Reteaua Corect

media-170730794951773200.jpg

Iohannis participă luni la o reuniune la nivel înalt din Franța

09:53 / 26 februarie /  Intra in discutie

Preşedintele Klaus Iohannis participă luni, la Paris, împreună cu o serie de lideri aliaţi, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei. Pentru Klaus Iohannis, întâlnirea vine în contextul în care România a notificat parternerii din NATO asupra faptului că Iohannis își va depune candidatura pentru postul de secretar general al NATO, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai mult »
26 februarie 2024
Marius Ghilezan

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

26 februarie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIx

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E rost de prăduială.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Iohannis ia la rând toate colțurile ringului

26 februarie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIu

Un ring în care se joacă la greu boxul politic. La greu și la nivel euroatlantic. Un ring în care președintele României Klaus Iohannis lasă impresia că se mișcă haotic, de unul singur, aplicându-și lovituri de upercut, căzând pe spate în repetate knockout-uri și numărându-se singur. Poate că acest balet nebunesc al președintelui României este amuzant pentru unii, dar mai puțin pentru concetățenii săi. Astăzi se joacă numărul intitulat „Klaus Iohannis, secretar general NATO”.

Citeste mai departe »
25 februarie 2024
Cozmin Gusa

Ca să poți frauda alegeri, trebuie să poți manipula.

25 februarie 12:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIe

Sunt câteva certitudini despre motivația comasării alegerilor și a listei comune PSD-PNL, printre care salvarea PNL de la dezastru, respectiv pericolul ca AUR să câștige europarlamentarele. Să analizăm astăzi cum e previzibil să acționeze puterea, ținând cont de cum s-a acționat în trecut și ce proceduri s-au folosit.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Și dacă Statele Unite nu ar fi existat?

25 februarie 11:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIc

Ce s-ar fi întâmplat cu Europa? Cu Balcanii? Dar cu Orientul Mijlociu? Ce s-ar fi întâmplat cu Africa și cu alte zone ale lumii? În ce paradigmă s-ar fi plasat geostrategia la nivel global? Sunt întrebări pe care avem datoria să ni le punem. Și unii, și alții. Indiferent dacă suntem anti-americani, pro-americani, anti-ruși, pro-ruși, sau pur și simplu neutri.

Citeste mai departe »

Diana Șoșoacă și-a exclus soțul din partid

25 februarie 10:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIb
media-163941239798693900.jpg

SIlvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost exclus din S.O.S. România, partidul condus de soția sa. Potrivit unui comunicat de presă al partidului, au mai fost excluse alte patru persoane, inclusiv un vicepreședinte. Silvestru Șoșoacă era prim-vicepreședinte S.O.S. România, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »

Suveranist nu înseamnă anti NATO sau pro Putin

25 februarie 10:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCI5
SRSRS.260x500x0resized.jpeg

Ia pastila SRS! Suveranist nu înseamnă anti NATO sau pro Putin

Citeste mai departe »
24 februarie 2024

Ia pastila SRS! Noul Babel

24 februarie 10:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHY
SRSRS.260x500x0resized.jpeg

Noul Babel

Citeste mai departe »

Netanyahu dezvăluie un plan pentru viitorul post-Hamas în Gaza

24 februarie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHW
Benjamin-Netanyahu.jpg

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dezvăluit un plan pentru viitorul post-Hamas al Fâşiei Gaza, care include „demilitarizarea completă” a enclavei, închiderea graniţei de sud a teritoriului cu Egiptul, precum şi revizuirea administraţiei civile şi a sistemelor educaţionale din Gaza, relatează CNN, preluat de News.ro, relatează G4Media.

Citeste mai departe »
23 februarie 2024
Bogdan Tiberiu Iacob

„ȘEFIA” NATO ȘI O IPOTEZĂ FIERBINTE: IOHANNIS – ARUNCAT ÎN MALAXOR DE UNGARIA ȘI TURCIA

23 februarie 18:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHT

„România a notificat membri ai NATO că intenționează să-și nominalizeze președintele drept candidat pentru funcția de secretar general al alianței, potrivit unor oficiali europeni”. Cam așa sună știrea care a pus ieri pe jar presa și scena politică de la noi. Numai că, la cum se prezintă lucrurile, sunt toate șansele ca nu România să fi răspîndit informația pe surse, ci alte state, cu interese majore în crearea unui potențial scandal. Cum ar fi Ungaria și Turcia, spre exemplu.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Trece și Odesa la ruși? La pachet cu Transnistria?

23 februarie 12:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHS
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Trece și Odesa la ruși? La pachet cu Transnistria?

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Calendarul electoral propulsează AUR-ul și-l face favorit prezidențial pe Simion

23 februarie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHQ

Ce-am aflat miercuri, din punct de tehnic, în afara faptului că s-a confirmat că Iohannis i-a maltratat pe liderii PSD și PNL, impunându-și voința cu asupra de măsură asupra calendarului electoral sunt următoarele: că avem locale cuplate cu europarlamentarele, că avem listă comună PSD-PNL, atenție, cu o femeie independentă din punct de vedere politic aflată pe primul loc pe listă, că s-au devansat prezidențialele în septembrie și că parlamentarele vor fi în decembrie.

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Klaus Iohannis rămâne jupânul României

23 februarie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHP

Coaliția de guvernare a decis: comasarea europarlamentarelor cu cele locale. Fiindcă totul se face cu „poporul și pentru popor” – nu-i așa? – liderii PNL și PSD s-au prezentat în fața presei cu un sondaj, prin care demonstrează că 53 % dintre români sunt de acord cu organizarea celor două scrutinuri, în aceeași zi. Acest rezultat pare comandat cu același scop cu al ECFR (institut de cercetare socială al lui Soros), care anunța după Conferința de Securitate de la Munchen că “41 % dintre europeni consideră că UE ar trebui „să crească” sau „să mențină” sprijinul acordat Ucrainei, în cazul unei retrageri a ajutorului american de către Trump.” Amândouă sondaje sunt justificative. Adică manipulative. Putin și Hitler au invadat alte teritorii, tot în numele poporului. Ce nu s-a spus, dar s-a scris cu litere mici e că “Iohannis rămâne jupânul României,” până la noi ordine de pe Potomac.

Citeste mai departe »

Reuters, despre șansele lui Klaus Iohannis de a deveni șeful NATO

23 februarie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHO
Reuters--despre---ansele-lui-Klaus-Iohannis-de-a-deveni---eful-NATO--Numele-pre--edintelui-rom--n-vehiculat------n-discu--ii-informale---.jpg

Statele Unite, Marea Britanie, Franţa şi Germania au anunţat joi că îl susţin pe premierul olandez demisionar Mark Rutte pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg la şefia NATO, plasându-l pe acesta într-o poziţie puternică pentru a veni la conducerea alianţei transatlantice, deşi „în discuţii informale recente” a fost vehiculat şi numele preşedintelui român Klaus Iohannis, scrie Reuters, potrivit Ziare.com.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Șpilul comasatelor

23 februarie 10:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHM

Trebuie să ne punem și să le punem și oamenilor politici o întrebare de bun simț. Este o noutate de ultimă oră faptul că, în acest an, urma să avem patru runde electorale și probabil cinci alegeri cu un al doilea tur de scrutin la prezidențiale? Nu era cunoscută această situație cu mult timp înainte, așa cum s-a întâmplat și în alte state? De ce în alte state UE – și nu numai UE – au fost luate măsuri privind comasările cu mult timp înainte, încă din prima parte a anului precedent? Noi de ce am întârziat? Care e șpilul?

Citeste mai departe »

După doi ani de război, cum arată marile răni ale Ucrainei care ne dor și în România

23 februarie 09:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHG
image-2024-02-23-26923114-41-razboi-ucraina.png

Rusia a invadat Ucraina în urmă cu doi ani, în zorii unei zile reci de februarie, când marile puteri aliate din Vest trăgeau toate semnalele de alarmă că Vladimir Putin va da ordinul de război, însă toată lumea spera că blufează. De atunci, trăim cu război în Europa. Un război care ne afectează pe toți și care a lăsat urme adânci nu doar în structura socială și economică a regiunii, ci și asupra mediului înconjurător, scrie HotNews, citând Panorama.

Citeste mai departe »

Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală între Rusia și Ucraina pentru Crimeea

23 februarie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHB
7af0072b9a0594c88510ec27a6fa6128-1.jpg

Avioane de spionaj trimise din România pregătesc lupta finală dintre Rusia și Ucraina pentru Crimeea, după ce rușii au obținut „marea victorie” din Avdiivka, scriu bloggerii militari ruși, relatează Newsweek.

Citeste mai departe »

Sergiu Mihalcea s-a lansat azi în cursa inte s-a lansat în cursa internă pentru prezidențiabilul AUR

23 februarie 09:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHz
images (1).jpg

Jurnalistul Sergiu Mihalcea și-a lansat candidatura în cursa internă pentru prezidențialul AUR, care va începe pe 16 martie și va dura până pe 16 iunie. Prezentăm extrase din anunțul său de candidatură, scrie SolidNews.

Citeste mai departe »
22 februarie 2024

Ia pastila SRS! FBI va monitoriza teroristi în Romania

22 februarie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHx
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! FBI va monitoriza teroristi în Romania

Citeste mai departe »
Dan Chitic

Despre „Comasare”, osificarea sistemului de putere

22 februarie 11:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHv

Comasarea alegerilor, „o frază de dânşii inventată, Ca cu a ei putere să vă aplece-n jug” - ar putea fi parafraza care să încerce a sintetiza gravitatea situației. Cert, comasarea a fost comentată în fel și chip, doar că nu am văzut până acum o analiză cu un zoom-out suficient de larg asupra dezastrului general pe care această măsură îl va aduce. Să încercăm să o facem împreună în cât mai puține cuvinte:

Citeste mai departe »

SURSE Coaliția caută un candidat independent la Primăria Capitalei

22 februarie 11:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCHq
media-170853939904098600.jpeg

Coaliția de guvernare conturează noi scenarii privind Primăria Capitalei. Dacă premierul Marcel Ciolacu spunea, miercuri, că Gabriela Firea și Sebastian Burduja au șanse egale să fie desemnați pentru Primăria generală, potrivit unor surse citate de Realitatea PLUS, niciunul dintre cei doi nu s-ar afla, de fapt, în cărți, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.