Reteaua Corect

lavrov-aurescu-1536x865.png

ȘORICELUL AURESCU ALEARGĂ DUPĂ URSUL LAVROV

10:45 / 10 iunie /  Intra in discutie

Ministerul Afacerilor Externe român a comunicat Ambasadorului Federației Ruse în România, pe când acesta tocmai serba Ziua Națională a țării sale, că a decis reducerea personalului ambasadei ruse cu câteva zeci de persoane. Acestora, altminteri nenominalizate, nu li s-a putut reproșa încălcarea vreunei prevederi a dreptului internațional sau desfășurarea de activități ostile României, incompatibile cu statutul diplomatic. Motivul invocat a fost acela că la București se află prea mulți diplomați ruși față de numărul diplomaților români acreditați la Moscova, scrie Solidnews.

Citeste mai mult »
9 iunie 2023
Bogdan Tiberiu Iacob

LOVITURĂ ÎN PLEXUL PUTERII: GREVA PROFESORILOR PRIMEȘTE SPRIJIN PUTERNIC DE LA MARELE CAPITAL STRĂIN

09 iunie 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrL

Greva profesorilor primește azi un sprijin de proporții epice, din partea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, organism care reunește reprezentanții a ceea ce am putea numi marele capital străin din România, dar și ai celui autohton. Într-un interviu pentru siteul edupedu.ro, miliardara Măriuca Talpeș, șefa grupului pe educaţie din cadrul CDR, critică poziția guvernului și afirmă că greva profesorilor ”e bine că se întîmplă, e o grevă a noastră, ca societate. Mingea este la puterea politică și are soluții”.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Trump și Carlson, ecoul disperării Americii normale

09 iunie 11:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrK

Donald Trump a fost pus sub acuzare în scandalul documentelor clasificate, o înscenare menită să-i blocheze candidatura la prezidențialele din 2024. De notat că Trump n-a folosit nici unul din documentele vizate pentru șantaj sau câștig material, nici nu le-a livrat vreunei țări străine ostile SUA, pur și simplu le-a depozitat în cutii în propria casă, odată cu alte obiecte și dosare pe care le-a luat cu sine la plecarea de la Casa Albă. Va apărea ca nevinovat deci, nu doar în ochii susținătorilor săi, ci și pentru cei toți cei ce gândesc normal. În contrapartidă, Joe Biden este acuzat cu probe de corupție și trafic de influență, sumele obținute de către familia sa ce-a traficat funcția lui de vicepreședinte SUA fiind de ordinul zecilor de milioane de dolari, bani primiți chiar de la inamicii din China și Rusia.

Citeste mai departe »

Ciucă și Ciolacu, întâlnire cu sindicaliștii la Guvern

09 iunie 11:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrF
media-164969958576861000.jpg

Premierul Nicolae Ciucă și viitorul premier Marcel Ciolacu se întâlnesc, la sediul Guvernului cu sindicaliștii din sănătate și educație, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Un război tot mai ciudat

09 iunie 10:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrD

Cu avioane care vin la sfântul așteaptă. Cu blindate care sunt și ele pe drum. Cu baraje și magistrale submarine care sar în aer. Cu un front de 1.000 de kilometri. Cu partizani și cu o armată paralelă care se încaieră cu armata oficială. Un război cum nu s-a mai văzut.

Citeste mai departe »

Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru 7 fapte

09 iunie 09:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrC
media-168064079451732000 (1).jpg

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru şapte fapte în ancheta vizând documentele clasificate, aceasta fiind prima dată când un fost preşedinte se confruntă cu acuzaţii federale, potrivit CNN, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »
8 iunie 2023

Ia pastila SRS! Elena şi Ioana, sentință definitivă

08 iunie 11:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrq
SRS.jpeg

Elena şi Ioana, sentință definitivă - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »

Cât de intensă poate deveni „oboseala față de refugiații din Ucraina”?

08 iunie 11:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBro
cristian_unteanu.jpg

Nu este o întrebare care are doar un răspuns statistic. Este și asta, dar cel mai important mi se pare a fi că înalți oficiali ai Comisiei Europene încep deja să vorbească despre acest fenomen, preocupați de influențarea posibilă a opiniilor publice din diferite State Membre.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

FESTINUL SĂRĂCIEI DE LA BULBOACA

08 iunie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrm

În cea mai nevoiașă țară din Europa, săraca țară a Moldovei de peste Prut, a avut loc cel mai mare festin al micro Europei macroniene. Nu a fost un festin pan-european întrucât la el nu a fost invitat cel mai mare stat european, Rusia. Nu a fost un festin al Europei de la Atlantic la Urali, cum și-o dorea generalul De Gaulle, ci unul al Europei de la Dublin la Bakhmut, așa cum și-o imaginează umbra marelui general, micro președintele Emmanuel Macron. În timp ce războiul le bate la poartă, bieții moldoveni au fost puși ca, din sărăcia lor, să întindă masă bogată unei fantome: Comunitatea Politică Europeană.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Drobul de sare și inteligența artificială

08 iunie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrk

Din nou un copil înarmat a făcut victime în Statele Unite. Interzicem armele? La Londra va avea loc primul summit la nivel global legat de inteligența artificială și de pericolele pe care le prezintă. Ce facem? Interzicem inteligența artificială? Nu știu de ce, dar asemenea provocări mă duc cu gândul la povestea drobului de sare. Sau poate știu.

Citeste mai departe »

Este oficial. Fostul vicepreședinte american Mike Pence intră în cursa pentru Casa Albă

08 iunie 10:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrj
Este-oficial--Fostul-vicepre--edinte-american-Mike-Pence-intr-----n-cursa-pentru-Casa-Alb----Fanii-lui-Trump---l-consider---un-tr--d--tor.jpg

Fostul vicepreşedinte american Mike Pence şi-a lansat oficial campania pentru nominalizarea republicană la Casa Albă, miercuri, spunând că alegerea pentru 2024 este simplă între un Donald Trump „iresponsabil” şi Constituţie, potrivit AFP, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Schengen: Nou consiliu JAI azi, la Bruxelles, și deja un duș austriac cu apă rece pentru România

08 iunie 08:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrc
image-2023-06-8-26319257-41-punctul-trecere-frontierei-giurgiu-ruse.jpg

În cele șase luni de când cea mai mare ofensivă a României de a intra în Schengen a eșuat, din cauza controversatului veto al Austriei, „obiectivul de țară” de a adera în 2023 este tot mai nerealist, pe zi ce trece, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

PSD RIDICĂ TONUL ÎN PROBLEMA UNGUREASCĂ: SĂ LICHIDĂM FOCARELE DE TERORISM DIN ARDEAL

08 iunie 08:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBr5
Facebook-PSD.jpg

PSD dă semne de iritare în creștere față de acțiunile maghiare din Transilvania, în special față de provocările unor oficiali unguri veniți de la Budapesta. După ce senatorul Vasile Dîncu a cerut măsuri dure, zilele trecute, față de gesturile de sfidare, deputatul Radu Cristescu merge mai departe și cere declararea unor organizații maghiare extremiste ca fiind teroriste, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

Putin descifrat de un istoric francez. Slăbiciunea Franței, atuul americanilor și strategia Chinei

08 iunie 08:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBr4
IMG_6666-770x540-1.jpg

Este foarte clar că domnul Putin a fost într-o misiune pe lângă Elțîn pentru a recupera puterea de stat în numele KGB-ului, el folosește fără probleme limbajul marilor hoți, al marelui banditism rusesc, care este unul foarte special, sunt acei hoți în lege, așa cum erau numiți de la Stalin și până în zilele noastre. Dar acest spion mediocru are astăzi arme nucleare.

Citeste mai departe »
7 iunie 2023

Ia pastila SRS! Prigojin, mai sarcastic decât oricând

07 iunie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqY
SRS.jpeg

Prigojin, mai sarcastic decât oricând - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »

Erdogan s-a angajat să schimbe constituția Turciei în a treia zi a noului mandat

07 iunie 10:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqW
Erdogan-s-a-angajat-s---schimbe-constitu--ia-Turciei---n-a-treia-zi-a-noului-mandat-----Mo--tenirea----de-care-vrea-s---se-elibereze.jpg

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că guvernul va prezenta din nou parlamentului o propunere de reformă constituțională. El a anunțat acest lucru în discursul său televizat către națiune după prima ședință a noului cabinet, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Românii sunt tot mai dispuși să voteze la alegerile pentru Parlamentul European

07 iunie 09:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqS
media-165070062468902200.jpg

Potrivit celui mai recent sondaj Eurobarometru la nivelul UE, se constată că 64% dintre românii chestionați ar fi dispuși să voteze la alegerile pentru Parlamentul European, în cazul în care acestea ar avea loc săptămâna viitoare, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Un mare impostor în „operațiunea greva dascălilor”

07 iunie 09:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqR

În dezbaterile și negocierile, unele delicate, altele crâncene, între dascăli și autoritățile statului, intervine din ce în ce mai frecvent un personaj ciudat. Se numește Iulian Cristache și se recomandă drept reprezentantul părinților elevilor din România. Și, în această calitate, este invitat de autorități și, ceea ce este mai ciudat, tolerat de sindicaliști. În realitate avem de-a face cu un impostor.

Citeste mai departe »

Olaf Scholz, sceptic faţă de ideea unei 'armate europene'

07 iunie 09:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqP
media-167512553825007500.jpg

Cancelarul german Olaf Scholz a exprimat rezerve în ce priveşte o potenţială armată a Uniunii Europene, în timp ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susţinut această idee, cu prilejul unui forum desfăşurat marţi la Berlin, transmite DPA, potrivit Agerpres, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Stenograme incendiare cu Diana Șoșoacă: Mi se rupe mie de voturile voastre!

07 iunie 08:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqJ
media-167872837864086700.jpg

Fosta senatoare, Cristiana Anghel, este profesoară de meserie și a încercat să îi dea un mesaj actualului senator Diana Șoșoacă, în care să îi explice de ce a greșit când i-a atacat pe dascălii care sunt în grevă. Cristiana Anghel i-a transmis Dianei Șoșoacă că a pierdut voturile tuturor profesorilor, iar replica a fost una plină de invective și acuzații de tipul ”mi se rupe mie de voturile voastre”, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
6 iunie 2023

Ia pastila SRS! Marea Neagră se scumpeşte

06 iunie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqI
SRS.jpeg

Marea Neagră se scumpeşte - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.