Reteaua Corect

images.jpg

Cum este urmărit Vladimir Putin de americani prin intermediul telefoanelor oamenilor din jurul lui

09:43 / 01 martie /  Intra in discutie

O companie americană a dezvoltat un program care permite urmărirea mișcărilor lui Putin folosind datele telefonului oamenilor din jurul lui. Această tehnologie este acum folosită de agențiile de informații americane, scrie Meduza.io, potrivit Adevărul.

Citeste mai mult »
1 martie 2024
Marius Ghilezan

„Băi, Nicu D. Frânaru, du-te acasă!”

01 martie 11:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJV

În mandatul său de aproape patru ani, Nicușor Dan a reușit cel mai dramatic salt înapoi al Capitalei din întreaga istorie. Vechea administrație a Gabrielei Firea a lăsat un București în plină dezvoltare economică. Dacă în 2019, contribuția metropolei la PIB-ul României era de 37 %, aceasta a coborât brusc la 29,8 % (2022), ajungând la un nivel similar anului 2010, pe fondul blocajului administrativ local şi al incertitudinii privind dezvoltarea urbanistică.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

RÎSUL CURCILOR: OUG DE COMASARE VORBEȘTE DE ALEGERI ÎN MAI 2024

01 martie 11:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJS

Secretariatul General al Guvernului a pus joi în dezbatere publică proiectul OUG care ar trebui să aibă drept rezultat comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. Dincolo de faptul că proiectul pare făcut special ca să fie distrus la CCR, în textul său mai sunt și formulări de Gîgă în care inițiatorii vorbesc de ”rolul definitoriu al alegerilor europene din mai 2024 pentru viitorul UE în anii următori”, alegerile europene fiind, de fapt, pe 9 iunie.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Marcel Ciolacu, o mică piedică în calea uitării

01 martie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJR

Îi dedic acest editorial lui Marcel Ciolacu, căruia acum, înainte de alegeri, îmi permit să-i transmit câteva nedumeriri, nu acuzații, Doamne ferește, referitoare la fapte din trecutul și din prezentul domniei sale. Iar pentru a nu fi acuzat de părtinire, voi începe depănând și câteva amintiri despre partenerul său, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă.

Citeste mai departe »
29 februarie 2024

Ia pastila SRS! Austria s-a sucit

29 februarie 15:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJD
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Austria s-a sucit

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

29 februarie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJB

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de Arbitraj de la Washington, au crescut ieri cu 26,15 %. De studiat nu e doar saltul uriaș, ci triplarea numărului de tranzacții: 644.010, față de o medie de 230.000.

Citeste mai departe »
Cristian Hostiuc

Doi ani de război în Ucraina, o imensă oportunitate geopolitică pentru România

29 februarie 11:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJA

Cu războiul la graniţă statul, economia, companiile, băncile, dar şi angajaţii, au cei mai buni ani economici înregistraţi vreodată.

Citeste mai departe »

LAUREAT PULITZER, AVERTISMENT SEVER PENTRU SUA ȘI ISRAEL: RĂZBOIUL DIN GAZA LE VA DISTRUGE POZIȚIA

29 februarie 11:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJz
mohammed-ibrahim-RFByqAGwhmI-unsplash-768x512.jpg

„Mi-am petrecut ultimele zile călătorind de la New Delhi la Dubai și Amman, și am un mesaj urgent de transmis președintelui Biden și poporului israelian: Observ eroziunea din ce în ce mai rapidă a percepîiei Israelului în rîndul națiunilor prietene – un nivel de acceptare și legitimitate care a fost construit cu greu de-a lungul deceniilor. Și dacă Biden nu este atent, poziția globală a Americii se va prăbuși odată cu cea a Israelului” avertizează legendarul ziarist Thomas L.Friedman, de trei ori laureat Pulitzer, într-un material pentru The New York Times, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

Biden este apt pentru a-și îndeplini atribuțiile, potrivit medicului său

29 februarie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJx
image-2024-01-12-26818511-41-joe-biden.jpg

Joe Biden rămâne „apt” pentru a-și îndeplini atribuțiile și nu au existat schimbări semnificative în starea sa de sănătate, a declarat miercuri medicul său, la finalul examinării medicale anuale a liderului în vârstă de 81 de ani, ultima înainte de alegerile din noiembrie, potrivit AFP, citat de HotNews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Plângere penală împotriva mamei

29 februarie 10:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJs

Niciodată nu mi-am putut imagina că este posibil ca un copil să formuleze împotriva mamei o plângere penală, declanșând astfel o anchetă, care se poate finaliza printr-o condamnare cu închisoare. Și totuși s-a întâmplat. S-a întâmplat în Oradea. Iar provocarea lansată procurorilor este extrem de relevantă. Sunt aceiași procurori care au intrat literalmente cu bocancii în viața unor copii și, în loc să-i apere, i-au traumatizat peste 11 ani. Așa că nu voi face altceva în continuare decât să public extrase din plângerea penală.

Citeste mai departe »

Statele Unite reacţionează la cererea autorităților transnistrene

29 februarie 09:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJn
media-151181155347512800.jpg

Statele Unite susțin cu fermitate suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în cadrul granițelor sale recunoscute internațional, a declarat ieri Departamentul de Stat american, ca reacţie la cererea autorităților transnistrene, care au solicitat Rusiei măsuri de protecție în fața a ceea ce se consideră a fi presiuni sporite din partea Chișinăului, relatează stiripesurse.md, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Bazele secrete ale SUA din pădurile Ucrainei

29 februarie 09:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJl
media-170901550120176100.jpg

O rețea de baze de spionaj susținute de CIA, inclusiv 12 baze lângă granița cu Rusia, a fost construită în ultimii opt ani în Ucraina. Baze care - relatează "New York Times" - fac parte din strânsa colaborare dintre agenția americană și Kiev, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Putin susţine joi discursul său anual către naţiune

29 februarie 09:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJi
media-169466553657128600.jpg

Încurajat de progresele Rusiei în Ucraina, Vladimir Putin urmează să susţină, joi, discursul său anual către naţiune, cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale fără opoziţie, scrie AFP, informează News.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
28 februarie 2024

Ia pastila SRS! Ce nu are voie Mircea Geoana

28 februarie 12:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJh
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Ce nu are voie Mircea Geoana

Citeste mai departe »
Marius Ghilezan

Nespusa poveste din viitor a locatarului Palatului imperial

28 februarie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJf

Se face că printr-o ironie a sorții, fostul guvernator al unei republici vasale Marelui Imperiu, poreclit de comați: Magnus Mutus și de tarabostes: Il Luce, proaspăt mutat într-un Palat cu deschidere spre crângul aviatorilor, a căzut într-o depresie de lungimea coasei bătrânei fără chip, din mitologia populară a neamului, pe care l-a prezidat cu dispreț.

Citeste mai departe »

Reacția SUA după declarațiile războinice ale lui Macron: „NU vom trimite trupe în Ucraina"

28 februarie 11:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJc
ODc3MWQ1ZWU0YjIxYmJiOGZmNjNjNjNkNzM2M2Y3Mw==.thumb_.jpg

Casa Albă a ținut să clarifice poziția sa după ce președintele Franței a declarat că "nu este exclus ca occidentul să trimită trupe în Ucraina”, scrie Newsweek.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Macron, ultimatum pentru Putin

28 februarie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJ8

Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, într-un mod neașteptat, surprinzător, chiar șocant, a anunțat că la nivelul conducerii statelor din NATO se discută din ce în ce mai insistent despre posibilitatea trimiterii de combatanți în Ucraina. Adică de militari. Care să facă ce? Să lupte alături de oamenii lui Zelenski împotriva forțelor armate ale Federației Ruse. Această intenție anunțată fără echivoc poate echivala cu o declarație de război.

Citeste mai departe »

Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese de ANI

28 februarie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJ5
FB1A5104.jpg

Primarul secoturului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost găsit în conflict de interese administrativ de ANI, după ce și-a numit ginerele membru în Comisia pentru vânzarea spațiilor comerciale, scrie G4Media.

Citeste mai departe »

PSD București și-a desemnat candidații în Capitală: Gabriela Firea, candidat la Primăria Capitalei

28 februarie 09:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCJ0
media-170853781229250400.jpg

Organizația PSD București și-a desemnat candidații pentru Primăria Capitalei și primăriile de Sector. Gabriela Firea este candidatul propus de PSD București pentru Primăria Capitalei, iar la Sectorul 5 va fi susținut Cristian Popescu Piedone. Acest vot al PSD București este doar un pas procedural, pentru că lista finală de candidați va fi validată de către conducerea centrală a PSD, ultimul cuvânt urmând să-l aibă liderul PSD, Marcel Ciolacu, cel care semnează listele, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Silvestru Șoșoacă: Eu sunt naționalistul din familie. Diana era simpatizantă USR

28 februarie 09:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIY
sosoaca_a21ddc4630.jpg

Scandalul dintre cei soții Șoșoacă a debutat public acum câteva zile cu un anunț al senatoarei cum că l-a suspendat pe Silvestru Șoșoacă din conducerea partidului SOS România. Pentru a-l salva de serviciile secrete, spunea ea, lăsând să se înțeleagă că soțul e ar fi controlat sau șantajat de alții. De la suspendare s-a ajuns la excludere. Într-un interviu acordat digi24.ro, Silvestru Șoșoacă afirmă că soția lui ar avea o poveste de dragoste cu un alt bărbat și că excluderea sa din partid, de Dragobete, ar avea o simbolistică conjugală. Ce spune Silvestru Șoșoară despre legăturile partidului SOS cu Moscova, dar cine ar fi cel care se află în spatele deciziilor pro-ruse ale Dianei Șoșoacă, citiți în interviul care urmează, scrie SolidNews, citând Știripesurse.

Citeste mai departe »

Rusia recunoaște indirect că este cu 20 de ani în urma SUA

28 februarie 09:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nCIX
avion-de-lupta-program-ngad_79072400.jpg

}n timp ce SUA efectuează deja teste și zboruri cu prototipuri ale unui avion de vânătoare de generația a VI-a, dezvoltat în cadrul programului NGAD, Rusia nu are nici măcar un concept pentru o aeronavă similară. Evgheni Fedosov, academician al Academia Rusă de Științe și director științific al Institutul de Stat de Cercetare Științifică pentru Sistemele de Aviație (GosNIIAS), a scris despre acest lucru într-un articol publicat de agenția rusă de știri TASS, relatează Defenseromania.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.