Reteaua Corect

media-167482528840284100.jpg

Cine este generalul (r) care ar putea deveni președintele Cehiei

10:21 / 29 ianuarie /  Intra in discutie

Fostul şef al armatei cehe Petr Pavel, candidat pro-occidental care susţine ajutorul pentru Ucraina, intră - conform sondajelor - cu un avans considerabil faţă de fostul premier miliardar Andrej Babis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Cehia, care se desfăşoară vineri şi sâmbătă, relatează Reuters, conform News.ro. În vârstă de 61 de ani, generalul în rezervă Petr Pavel a candidat ca independent, dar a avut sprijinul cabinetului de centru-dreapta al ţării, în timp ce Babis a fost sprijinit de actualul preşedinte în exerciţiu, controversatul Milos Zeman, care pleacă din fruntea ţării după două mandate consecutive de câte cinci ani, scrie Știripesurse.

Citeste mai mult »
Bogdan Tiberiu Iacob

DÎNCU – SUGESTIE TULBURĂTOARE: IOHANNIS SABOTEAZĂ CONTROLAT ARMATA ROMÂNIEI?

29 ianuarie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOm

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, face dezvăluiri grave într-un interviu din presa clujeană, care ar putea trimite lejer către cea mai tulburătoare ipoteză imaginabilă, aceea că președintele Klaus Iohannis, comandatul suprem al forțelor armare, sabotează, de fapt, discret și sistematic, apărarea României.

Citeste mai departe »
27 ianuarie 2023

Ia pastila SRS! Pe cer şi pe pământ

27 ianuarie 12:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAO1
SRS.jpeg

Pe cer şi pe pământ (Ia pastila SRS! Ep. 1143)

Citeste mai departe »

Fostul director al CIA a descifrat tactica lui Putin: Ce captură vrea să facă în noul plan B

27 ianuarie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANT
Fostul-director-al-CIA-a-descifrat-tactica-lui-Putin--Ce-captur---vrea-s---fac-----n-noul-plan-B---font-color--red--VIDEO--font-.jpg

Evoluția războiului din Ucraina din ultimele zile arată o nouă tactică a Rusiei, care pare că a renunțat momentan la asediul Kiev-ului, regrupându-și trupele din zonă. Analizând situația, fostul director al CIA-ului, generalul în rezervă, David Petraeus a descifrat la CNN noile mutări ale lui Putin, care se vor concentra acum pentru a opune mâna pe toată regiunea Donbas-ului, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România

27 ianuarie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANQ
Nehammer---i-Rutte-au-pus-la-cale-soarta-Schengen--La-ce-concluzie-au-ajuns-privind-Rom--nia---i-Bulgaria.jpg

Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta despre migrație. Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi Bulgariei la Schengen şi par să fie în continuare pe aceeaşi lungime de undă, relatează presa austriacă, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Erdogan își anulează vizita la Berlin

27 ianuarie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANN
media-146882433276395400.jpg

„Incendiatorul” - este caracterizarea făcută de revista germană Stern președintelui turc. Ankara a anulat vizita lui Tayyip Erdoğan la Berlin întrucât cancelaria ar fi urmat să formuleze critici cu privire la campania electorală a unor candidați turci în Germania, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Încă o încercare

27 ianuarie 10:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANJ

Statul eșuat la care se referă Klaus Iohannis este o comunitate de cetățeni lipsită de Constituție. Constituția României este o struțocămilă. Nici republică parlamentară, nici republică prezidențială. O combinație. Și atâta tot. În plus, din multe puncte de vedere, prevederile ei sunt depășite. În al treilea rând, așa cum e, nu mai este respectată. Cedând atribute ale suveranității, am renunțat vrând-nevrând la o serie de prevederi. Deciziile CCR au ajuns să fie și ele invalidate de justiție. În aceste condiții, mă gândesc că ceea ce numim clasă politică ar mai trebui să aibă o șansă.

Citeste mai departe »
26 ianuarie 2023

Ia pastila SRS! Cat de prost esti daca te abonezi la Tate?

26 ianuarie 14:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANH
SRS.jpeg

Cat de prost esti daca te abonezi la Tate? (la pastila SRS! Ep. 1141)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Ucrainizarea Ucrainei

26 ianuarie 11:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANE

Președintele Volodymyr Zelenskyy nu este, din toate informațiile pe care le am, nici nebun nici fanatic. Este un om glumeț (altfel i-ar fi fost dificil să ajungă actor de comedie) și pragmatic (altfel nu ar fi putut trece de atât de ușor de la roluri de comedie la rolul de tragedie). Când a venit la putere, bine preparat de anumite laboratoare secrete specializate în manipularea opiniei publice, de numele său de legau – și, probabil, pe bună dreptate – speranțe cu privire la normalizarea relațiilor ruso-ucrainene și la depășirea tensiunilor geo-strategice din regiune.

Citeste mai departe »

Evoluţia Războiului din Ucraina - Trei scenarii prezentate de doi universitari francezi

26 ianuarie 11:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAND
media-164822144566398100.jpg

Evoluţia Războiului din Ucraina, lansat de Vladimir Putin la 24 februarie 2022, este dificil de preconizat, în urma unei serii de ”surprize” militare, diplomatice şi strategice, scriu doi universitari francezi de la Science Po, Cyrille Bret şi Florent Parmentier, care prezintă trei scenarii ale unei continuări a conflictului, într-un articol publicat pe site-ul australian The Conversation, preluat de Le Journal du Dimanche (JDD), anunță news.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Tot mai mulţi oficiali de rang înalt de la Moscova, inclusiv din FSB, fug din Rusia

26 ianuarie 11:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANz
Tot-mai-mul--i-oficiali-de-rang---nalt-de-la-Moscova--inclusiv-din-FSB--fug-din-Rusia--Cine-este-omul-care---i-ajut--.jpg

Vladimir Osecikin, un disident rus care a fugit în Franţa încă din 2015, spune că un număr tot mai mare de oficiali ruşi de rang înalt dezertează în Occident, nemulţumiţi de războiul din Ucraina, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Zi crucială pentru România: începe consiliul JAI. Se forțează o discuție despre Schengen

26 ianuarie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANu
media-167346272479429600.jpg

Prima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) sub președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene va avea loc în perioada 26-27 ianuarie, fiind una informală. Aderarea României și Bulgariei la Schengen - respinsă de Austria și Olanda - nu figurează pe agendă, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Câinii vagabonzi, o mină de aur

26 ianuarie 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANq

O adevărată mină de aur pentru hoți. Un uriaș izvor de corupție de care beneficiază funcționari publici. Și nu numai. Banii negri acumulați pe seama câinilor vagabonzi, sălbăticiți, înfometați și uciși cu bestialitate, sunt estimați la câteva sute de milioane de euro. Fosta senatoare Cristiana Anghel, care mi-a oferit numeroase informații în aceste zile, estimează că ar fi vorba de 750 de milioane de euro. Din banii cetățenilor. Ce e de făcut?

Citeste mai departe »

Macron prins la `un dejun secret` cu influencerii

26 ianuarie 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANn
media-157383996177159100.jpeg

Marţi, 17 ianuarie, Emmanuel Macron a stat de vorbă cu 10 editorialişti importanţi de pe scena mediatică franceză cu ocazia unui prânz secret, pentru a-și promova reforma pensiilor, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
25 ianuarie 2023

Putin: Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc

25 ianuarie 12:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANm
63189587_303.jpg

Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, a susținut președintele Vladimir Putin, reacționând la relatările privind lipsa de muniţie a armatei ruse, conform agenției de presă EFE, citată de HotNews.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Acțiune de tip ''bumerang'' a propagandei: dacă-i aperi pe ortodocși ești putinist sau agent al FSB!

25 ianuarie 12:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANf

Am primit ieri câteva articole semnate de analiști sau jurnaliști de care n-am auzit, și care susțin teoria că cei care condamnă acțiunile samavolnice ale regimului Zelenskiy împotriva preoților și credincioșilor ortodocși sunt putiniști sau agenți de influență ai FSB (un exemplu: RTV și Antena 3 CNN, operațiune de propagandă rusă: 'Încearcă să transforme povestea într-o campanie anti-Kiev'/Acuzații grave făcute de analistul George Rîpă - Bugetul.ro). Sunt indicate acolo televiziunile RTV și A3, e introdus în malaxor alături de alții și Mircea Dinescu (căruia i-a fost suspendat contul de facebook pentru că a descris oroarea), și e previzibil că se va face și o ''listă a rușinii'', similară celei de la începutul războiului ucrainean, când am fost indicați ca fiind putiniști vreo 50 de jurnaliști sau comentatori.

Citeste mai departe »

Zelenski a început războiul religios

25 ianuarie 12:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANd
Christian-scince-monitor-800x450@2x.jpg

Raportorul ONU, Adrian Severin, membru al Clubului de Gândire GOLD FM, face prima analiză serioasă a actualei etape din conflictul ruso-american, Ucraina fiind un proxy. Zelenski a trecut la un război religios, care niciodată nu se sfârșește, așa cum o demonstrează istoria. Profesorul Severin decriptează rolul nefast al lui Zelenski în regiune, mai ales din momentul în care i-a provocat pe români, vecinii care i-au ajutat cel mai mult, scrie newstand.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Regimul de la Kiev, dinamitat de corupție

25 ianuarie 12:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANc
SRS.jpeg

Regimul de la Kiev, dinamitat de corupție (Ia pastila SRS! Ep. 1138)

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cuza de la Cotroceni

25 ianuarie 11:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANa

Pe bună dreptate, opinia publică a reacționat negativ la discursul lui Klaus Iohannis consacrat Zilei Unirii. Din două motive. În primul rând, pentru că și-a permis să se compare cu Alexandru Ioan Cuza, prezentându-se drept un mare reformator al Educației. Și în al doilea rând fiindcă a evitat să sărbătorească această zi în mijlocul oamenilor. A celor pe care constituțional îi reprezintă. Din păcate, prea puțini analiști au remarcat gravele carențe culturale pe care le dezvăluie conținutul discursului pe care l-a citit.

Citeste mai departe »

Armata moldoveană trece la manevre în toate garnizoanele

25 ianuarie 09:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAN6
media-161717756845265600.jpg

Armata Națională a Moldovei desfășoară, începând de marți, exerciții de antrenament în toate garnizoanele militare din țară, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Mai mulţi oficiali ucraineni de rang înalt şi-au anunţat demisia după un scandal de corupție

25 ianuarie 09:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAN3
np_file_200783-1000x600.jpeg

Mai mulţi oficiali ucraineni de rang înalt şi-au anunţat marţi demisia, în urma unui scandal de corupţie în aprovizionări ale armatei, primul scandal şi prima remaniere de această amploare de la începutul Războiului rus în Ucraina, relatează AFP, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.