Reteaua Corect

mohammed-ibrahim-RFByqAGwhmI-unsplash-768x512.jpg

LAUREAT PULITZER, AVERTISMENT SEVER PENTRU SUA ȘI ISRAEL: RĂZBOIUL DIN GAZA LE VA DISTRUGE POZIȚIA

11:07 / 29 februarie /  Intra in discutie

„Mi-am petrecut ultimele zile călătorind de la New Delhi la Dubai și Amman, și am un mesaj urgent de transmis președintelui Biden și poporului israelian: Observ eroziunea din ce în ce mai rapidă a percepîiei Israelului în rîndul națiunilor prietene – un nivel de acceptare și legitimitate care a fost construit cu greu de-a lungul deceniilor. Și dacă Biden nu este atent, poziția globală a Americii se va prăbuși odată cu cea a Israelului” avertizează legendarul ziarist Thomas L.Friedman, de trei ori laureat Pulitzer, într-un material pentru The New York Times, scrie Inpolitics.

Citeste mai mult »
Marius Ghilezan

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

29 februarie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJB

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de Arbitraj de la Washington, au crescut ieri cu 26,15 %. De studiat nu e doar saltul uriaș, ci triplarea numărului de tranzacții: 644.010, față de o medie de 230.000.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Doi ani de război în Ucraina, o imensă oportunitate geopolitică pentru România

29 februarie 11:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJA

Cu războiul la graniţă statul, economia, companiile, băncile, dar şi angajaţii, au cei mai buni ani economici înregistraţi vreodată.

Citeste mai departe »

Biden este apt pentru a-și îndeplini atribuțiile, potrivit medicului său

29 februarie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJx
image-2024-01-12-26818511-41-joe-biden.jpg

Joe Biden rămâne „apt” pentru a-și îndeplini atribuțiile și nu au existat schimbări semnificative în starea sa de sănătate, a declarat miercuri medicul său, la finalul examinării medicale anuale a liderului în vârstă de 81 de ani, ultima înainte de alegerile din noiembrie, potrivit AFP, citat de HotNews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Plângere penală împotriva mamei

29 februarie 10:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJs

Niciodată nu mi-am putut imagina că este posibil ca un copil să formuleze împotriva mamei o plângere penală, declanșând astfel o anchetă, care se poate finaliza printr-o condamnare cu închisoare. Și totuși s-a întâmplat. S-a întâmplat în Oradea. Iar provocarea lansată procurorilor este extrem de relevantă. Sunt aceiași procurori care au intrat literalmente cu bocancii în viața unor copii și, în loc să-i apere, i-au traumatizat peste 11 ani. Așa că nu voi face altceva în continuare decât să public extrase din plângerea penală.

Citeste mai departe »
28 februarie 2024

Ia pastila SRS! Ce nu are voie Mircea Geoana

28 februarie 12:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJh
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Ce nu are voie Mircea Geoana

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

28 februarie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJf

Se face că printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați: Magnus Mutus și de tarabostes: Il Luce, proaspăt mutat într-un Palat cu deschidere spre crângul aviatorilor, a căzut într-o depresie de lungimea coasei bătrânei fără chip, din mitologia populară a neamului, pe care l-a prezidat cu dispreț.

Citeste mai departe »

Reacția SUA după declarațiile războinice ale lui Macron: „NU vom trimite trupe în Ucraina"

28 februarie 11:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJc
ODc3MWQ1ZWU0YjIxYmJiOGZmNjNjNjNkNzM2M2Y3Mw==.thumb_.jpg

Casa Albă a ținut să clarifice poziția sa după ce președintele Franței a declarat că "nu este exclus ca occidentul să trimită trupe în Ucraina”, scrie Newsweek.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Macron, ultimatum pentru Putin

28 februarie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJ8

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, într-un mod neașteptat, surprinzător, chiar șocant, a anunțat că la nivelul conducerii statelor din NATO se discută din ce în ce mai insistent despre posibilitatea trimiterii de combatanți în Ucraina. Adică de militari. Care să facă ce? Să lupte alături de oamenii lui Zelenski împotriva forțelor armate ale Federației Ruse. Această intenție anunțată fără echivoc poate echivala cu o declarație de război.

Citeste mai departe »

Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese de ANI

28 februarie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJ5
FB1A5104.jpg

Primarul secoturului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese administrativ de ANI, după ce și-a numit ginerele membru în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale, scrie G4Media.

Citeste mai departe »

PSD București și-a desemnat candidații în Capitală: Gabriela Firea, candidat la Primăria Capitalei

28 februarie 09:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJ0
media-170853781229250400.jpg

Organizația PSD București și-a desemnat candidații pentru Primăria Capitalei și primăriile de Sector. Gabriela Firea este candidatul propus de PSD București pentru Primăria Capitalei, iar la Sectorul 5 va fi susținut Cristian Popescu Piedone. Acest vot al PSD București este doar un pas procedural, pentru că lista finală de candidați va fi validată de către conducerea centrală a PSD, ultimul cuvânt urmând să-l aibă liderul PSD, Marcel Ciolacu, cel care semnează listele, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Silvestru Șoșoacă: Eu sunt naționalistul din familie. Diana era simpatizantă USR

28 februarie 09:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIY
sosoaca_a21ddc4630.jpg

Scandalul dintre cei soții Șoșoacă a debutat public acum câteva zile cu un anunț al senatoarei cum că l-a suspendat pe Silvestru Șoșoacă din conducerea partidului SOS România. Pentru a-l salva de serviciile secrete, spunea ea, lăsând să se înțeleagă că soțul e ar fi controlat sau șantajat de alții. De la suspendare s-a ajuns la excludere. Într-un interviu acordat digi24.ro, Silvestru Șoșoacă afirmă că soția lui ar avea o poveste de dragoste cu un alt bărbat și că excluderea sa din partid, de Dragobete, ar avea o simbolistică conjugală. Ce spune Silvestru Șoșoară despre legăturile partidului SOS cu Moscova, dar cine ar fi cel care se află în spatele deciziilor pro-ruse ale Dianei Șoșoacă, citiți în interviul care urmează, scrie SolidNews, citând Știripesurse.

Citeste mai departe »

Rusia recunoaște indirect că este cu 20 de ani în urma SUA

28 februarie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIX
avion-de-lupta-program-ngad_79072400.jpg

}n timp ce SUA efectuează deja teste și zboruri cu prototipuri ale unui avion de vânătoare de generația a VI-a, dezvoltat în cadrul programului NGAD, Rusia nu are nici măcar un concept pentru o aeronavă similară. Evgheni Fedosov, academician al Academia Rusă de Științe și director științific al Institutul de Stat de Cercetare Științifică pentru Sistemele de Aviație (GosNIIAS), a scris despre acest lucru într-un articol publicat de agenția rusă de știri TASS, relatează Defenseromania.ro.

Citeste mai departe »
27 februarie 2024

Ia pastila SRS! Lacatușii lui Florian Coldea

27 februarie 12:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIV
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Lacatușii lui Florian Coldea

Citeste mai departe »

Austria blochează din nou România cu aderarea la spațiul Schengen: exercită dreptul de veto

27 februarie 11:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIT
media-170434565959442100.png

Austria nu are nicio intenţie să renunţe la dreptul de veto pentru intrarea României în spaţiul Schengen. Ministrul austriac de Interne a declarat că nu se pune problema ca ţara noastră să fie membru deplin în spaţiul de liberă circulaţie, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Tudor Ciuhodaru a devenit eurodeputat neafiliat

27 februarie 11:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIS
images.jpg

Eurodeputatul român Tudor Ciuhodaru nu mai face parte din grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D).Anunţul a fost făcut luni de către preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, potrivit căreia Tudor Ciuhodaru este eurodeputat neafiliat începând din 23 februarie 2024, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

PANICĂ VIZIBILĂ ÎN SÎNUL GUVERNANȚILOR: SIMION ”JOACĂ” TOT MAI TARE

27 februarie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIN

Vîntul suflă bine în pînzele AUR în ultima vreme. PSD și PNL se iau reciproc în brațe pentru alegeri, transmițînd mesaj clar de spaimă față de partidul lui Simion. Rivala Șoșoacă are probleme mari în căsnicie, cu inerent impact electoral, îi place sau nu, iar Simion și o echipă de partid petrec cinci zile la Washington, plasați în rîndul întîi, la propriu, la o mare convenție republicană cu participarea lui Donald Trump. Semn că ecuația politică se complică, mai ales pentru guvernanți.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Palatul Împăratului

27 februarie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIM

O uluitoare dezvăluire magistral documentată ne fac jurnaliștii Anca Simina și David Muntean de la „Recorder”. Sub numele de „Palatul Împăratului”. Este vorba nici mai mult nici mai puțin decât despre viloiul de un lux fără seamăn, în suprafață de 1.200 de metri pătrați, pregătit până azi în mare secret de RA-APPS pentru Klaus Iohannis. O investiție care ne va costa cel puțin 7 milioane de euro. O culme a destrăbălării unui personaj care și-a început cariera politică adjudecându-și în mod ilegal, „din meditații”, mai multe vile în Sibiu, de pe urma cărora a stors, tot ilegal sume mari de bani pe care a uitat să le mai restituie statului român.

Citeste mai departe »

Macron nu exclude trimiterea de trupe occidentale în Ucraina

27 februarie 10:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIK
image-2022-11-9-25893210-41-emmanuel-macron-alaturi-soldati-francezi.jpg

Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina „nu poate fi exclusă", a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, după ce a găzduit la Paris o conferinţă în care liderii europeni au discutat această perspectivă, relatează CNN și News.ro, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Ramallah: Guvernul Autorității Palestiniene a demisionat

27 februarie 09:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIB
images.jpg

Prim-ministrul Autorității Palestiniene, Mohammad Shtayyeh (foto), a prezentat luni demisia colectivă a întregului său guvern, a anunțat agenția oficială de presă Wafa a Autorității Palestiniene, în contextul în care se vorbește despre un acord de unitate cu organizația teroristă Hamas, scrie Anima News.

Citeste mai departe »
26 februarie 2024

Ia pastila SRS! Transnistria cap de pod rusesc

26 februarie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIA
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Transnistria cap de pod rusesc

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.