Reteaua Corect

sulfina_barbu_pnl_depune_motiune_cenzura_dupa_1_februarie_2015.jpg

Conducerea Parlamentului a decis: Moţiunea de cenzură va fi dezbătută joi la ora 11:00

11:30 / 22 noiembrie /  Intra in discutie

Birourile Permanente Reunite au decis miercuri ca dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de PNL, ”PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, să aibă loc joi, începând cu ora 11.00, scrie news.ro, citat de Știripesurse.ro.

Citeste mai mult »
Stelian Tanase

Dragnea, koniec tavarasci!

22 noiembrie 13:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrRf

Scriam zilele trecute pe blog că ultimul scandal legat de Liviu Dragnea i-a pus capac și că nu văd cum mai iese de aici. De data asta DNA se face ecoul OLAF, Oficiul de lupta antifraudă, care cercetează cum sunt accesați și folosiți banii europeni. Nu mai poate nimeni să pretindă că DNA, – mînuit de păpușarul Iohannis, stapînul „statului paralel și ilegitim”, folosesc noua gaselniță PSD&ALDE – avînd ca executant fidel pe Laura Codruta Kovesi, îi da o lovitura de gratie sefului PSD, Liviu Dragnea. Povestea vine de departe, tocmai de la Bruxelles.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Chestiunea zilei: Va exploda ”nucleara” mandatelor pe siguranță națională?

22 noiembrie 13:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrRd

Acum o săptămînă, președintele Comisiei SRI, Claudiu Manda, a livrat presei o informație pe care, în mod normal și ținînd cont de mersul treburilor în România, ar trebui să o catalogăm drept ilară. El a spus că a făcut un demers oficial pe lîngă SRI să transmită un răspuns la o întrebare-cheie: cîte persoane au fost trimise în justiție în baza zecilor de mii de interceptări făcute în ultimul deceniu în baza legii siguranței naționale.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Trenul Regal e tras pe linie moartă

22 noiembrie 12:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrRb

Suntem pe cale să avem o Casă Regală originală. O Casă Regală republicană. Monarhia va fi confiscată. Coroana e scoasă la vânzare. Instituția în care au crezut atât de mulți români și care a făcut atât de multe pentru România se transformă într-o întreprindere de prestări servicii pentru Guvern. Trenul Regal e tras pe linie moartă.

Citeste mai departe »
21 noiembrie 2017

Adrian Năstase RUPE TĂCEREA. Declaraţii despre Iohannis, statul paralel, dar şi despre moțiune

21 noiembrie 14:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQV
Adrian-Nastase.jpg

După un interviu în care a făcut o scurtă radiografie a situaţiei politicii din România, fostul premier Adrian Năstase a decis să continue "dezvăluirile" şi pe blogul personal. Într-un amplu articol, fostul preşedinte social-democrat a vorbit despre viitoarea candidatură la prezidenţiale a lui Klaus Iohannis, despre statul paralel, dar şi despre controversatul dosar al lui Liviu Dragnea, Tel Drum, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Coroana regală a României în cumpănă

21 noiembrie 14:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQT

Sunt mai mult decît monarhist – favorabil ideei de monarhie constituțională în România. Sunt ” Mihăist” – dacă se poate spune asfel. Devotat persoanei regelui Mihai. Nu cred că am nevoie de multe cuvinte pentru a lămuri acest lucru. In acest context, tot ce s-a intimplat in jurul regelui la Aubonne după anunțul deteriorării sănătății Majestătii Sale sale m-a îngrijorat, mîhnit și revoltat. Mă așteptam la mai multa decență. Ca orice familie, și cea regala (as spune, mai ales) trebuie să-și spele rufele acasă, departe de ochii presei, ca să nu dea nastere la comentarii defăimătoare. Din păcate le-a stirnit. Incidentul cu Nicolae, fiul Elenei, este ireparabil. A fost o imprudență nepermisă, mai ales o gestionare improprie a unui moment extrem de delicat. Era evident că un scandal de față cu presa nu putea să ducă decît la pagube serioase de imagine institutiei monarhice. Nu au existat rațiuni serioase pentru a-l împiedica pe Nicolae să-si vadă bunicul. A fost o reacție excesivă și foarte dăunătoare pentru cauză. Intrebare este – Care ar fi cauza!? Tronul? Moștenirea materială ? Testamentul regal ?

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Demo – apatia și eșecul statului român

21 noiembrie 13:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQP

În România democrația moare. Partidele nu mai sunt actorii principali ai competiției democratice iar legitimitatea celor care exercită puterea nu mai vine din alegeri sau nu mai contează în fața autorității. puterea nu mai este încredințată de popor (guvernanților), ci de clanuri (oligarhii) care au confiscat-o poporului; popor dezinformat și necultivat (politic), intoxicat și manipulat, derutat și speriat.

Citeste mai departe »

Kelemen Hunor: Parlamentarii UDMR se vor abține de la votul moțiunii de cenzură

21 noiembrie 13:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQN
kelemen-hunor.jpg

Parlamentarii UDMR se vor abține la moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR, a anunțat marți președintele formațiunii, Kelemen Hunor, potrivit Agerpres.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Patriot este o afacere politică

21 noiembrie 12:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQK

Șeful de Cabinet al lui Erdogan a declarat că, pentru Turcia, NATO nu este o necesitate. Ceea ce înseamnă, nici mai mult nici mai puțin, că a doua mare putere NATO s-ar putea retrage din organizație. Pentru România, consecințele ar fi uriașe. Dar ce legătură există între pozițiile acestui important jucător geopolitic și achiziția Ministerului Apărării de rachete Patriot? Aparent, niciuna. Dar numai aparent.

Citeste mai departe »

Blaga revine pe cai mari. A fost vedeta petrecerii liberalilor luni seara

21 noiembrie 11:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQH
media-151124993098375800.jpeg

A fost mare petrecere între liberali, luni seara, la Restaurantul Diesel din Capitală. Zeci de peneliști au petrecut cu ocazia zilelor de naștere ale unor parlamentari, dar și pentru a sărbători decizia de achitare dată de ÎCCJ în cazul lui Vasile Blaga, scrie Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Legea pentru achiziţia rachetelor Patriot, dezbătută marți în Camera Deputaților

21 noiembrie 10:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQD
download.jpg

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni seara, să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de plen de marţi, sub rezerva primirii raportului de la Comisia de apărare, proiectul privind achiziţionarea a şapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »

Mâna dreaptă a lui Erdogan, declarație șoc : NATO nu e o organizație obligatorie pentru noi

21 noiembrie 10:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQB
media-146865425096689900.jpg

Yalcin Topcu, şeful de cabinet al preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a declarat, luni, că Turcia ar putea să reconsidere statutul de membru NATO, afirmând că Alianţa a avut numeroase atitudini ostile faţă de Ankara, relatează NY Times şi Anadolu, conform Mediafax, citat de Știirpesurse.ro.

Citeste mai departe »
20 noiembrie 2017

Florin Iordache pune mâna pe toate legile din domeniul Justiţiei

20 noiembrie 19:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQz
iordache-trei.jpg

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache revine pe cai mari în Parlament. Acesta va coordona toate legile din domeniul justiţiei, comisia pe care o conduce preluând toate competenţele în domeniu de la comisiile juridice ale celor două camere, scrie Ştiripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Calendarul adoptarii legilor justitiei. Proiectul de lege ar putea trece miercuri de comisie

20 noiembrie 19:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQy
parlament.jpg

Proiectul de lege asumat de PSD cu cele trei legi esentiale din justitie (statutul magistratilor, legea de functionare a CSM si legea de organizare judiciara) ar urma sa treaca in aceasta saptamana de Comisia Speciala din Parlament, au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse politice. Urmeaza ca in alte zece zile sa fie votate in plenul celor doua camere, desi au primit aviz negativ de la CSM iar asociatiile magistratilor au cerut retragerea lor. Deputatul PSD Florin Iordache, presedintele comisiei speciale, a confirmat pentru HotNews.ro ca legile justitiei vor intra miercuri in comisia speciala, precizand ca “poate joi sau vineri sunt gata”.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O mare enigmă post-decembristă: De ce nu s-a stabilit Regele în România?

20 noiembrie 19:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQx

În octombrie 1999, un grup de 50 de deputați țărăniști înaintau conducerii Camerei Deputaților un proiect de hotărîre prin care Regele Mihai I era invitat la festivitățile de 1 decembrie. În expunerea de motive, ei punctau, între altele, un aspect de bun simț: “ar fi ridicol din partea noastră să așteptăm trecerea în neființă a acestui Mare Bărbat al Țării, pentru a-l transforma în Erou al Neamului Românesc sau a ne bate să-i aducem osemintele în țară”. Au trecut aproape două decenii de atunci și se pare că Regelui chiar va trebui să-i fie aduse osemintele în țară. Pentru că viu fiind, el a manifestat o ciudată reticență față de șederea în România. Una care ar fi trebuit să le dea de gîndit mai ales monarhiștilor.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

Şandramaua regală şi paralelă

20 noiembrie 12:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQn

Avem, în sfârşit, şi un stat paralel – după ce am avut un stat mafiot, unul poliţienesc şi unul de drepţi. Am avut Sistemul, am avut Binomul. Am avut multe. Am avut şi mai avem trei Familii regale : Familia Duda de Hohenzollern, Familia prinţului Paul de Roumanie („Nu poţi să faci afacer dacă nu eşti politic mestecat”), Familia regelui Cioabă. Împăratul Iulian nu e limpede dacă a fost omologat sau nu. Aşa a vrut Sistemul, aşa au vrut preşedintele republican Ion Iliescu şi Securitatea cea nouă, o confuzie cât mai mare între regii, împăraţii şi prinţii noştri de sânge. S-au ocupat de instalarea şi sporirea confuziei generalul Nicolae Militaru, agent sovietic, Ion Iliescu, cu studii la Moscova, Gelu Voican Voiculescu, esoterist neidentificat (ăsta al cui o mai fi fost ?), Virgil Măgureanu, cel cu Trabantul, şi el prietenul sovieticilor, al cominterniştilor, al bişniţarilor etc. – chestiuni rămase în ceaţă.

Citeste mai departe »

Bombele cu ceas de la revoluționari

20 noiembrie 12:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQm
Untitled.jpg

Hamar Alpar Benjamin este uns șef de cabinet al secretarului de stat pentru problemele revoluționarilor. Cu un salariu de patru mii de lei pe lună. Suficient pentru a-și plăti din urmă numeroasele amenzi. Primite pentru nenumăratele lozinci antiromânești pe care le-a lansat în public la manfestațiile prin care, alături de prieteni săi, a solicitat autonomia administrativă a Ținutului Secuiesc. Așadar, în Guvernul României avem o primă bombă cu ceas. Un activist al unei mișcări anticonstituționale.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

De ce cade moțiunea de cenzură PNL

20 noiembrie 12:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQl

O moțiune de cenzură, dacă trece, generează în mod obligatoriu căderea Guvernului. Și formarea apoi a unui nou Guvern. Situație în care se poate ajunge inclusiv la schimbarea majorității parlamentare. Prin urmare, dacă moțiunea PNL trece, cu susținerea numărului necesar de voturi în Parlament, atunci se deschide posibilitatea ca acest partid să formeze noul Guvern. Dacă nu trece, atunci moțiunea de cenzură totuși poate atinge o serie de efecte importante în plan politic. Cu singura condiție ca dezbaterile să fie suficient de convingătoare și de bine argumentate pentru a șubrezi în viitor pozițiile alianței aflate la guvernare. Nu ne aflăm în niciuna dintre cele două ipoteze.

Citeste mai departe »

Coreea de Nord ar putea dezvolta în acest an o rachetă care să atingă teritoriul SUA

20 noiembrie 12:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQk
61909143.jpg

Coreea de Nord ar putea dezvolta în acest an o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă teritoriul continental al Statelor Unite ale Americii, a indicat Agenția de informații sud-coreeană, într-o reuniune cu ușile închise cu membrii comisiei de resort din parlamentul de la Seul, transmite luni Reuters, consultat de Agerpres.

Citeste mai departe »

Contre dure în PSD după demisia lui Sorin Moisă

20 noiembrie 11:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQj
media-141837947845628900.jpg

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a lansat un atac dur la adresa Olguței Vasilescu, după ce ministrul Muncii l-a criticat dur pe Sorin Moisă, cel care a anunțat că pleacă din PSD, solicitându-i şi liderului partidului, Liviu Dragnea, să demisioneze de la şefia formaţiunii şi de la preşedinţia Camerei Deputaţilor, și avertizând că, în caz contrar, România va fi izolată pe plan european şi i se va tăia finanţarea europeană, scrie Știirpesurse.ro.

Citeste mai departe »

Senatul discută despre achiziția de sisteme de apărare Patriot

20 noiembrie 10:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nrQg
Foto%3A+Arhiv%C4%83_643349.jpg

Comisia pentru Apărare din Senat se reuneşte luni pentru a discuta achiziţia rachetelor Patriot, anunţul fiind făcut după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că proiectul de lege va intra pe ordinea de zi a şedinţei de plen, opoziţia criticând absenţa PSD-ALDE de la lucrările Comisiei, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.