Reteaua Corect

original-sedinta-csat-4-iulie-2017-2.jpg

Care sunt temele ședinței CSAT de marți

09:39 / 17 octombrie /  Intra in discutie

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte, marţi, pentru o discuţie legată de PESCO, programul de întărire a apărării comune a statelor din Uniunea Europeană şi de consolidare a industriei de apărare din UE, scrie Mediafax.

Citeste mai mult »
Stelian Tanase

Dunăre, Dunăre, drum fără pulbere

17 octombrie 13:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGA

Fidelitatea față de PSD, mai ales față de numitul Liviu Dragnea, se arată în aceste zile probînd imposibilul. Frizind absurdul chiar. Tema de casă este cum să il salvezi pe Liviu Dragnea care se jură că nu fură, dar l-am prins cu rața-n gură! Nu a șmanglit o rață, o mașină, rufele vecinei de pe sîrmă, – să ne ințelegem. Ci -după cum scrie presa – un lac de pe un braț al Dunării. Dar presa minte, evident. Nu este vorba despre nicio baltă? Care baltă. Aveți orbul găinilor? Ea nu există! Ni s-a parut nouă privind o hartă veche plină de greșeli. Nici mai mult nici mai putin. Dragnea prins nasol la inghesuială se bucură însă de o apărare avocățeasca din partea unor ciraci care vor să-și salveze patronul. Ei au sărit să dovedeasca ca totul nu este nimic altceva decît o iluzie optică. Ca pe o scena la bîlciul din Obor unde am copilărit, cînd apărea un nene în frac și ne arăta un iepure. Trecea un batic peste iepure și acesta dispărea ca prin farmec. Așa și cu balta Belina și brațul Dunării Pavel. Orice dispare pe lumea asta, se știe! E foarte normal!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Strania agendă a președintelui Iohannis

17 octombrie 13:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGz

A făcut mare tărăboi recenta vizită a președintelui Klaus Iohannis la inaugurarea celui mai luxos resort privat din țară, incluzînd un teren de golf, în comuna Ciugud din județul Alba. O acțiune despre care analistul Ion Cristoiu susține că ar fi o grosolană reclamă mascată în folosul unui afacerist avînd conexiuni cu președinția. Deocamdată nu e clar ce a urmărit președintele, dar un lucru, cel puțin, e sigur, analizînd atent activitatea sa din ultimii trei ani: Iohannis are o agendă de lucru tare ciudată.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Majoritatea joacă la perete. Și ia bătaie!

17 octombrie 12:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGw

La ora la care postez această analiză, nu se știe cum va reacționa președintele Kaus Iohannis în raport cu propunerile de minștri. Și nici măcar nu mai contează. De aceea, mă și grăbesc să constat că liderii majorității au intrat într-un meci tembel. În care joacă singuri, la perete. Fără a aștepta lovitura lui Iohannis. Joacă la perete și se bat singuri.

Citeste mai departe »
16 octombrie 2017
Sorin Rosca Stanescu

România pe axa Visegrad

16 octombrie 11:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrGb

Primim din ce în ce mai multe informații și mai consistente în sensul că România a început să își joace în stil mare interesele geopolitice. Mai precis, Guvernul României. Acesta întreprinde demersuri insistente alături de statele de la Visegrad, cărora li s-au adăugat și alte țări din fostul bloc comunist, în sensul de a se detașa ca un grup distinct și ca un centru distinct de putere de nucleul dur al Uniunii Europene, dominat de Germania. Pentru a nu rămâne politica noastră extrenă în șpagat, ar fi necesar ca și președintele Klaus Iohannis să meargă în aceeași direcție.

Citeste mai departe »

Meleșcanu, discuție informală la Londra cu miniștrii de Externe din Visegrad plus alte țări

16 octombrie 10:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrG9
image-2017-10-16-22056235-46-ministrii-externe-din-est-boris-johnson.jpg

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a participat duminica la Londra la o "reuniune ministeriala informala" la invitatia omologului britanic, Boris Johnson, informeaza MAE. La reuniune au participat ministrii de Externe din Grupul Visegrad (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia), plus cei din Bulgaria, Croatia si Slovenia, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Ponta și Vâlcov au tăcut și au făcut. Datoriile la stat, secretizate

16 octombrie 10:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrG0
ponta.bh6vro2fnw.jpg

Prin grija și preocuparea lui Victor Ponta și a lui Darius Vâlcov, în octombrie 2015 a fost emisă OUG nr. 50, care a dedicat articolul 11 secretului fiscal, scrie Cotidianul.

Citeste mai departe »

Liderii PSD și ALDE decid luni privind Legile Justiției

16 octombrie 09:53 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFY
dragnea-si-tariceanu.jpg

Coaliţia de guvernare va lua o decizie, luni, cu privire la mai multe legi, între care şi legile Justiţiei, existând două variante - iniţiere în Parlament sau în Guvern, conform unui anunţ făcut de liderul PSD, Liviu Dragnea, transmite Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Iohannis primește luni propunerile de numire a trei noi miniștri. Două ar putea fi RESPINSE

16 octombrie 09:40 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFW
image-2017-06-27-21842312-70-mihai-tudose-klaus-iohannis-investitura-functie.jpg

Premierul Mihai Tudose îi va trimite, în cursul zilei de luni, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a trei noi miniştri, după ce, în cursul săptămânii trecute, a reuşit să impună liderului PSD Liviu Dragnea şi CExN al PSD schimbarea titularilor portofoliilor respective, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Alegerile din Austria, câștigate de conservatori

16 octombrie 09:22 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFU
Nb1P0KUH_400x400.jpg

Partidul Popular austriac (OeVP, conservator), condus de ministrul de externe Sebastian Kurz, a câștigat cu circa 30,2% din voturi alegerile legislative desfășurate duminică în Austria, arată rezultatele parțiale, pe locul doi plasându-se Partidul Libertății (FPOe, de extremă dreapta) cu aproape 26,8% din voturi, urmat de Partidul Social-Democrat (SPOe) cu 26,3%, relatează agențiile internaționale de presă, consultate de Agerpres.

Citeste mai departe »
15 octombrie 2017

Ingrid Mocanu a ajuns la CONCLUZIA că STATUL PARALEL NU EXISTĂ, ci doar STATUL LOR

15 octombrie 16:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFS
ingrid-mocanu-465x390.jpg

În postarea intitulată: „DEEP STATE NU EXISTĂ! Doar STATUL LOR…”, Ingrid Mocanu, fosta șefă a Direcției de avizare din Ministerul Justiției, aduce câteva argumente despre tot ceea ce înseamnă astăzi STAT în România şi despre cine l-a confiscat: „EI și doar EI constituie STAT: și-au pus premier și au împărțit aleșii PSD – ALDE în două categorii: penali sau securiști … penali fiind toți cei nesecuriști”, scrie Evz.ro.

Citeste mai departe »

Sorin Ovidiu Vântu analizează criza din PSD: ipoteză neașteptată, după înfrângerea lui Dragnea

15 octombrie 16:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFR
media-150700113049321400.jpg

Din spatele gratiilor, Sorin Ovidiu Vântu urmărește cu mare atenție scena politică. El susține că odată cucerită independența de către Tudose, care i-a dat lui Dragnea ”un șut năprasnic în fix centrul feselor”, liderul PSD nu are de ales decât să se întoarcă în Parlament, ceea ce este bine pentru democrație, pentru că puterea executivă și legislativă se vor controla reciproc, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

ALDE, scrisoare INCENDIARĂ către Klaus Iohannis, după o declarație controversată a președintelui

15 octombrie 11:46 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFP
media-150805338796765700.jpg

Președintele Klaus Iohannis a făcut o declarație care a incendiat scena politică, în momentul în care a spus că în politică nu funcționează prezumția de nevinovăție. Cei de la ALDE, printr-o scrisoare semnată de deputatul Steluța Cătăniciu, îi transmit o scrisoare deschisă președintelui că o astfel de declarație este una periculoasă și reprezintă un atentat la drepturile omului, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Cu ce rămâne Dragnea

15 octombrie 11:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFO

Liviu Dragnea se află in cele mai proaste zile ale carierei lui politice. Nu mai stie pe unde să scoată cămașa. Este atacat din toate direcțiile. 1/ mass-media 2/ justiție/3 partid. Nu i-a rămas nici o zona în care să aibă liniște. In decembrie/ianuarie triumfa, era necotestat. Putea face ce poftea pentru că autoritatea sa – cel putin in PSD – era maximă. Aici era chiar zeificat. O ceată de lătrăi și năimiți din partid si din presa (cumpărată, se întelege) il preamărea. Dăduse PSD-ului cea mai categorica victorie posibilă. Aproape că desființase opozitia. Și azi!?…

Citeste mai departe »
Petru Romosan

România sub ocupație

15 octombrie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFN

Săptămâna care a început luni 9 octombrie a fost săptămâna crizei provocate în PSD. Un călător francez rătăcit prin România, mai ales pe undeva prin provincie, uitându-se seară de seară la multele, prea multele televiziuni de ştiri, eventual într-un hotel nou-nouţ cu aspect de mare WC public, construit de vreun interlop de tranziţie, ar fi putut foarte bine crede că România a fost lovită de ISIS, care s-a mutat deja în Europa, sau că a fost invadată de un val de migranţi ai lagărelor din Italia, Grecia şi Turcia. Adică marile provocări cu care se confruntă în ultimii doi-trei ani Europa Occidentală. Dar, evident, călătorul străin s-a înşelat amarnic. Decât dacă nu cumva ISIS-ul e reprezentat în România de Binomul neiertător şi atoatesupraveghetor, iar migranţii nu sunt prea numeroşii pesedişti şi votanţii lor, majoritari şi încurcă-lume, care nu vor să înţeleagă triumful globalizării şi al neoliberalismului. Spre disperarea irepresibilă a Sistemului, cu acoperiţii săi din ce în ce mai asmuţiţi, şi a armatelor oengiste şi corporatiste de ocupaţie bine hrănite.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Tandemul funcționează uns

15 octombrie 10:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFM

Este de așteptat ca președintele Klaus Iohannis să semneze decretele pentru numirea noilor minștri. În curând, sunt toate șansele ca Guvernul Tudose II să fie lansat la apă. La propriu și la figurat. Pentru a se ajunge în aceast situație, președintele chiar trebuie să se comporte ca un om de echipă. Ca o parte a tandemului politic. Să treacă lejer peste chestiunea cu penalii și să renunțe, cel puțin în cazul acestui Executiv, la întreaga sa retorică. O va face?

Citeste mai departe »

Alegeri în Austria. Kurz, pe cale să devină cel mai tânăr lider de țară din lumea

15 octombrie 10:47 Publicat in International Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFL
image-2017-10-15-22055025-46-sebastian-kurz-are-doar-31-ani.jpg

Austria au loc duminica alegeri parlamentare, scrutin in care un tanar conservator spera sa invinga extrema dreapta cu mijloacele ei, luand o pozitie dura in privinta migrantilor si promitand ca va impiedica o repetare a crizei europene a migrantilor, informeaza Reuters, consultat de HotNews

Citeste mai departe »
14 octombrie 2017

Consilierii personali și învârtelile lor

14 octombrie 11:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFC
mihai-tudose.eah73wkxq1.jpg

Înființată de ex-premierul Victor Ponta, funcția de consilier onorific, deși ar trebui să fie neremunerată, îi atribuie persoanei care o ocupă vremelnic avantaje imense. Ca membru al Guvernului, exercită o influență puternică în domeniul de care răspunde. În plus, nu i se aplică legislația privitoare la incompatibilități și conflictele de interese, scrie cetateanul.netl consultat de Cotidianul.

Citeste mai departe »

Ponta: Tudose a câștigat repriza întâi și a capitulat necondiționat în repriza a doua! Păcat

14 octombrie 11:19 Publicat in Intern Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFB
ODAwJmhhc2g9ZTdjZjY3MjA5NjhhYjZlNzJkYzlmZmRkNmM1N2FjNWY=.thumb_.jpg

Deputatul Victor Ponta a afirmă, referindu-se la ultimele evoluții din PSD, că premierul Mihai Tudose "a câștigat repriza întâi și a capitulat necondiționat în repriza a doua", precizând că, până la urmă, "au pierdut toți", transmite Agerpres.

Citeste mai departe »
13 octombrie 2017
Stelian Tanase

PSD scoata țara la mezat

13 octombrie 12:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFw

Aseară am trăit intr-o atmosferă de mare dramă națională. Spectacolul di granda a fost urmărit cu sufletul la gură de cei pasionați de politică și nu numai. Mai erau și alți fraieri (pensionari, salariați, șomeri, etc) prin zonă. Au fost destui, încit să asigure audiența maximă televiziunilor de știri. A fost un fior extraordinar. V-ați luat pulsul? Ce s-a întîmplat atit de thrilling de am rămas mesmerizați în fața micilor ecrane ore în șir ca să aflăm un sfert de știre măcar de la conclavul de șase ore al PSD?

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

De acum, PSD cam știe/ ce mic începe să fie...

13 octombrie 12:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrFu

Ședința de ieri a marcat intrarea PSD într-o epocă nouă, una tristă pentru activul de partid. Epoca în care dispare ceea ce pesediștii aveau mai de preț pe lume și anume protecția partidului în fața ”intemperiilor”. Nu cei trei miniștri demisionari sunt marea pagubă, ci faptul că Liviu Dragnea a intrat pe drumul pierderii influenței, pentru că fiecare rotiță din mecanismul guvernării și al administrației se va gîndi de două ori, de acum, mai înainte de a acționa la ordin.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.