Unite, a declarat sâmbătă şeful serviciilor de informaţii externe al Moscovei, Serghei Narişkin, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai mult »
Andrei Marga

România actuală și democrația curată

28 noiembrie 12:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMu

Democrația are accepțiuni normative. Cel mai des se invocă „democrația ca formă de viață” (John Dewey, Ethic of Democracy, 1898), care semnalează două adevăruri: pe de o parte, democrația nu se reduce la alegeri periodice și, pe de altă parte, ea presupune morala respectării celuilalt. Dacă aceste adevăruri nu contează, atunci se ajunge la „democrații de castă” sau „dictatoriale” – oricât de paradoxal sună.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Armata secretă și perversă a lui Raed Arafat

28 noiembrie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMt

Cât de prost ar trebui să fiu ca să ignor faptul că, simultan, după ce m-am exprimat critic la adresa lui Raed Arafat, am fost atacat de acesta, culmea, pentru un articol de la mijlocul lunii septembrie, dar și de două personaje controversate, asupra cărora voi mai reveni, Mircea Toma și Dorina Rusu de la CNA? Iar în acest scop este invocat un site, care face poliția presei, domeniu în care Mircea Toma s-a specializat de zeci de ani și care are în spate o ditamai organizație. Cum să nu mă uit cu lupa la ei? Cum să nu mă interesez cine și cu ce bani îi finanțează, pentru a-i ataca pe criticii lui Arafat?

Citeste mai departe »
27 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Nu huiduiți!

27 noiembrie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMj
SRS.jpeg

Nu huiduiți! (Ia pastila SRS! EP. 355)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Băieți, pasul înainte!

27 noiembrie 11:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMb

Odată cu instalarea la Palatul Victoria a noului Guvern, încep să curgă informații privind legăturile suspect de strânse dintre unii noi demnitari și serviciile secrete. Și, din nou, spațiul virtual este încărcat cu știri alarmante. Conduce sau nu Securitatea, în sens generic, statul român? Iată o întrebare la care eu unul am răspuns de mult. Afirmativ. Și, în aceste condiții, îi invit pe băieții cu ochi albaștri să-și scoată masca. Pur și simplu.

Citeste mai departe »
26 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! O rază de speranță

26 noiembrie 15:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMa
SRS.jpeg

O rază de speranță (Ia pastila SRS! EP. 354)

Citeste mai departe »

Rareș Bogdan își anunță DEMISIA din Parlamentul European, pentru a fi ministru

26 noiembrie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyM7
media-161850847947450100.jpg

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, anunță că va renunța la mandatul de europarlamentar și va intra în Guvernul României. Acest lucru se va întâmpla în a doua rotație, în mai 2023, când premier va fi președintele PSD, Marcel Ciolacu, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

SALVAȚI-L PE SOLDATUL AURESCU!

26 noiembrie 10:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLW

Dr. Bogdan Aurescu, brav soldat (precum înaintașul Svejk) în oastea de strânsură a generalului Nick Ciucă, a ajuns în stare gravă. El „este preocupat” de prezența Rusiei „în proximitatea Ucrainei și a Mării Negre”, dorind, desigur, să o îndepărteze de acolo.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

A încercat sau nu Raed Arafat o dictatură militară?

26 noiembrie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLT

Cu o întârziere cel puțin suspectă, Raed Arafat reacționează la un editorial de-al meu cu titlul „Formidabila armată a lui Raed Arafat”. Acesta a fost postat la data de 14 septembrie și l-am comentat ulterior la Gold FM. Invocând o așa-zisă analiză postată pe un site, True Story Project, șeful Fundației SMURD și totodată șeful DSU consideră că sunt autorul unui fake-news. Așa o fi?

Citeste mai departe »

Primele măsuri ale Guvernului Ciucă

26 noiembrie 08:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLR
image-2021-11-25-25205943-46-cabinetul-ciuca.jpg

Cabinetul Nicolae Ciucă a adoptat în prima sa ședință o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificări în structura Executivului, una dintre acestea fiind că atribuțiile viceprim-miniștrilor se stabilesc prin decizie a prim-ministrului, a anunțat joi seara Guvernul. Actul instituie și o derogare de la dispozițiile art. 27 alin. 3 din Legea 55/2020, astfel că pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante din instituțiile publice se vor putea organiza concursuri, până la data de 1 iunie 2022, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Ordinea mondială tripartită și războiul hibrid global: „Casa Albă e populată de imbecili”

26 noiembrie 08:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLP
ordinea-mondial-tripartit-i-r-zboiul-hibrid-global-casa-alb-este-n-prezent-populat-de-imbecili-ale-i--1.jpg

Generalul Mark Milley, cel mai înalt grad militar din Statele Unite, a făcut recent publică una dintre revelațiile sale: lumea nu mai este unilaterală (cu Statele Unite ca hegemon global de necontestat) sau bilaterală (așa cum era odată, cu Statele Unite și Uniunea Sovietică echilibrându-se simetric într-un tango intim de distrugere reciprocă asigurată). Acum este tripartită, cu trei mari puteri - Statele Unite, Rusia și China - angajate într-un "război tripolar". Acesta este exact termenul pe care acesta l-ar fi folosit la Forumul de securitate Aspen din 3 noiembrie 2021, scrie Ziuanews.

Citeste mai departe »
25 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Izgonirea lui Arafat

25 noiembrie 13:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLO
SRS.jpeg

Izgonirea lui Arafat (Ia pastila SRS! EP. 353)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

ARAFAT SE CLATINA: PANDEMIA DEVINE O AFACERE 100% PESEDISTA

25 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLL

Controlul pandemiei va suferi mutații totale în perioada imediat următoare, după validarea guvernului Ciucă, prin aceea că el devine o afacere sub controlul PSD, iar poziția lui Raed Arafat începe deja să se clatine serios.

Citeste mai departe »

INTERVIU cu ambasadorul Rusiei: Poziția ostilă a UE este complet inacceptabilă

25 noiembrie 11:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLz
POZ_8540-300x200.jpg

Ambasadorul Republicii Federației Ruse la București, E.S. Valery I. KUZMIN, spune într-un interviu exclusiv pentru ecopolitic.ro(Ecopolitic News) că securitatea Mării Negre poate și trebuie să fie asigurată de forțele statelor exclusiv riverane, anunțând totodată că Rusia își reorientează cu succes relațiile comerciale externe către alți parteneri, în est, de exemplu, în China, în America Latină, în Africa, din cauza că Uniunea Europeană(…)”ocupă o poziție ostilă față de Rusia, încearcă în mod activ să se amestece în afacerile interne ale Rusiei – Acest lucru este complet inacceptabil pentru noi.”

Citeste mai departe »

Cabinetul Nicolae Ciucă merge joi în Parlament pentru învestitură

25 noiembrie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLx
image-2021-11-24-25202507-46-nicolae-ciuca-favoritul-lui-klaus-iohannis.jpg

Nicolae Ciucă urmează să fie votat joi în funcția de prim-ministru în Parlament, de larga majoritate PSD-PNL-UDMR-Minorități, după o criză politică declanșată în 1 septembrie și care, la final, i-a adus alături de liberali și de președintele Klaus Iohannis pe cei despre care susțineau în trecut că sunt marii lor inamici politici: pesediștii, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Arafat, mărul discordiei în noul guvern

25 noiembrie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLw

După cum arătam în editorialul de ieri, Alexandru Rafila, care azi devine ministrul Sănătății în noul guvern, a aruncat buzduganul. Ținta este Raed Arafat, care a canibalizat întreg sistemul de sănătate. Este începutul unui potențial scandal de tip exploziv între PSD și PNL. De ce? Pentru că PNL, până una alta, și l-a asumat pe Arafat în calitatea acestuia de secretar de stat la Interne. Va mai rămâne pe funcție?

Citeste mai departe »

SOC: PNL CERE MAE SA SPUNA DACA NE-AR PUTEA INVADA RUSII

25 noiembrie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLu
2013_Moscow_Victory_Day_Parade_28-768x496.jpg

O interpelare explozivă pe adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, vine de la partidul de guvernămînt, PNL, care vrea să știe cît de mari sunt șansele ca România să fie invadată de ruși, în contextul evenimentelor tensionate din Belarus, relatează Inpolitics.

Citeste mai departe »

Vot în PE: Nanotehnologie, terapii genetice, portofelul de identitate digitală și multă ipocrizie

25 noiembrie 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLt
aD05YWRiMDhiNjU4N2U5YTRhYTZkNThlMjNiN2Q0YWRhMg.thumb_.jpg

Sper că titlul apocaliptic v-a suscitat suficient interes încât să citiți această anchetă despre ce va vota Parlamentul European astăzi și mâine.

Citeste mai departe »
24 noiembrie 2021
Bogdan Tiberiu Iacob

UN RASPUNS LA INTREBAREA CE CAUTA DINCU LA MAPN

24 noiembrie 14:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLr

Cea mai mare surpriză furnizată de noul guvern și care stîrnește în prezent cele mai multe comentarii și întrebări e plasarea lui Vasile Dîncu la șefia MApN. Putea fi ”văzut” oriunde politicianul ardelean, de la educație și cultură la dezvoltare, administrație, turism ori digitalizare. Dar nu la armată. Mai ales că Dîncu e considerat de foarte mulți ani un om apropiat de SRI. Dar poate chiar asta e explicația.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! PSD în sus, PNL în jos

24 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLo
SRS.jpeg

PSD în sus, PNL în jos (Ia pastila SRS! EP. 352)

Citeste mai departe »

Kelemen Hunor susține că MCV trebuie să dispară 'din viața României'

24 noiembrie 11:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLf
media-163429727348091500.jpg

Coaliția PNL-PSD-UDMR trebuie să facă în așa fel încât MCV să dispară din viața politica a României, a spus liderul UDMR, marți seara, la Digi24. „De Schengen nici nu vreau să vorbesc, că mă enervez singur”, a adăugat Kelemen Hunor, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.