Reteaua Corect

florence-729174-725x350.jpg

A guverna prin haos

10:01 / 18 ianuarie /  Intra in discutie

Fragmentele de mai jos sunt preluate dintr-o cărțulie apărută la editura ”Max Milo” în 2010, aceasta purtând titlul ”Gouverner par le chaos. Inginerie sociale et mondialisation”, iar autorul rămânea anonim. Am găsit utilă traducerea și publicarea câtorva fragmente din această lucrare, care, sperăm, va apărea în curând integral în versiunea română, scrie Flux.md.

Citeste mai mult »
18 ianuarie 2018
Octavian Andronic

Un premier în premieră

18 ianuarie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7v

A fost momentul pe care analiștii îl întorc pe toate părțile de o bună bucată de vreme, considerându-l o adevărată apocalipsă social-democrată...

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Articol șocant pe ziare.com: Statul paralel scoate capul la lumină?

18 ianuarie 12:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7u

Fără îndoială, cea mai fierbinte teză din politica ultimei perioade este existența așa-numitului stat-paralel în România, sau ”sistemul”, cum i se mai spune, acea mega-structură ocultă – formată din grupări din instituții de forță ale statului, anumiți politicieni și afaceriști, personaje din afara țării șamd – care face cu adevărat jocurile în țară. Denunțat de presa liberă, de analiști, de tot mai mulți politicieni și afaceriști, de figuri ale societății civile șamd, ”sistemul” ca și concept, este puternic negat de președinte ori de acoperiții din media, care îl etichetează drept o gogoriță. Diavolul trebuie să te facă să crezi că nu există, nu-i așa? Iată, însă, că despre rolul marcant al statului-paralel se vorbește azi, explicit, într-o analiză publicată pe cel mai influent site al sistemului, ziare.com.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cine a stricat petrecerea?

18 ianuarie 11:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7t

Demonstrație organizată de fundațiile coordonate de Moica Macovei la poarta Palatului Cotroceni. #Rezist îi bate obrazul lui Klaus Iohannis. Cei mai fideli susținători ai săi îi prezic zile negre. Se consideră trădați. Cum de nu a dat Iohannis de pământ cu majoritatea PSD plus ALDE în momentul în care cele două partide au ajuns la mâna lui?

Citeste mai departe »

Ucraina 2018: anul Dragonului Roșu (2)

18 ianuarie 10:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7i
9pictu-725x350.jpg

De ani buni, din vremurile lui Iușcenko, Timoșenko, Iațeniuk & Co, deși a deținut inițiativa politică în Ucraina, Occidentul a rămas acolo codașul clasei, ca angajare și afaceri, investiții străine directe (FDI), contracte comerciale (anemice) și cooperare de producție (Zero). Economic, în relațiile sale cu UE, această țară, în loc să câștige, a regresat, în 2016 a fost nevoită să scoată bani din buzunarele aproape goale, pentru a compensa, după o liberalizare reciprocă a tarifelor, schimburile de mărfuri cu UE – peste două miliarde de euro. Între timp, ce face UE? Face ce știe cel mai bine în ultima vreme. Să-și bată cuie în talpă.

Citeste mai departe »
17 ianuarie 2018

Ce a discutat Dragnea cu Iohannis la Cotroceni

17 ianuarie 14:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7f
dragnea-cotroceni-465x390.jpg

Liviu Dragnea, președintele PSD, a participat la consultările de la Cotroceni, în vederea desemnării unui premier, alături de colegi din PSD și ALDE. La final, liderul PSD a dezvăluit ce a discutat cu șeful statului, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Un comic irezistibil - Liviu Dragnea

17 ianuarie 13:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7e

Nici nu s-a răcit bine fotoliul lui Mihai Tudose că a început cafteala pentru a ocupa un loc în viitorul cabinet. Pesediștii cu pretenții se înghesuie la sediul din Kiseleff să pupe papucul sultanului Dragnea l pentru a primi o ciozvîrtă. I-o merge țării rău, cum se anunță, dar lor le va merge excelent. Asta e rețeta magică numită „Teleorman”! Sunt peste 20 de locuri disponibile în guvern, plus agenții etc. Să zicem ca unul este deja s-a ocupat – cel al zisei d-ne Viorica Dăncilă din ilustra localitate Roșiorii de Vede.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Explicația unei bizarerii: De ce vrea PNL anticipate

17 ianuarie 13:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7d

Căderea guvernului Tudose relansează chestiunea guvernării țării, iar azi, partidele parlamentare merg la Cotroceni să discute cu președintele despre viitoarea formulă de executiv. Cu toate astea, PNL a ieșit la tarabă, hodoronc-tronc, cu o solicitarea cel puțin trăsnită: avem nevoie urgent de alegeri anticipate. Eroare de apreciere a parametrilor politici ai momentului? Nici vorbă: explicația acestei bizarerii stă în cu totul alt loc. Și e cel puțin jenantă.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Viorica WHO?

17 ianuarie 13:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7c

Vă propun un nou slalom printre „telegramele” zilei, în prima de după cel de-al doile Guvern Dragnea eșuat...

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cu rugăciuni și temenele la Cotroceni

17 ianuarie 12:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7b

Opoziția a decis. Va merge la președintele Klaus Iohannis nu pentru a propune vreun premier. Nu pentru a-l asigura pe acesta că în jurul PNL s-ar putea constitui peste noapte o majoritate parlamentară. Nici pentru a-și da cu presupusul legat de nominalizarea decisă de PSD. Liderii opoziței se prezintă în fața lui Klaus Iohannis pentru a-i solicita, nici mai mult nici mai puțin decât alegeri anticipate. Nici dacă ar fi oracolul din Delphi, el, președintele, nu ar putea decide așa ceva. Și nici măcar nu ar putea prognoza anticipatele. Asta dacă este de bună credință. Dar dacă nu este de bună credință?

Citeste mai departe »

Criză politică în Cehia! Guvernul demisionează

17 ianuarie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns79
media-150757138748267100.jpg

Guvernul ceh condus de prim-ministrul Andrej Babiš a căzut de acord să demisioneze miercuri, potrivit unui purtător de cuvânt, citat de Reuters, scrie news.ro, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Sondaj CURS: Cu cine ar vota românii în caz de anticipate

17 ianuarie 11:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns72
media-141589500705784300.jpg

Opoziția parlamentară susține ideea alegerilor anticipate, însă rezultatul unui asemenea demers nu ar avea un final cu mult diferit față de situația actuală, relevă un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, pentru STIRIPESURSE.RO, în perioada 3-10 ianuarie.

Citeste mai departe »

UPDATE Viorica Dăncilă, desemnată PREMIER de către Klaus Iohannis

17 ianuarie 10:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6U
705798-eSmeLi21gfgZVHqDMKcB0F1CUI8i9NeS.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că dă încă o şansă PSD-ALDE şi acceptă nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

În Europa de Est se întâmplă lucruri „ciudate”

17 ianuarie 10:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6T
26940909_1925462100815933_359042233_n-725x350.jpg

Ce se întâmplă cu UE şi de ce Ungaria şi Polonia, care abia acum 13 ani au întrat în componenţa ei, demonstrează un derapaj spre dreapta şi renunţă la valorile occidentale? Această întrebare şi-au pus-o cei de la redacţia germană Deutsche Welle (DW), încercând să găsească şi un răspuns pertinent, scrie Flux.md.

Citeste mai departe »
16 ianuarie 2018
Stelian Tanase

Lupul alfa

16 ianuarie 14:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6R

In ciuda eforturilor făcute de politicieni „zi de zi ceas de ceas și în proporție de masă”, România nu a pierit, chiar merge mai departe. Degeaba se străduiesc să oprească timpul în loc cît se află ei la putere, țara tot se rostogolește. Degeaba se suie din mers în tren și-l jefuiesc. Degeaba au băgat-o în tufișuri și o violează. România are puteri supranaturale, a supraviețuit. Va supraviețui și acestei încercări de rîsu-plînsu. Telenovela ne-a ținut pe toti in fața televizoarelor. Toată lumea a dorit să vada cum PSD se face de kko. Dragnea&Co au aruncat ieri România în haos pentru bunul lor plac. De ce mă rog? Ca să-și satisfacă orgoliile, să-și apere drăguțele și fotoliile confortabile. Ce război s-a iscat nene pentru duduia Carmen Dan!!!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Un premier pe gustul PSD

16 ianuarie 14:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6P

La ora redactării acestor rînduri, singurele lucruri bătute în cuie sunt demisia premierului Mihai Tudose și anunțul președintelui că vrea o procedură rapidă de desemnare a noului guvern, ceea ce presupune consultări cu partidele în cursul zilei de mîine. Nu știm cine va fi noua propunere de premier a PSD. În mod normal, însă, ea ar trebui să corespundă unui portret-robot creat în interiorul partidului în ultima perioadă, în mod natural, dacă ne putem exprima astfel.

Citeste mai departe »

Cine este Viorica Dăncilă, premierul propus de PSD

16 ianuarie 14:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6O
media-151610026078206700.jpg

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD de premier. Viorica Dăncilă este din județul Teleorman, acolo unde a fost președintele organizației de femei din 2005 până în 2009. Ulterior, Dăncilă a plecat în Parlamentul European, unde se află la al doilea mandat, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Iohannis: Mihai Fifor, premier interimar. Situaţia mă nemulţumeşte PROFUND...

16 ianuarie 13:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6F
klaus-iohannis-sustine-o-declaratie-de-presa-la-ora-11-30-341560.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în cadrul unei declaraţii de presă, primul său mesaj către social democraţi după scandalul care s-a lăsat cu demisia premierului Mihai Tudose şi a doua cădere a Guvernului, el anunțând că premier interimar va fi Mihai Fifor, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Grandșlemul anului: Dragnea - Tudose 60 - 5!

16 ianuarie 11:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6D

Se pare că este înscris în ADN-ul acestui partid să înceapă anul cu o criză. Anul trecut a fost Ordonanța 13. Anul acesta este o nouă criză de guvern. Ce va mai fi în continuare?

Citeste mai departe »

UPDATE Premierul Japoniei şi-a ANULAT vizita de la Palatul Victoria

16 ianuarie 11:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6C
shinzo_abe.jpg

Premierul Japoniei Shinzo Abe nu va mai merge, marţi, în vizită la Palatul Victoria, în locul său urmând să participe, la o întâlnire cu vicepremierul Paul Stănescu, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Japoniei. Decizia vine după demisia premierului Mihai Tudose, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Ucraina 2018: întoarcerea fiului risipitor (1)

16 ianuarie 11:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6B
About-Ukraine.png

La 23 aprilie 1993 Bill Clinton întâlnea la Washington câțiva oaspeți străini, printre ei președinții Lech Walesa al Poloniei și Vaclav Havel al Cehiei. Evenimentul, în aparență unul de rutină după instalarea recentă a unui nou locatar la Casa Albă, avea să producă, pentru următorul sfert de secol, o schimbare fundamentală în viața a sute de milioane de oameni din Europa de Est și fosta Uniune Sovietică. După întâlnirea cu cei doi, președintele democrat american a rămas cu o singură idee esențială: să uite toate asigurările date de fostul președinte republican George Bush Sr. în 1990 lui Mihail Gorbaciov pe atunci încă lider al URSS, de a nu împinge NATO ”nici un inch” către Est după ce Zidul Berlinului căzuse (în schimbul acceptării de către ruși a unificării Germaniilor) și să extindă organizația cât mai departe cu putință în spațiul euroasiatic.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.