Reteaua Corect

iran-racheta-lansare.jpg

CONFLICT deschis în Fâşia Gaza: Forţele israeliene au bombardat obiective militare

10:55 / 12 decembrie /  Intra in discutie

Forţele israeliene au atacat, marţi dimineaţa, mai multe obiective Hamas în Fâşia Gaza, după ce militanţii palestinieni au lansat o rachetă înspre oraşul Aşkelon din sudul Israelului, au anunţat autorităţile militare din această ţară, potrivit site-ul cotidianului The Times of Israel, citat de Mediafax.

Citeste mai mult »
12 decembrie 2017
Bogdan Chirieac

Când își mută România ambasada la Ierusalim?

12 decembrie 12:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrXa

Decizia președintelui Donald Trump de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, în conformitate cu dorința exprimată de statul evreu, a provocat reacții isterice, inclusiv în unele media americane: “a înnebunit Trump!”, “Trump dă foc Orientului Mijlociu!”, “Trump iresponsabil!”.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Cum se pregătește terenul pentru haos electoral la viitoarele prezidențiale

12 decembrie 12:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrX9

În timp ce protestează vehement în stradă în numele democrației, arzînd pe altarul legilor justiției, useriștii își găsesc timp pentru manevre politicianiste discrete, dar cu potențial impact devastator asupra scenei politice. Una dintre aceste mișcări a fost făcută zilele trecute și foarte puțin comentată în presă, deși merită.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Sacrificarea României

12 decembrie 12:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrX8

România oferă în aceste zile un spectacol suprarealist. E un amestec de lumi, un colaj. În Parlament asistăm de citeva zile la o ofensivă în stilul Armatei roșii – tăvălug cu șenilele pentru demolarea statului de drept, atît cît este după 27 de ani. Scopul este salvarea lui Liviu Dragnea și alți cîțiva tovarăși prinși cu rața din cotețul vecinilor în bot. Sunt disperați să scape basma curată, să nu înfunde pușcăria, să își salveze averile. Acest scop este mai presus de orice, mai presus și decît România. Asa că România este sacrificată fără scrupule.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Greșeala fatală a lui Ludovic Orban

12 decembrie 12:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrX7

Nu numai Liviu Dragnea are soarta pecetluită. Din punct de vedere politic. Și Ludovic Orban face o greșeală care îi poate fi fatală. Prin care PNL ratează o mare oportunitate. Coborârea lui în stradă înseamnă sfârșitul legitimității protestelor și lipsește principalul partid de opoziție de un instrument prețios cu valoare tactică și stategică în bătăia cu majoritatea parlamentară. În momentul în care greșeala sa își va produce consecințele, propriul partid s-ar putea să-l taxeze sever.

Citeste mai departe »
11 decembrie 2017
Stelian Tanase

Cine se face vinovat de eșec?

11 decembrie 13:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWU

Miine este exact un an de la alegerile parlamentare. Estimp, una din tezele favorite ale Opoziției este că situația politica grea e din vina celor care nu s-au prezentat la vot. Mai ales la alegerile parlamentare. Între cele din vară și cele din decembrie PNL a pierdut 1,2 milioane de voturi. A fost o cădere drastică.

Citeste mai departe »

Ungaria: Consultarea "antiimigranți" reprezintă un succes, potrivit guvernului de la Budapesta

11 decembrie 11:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWJ
03HUNGARY2-videoSmall.jpg

Consultarea populară lansată la începutul lunii octombrie de premierul naționalist ungar, Viktor Orban, pentru a valida politica sa împotriva migranților reprezintă un succes, a afirmat duminică guvernul pe baza rezultatelor parțiale, transmite AFP, consultat de Agerpres.

Citeste mai departe »

Tăriceanu îndeamnă protestatarii să facă un efort și să citească legile justiției

11 decembrie 11:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWI
tariceanu.jpg

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, le-a transmis duminică un mesaj protestatarilor în care i-a rugat ca, în afară de informațiile pe care le preiau de pe rețelele de socializare, să facă un efort să citească proiectul de modificare a legilor justiției, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Cine participă la ședinţă SOLEMNĂ a Parlamentului, dedicată omagierii Regelui Mihai

11 decembrie 11:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWF
principesa-margareta-octav-ganea.jpg

Principesa Margareta participă, luni, la şedinţa solemnă dedicată omagierii Regelui Mihai, unde va ţine un discurs, potrivit reprezentanţilor Casei Regale a României. La ședința solemnă vor participa de asemenea președintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, președinții celor două Camere, Liviu Dragnea și Călin Popescu Popescu Tăriceanu, precum și Patriarhul Daniel.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Să ne pregătim pentru o lungă hibernare

11 decembrie 11:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWE

Ce să mai alegi azi în România între un partid recesiv comunisto-securist, corupt, de nereformat, reprezentat de personaje din ce în ce mai penibile, mai inconsistente de la o generaţie la alta (de la Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu la Liviu Dragnea, Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu – o decădere evidentă !), şi o armată de ocupaţie din ce în ce mai numeroasă, reprezentată de băştinaşi cu pretenţii „occidentale”, dar în fapt închiriaţi, cu miile, poate cu zecile de mii, ca mercenari ieftini ai unor cauze străine ? Să alegem în locul neosovieticului PSD struţo-cămila liberalo-băsistă (globalistă) PNL ? Sau să alegem USR-ul fabricat în eprubetele „statului paralel” la comanda aceloraşi globalişti ? Sau să ne lăsăm prostiţi de simpluţele partide aşa-zis naţionaliste, controlate de nişte ofiţeri semidocţi şi vetuşti ? Venerabilul agitator politic Victor Rebengiuc, 85 de ani (”Nu sunt agitator politic şi nu am concepţii politice”), ni-l recomandă patetic pe „preacinstitul” Dacian Cioloş runda a doua, mai nou cu micuţa sa Platformă România 100, un pseudotehnocrat aparent sub bună acoperire, cunoscut ca având deja o carieră „paralelă” şi umbroasă, bruxelez cu proptele ştiute : „E nevoie de dumneavoastră, e nevoie de un partid care să fie format din oameni care-şi doresc cinste, îşi doresc adevăr, îşi doresc o politică normală în ţara asta. Eu mi-o doresc de foarte multă vreme [...]” (Victor Rebengiuc citat). Sau să alegem partidul SIE, ceva mai umblat şi vorbitor de limbi străine, în locul partidului SRI, supranumeric ?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Scânteia care îl aruncă în aer pe Liviu Dragnea

11 decembrie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWC

Pentru prima dată după mult timp, plăcile tectonice din PSD nu se mai mișcă alandala. Dimpotrivă. Echilibrul s-a rupt. Ele se deplasează într-o singură direcție. La capătul acestui proces, care nu va dura prea mult, Liviu Dragnea își pierde ambele funcții. De președinte al celui mai mare partid din România și de președinte a Camerei Deputaților. Iar cauza este cu totul și cu totul alta decât tărăboiul din stradă.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Un mister: de ce tac Casele Regale europene la moartea Regelui Mihai?

11 decembrie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWA

Cazul Regelui Mihai devine tot mai straniu, pe măsură ce trece timpul. Pe lîngă faptul că funeraliile fostului suveran îmbracă forme neobișnuite, iar cuvîntul de ordine e secretomania, apar serioase semne de întrebare dintr-o direcție cu totul neașteptată. Mai precis, cu toată anvergura personajului, fost Rege al unei țări europene mijlocii, fost mareșal, șef de stat în timpul celui de al doilea război mondial și înrudit cu mari figuri regale, Mihai l pare să fie ignorat cu desăvîrșire în afara țării.

Citeste mai departe »
10 decembrie 2017

Liviu Pleșoianu, mesaj cu tâlc pentru oamenii care ies în stradă

10 decembrie 16:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWy
ples.jpg

În contextul în care, vineri, Consiliul constituţional francez a validat un text de lege în baza căruia Parchetul este subordonat ierarhic Ministerului Justiţiei, deputatul PSD Liviu Pleșoianu iese la rampă întrebându-se retoric, într-o postare pe Facebook, „de ce nu sunt proteste „#” în Franța chiar acum”. Tot Liviu Pleșoianu vine cu explicația: „pentru un singur și foarte simplu motiv: Franța nu le-a permis altor state să finanțeze, prin ambasade și ONG-uri de tip „guerrilla”, #MANIPULAREA cetățenilor săi!”, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

România aproape de dictatură

10 decembrie 16:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWw

Florin Iordache sluga lui Dragnea a iesit iar în public. El este folosit de PSD ca să arunce baloane de incercare și să testeze piața. Dacă prinde, partidul preia. Dacă este respins, se spune că a fost cu titlu personal. Să spună prostii este registrul lui normal. Iordache nu e prost cum cred mulți din cauza aparițiilor lui de clown. Știe perfect în ce kkt s-a băgat incă de la OUG 13. Carierismul lui este însă pe măsură. Pofta de mărire, de parale și frica de tribunal îl țin treaz. Acum a zis serios că dacă vrea PSD poate să instaureze dictatura! A vorbit în nume propriu sau în numele PSD ? Iordache nu e în situația să emită păreri independente. El zice că PSD a ciștigat alegerile și, în consecință, poate să facă ce vrea cu țara. Tăriceanu a exprimat recent un punct de vedere fff asemănător. Țara aparține PSD-ului &ALDE. De fapt unui infirm grup de lideri – Dragnea&Co, cît degetele de la doua mîini. Exact cît îți trebuie pentru o juntă.

Citeste mai departe »

Dacian Cioloş îşi face PARTID. Prima reacție din PNL

10 decembrie 14:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWu
ciolos4.jpg

Preşedintele platformei România 100, fostul premier Dacian Cioloş, a anunţat, duminică, că din platforma România 100 se va desprinde un partid politic, care va fi prezentat în următoarele luni şi care va fi deschis la colaborarea cu Opoziţia, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Liga Arabă, solicitare FERMĂ pentu Donald Trump: SUA să-şi anuleze decizia asupra Ierusalimului

10 decembrie 10:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWr
media-142764017719308300.jpg

Miniştrii de externe ai ţărilor din Liga Arabă i-au cerut Washingtonului, într-o rezoluţie publicată duminică dimineaţa după o reuniune la Cairo, să anuleze decizia privind recunoaşterea Ierusalimului drept capitală a Israelului, informează duminică AFP şi dpa, consultate de Agerpres.ro.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

La câtă suveranitate renunțăm?

10 decembrie 09:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWn

La toate facultățile de științe juridice și la toate cursurile de diplomație, fără excepție, a fost susținut principiul conform căruia politica externă este o prelungire a politicii interne. Astăzi, o parte cel puțin din această axiomă nu mai stă în picioare. Generații întregi am învățat că suveranitatea unui stat, a oricărui stat, este sacrosantă. Nici acest principiu fundamental nu mai este adevărat în întregime. Și dacă pilonii care susțin întregul eșafodaj al gândirii moderne încep să se clatine sau chiar dispar, atunci tot ceea ce știm trebuie reevaluat. Și analizat dintr-o cu totul și cu totul altă perspectivă. Prin urmare, mai este România un stat suveran? Mai este politica noastră externă o expresie a politicii interne? Da sau nu?

Citeste mai departe »
9 decembrie 2017

Ludovic Orban: PNL susține soluția anticipatelor

09 decembrie 14:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWj
Jnc9ODAwJmhhc2g9NDlhMTNjMzBiOWY0NDZkZjhjMzQ0YTE1ODk3MDM3MTc=.thumb_.jpg

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că liberalii susțin varianta alegerilor anticipate, punctând că PSD nu mai are legitimitate, în contextul în care programul de guvernare nu mai are nicio legătură cu cel prezentat în campania electorală, scrie Agerpres.

Citeste mai departe »

Premierii României, Serbiei, Bulgariei şi Greciei, discuţii despre politica regională

09 decembrie 14:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWh
serbia-1.jpg

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit vineri seara, în cadrul unui dineu privat la Belgrad, cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, dar şi cu omologii săi din Serbia, Bulgaria şi Grecia, una dintre principalele teme de discuţie fiind politica regională, informează Mediafax.

Citeste mai departe »

Viktor Orban pune tunurile pe Soros

09 decembrie 13:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWd
113426638-viktor-orban-news-xlarge_trans_NvBQzQNjv4BqNadeZm0KzkFwpSYJhHDpPSuWfxDDd81zAiUKqFKoxcE.jpg

Dezbaterea care are loc în prezent în Uniunea Europeană vizează libertatea şi problema dacă toate statele trebuie să fie "obligate să devină ţări de imigraţie" sau îşi pot păstra suveranitatea şi să spună "nu" unui astfel de viitor, a afirmat premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu televizat citat vineri de MTI, informează Agerpres.

Citeste mai departe »
8 decembrie 2017
Stelian Tanase

Fantoma lui Dragnea

08 decembrie 13:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrWc

Pină de curînd Liviu Dragnea era ahtiat să iasă cu declarații la presă. Cind era și – mai ales – cînd nu era cazul. Apărea, să zicem, cu un premier Grindeanu sau Tudose de gît ca bețivii, sau cu un ministru – Olguța Vasilescu de ex. Ii bătea pe spate, le vorbea de sus, făcea pe șeful, îi patrona vizibil în fata camerelor tv. Evident că îi facea mare plăcere să se vadă la televizor și singur-singurel în mijlocul unei baterii de microfoane. Iși făcea apariția pe post de apostol al neamului, de țaran hîtru ca Moromete și de șef suprem. De mare trăgător de sfori, de policy maker – cum se spune prin Teleorman. Ii plăcea la nebunie să facă declarații, să i se ceară interviuri si să o facă pe nebunul. Erau momentele lui de cea mai mare satisfactie. M-am gindit odată că d-aia face politică! Să fie fericit cîteva minute la teve live. Și le permitea de altfel zilnic. Postura de propovăduitor, de superdeștept, de supraom, de păstor al prostimii o juca bine. Cu mustața englezească și cu licărul din priviri, cu vorbele în doi peri chiar că dădea spectacol.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.