Reteaua Corect

alexandru-bucalau.jpg

Revoltă în PNL Brăila din cauza listei la parlamantare

11:23 / 19 octombrie /  Intra in discutie

Președintele organizației PNL din municipiul Brăila și mai mulți primari liberali din județ au demisionat din funcțiile politice din organizația județeană a partidului, după ce pe listele de candidați la alegerile parlamentare au fost puse persoane extrem de controversate, scrie g4media.ro.

Citeste mai mult »
Andrei Marga

De la statul de drept la statul drept

19 octombrie 11:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwPl

Un articol al revistei Der Spiegel (14 august 2020) a pus întrebarea: stat de drept sau stat drept? O întrebare cum nu se poate mai actuală.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cine sunt eu să-l judec pe Alexandru Rafila?

19 octombrie 10:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwPe

Am acest drept? Să presupunem că mă erijez într-un mare deontolog. Și, din această perspectivă, să prespunem în continuare că îmi propun să scotocesc în biografia unor concetățeni, pentru a afla dacă au călcat pe bec. Și pentru a-i denunța public. Iar dacă biografia lor e curată, ce mai rămâne de denunțat? Biografia părinților acestora. Sau a bunicilor. Sau a altor rude. Chiar deontolog fiind, am eu acest drept?

Citeste mai departe »
18 octombrie 2020
Bogdan Tiberiu Iacob

Marele mister al listelor electorale : unde sunt eroii #Rezist?

18 octombrie 10:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwP1

A mai rămas puțin timp pînă la termenul final de depunere a listelor de candidați pentru alegerile parlamentare, în linii mari se cam știe cine apare și cine nu pe noile liste, așa că ar fi, poate, momentul să ridicăm nițel din sprîncene și să punem o întrebare spinoasă. Unde sunt bravii eroi #rezist care au luptat cu pieptul gol în stradă, inclusiv la propriu, pentru salvarea democrației, înfrîngerea ”ciumei roșii” și pentru un viitor mai bun?

Citeste mai departe »
Petru Romosan

De la farsa democratică globalistă la regimuri de forţă naţionale

18 octombrie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwP0

S-a făcut vreodată un sondaj în care populaţia să fie întrebată dacă estimează că, în majoritate, politicienii sunt nişte farsori, nişte simulanţi, impostori, nişte mincinoşi patologici sau simpli escroci ? Nu, nu s-a făcut. Dacă s-ar pune o asemenea întrebare nepotrivită, orientată, e uşor de bănuit care ar fi răspunsurile. „Vom minţi, vom înşela şi vom fura ca să câştigăm !” a fost surprins de o cameră ascunsă spunând recent Kristopher Jacks, unul dintre liderii Partidului Democrat din Colorado, SUA (projectveritas.com, 14 octombrie 2020).

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cum l-a executat Raed Arafat pe Klaus Iohannis

18 octombrie 10:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOZ

La ultima conferință de presă pe care a inițiat-o, Klaus Iohannis a atras atenția asupra unui pericol major generat, de neîncrederea în autorități. În sensul că neîncrederea în măsurile pe care le iau acestea, determină neconformarea cetățenilor la regulile sanitare. Și, implicit, generează escaladarea pandemiei. Iar ieri Raed Arafat a făcut o declarație aparent halucinantă. În sens contrar. Declarând că autoritățile statului au pierdut războiul cu coronavirusul. Ce înseamnă asta? Care sunt consecințele?

Citeste mai departe »

Marcel Ciolacu face bilanțul guvernării PNL

18 octombrie 10:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOY
download.jpg

Ludovic Orban a împlinit un an de când conduce România de la Palatul Victoria, din poziția de premier! Marcel Ciolacu, șeful PSD, face un mini-bilanț al ultimelor ”minciuni” pe care Orban le-a spus românilor, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Lista finală a celor 54 de candidați PNL la Camera Deputaților și Senat, în București

18 octombrie 10:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOX
media-155351655892478600.png

ȘTIRIPESURSE.RO a prezentat lista finală a candidaților PNL pentru Camera Deputaților și Senat, în București:

Citeste mai departe »
17 octombrie 2020

Armenia a atacat Azerbaidjanul cu rachete, iar 12 persoane au murit şi alte 40 au fost rănite

17 octombrie 10:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwON
media-160291317540705100.jpg

Autorităţile din Azerbaidjan au anunţat, sâmbătă, că 12 civili au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi în oraşul Ganja, ca urmare a unor atacuri lansate de Armenia, relatează Reuters, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Elena Băsescu: În politica românească eu nu aș avea nimic de câștigat

17 octombrie 10:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOM
9-768x430.jpg

Pe 1 iulie, Inpolitics anunța în premieră candidatura Elenei Băsescu la Camera Deputaților, prima aventură politică a acesteia după mandatul la Parlamentul European. Ce nu am aflat e motivul pentru care s-a răzgîndit EBA și vrea în politica internă, pe care o disprețuia în 2009.

Citeste mai departe »
16 octombrie 2020
Sorin Rosca Stanescu

Viitorul premier va fi decis de USR

16 octombrie 12:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOG

Pare a fi o concluzie stranie. Cum să decidă Uniunea Salvați România cine va fi premier în România după alegerile parlamentare, atâta timp cât estimările pe care le vedem stabilesc că acest partid nu va avea un scor mai mare de 15%? În timp ce aceleași estimări dau PNL-ului un scor de 35%? De ce, admițând că așa vor sta lucrurile, pâinea și cuțitul se vor afla în mâna tandemului Barna-Cioloș?

Citeste mai departe »

Liderul Senatorilor PNL anunţă alegeri cu orice preţ

16 octombrie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOE
media-158815964770109900.jpg

Președintele Klaus Iohannis și PNL vor face tot ce e posibil pentru a paraliza legea care ar permite PSD să amâne alegerile parlamentare, a spus la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, potrivit Mediafax, citat de Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Ziua decisivă pentru Traian Băsescu - ÎCCJ judecă recursul în procesul de colaborare cu Securitatea

16 octombrie 10:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOD
media-159757450158828000.jpg

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) începe vineri, 16 octombrie, judecarea recursului din procesul intentat de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) lui Traian Băsescu. În septembrie anul trecut, Curtea de Apel București a constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte. Imediat după decizie, Băsescu a atacat decizia la Instanța Supremă, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

5 deputați vor să ciuntească legea liberului acces la informaţii

16 octombrie 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOC
media-151143490769647800.jpg

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, şi patru deputaţi PSD au depus la Senat o propunere legislativă privind modificarea Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public. Propunerile formulate reprezintă un regres uriaş în domeniul transparenţei în activitatea autorităţilor publice, ducând la îngreunarea obţinerii de informaţii de interes public, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Elena Băsescu vrea în Parlament

16 octombrie 09:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOs
Elena-Basescu.jpg

Fostul europarlamentar Elena Băsescu, fata cea mică a fostului preşedinte al României Traian Băsescu, va candida la alegerile parlamentare pe lista Partidului Mişcarea Populară Constanţa, urmând să se regăsească pe primul loc la Camera Deputaţilor, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Dorneanu spune că va sesiza forurile internaționale după atacul lui Orban la CCR

16 octombrie 09:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOq
image-2020-05-8-23982973-46-valer-dorneanu.jpeg

Președintele Curții Constituționale a României (CCR), Valer Dorneanu, a declarat joi că instituția va sesiza Comisia Europeană, Comisia de la Veneția, dar și alte foruri internaționale, după ce premierul Ludovic Orban a afirmat că "trebuie schimbați politrucii" din CCR. ”Este evident că este un atac la adresa statului de drept” și ”în nicio ţară din Europa primul ministru nu-şi permite să aibă un asemenea limbaj şi asemenea atacuri suburbane la adresa Curţii Constituţionale”, a declarat Dorneanu, potrivit Hotnews.ro.

Citeste mai departe »
15 octombrie 2020
Ioan Spanu

O ipoteză: Dominic Fritz-următorul Klaus Iohannis?

15 octombrie 12:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOl

Victoria categorică a lui Dominic Fritz, devenit noul primar al municipiului Timișoara, este una care ridică multe semne de întrebare. Nu în ceea ce privește corectitudinea votului timișorenilor, căci aceasta este problema partidelor care au participat la alegeri, ci în cu totul altă direcție, una cu bătaie mult mai lungă.

Citeste mai departe »

Un vicepremier euroatlantic și misterul limbii ruse

15 octombrie 11:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOj
efa769ddae368ba27a29c796706500325.jpg

Inpolitcs.ro a scris acum un an un articol despre studiile vicepremierului Raluca Turcan care, în contextul actualului scandal în care este aceasta implicată, după ce a ieșit la iveală că s-a prezentat în CV drept masterandă a SNSPA, deși a renunțat de ani buni să-și mai finalizeze studiile postuniversitare, ne oferă o imagine mai completă a situației fostei pedeliste. Iată, integral, articolul din noiembrie 2019:

Citeste mai departe »

Ludovic Orban, vizite oficiale în Franța, Israel și Germania

15 octombrie 11:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOe
image-2020-07-28-24198108-46-ludovic-orban.jpg

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a stabilit o vizită oficială în Franța, la sfârșitul lunii octombrie, ocazie cu care va fi semnată foaia de parcurs privind parteneriatul strategic România-Franța. Va fi însoțit de ministrul de externe, de ministrul economiei, ministrul apărarii și ministrul agriculturii, a spus Orban la o conferință organizată de News.ro, scrie Hotnews.ro.

Citeste mai departe »

Tăriceanu acuză un conflict de interese în Guvern

15 octombrie 10:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOb
media-148188544628637200.jpg

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu reacţionează la informaţiile apăute în presă referitoare la faptul că ministrul Ion Ștefan a aprobat, pentru firma proprie, fonduri de un milion de lei prin ministerul pe care îl conduce. Liderul ALDE acuză un conflict de interese penal şi îl acuză pe Ludovic Orban că se înconjoară de personaje "de calibrul" său, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Ambasadorii americani și alegerile din România - o relație „cu cântec”

15 octombrie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nwOa

Lipsește entuziasmul guvernamental și asta dă rău de tot de bănuit. După așa-zisa semnare a unui acord cu americanii pentru două centrale nucleare, o autostradă și o cale ferată de mari dimensiuni, regimul Iohannis ar fi fost chiar îndreptățit să pocnească mii de dopuri de șampanie; vedem, în schimb, o atmosferă mai degrabă reținută, ca să nu spunem direct apatică. Explicația ar fi că am asistat la o imensă cacealma de imagine, iar asta ne aduce aminte că ambasadorii americani au avut mult prea adesea o relație ”complicată” cu alegerile de la noi.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.