Reteaua Corect

media-163397646255182200.jpg

Cioloș duce analfabetismul juridic la un alt nivel

13:32 / 03 decembrie /  Intra in discutie

Liderul USR, Dacian Cioloș, critică numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului: „Liniștea peneliștilor se plătește cu funcții pentru penali”. Marian Neacșu a fost condamnat cu suspendare pentru că și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar, dar între timp a fost reabilitat, având astfel cazierul curat. De altfel, nici inițiativa USR „Fără penali în funcții publice” nu vizează persoanele reabilitate, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
3 decembrie 2021

Ia pastila SRS! UDMR a boicotat Ziua Națională

03 decembrie 13:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyO6
SRS.jpeg

UDMR a boicotat Ziua Națională (Ia pastila SRS! EP. 361)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CUM A DEVENIT AVOCATA VICOL ARMA POLITICA A USR

03 decembrie 11:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNY

Motto: ”Întîi și întîi pe avocați să-i omorîm” (William Shakespeare – Henric Vl)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Caracatița Arafat a fost întoarsă cu roțile în sus

03 decembrie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNS

O lovitură de presă năucitoare, una dintre cele mai temeinice de care am avut parte în ultimii ani, a fost produsă ieri de jurnalistul de investigații Liviu Alexa. În acest moment, o bună parte din caracatița lui Raed Arafat, incluzând și potera de presă organizată de acesta cu ajutorul cunoscutului jurnalist Radu Tudor și a secretarului general adjunct NATO, Mircea Geoană, în care s-au așezat ca piesele de lego personaje extrem de controversate ca Adrian Diță, Ana Cătăuță și „acoperita Alina Bârgăoanu”, este demontată. Dezvăluirea vizează grave incompatibilități de care se fac vinovate aceste personaje, precum și modul în care au fost sifonați bani publici în plină pandemie.

Citeste mai departe »
2 decembrie 2021
Bogdan Tiberiu Iacob

O PROPUNERE INDREPTATITA: SA MUTAM ZIUA NATIONALA PE 4 IULIE

02 decembrie 12:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNL

Nici anul acesta nu s-a făcut excepție de la regula tristă a scandalurilor de Ziua Națională, care se repetă de 31 de ani încoace. Ne referim la regula gălcevelor perpetue între politicieni, a boicoturilor și excluderilor, a atacurilor cu jigniri și a invitațiilor lansate pe sărite, funcție de toanele ”gazdei”, adică președintele. De aici, o întrebare legitimă: oare nu ar trebui să considerăn adevărata sărbătoare națională ziua de 4 iulie, cînd la petrecerea de Ziua SUA toată clasa politică autohtonă se poartă frumos și își zîmbește fără ură?

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Omicron de România

02 decembrie 11:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNK
SRS.jpeg

Omicron de România (Ia pastila SRS! EP. 360)

Citeste mai departe »

Arafat a preluat rolul lui Hellvig și-i ține spatele lui Iohannis!

02 decembrie 11:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNI
arafat-a-preluat-rolul-lui-hellvig-i-i-ine-spatele-lui-iohannis-pre-edintele-se-expune-al-turi-de-guvernul-paralel-la-prima-parada-a-segregarii-nationale-1.png

Scriam in urma cu cateva zile despre cum s-a instaurat in Romania un Guvern Paralel si despre cum Raed Arafat a devenit conducatorul si exponentul principal al unei structuri supra-ministeriale - cum o definea chiar Alexandru Rafila la audierea sa in Parlament - un stat in stat, structurat pe scheletul Aspen Institute, condus de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, care a preluat controlul țarii spre o dictatura absoluta sanitar-militară, intr-un guvern Ciucă militarizat. Avem acum si dovada "vizuala", prin care șeful oficial al țarii arata ca este supus al acestei structuri nu numai supra-ministeriale, dar si supra-statale, scri ZiuaNews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Orban bate Europa cu un referendum

02 decembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNH

Orban cel Rău, cum l-au poreclit în păsăreasca lor birocrații de la Bruxelles, Orban al Ungariei și nicidecum Orban cel Bun al României, adică Ludovic, recurge la popor. Face un referendum. Pentru ca maghiarii să se poată exprima liber într-o chestiune extrem de controversată: educația de tip LGTB în școli. Ce urmărește?

Citeste mai departe »

Ciolacu: 'Eu nu mai suport porcăria asta că nu sunt bani, este o mizerie!'

02 decembrie 10:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNG
media-159767815806290700.jpg

Liderul social-democrat a catalogat miercuri, la România TV, ca fiind „o mizerie” și „o porcărie” discursul potrivit căruia statul nu are bani pentru creșterea salariilor și pensiilor, discurs îmbrățișat până recent de partenerii liberali de guvernare ai PSD, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Lukașenko recunoaște peninsula Crimeea ca fiind rusească

02 decembrie 10:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNz
image-2021-05-31-24829878-46-putin-lukasenko-plimbare-iahtul.jpg

Preşedintele autoritar al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, a recunoscut miercuri că peninsula ucraineană Crimeea este rusească, după o lungă perioadă de ezitare, transmite DPA citată de Agerpres, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Marian Neacșu ar urma să fie numit secretar general al Guvernului

02 decembrie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNu
image-2015-10-19-20513918-46-marian-neacsu.png

Marian Neacşu urmează să fie numit în funcţia de secretar general al Guvernului, la propunerea PSD. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că îşi "asumă" propunerea, deşi Marian Neacșu a fost condamnat penal. Ciolacu a adăugat că Neacşu nu are în cazier antecedente penale, pentru că acea condamnare "e depăşită juridic". ”Staţi uşor că domnul Neacşu am înţeles că a avut o condamnare pe incompatibilitate, pe conflict de interese... e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire. Categoric!”, a spus liderul social-democraților, afirmând că premierul Nicolae Ciucă nu a avut nimic de comentat legat de propunerea PSD, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Nicolae Ciucă îi transmite un semnal rău lui Joe Biden

02 decembrie 09:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNs
media-163786401982732500.jpg

Premierul României, Nicolae Ciucă, are joi, 2 decembrie, o întâlnire cu preşedintele The Heritage Foundation, Edwin J. Feulner, de la ora 10,00 la Palatul Victoria. Informația a fost transmisă de Guvernul României. Nu este însă foarte clar ce caută reprezentantul Heritage Foundation în țara noastră și de ce a acceptat premierul o astfel de întâlnire, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
1 decembrie 2021

Ia pastila SRS! USR, huă la Iohannis

01 decembrie 16:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNp
SRS.jpeg

USR, huă la Iohannis (Ia pastila SRS! EP. 359)

Citeste mai departe »

Ucraina cere NATO să pregătească sancțiuni împotriva Rusiei

01 decembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNn
image-2021-08-7-24964292-46-check-point-kalanchak-intre-ucraina-crimeea.jpg

Ucraina a cerut, miercuri, NATO să pregătească sancțiuni economice pentru Rusia și să întărească cooperarea militară cu Kievul, în contextul în care țara a început un dialog cu alianța nord-atlantică despre modul în care poate combate un eventual nou atac al Rusiei, care și-a comasat trupele la graniță, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
30 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Testele lego - un dezastru

30 noiembrie 12:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNe
SRS.jpeg

Testele lego - un dezastru (Ia pastila SRS! EP. 358)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Raed Arafat-Radu Tudor, o combinație toxică

30 noiembrie 11:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyNa

Luni seară, la emisiunea de la România TV moderată de Victor Ciutacu, acesta a rămas perplex atunci când am vorbit despre o finanțare masivă din partea Guvernului României a unui ONG, care s-a ocupat, vezi Doamne, de strategia de comunicare a Executivului. Și nu i-a venit să creadă când am precizat că există o legătură toxică între Raed Arafat, respectivul ONG și jurnalistul Radu Tudor. Așa că nu-mi rămâne decât să-i ofer acestuia și evident opiniei publice detaliile necesare, pentru a înțelege această scandaloasă operație. O fac în cele ce urmează.

Citeste mai departe »

Putin a testat din nou racheta hipersonică Zircon, „o armă fără egal”

30 noiembrie 10:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyN9
6b43c9dceab761d314053256c17aa8d8.jpg

„Ținta a fost lovită”, a transmis Ministerul Apărării de la Moscova, luni, 29 noiembrie, făcând referire la lansarea rachetei hipersonice Zircon, despre care președintele Vladimir Putin a transmis, la începutul lunii noiembrie, că este aproape finalizată și va fi livrată marinei începând cu anul 2022, alături de alte astfel de dispozitive de armament, scrie Evz.ro.

Citeste mai departe »

Cioloș calcă în picioare dreptul la apărare

30 noiembrie 10:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyN8
media-163454739381148500.jpg

Dacian Cioloș, președintele USR, continuă atacurile la adresa PSD și PNL pentru susținerea deputatei Laura Vicol în funcția de președinte al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților. Laura Vicol este acuzată că a fost avocata unor interlopi, deși în conformitate cu toate tratatele la care România este parte oricine are deptul la apărare. Mai mult, Cioloș îl susține în continuare pe Stelian Ion, fost ministru al Justiției, el însuși fost avocat al lui Radu Mazăre. Liderul USR leagă alegerea Laurei Vicol de MCV, lăsând să se înțeleagă că partidul său va încerca să saboteze eforturile de ridicare a mecanismului, obiectiv asumat de noua guvernare, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Barbados a devenit republică

30 noiembrie 10:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMY
media-163824810948448700.jpg

Barbados a devenit luni republică, întrerupând legăturile imperiale şi domnia reginei Elisabeta a Marii Britanii, la 400 de ani de la sosirea navelor engleze pe insula din Caraibe, relatează Reuters, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

SRS și MARIUS OPREA azi la GOLD FM

30 noiembrie 09:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMU
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

De la 13.30 voi discuta cu SRS despre perspectivele noii guvernări, eficiență, funcționabilitate, durată, cauze ale conflictelor previzibile din interiorul coaliției.

Citeste mai departe »
29 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Dragnea lovește PSD la temelie

29 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyMT
SRS.jpeg

Dragnea lovește PSD la temelie (Ia pastila SRS! EP. 357)

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.