Reteaua Corect

image-2023-06-8-26319257-41-punctul-trecere-frontierei-giurgiu-ruse.jpg

Schengen: Nou consiliu JAI azi, la Bruxelles, și deja un duș austriac cu apă rece pentru România

08:58 / 08 iunie /  Intra in discutie

În cele șase luni de când cea mai mare ofensivă a României de a intra în Schengen a eșuat, din cauza controversatului veto al Austriei, „obiectivul de țară” de a adera în 2023 este tot mai nerealist, pe zi ce trece, scrie HotNews.

Citeste mai mult »
Adrian Severin

FESTINUL SĂRĂCIEI DE LA BULBOACA

08 iunie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrm

În cea mai nevoiașă țară din Europa, săraca țară a Moldovei de peste Prut, a avut loc cel mai mare festin al micro Europei macroniene. Nu a fost un festin pan-european întrucât la el nu a fost invitat cel mai mare stat european, Rusia. Nu a fost un festin al Europei de la Atlantic la Urali, cum și-o dorea generalul De Gaulle, ci unul al Europei de la Dublin la Bakhmut, așa cum și-o imaginează umbra marelui general, micro președintele Emmanuel Macron. În timp ce războiul le bate la poartă, bieții moldoveni au fost puși ca, din sărăcia lor, să întindă masă bogată unei fantome: Comunitatea Politică Europeană.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Drobul de sare și inteligența artificială

08 iunie 10:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBrk

Din nou un copil înarmat a făcut victime în Statele Unite. Interzicem armele? La Londra va avea loc primul summit la nivel global legat de inteligența artificială și de pericolele pe care le prezintă. Ce facem? Interzicem inteligența artificială? Nu știu de ce, dar asemenea provocări mă duc cu gândul la povestea drobului de sare. Sau poate știu.

Citeste mai departe »

PSD RIDICĂ TONUL ÎN PROBLEMA UNGUREASCĂ: SĂ LICHIDĂM FOCARELE DE TERORISM DIN ARDEAL

08 iunie 08:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBr5
Facebook-PSD.jpg

PSD dă semne de iritare în creștere față de acțiunile maghiare din Transilvania, în special față de provocările unor oficiali unguri veniți de la Budapesta. După ce senatorul Vasile Dîncu a cerut măsuri dure, zilele trecute, față de gesturile de sfidare, deputatul Radu Cristescu merge mai departe și cere declararea unor organizații maghiare extremiste ca fiind teroriste, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »
7 iunie 2023

Ia pastila SRS! Prigojin, mai sarcastic decât oricând

07 iunie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqY
SRS.jpeg

Prigojin, mai sarcastic decât oricând - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »

Erdogan s-a angajat să schimbe constituția Turciei în a treia zi a noului mandat

07 iunie 10:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqW
Erdogan-s-a-angajat-s---schimbe-constitu--ia-Turciei---n-a-treia-zi-a-noului-mandat-----Mo--tenirea----de-care-vrea-s---se-elibereze.jpg

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că guvernul va prezenta din nou parlamentului o propunere de reformă constituțională. El a anunțat acest lucru în discursul său televizat către națiune după prima ședință a noului cabinet, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Românii sunt tot mai dispuși să voteze la alegerile pentru Parlamentul European

07 iunie 09:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqS
media-165070062468902200.jpg

Potrivit celui mai recent sondaj Eurobarometru la nivelul UE, se constată că 64% dintre românii chestionați ar fi dispuși să voteze la alegerile pentru Parlamentul European, în cazul în care acestea ar avea loc săptămâna viitoare, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Un mare impostor în „operațiunea greva dascălilor”

07 iunie 09:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqR

În dezbaterile și negocierile, unele delicate, altele crâncene, între dascăli și autoritățile statului, intervine din ce în ce mai frecvent un personaj ciudat. Se numește Iulian Cristache și se recomandă drept reprezentantul părinților elevilor din România. Și, în această calitate, este invitat de autorități și, ceea ce este mai ciudat, tolerat de sindicaliști. În realitate avem de-a face cu un impostor.

Citeste mai departe »

Olaf Scholz, sceptic faţă de ideea unei 'armate europene'

07 iunie 09:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqP
media-167512553825007500.jpg

Cancelarul german Olaf Scholz a exprimat rezerve în ce priveşte o potenţială armată a Uniunii Europene, în timp ce preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susţinut această idee, cu prilejul unui forum desfăşurat marţi la Berlin, transmite DPA, potrivit Agerpres, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Stenograme incendiare cu Diana Șoșoacă: Mi se rupe mie de voturile voastre!

07 iunie 08:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqJ
media-167872837864086700.jpg

Fosta senatoare, Cristiana Anghel, este profesoară de meserie și a încercat să îi dea un mesaj actualului senator Diana Șoșoacă, în care să îi explice de ce a greșit când i-a atacat pe dascălii care sunt în grevă. Cristiana Anghel i-a transmis Dianei Șoșoacă că a pierdut voturile tuturor profesorilor, iar replica a fost una plină de invective și acuzații de tipul ”mi se rupe mie de voturile voastre”, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
6 iunie 2023

Ia pastila SRS! Marea Neagră se scumpeşte

06 iunie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqI
SRS.jpeg

Marea Neagră se scumpeşte - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

PROBLEME DE INTEGRITATE LA COTROCENI? DIAMONDS ARE A GIRL’S BEST FRIEND

06 iunie 09:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqF

Faptele, pe scurt: o firmă privată postează pe siteul oficial informația că bijuteriile purtate de soția președintelui la două reuniuni oficiale din Germania sunt creația sa. Presa ia foc, pe bună dreptate: în contextul grevei profesorilor, ca profesoara de la Sibiu să etaleze diamante de mii de euro e o sfidare. Dar dacă e mai mult decît o sfidare? Dacă avem o problemă serioasă de integritate politică, ceea ce ar putea fi în vecinătatea corupției? Că lucrurile sunt grave o dovedește premiera absolută a emiterii de către președinție a unui comunicat oficial explicativ. Iohannis să se justifice? Sfîrșitul lumii e aproape.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Un rege peste 56 de state, mai ieftin decât președintele unui singur stat

06 iunie 09:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqD

Spectaculoasa prezență în țara noastră a Regelui Charles al III-lea, comportamentul său excepțional, emoționant, este un bun prilej de a ne obliga să facem un calcul simplu. Ce costuri și ce beneficii are un asemenea rege în raport cu Marea Britanie și ce costuri și ce beneficii ne aduce nouă un șef de stat de genul lui Klaus Iohannis?

Citeste mai departe »

Republica Moldova și-a scos banii după Summitul CPE

06 iunie 08:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqz
media-168563581968600700.jpg

Beneficiile de care se bucură Republica Moldova după Summitul Comunității Politice Europene sunt net superioare cheltuielilor. Numeroși lideri europeni au anunțat suport substanțial de ordinul zecilor de milioane de euro, așa că efortul făcut de autoritățile și cetățenii Republicii Moldova, dar și cheltuielile de organizare au meritat pe deplin. Spune expertul permanent al proiectului, Igor Boțan , în cadrul interviului intitulat „Summitul Comunității Politice Europene pe înțelesul tuturor”, organizat de Agenția de presă IPN, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Mutare surpriză în Indonezia: Manevre maritime comune între SUA, Rusia și China

06 iunie 08:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqy
media-162049824911766600.jpg

Statele Unite, Rusia şi China participă - în pofida divergeneţelor pe care le au - la manevre maritime internaţionale care au început luni în Indonezia, în contextul în care Washingtonul şi Beijingul îşi multiplică punctele de fricţiune în domeniile militar, diplomatic, tehnologic şi economic, relatează AFP, potrivit news.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Iohannis participă la Summitul B9 de la Bratislava. Care va fi agenda reuniunii

06 iunie 08:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqv
image-2023-04-14-26205843-41-klaus-iohannis.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi, la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), pe care îl va coprezida alături de preşedintele Republicii Slovace, Zuzana Caputova, şi de preşedintele Republicii Polone, Andrzej Duda, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Comisia Europeană vrea să strângă legăturile cu America Latină

06 iunie 08:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqu
media-144429210945051300.jpg

UE caută noi parteneri pentru a reduce dependența de Statele Unite și China. Potrivit Reuters, Comisia Europeană a anunțat prioritatea încheierii unui acord cu blocul sud-american Mercosur (care include Argentina, Brazilia, Uruguay, Paraguay și Venezuela), relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
5 iunie 2023

Ia pastila SRS! Ilie Bolojan s-ar întoarce

05 iunie 11:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqm
SRS.jpeg

Ilie Bolojan s-ar întoarce - Ia pastila SRS!

Citeste mai departe »

Arme NATO, în mâinile rebelilor ruși. Belgia cere explicații Kievului

05 iunie 10:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqh
image-2023-06-5-26312498-41-pussca-asalt-scar.jpg

Autoritățile belgiene intenționează să ceară explicații Kievului cu privire la utilizarea de arme de fabricație belgiană de către luptătorii anti-Kremlin din regiunea Belgorod, relatează ziarul Le Soir, citat de serviciul rusesc al BBC, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Favorita în cursa pentru șefia NATO și Rishi Sunak se văd cu Joe Biden

05 iunie 10:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqg
media-167739289269468700.jpg

Joe Biden îi primeşte săptămâna aceasta la Washington pe prim-miniştrii Marii Britanii şi Danemarcei pentru întâlniri care vor include subiectul furnizării de avioane de luptă F-16 pentru Ucraina, dar şi discuţii despre summitul NATO din iulia şi, probabil, viitorul şef al Alianţei, relatează The Guardian şi Reuters, potriivit Știripesurse.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

BIZARERII: IOHANNIS A DECORAT CU ”STEAUA ROMÂNIEI” AMANTA UNUI ȘEF DE STAT. NU ȘI PE NR.2 ÎN NATO

05 iunie 09:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBqc

Klaus Iohannis și soția sa, dotată cu o poșetă Yves Saint Laurent de cca.3000 de euro, au mers sâmbătă cu un avion charter de lux în Germania (foto jos), unde, în decorul asigurat de Castelul Benrath din Dusseldorf, președintele a primit două premii. Așa cum am mai scris, e foarte ciudat cum Iohannis e decorat în fiecare an, practic, de tot felul de fundații strict din spațiul germanic, și pentru cele mai aparte motive. La rîndul, însă, președintele României are și el obiceiuri bizare în ce privește decorarea/premierea altora, cum ar fi ”Steaua României” acordate amantei un șef de mare stat, dar nu și românului cu cea mai înaltă funcție internațională, Mircea Geoană.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.