Reteaua Corect

media-167501343676838000.jpg

România și Bulgaria vor forța un în decembrie un nou vot pentru intrarea în Schengen

09:19 / 29 septembrie /  Intra in discutie

România și Bulgaria vor face o a doua încercare de a intra în Schengen, la exact un an după ce au fost refuzate de Austria și Olanda pentru a adera. Votul este așteptat în luna decembrie, iar Bulgaria și România depun în prezent toate eforturile pentru a fi acceptate, a asigurat premierul Nikolai Denkov și comisarul european bulgar Iliana Ivanova. De asemenea, neoficial, și România a întreprins aceleași demersuri și speră la un vot favorabil în luna decembrie 2023, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
28 septembrie 2023
Bogdan Tiberiu Iacob

CIOLACU ȘI-A TĂIAT SINGUR CRACA DE SUB PICIOARE

28 septembrie 10:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYG

În luna iulie, premierul Marcel Ciolacu a dat aviz negativ din partea Guvernului României propunerii de modificare a Codului Fiscal inițiată printr-un proiect de lege depus de mai mulți parlamentari AUR, argumentînd, după cum observa Juridice.ro, că modificările de acest tip trebuie să intre în vigoare după minim 6 luni. În plus, avertiza premierul, Codul fiscal fusese supus în ultimele 6 luni unor dese intervenţii legislative, iar o nouă modificare ar fi fost de natură a crea un climat de incoerenţă şi instabilitate legislativă, contrar principiului stabilității legislative şi principiului statului de drept. Două luni mai tîrziu, același Ciolacu modifică prin OUG Codul Fiscal și după alte cîteva zile, din nou, prin asumarea răspunderii în parlament.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Se îneacă în ape tulburi

28 septembrie 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYF

Cine se îneacă? Ditamai ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României la Washington. Și cum se îneacă? Strâns din ce în ce mai mult cu ușa prin întrebări legitime legate de cheltuielile nesăbuite pe care le face din bani publici, Andrei Muraru încearcă disperat să ia o gură de aer, inventând o oportunitate pentru România. Care se numește simplu „fără vize în Statele Unite”. Iar când i se pune o întrebare precisă, legată de termen, ne oferă un răspuns suprarealist: la sfârșitul lui 2025. Se vede că omul vorbește la disperare!

Citeste mai departe »

Bulgarii critică România pentru abordarea dură față de Austria

28 septembrie 08:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYA
media-167358443054843900.jpg

Președintele bulgar Rumen Radev a făcut apel, de la New York, ca premierul Nikolai Denkov să-și testeze puterile acolo unde el însuși nu a reușit - la porțile Vienei. Austria este ultima care refuză ferm să ne dea cheia pentru spațiul Schengen, deși Olanda s-a înmuiat legat de candidaturile Bulgariei și României. Viena nu este deloc îngrijorată să fie singurul gardian al spațiului european fără frontiere interne, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Sondaj INSCOP - AUR aproape a egalat PNL, iar PSD conduce clasamentul

28 septembrie 08:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYy
media-169587770833823500.png

Jumătate dintre cei chestionaţi în cadrul unui Sondaj de opinie naţional realizat de INSCOP la comanda News.ro.declară că în mod sigur ar merge la vot la alegerile parlamentare, PSD fiind pe primul loc în intenţiile de vot, cu 31%, urmat în ordine de PNL şi AUR. Diferenţa PNL-AUR este sub 1 procent. Aproape un sfert dintre respondenţi afirmă că în mod sigur nu ar merge să voteze, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Marine Le Pen la Budapesta s-a întâlnit la Budapesta cu Viktor Orban

28 septembrie 07:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYu
image-2023-09-28-26566346-41-marine-pen-viktor-orban.jpg

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, a fost primită miercuri la Budapesta de premierul ungar Viktor Orban, cei doi afişându-şi unitatea cu nouă luni înaintea alegerilor europarlamentare de anul viitor, relatează agențiile France Presse și Agerpres, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Bulgaria, România și Turcia, grup comun pentru înlăturarea minelor din Marea Neagră

28 septembrie 07:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYt
media-164869928987980000.png

Țările NATO de la Marea Neagră - Bulgaria, România și Turcia - au decis să creeze un grup comun de înlăturare a minelor pentru a combate pericolul minelor cauzat de acțiunile Ucrainei - a anunţat pentru TASS o sursă militaro-diplomatică, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
27 septembrie 2023

Ia pastila SRS! S-au facut de râs!

27 septembrie 11:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYp
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! S-au facut de râs!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CIOLACU, FAȚĂ CU BOBORUL PESEDIST: ”EU, EU, EU….NU, NU, NU!”

27 septembrie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYn

Premierul Marcel Ciolacu s-a produs marți în Parlament, la asumarea legii privind reforma, cu un discurs cu tentă electorală maximă, devoalată atît de exprimările repetate la persoana întîi singular, cît și de masiva utilizare a negației, în încercarea, probabil, de a transmite mesaje de forță, de fermitate. Nu mai vorbim de formulări populiste gen ”românii se întreabă ce se va întâmpla cu taxele și impozitele lor, dacă vor ajunge prin vreun portbagaj”.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Vom experimenta un an electoral dezastruos pentru țară

27 septembrie 10:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYl

Când AUR-ul și-a prezentat lista la europarlamentare, dând startul luptei electorale pentru 2024, restul partidelor au zis că e prea devreme și că tocmai pentru că s-au grăbit, auriștii o s-o încurce; numai că nu a fost așa. AUR a continuat să crească în sondaje (eu cred că la ora actuală au depășit PSD-ul), iar în PSD, PNL, USR și restul a început viermuiala internă la concursul de locuri pe liste. Dar ce te faci că, în condițiile în care scorul intrinsec al acestor partide este destul de mic deja și în scădere, singurul lucru salvator ar fi oameni noi pe listele lor, PSD, PNL, USR, că de făcut treabă la guvernare de către PSD și PNL, respectiv, nu se așteaptă nimeni.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Alternativa la imperiul răului

27 septembrie 10:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYk

Provenită dintr-o familie bună – pentru comuniști extrem de rea – Mona Vrăbiescu Kleckner s-a simțit izgonită din imperiului răului. Și s-a refugiat acolo unde credea că se află imperiul binelui. În Statele Unite. Unde a făcut o impresionantă carieră. După decenii întregi de experiență, de studii aprofundate, după mai multe cărți de analiză pe care le-a scris, cărți de mare succes, se prezintă astăzi în fața concetățenilor ei din România cu o uluitoare sinteză. O sinteză despre toate administrațiile americane din 1989 până în prezent. Inevitabil, descoperă că dacă a existat și există un imperiu al răului, nu este obligatoriu să existe și un imperiu al binelui. Astfel încât octogenara își permite să facă o radiografie severă, necruțătoare chiar, a tuturor administrațiilor americane.

Citeste mai departe »

Rușii ar putea începe să atace avioanele și dronele NATO de la Marea Neagră

27 septembrie 09:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBYe
media-168517295887617500.jpg

Deputatul Dumei de Stat din partea regiunii Crimeea, Mihail Şeremet, a cerut ca avioanele de recunoaștere ale NATO și dronele strategice din Marea Neagră să fie declarate ținte legitime de distrugere pentru coordonarea atacurilor ucrainene asupra Crimeii, transmite Agenţia RIA Novosti, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Netanyahu, discurs tare la ONU, contra Iranului și pentru un nou Orient Mijlociu!

27 septembrie 08:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY8
33W786X-highres-1024x640-1.jpg

Premierul prezice posibila binecuvântare a ‘unui nou Orient Mijlociu’ și spune că ‘fanaticii’ care conduc Iranul vor încerca să o oprească și îndeamnă palestinienii să ’îmbrățișeze în sfârșit‘ statul evreiesc, scrie SolidNews.

Citeste mai departe »

Omul Zilei – Dănuța Budeanu, zisă #EuV-amZis.

27 septembrie 08:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY7
Omul-zilei.-Danuta-Budeanu-zisa-EuV-amZis.-.jpg

„Omul Zilei” de astăzi este nimeni alta decât Dănuța Budeanu, zisă #EuV-amZis. După cum observați în poză, fondul „Omului Zilei” de astăzi nu este nici alb, nici negru; el este gri deschis. Am dedicat această culoare Dănuței Budeanu și pentru că nu voiam să o caracterizez ca fiind neapărat „Omul Negru”, nu-mi plac aceste verdicte despre colegi din presă, dar griul deschis se potrivește bronzului pronunțat de Mediterană cu care Dănuța Budeanu a venit și s-a prezentat pe ecranele televizoarelor din România. Nu-i așa, bronzul acela merge bine asortat cu un deux-pieces gri deschis, ca să intru puțin în domeniul ei de modă, unde nu mă pricep chiar deloc, dar pricepeți voi care e treaba cu acest gri deschis, care nu este nici alb, nici negru.

Citeste mai departe »

ESENȚA ZILEI DE MARȚI

27 septembrie 08:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY5
YjI4ZWJhZTBiYmQ1NGUzMGM5ZWQwMmZiYzhjZjEy.thumb_.jpg

Ciolacu, Prim-ministrul României, a anunțat marți o asumare de răspundere COMPLET ILEGALĂ pentru că nu a respectat perioada de minim 10 zile calendaristice necesare perioadei de transparență decizională.

Citeste mai departe »
26 septembrie 2023

Clubul de Presă acționează Președinția în judecată

26 septembrie 12:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY4
z.jpg

Constatând că instituția prezidențială perseverează în cenzurarea informațiilor de interes public vizând cheltuielile pe care le face, Consiliul de Onoare al Clubului de Presă a decis să deschidă o acțiune în instanță, cu sprijinul grupului de avocați afiliați.

Citeste mai departe »

Clubul de Presă acționează Președinția în judecată

26 septembrie 12:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY3
z.jpg

Constatând că instituția prezidențială perseverează în cenzurarea informațiilor de interes public vizând cheltuielile pe care le face, Consiliul de Onoare al Clubului de Presă a decis să deschidă o acțiune în instanță, cu sprijinul grupului de avocați afiliați.

Citeste mai departe »

Armata rusă face pregătiri pentru reluarea operațiunilor ofensive

26 septembrie 11:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBY2
image-2023-05-31-26302500-41-soldati-rusi.jpg

Armata rusă creează noi unități de recunoaștere și asalt pentru a înfrânge pozițiile fortificate ucrainene în noi operațiuni ofensive, relatează Izvestia, cel mai vechi cotidian din Rusia, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Ciolacu a înmulțit cu 60

26 septembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXZ
SRS.jpeg

Ia pastila SRS! Ciolacu a înmulțit cu 60

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CIOLACU ANUNȚĂ 3% DIN PIB CHELTUIȚI CU UCRAINA. GERMANII ANUNȚĂ 0,049%. UNDE E IMENSA DIFERENȚĂ?

26 septembrie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXX

„Unde se află România pe harta mondială a sprijinului oferit Ucrainei invadate” ridică întrebarea legitimă Europa liberă, într-un material difuzat luni.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

O academie de AUR?

26 septembrie 10:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nBXW

Nimeni nu se aștepta ca un partid lansat relativ recent pe scena politică, împotriva căruia se desfășoară nenumărate tentative de marginalizare și chiar de demonizare, să lanseze pentru prima dată în istoria recentă a României proiectul unei academii politice. O academie care să-i pregătească pe viitorii lideri ai acestui partid. De la Partidul Comunist Român, care a întemeiat Academia de Studii Politice „Ștefan Gheorghiu”, unde-și pregătea cadrele de nădejde, niciun alt partid din această țară nu a mai inițiat un asemenea program. În 1990, o tentativă relativ repede abandonată a inițiat PNȚCD. Însă programul de pregătire al „cadrelor” s-a cantonat de fapt la o inițiere a acestora în ceea ce privește prestația lor în campania electorală. Asistăm la un nou fenomen? Și dacă da, cum se explică el?

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.