Reteaua Corect

ordinea-mondial-tripartit-i-r-zboiul-hibrid-global-casa-alb-este-n-prezent-populat-de-imbecili-ale-i--1.jpg

Ordinea mondială tripartită și războiul hibrid global: „Casa Albă e populată de imbecili”

08:53 / 26 noiembrie /  Intra in discutie

Generalul Mark Milley, cel mai înalt grad militar din Statele Unite, a făcut recent publică una dintre revelațiile sale: lumea nu mai este unilaterală (cu Statele Unite ca hegemon global de necontestat) sau bilaterală (așa cum era odată, cu Statele Unite și Uniunea Sovietică echilibrându-se simetric într-un tango intim de distrugere reciprocă asigurată). Acum este tripartită, cu trei mari puteri - Statele Unite, Rusia și China - angajate într-un "război tripolar". Acesta este exact termenul pe care acesta l-ar fi folosit la Forumul de securitate Aspen din 3 noiembrie 2021, scrie Ziuanews.

Citeste mai mult »
26 noiembrie 2021
Adrian Severin

SALVAȚI-L PE SOLDATUL AURESCU!

26 noiembrie 10:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLW

Dr. Bogdan Aurescu, brav soldat (precum înaintașul Svejk) în oastea de strânsură a generalului Nick Ciucă, a ajuns în stare gravă. El „este preocupat” de prezența Rusiei „în proximitatea Ucrainei și a Mării Negre”, dorind, desigur, să o îndepărteze de acolo.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

A încercat sau nu Raed Arafat o dictatură militară?

26 noiembrie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLT

Cu o întârziere cel puțin suspectă, Raed Arafat reacționează la un editorial de-al meu cu titlul „Formidabila armată a lui Raed Arafat”. Acesta a fost postat la data de 14 septembrie și l-am comentat ulterior la Gold FM. Invocând o așa-zisă analiză postată pe un site, True Story Project, șeful Fundației SMURD și totodată șeful DSU consideră că sunt autorul unui fake-news. Așa o fi?

Citeste mai departe »
25 noiembrie 2021

Ia pastila SRS! Izgonirea lui Arafat

25 noiembrie 13:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLO
SRS.jpeg

Izgonirea lui Arafat (Ia pastila SRS! EP. 353)

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

ARAFAT SE CLATINA: PANDEMIA DEVINE O AFACERE 100% PESEDISTA

25 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLL

Controlul pandemiei va suferi mutații totale în perioada imediat următoare, după validarea guvernului Ciucă, prin aceea că el devine o afacere sub controlul PSD, iar poziția lui Raed Arafat începe deja să se clatine serios.

Citeste mai departe »

INTERVIU cu ambasadorul Rusiei: Poziția ostilă a UE este complet inacceptabilă

25 noiembrie 11:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLz
POZ_8540-300x200.jpg

Ambasadorul Republicii Federației Ruse la București, E.S. Valery I. KUZMIN, spune într-un interviu exclusiv pentru ecopolitic.ro(Ecopolitic News) că securitatea Mării Negre poate și trebuie să fie asigurată de forțele statelor exclusiv riverane, anunțând totodată că Rusia își reorientează cu succes relațiile comerciale externe către alți parteneri, în est, de exemplu, în China, în America Latină, în Africa, din cauza că Uniunea Europeană(…)”ocupă o poziție ostilă față de Rusia, încearcă în mod activ să se amestece în afacerile interne ale Rusiei – Acest lucru este complet inacceptabil pentru noi.”

Citeste mai departe »

Cabinetul Nicolae Ciucă merge joi în Parlament pentru învestitură

25 noiembrie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLx
image-2021-11-24-25202507-46-nicolae-ciuca-favoritul-lui-klaus-iohannis.jpg

Nicolae Ciucă urmează să fie votat joi în funcția de prim-ministru în Parlament, de larga majoritate PSD-PNL-UDMR-Minorități, după o criză politică declanșată în 1 septembrie și care, la final, i-a adus alături de liberali și de președintele Klaus Iohannis pe cei despre care susțineau în trecut că sunt marii lor inamici politici: pesediștii, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Arafat, mărul discordiei în noul guvern

25 noiembrie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLw

După cum arătam în editorialul de ieri, Alexandru Rafila, care azi devine ministrul Sănătății în noul guvern, a aruncat buzduganul. Ținta este Raed Arafat, care a canibalizat întreg sistemul de sănătate. Este începutul unui potențial scandal de tip exploziv între PSD și PNL. De ce? Pentru că PNL, până una alta, și l-a asumat pe Arafat în calitatea acestuia de secretar de stat la Interne. Va mai rămâne pe funcție?

Citeste mai departe »

SOC: PNL CERE MAE SA SPUNA DACA NE-AR PUTEA INVADA RUSII

25 noiembrie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLu
2013_Moscow_Victory_Day_Parade_28-768x496.jpg

O interpelare explozivă pe adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, vine de la partidul de guvernămînt, PNL, care vrea să știe cît de mari sunt șansele ca România să fie invadată de ruși, în contextul evenimentelor tensionate din Belarus, relatează Inpolitics.

Citeste mai departe »

Vot în PE: Nanotehnologie, terapii genetice, portofelul de identitate digitală și multă ipocrizie

25 noiembrie 10:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLt
aD05YWRiMDhiNjU4N2U5YTRhYTZkNThlMjNiN2Q0YWRhMg.thumb_.jpg

Sper că titlul apocaliptic v-a suscitat suficient interes încât să citiți această anchetă despre ce va vota Parlamentul European astăzi și mâine.

Citeste mai departe »
24 noiembrie 2021
Bogdan Tiberiu Iacob

UN RASPUNS LA INTREBAREA CE CAUTA DINCU LA MAPN

24 noiembrie 14:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLr

Cea mai mare surpriză furnizată de noul guvern și care stîrnește în prezent cele mai multe comentarii și întrebări e plasarea lui Vasile Dîncu la șefia MApN. Putea fi ”văzut” oriunde politicianul ardelean, de la educație și cultură la dezvoltare, administrație, turism ori digitalizare. Dar nu la armată. Mai ales că Dîncu e considerat de foarte mulți ani un om apropiat de SRI. Dar poate chiar asta e explicația.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! PSD în sus, PNL în jos

24 noiembrie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLo
SRS.jpeg

PSD în sus, PNL în jos (Ia pastila SRS! EP. 352)

Citeste mai departe »

Kelemen Hunor susține că MCV trebuie să dispară 'din viața României'

24 noiembrie 11:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLf
media-163429727348091500.jpg

Coaliția PNL-PSD-UDMR trebuie să facă în așa fel încât MCV să dispară din viața politica a României, a spus liderul UDMR, marți seara, la Digi24. „De Schengen nici nu vreau să vorbesc, că mă enervez singur”, a adăugat Kelemen Hunor, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

China a testat în secret două rachete nucleare hipersonice care "sfidează legile fizicii"

24 noiembrie 11:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLe
panica-la-casa-alb-china-a-testat-n-secret-dou-rachete-nucleare-hipersonice-care-sfideaz-legile-fizicii-viteza-18-mach-41-000-km-raza-de-actiune--1.jpg

China a lansat două rachete nucleare hipersonice care au înconjurat Pământul și "au sfidat legile fizicii", se arată într-un raport citat de publicatia "The Sun". Lansările de testare ar fi avut loc în timpul verii, prima dintre ele, la 27 iulie, folosind un sistem de "bombardament orbital fracționat" care a propulsat "vehiculul de planare hipersonic" cu capacitate nucleară în jurul planetei, scrie ZiuaNews.

Citeste mai departe »

Legătura neștiută dintre Florian Coldea și noul Guvern. Dezvăluiri cheie

24 noiembrie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyLc
download.jpg

Există o legătură neștiută până acum între Florian Coldea și noul Guvern, scrie Capita.ro. Potrivit unor dezvăluiri apărute în presă, fostul adjunct al SRI nu ar fi străin de o anumităm persoană care va face parte din echipa care va conduce România de la Palatul Victoria. Despre cine este vorba și care sunt informațiile inedite?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Mortalele licitații marca Arafat

24 noiembrie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyL9

Ieri, doctorul Alexandru Rafila, care începând de joi va fi ministru al Sănătății, a făcut un enunț important. Și anume că Raed Arafat s-a întins prea mult. În sensul că ar fi parazitat atribuțiile Ministerului Sănătății. Nu a spus-o Rafila, o spun eu. A făcut acest lucru în mod agresiv și ostil. Iar unul dintre obiective a fost preluarea pârghiilor de comandă în ceea ce privește organizarea licitațiilor. Licitații pe sume uriașe de bani, în perioada pandemiei. Licitații în urma cărora au murit oameni.

Citeste mai departe »

Miniștrii Guvernului Ciucă, audiați în Parlament

24 noiembrie 09:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyL8
image-2021-11-23-25200838-46-premierul-nicolae-ciuca-ministrii.jpeg

La aproape un an de la alegerile parlamentare, PNL, PSD și UDMR se așază la masa puterii. Ministrii propuși de cele trei formațiuni vin miercuri în fața parlamentarilor ca să ia avizul comisiilor de specialitate. O formalitate mai mult, având în vedere majoritatea pe care PNL, PSD și UDMR o au în Parlament. Votul de învestitură a noului Guvern este programat pentru joi la ora 10.00, scre HotNews.

Citeste mai departe »
23 noiembrie 2021
Adrian Nastase

Cand sunt posibile miracolele?

23 noiembrie 13:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyL6

Dubai nu reprezintă doar un proiect turistic. El inseamnă, in primul rand reusita unei viziuni. Indeplinită intr-o jumătate de secol. Proiectul a pornit la inceputul anilor ’70, prin unirea celor sapte emirate. Cu vointă, autoritate, unitate, Emiratele Arabe Unite au reusit sa mobilizeze resurse din petrol dar si investitii din alte tari arabe unde exista anumite pericole politice. De cateva luni, in Dubai (unul dintre Emirate), sosesc si turisti din Israel. Intr-o tară cu stabilitate autocratică si cu un „stat de drept” original (spre exemplu pedeapsa cu moartea pentru consum de droguri, persoane care dispar si se intorc „disciplinate”, un sistem mixt de convietuire intre musulmani si occidentali, patru milioane de indieni, pakistanezi, etc care lucrează ziua si noaptea, in constructii, in ture de 12 ore).

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

SRI, DIICOT, MISCAREA #REZIST SI TRAFICUL DE DROGURI

23 noiembrie 13:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyL5

Un eveniment fierbinte produs azi ridică serioase semne de întrebare legate de figuri importante din cadrul mișcării #Rezist, mai precis conexiuni între celebra mișcare de protest și traficul de droguri. Să fie reale acuzațiile formulate acum cîțiva ani de figuri grele la adresa mișcării?

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Florin Cîtu e strivit

23 noiembrie 12:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyKZ
SRS.jpeg

Florin Cîtu e strivit (Ia pastila SRS! EP. 351)

Citeste mai departe »

Maia Sandu, primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

23 noiembrie 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nyKT
image-2021-07-12-24913219-46-maia-sandu-klaus-iohannis.jpg

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, va fi primită marți de președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 10.30, în cadrul primei vizitei oficiale în România după câștigarea alegerilor anticipate din vara acestui an. Cei doi vor susține apoi declarații de presă comune, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.