Reteaua Corect

media-157338685792929400.png

Sondaj CURS: PSD și PNL domină clasamentul partidelor

10:13 / 26 septembrie /  Intra in discutie

Un sondaj CURS realizat la nivel național în perioada 8 - 22 septembrie 2022 indică faptul că PSD și PNL ar putea să formeze singure guvernul, cu o majoritate confortabilă, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, relatează Știripesurse:

Citeste mai mult »
26 septembrie 2022
Andrei Marga

Suveranitate – ieri și azi

26 septembrie 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdx

Poți să nu fii de acord cu o afirmație sau alta, venită din partea oricui. Dar să confunzi și să falsifici este degradant. Din păcate, avem zilnic parte de așa ceva. De aceea, întăresc, spre lămurirea situației istorice, cele spuse privind conflictul din Ucraina, care afectează deja adânc viața fiecăruia.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Înfrângere dureroasă a neomarxiștilor

26 septembrie 09:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdr

În ciuda presiunilor fără precedent ale mai marilor Uniunii Europene, care au șantajat clasa politică din Italia, iată că neomarxiștii au fost zdrobiți. „Extremista” Georgia Meloni, șefa Fratelli d'Italia, adică „Frații Italiei”, câștigă în fruntea unei coaliții alegerile pentru Camera Deputaților și Senat. Va fi primul premier femeie din istoria Italiei. Suveraniștii sunt pe cai mari.

Citeste mai departe »
25 septembrie 2022

Ia pastila SRS! Coruptie pe paine la nivel inalt

25 septembrie 11:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdq
SRS.jpeg

Coruptie pe paine la nivel inalt (Ia pastila SRS! Ep. 855)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

CINE SUNT CEI ADUȘI SĂ-L APLAUDE PE IOHANNIS LA SAN FRANCISCO

25 septembrie 10:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdi

Nici pînă acum nu s-a aflat din vreo sursă cît de cît oficială cum au fost selectați românii de pe coasta de vest a Americii care să urmărească cel mai plicticos discurs imaginabil, cel al lui Klaus Iohannis. Așa că vom încerca să dăm noi o mînă de ajutor lămuritoare.

Citeste mai departe »

PNL pe ultimul drum

25 septembrie 10:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdg
Bogdan-Ioan-Jelea-768x1070-2.jpg

Am avut vineri plăcerea de a participa la evenimentul de lansare al volumului de memorii aparținând fostului lider al PNL, Teodor Atanasiu. Văzând sala plină, dar mai cu seamă componența ei, am avut un moment de clarificare asupra actualei inimaginabile degradări a celui mai vechi partid al țării. Departe de mine ideea de a idealiza vreun om sau vreo perioadă, inclusiv din vremurile de demult. Cum râd adesea cu unii colegi istorici, e bine că Ion și Ionel Brătianu n-au apucat "lupta anti-corupție" sau "unitatea de elită" de la Ploiești. S-ar fi plimbat cu cătușe prin fața camerelor.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Entuziasm nebun pentru război

25 septembrie 10:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdf

Televiziunile din Moscova au prezentat o mare demonstrație, la care participanții își exprimau adeziunea față de Vladimir Putin, războiul declanșat de acesta în Ucraina și anunțatele anexări de teritorii din Donețk, Lugansk, Zaparojie și Herson. Aceste relatări au contrabalansat demonstrațiile destul de subțiri din cele câteva orașe ale Federației Ruse, soldate cu un mare număr de persoane arestate. Una peste alta, rezultă adeziunea cvasi unanimă a cetățenilor Federației Ruse față de deciziile politice și militare ale lui Vladimir Putin. Există însă și o contradicție în termeni.

Citeste mai departe »

Zelenski poate pierde războiul, e susținut de Bogdan Teodorescu

25 septembrie 09:31 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAde
Cozmin_Gusa.jpg

Andrei Marga a publicat ieri o analiză consistentă despre schimbarea ordinii mondiale actuale în siajul conflictului ucrainean, în cuprinsul căreia îi așează acolo unde le e locul și pe detractorii săi mai vizibili, Cioroianu, Baconschi, Tismăneanu. E util s-o citiți, și dacă vă interesează mecanismele geopolitice în baza cărora lumea se va schimba, dar și dacă sunteți curioși să știți textura rețelei intelectualilor ce atacă la comandă. (Andrei Marga: În războiul din Ucraina nu vor fi învingători! Dar cu un conflict nestins nu va fi liniște în Europa, iar europenii vor achita factura (Analiza) - Stiri pe surse - Cele mai noi stiri)

Citeste mai departe »
24 septembrie 2022

Ia pastila SRS! Primavara Loredanei

24 septembrie 11:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAdd
SRS.jpeg

Primavara Loredanei ( Ia pastila SRS! Ep. 852)

Citeste mai departe »

Răspunsul NATO la referendumurile organizate de Rusia

24 septembrie 10:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAd5
media-165727878614291500.png

NATO îşi va spori ajutorul pentru Ucraina drept răspuns la referendumurile false pe care Rusia le derulează în teritoriile ocupate din ţara vecină, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează Reuters, potrivit Agerpres, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

7 ZILE ÎN ROMÂNIA - unde nu doare prostia

24 septembrie 10:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAd4
bogdan_jelea_PNL.jpg

Duminică au făcut valuri declarațiile lui Andrei Marga: „Ucraina este în frontiere nefirești. Ea trebuie să cedeze teritorii: Ungariei - Transcarpatia, Poloniei - Galiția, Romaniei - Bucovina și Rusiei - Donbas și Crimeea”. Criticii l-au acuzat că preia narativul putinist în domeniu. Discuția e lungă și complicată, iar democratic vorbind, oricine are dreptul să spună orice prostie.

Citeste mai departe »
23 septembrie 2022

Ia pastila SRS! Iohannis a facut risipa

23 septembrie 11:45 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAd2
SRS.jpeg

Iohannis a facut risipa (la pastila SRS! Ep. 849)

Citeste mai departe »

Cum se desfășoară „referendumurile” orchestrate de Kremlin în Ucraina

23 septembrie 11:43 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAd0
referendum-1.png

„Referendumurile” privind aderarea la Federația Rusă au început vineri în părți ale Ucrainei controlate în totalitate sau parțial de Moscova, Kievul și Occidentul calificându-le drept o „farsă", transmite AFP, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Armenia acuză Azerbaidjanul că a încălcat acordul de încetare a focului

23 septembrie 11:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcT
media-163707365710222700.jpg

Ministerul armean al Apărării a acuzat vineri forţele armate azere că au deschis focul asupra unor poziţii armene, încălcând astfel un acord de încetare a focului convenit între cele două părţi, declară ministerul într-o postare pe o reţea de social media, potrivit Reuters, scrie AGERPRES, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Soții Iohannis s-au tras în poză cu Joe și Jill Biden. Care au fost reacțiile

23 septembrie 11:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcS
media-166391083592921500.jpg

Klaus Iohannis, care a fost la Adunarea Generală a ONU de la New York a postat pe Facebook o fotografie cu el și soția sa, Carmen Iohannis, alături de președintele Statelor Unite, Joe Biden, și de soția acestuia, Jill Biden. În opt ore, poza a strâns aproape 2.000 de comentarii, multe dintre ele critice și ironice, relatează HotNews.

Citeste mai departe »

Au început referendumurile privind anexarea la Rusia în Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie

23 septembrie 10:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcP
aGFzaD03NTJmZWNlZWM3NGU5OWRiMWM4Zjc5M2EzOGQwMmViNg==.thumb_.jpg

Patru regiuni din Ucraina aflate sub controlul forţelor ruse derulează, începând de vineri, referendumuri privind anexarea la Rusia, votul fiind condamnat de Occident, care îl consideră nelegitim şi premergător unei anexări ilegale, comentează Reuters, citată de News.ro, scrie G4Media.ro.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Se schimbă granițele

23 septembrie 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcL

Cele câteva fraze, altfel banale, spuse şi de alţii în ultimul an, ale profesorului Andrei Marga în legătură cu „graniţele nefireşti” în care se găseşte Ucraina lui Volodimir Zelenski au produs un adevărat cutremur. Atât în România, cât şi în Ucraina şi în Rusia. Şi chiar în Occident. Dar observaţiile lui Andrei Marga nici măcar nu au fost complete, a pierdut din vedere alte teritorii româneşti răpite de sovietici, Hotinul, Herţa şi cele trei judeţe din Basarabia istorică (Bugeacul), cu Ismail, Cetatea Albă, Chilia Nouă, Reni, Bolgrad, Arciz, Tatarbunar. Ca şi cele 13 sate româneşti din Transcarpatia (50-60 000 de români) şi cei peste 2 000 de volohi din vestul Ucrainei, dintre care 1 200 de copii.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

UN PRECEDENT PENTRU CIUCĂ? CANDIDAT FALS EROU DE RĂZBOI PRINS CU MINCIUNA ÎNAINTEA ALEGERILOR

23 septembrie 09:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcK

Partidul Republican din SUA se confruntă cu un scandal neașteptat puțin înaintea alegerilor din noiembrie, după ce presa a relevat că un candidat pentru Congres, care se prezintă de ani de zile drept erou de război în Afganistan, după septembrie 2001, de fapt nici nu a călcat pe acolo.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cei 12 stâlpi ai securității

23 septembrie 09:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcJ

Vă asigur că mă voi referi în ceea ce urmează la adevărata securitate. La securitatea care îi garantează cetățeanului o viață demnă. Nu voi ceda de această dată tentației de a mă referi la securitate ca poliție politică. La instituțiile securității pe care le avem, pe care le finanțăm la greu și care nu de puține ori se substituie statului și instituțiilor constituțional alese și desemnate. Și care, din păcate, uneori, în cârdășie cu grupuri mafiote interne și externe și sub umbrela parteneriatelor strategice, trădează interesul național și împing România la un statut non-suveran. Ei bine, de această dată, voi vorbi despre adevărata securitate.

Citeste mai departe »
22 septembrie 2022

Autoritățile din Găgăuzia vor să discute despre statutul regiunii

22 septembrie 11:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcB
media-162355754395968500.jpg

Mișcări tectonice în UTA Găgăuzia! În plin război regional, când securitatea țării se află în pericol, Comratul organizează o adunare generală, la care va fi pus în discuție statutul regiunii, scrie RUPOR.MD, făcând referire la declarațiile deputatului Adunării Populare a Găgăuziei, Ivan Burgudji, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Reacții civice în Rusia

22 septembrie 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAcy
SRS.jpeg

Reacții civice în Rusia (Ia pastila SRS! Ep. 846)

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.