Reteaua Corect

1542147904-Melania-Trump-Mira-Ricardel-960x540.jpg

Melania Trump a determinat o demisie la vârf în Casa Albă

10:45 / 15 noiembrie /  Intra in discutie

Casa Albă, după o zi de incertitudine, a confirmat miercuri că Mira Ricardel, consilierul adjunct pe probleme de securitate naţională a SUA, îşi părăseşte poziţia, la o zi după ce Prima Doamnă Melania Trump a cerut public demisia acesteia, dar va rămâne în administraţie, transmite CNN, potrivit Mediafax.

Citeste mai mult »
Adrian Severin

Viorica Dancila recidiveaza

15 noiembrie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntBc

Dupa prestatia demna din Parlamentul de la Strasbourg de luna trecuta, Primul Ministru Viorica Dancila a „recidivat” ieri formuland un protest categoric ca reactie la atitudinea de rea credinta a institutilor europene fata de Romania, si respingand atat acuzele cat si solicitarile cuprinse in Rezolutia PE si Raportul MCV referitoare la situatia statului de drept din tara noastra.

Citeste mai departe »
Andrei Marga

Președinți nedemni

15 noiembrie 12:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntBb

Traian Băsescu revine la obiceiul de a ataca oameni nu pentru că ar avea argumente, ci pentru că aceștia i-au observat incultura, i-au demascat abuzurile și i s-au opus public. Când ai dus justiția în impasul securist de astăzi, când ai înlocuit politica externă cu un amatorism guraliv, când ai împiedicat construirea de autostrăzi, când ai declanșat cea mai mare emigrație de concetățeni în timp de pace, s-ar cuveni să fii mai responsabil. Numai că de unde nu este, nu are rost să ceri răspundere și nici demnitate!

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Extragerea Primei Doamne de către președintele Iohannis

15 noiembrie 12:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntBa

Nu se face gaură în cer pentru că doamna Carmen Iohannis nu se prezintă în fața procurorului, unde a fost invitată în calitate de martor în dosarul penal deschis in rem, legat de modul fraudulos în care familia a dobândit imobilul din Sibiu. Dar, totuși, subiectul este intens comentat. Oare de ce? Este presa obsedată de acestă temă? Sunt analiștii atât de seduși de faptul că o persoană martor într-o anchetă penală a fost împiedicată de împrejurări să se prezinte în fața procurorului?

Citeste mai departe »

Legea declasificării protocoalelor, adoptată. PNL anunță demers la CCR

15 noiembrie 10:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAZ
media-151851076362396900 (1).JPG

PNL va ataca la Curtea Constituţională proiectul de lege privind declasificarea unor documente, a anunţat, miercuri, deputatul liberal Gabriel Andronache, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
14 noiembrie 2018

Cozmin Gușă reacționează după audierile de la DNA

14 noiembrie 12:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAQ
media-148820435544362800.jpg

Spectacolul de la DNA cu "vânătoarea de pe domeniile Tel Drum" îi face jocul lui Dragnea, consideră Cozmin Gușă, consultant politic, potrivit Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Monica Macovei a demisionat din partidul pe care l-a fondat

14 noiembrie 11:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAG
monica-macovei-nu-mai-este-presedinte-m-10.png

Europarlamentarul Monica Macovei a demisionat din Partidul M10, pe care l-a fondat în anul 2015, transmite Mediafax.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Cazul Andronescu: Iohannis produce un nou conflict constituțional

14 noiembrie 11:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAF

Președintele Klaus Iohannis a anunțat azi că își va lua un răgaz ceva mai lung -mult mai lung – pentru a analiza propunerea Ecaterinei Andronescu la ministerul Educației ca să se lămurească. Numai că prevederile constituționale și o decizie a CCR sunt de cu totul altă părere.

Citeste mai departe »

Iohannis: Încă se poate o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE

14 noiembrie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAE
1a.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Cabinetului Dăncilă, în frunte cu premierul, aflaţi la ceremonia de învestire a ministrului delegat George Ciamba,că încă se poate o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE,asta după ce în ultimele zile a spus că nu suntem pregătiţi, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Finlanda vrea să preia președinția Consiliului UE. Reacția lui Dăncilă

14 noiembrie 11:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAD
dancila-la-Parlamentul-europan.png

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi că respinge propunerea Finlandei, care a spus că poate prelua Preşedinţia Consiliului UE în locul României, spunând că ţara noastră este pregătită şi preşedintele Klaus Iohannis ştie acest lucru, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

După căderea Guvernului Dăncilă

14 noiembrie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAC

Presiunile de tot felul, atât interne cât și externe, având drept obiectiv dărâmarea Guvernului Dăncilă, se apropie de apogeu. A început numărătoarea inversă. Să admitem că acest obiectiv aparent imposibil fixat de președintele Klaus Iohannis va fi atins. Și că, minunea-minunilor, până la sfârșitul anului, vom vedea o nouă majoritate în Parlament și un nou Guvern la Palatul Victoria. Sau, la limită, un Guvern minoritar, susținut de majoritate. Cu ce consecințe?

Citeste mai departe »

Cazul Khashoggi: Înregistrarea audio este cu adevărat îngrozitoare, declară Erdogan

14 noiembrie 10:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAB
760900-1542115840-cazul-khashoggi-inregistrarea-audio-este-cu-adevarat-ingrozitoare-declara-erdogan.jpg

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a calificat drept 'îngrozitoare' înregistrarea audio cu asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, pe care Ankara a prezentat-o aliaţilor săi occidentali, au relatat marţi media turce, citate de postul de televiziune BFMTV, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »

Timmermans ne bagă poliția politică pe gât

14 noiembrie 10:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAy
macovei_timmermans.jpg

Desi Mecanisul de Cooperare si Verificare impus Romaniei in anul 2007 nu mai are nicio baza legala, nemaifiind aplicabil tarii noastre de la 1 ianuarie 2010, data la care a expirat clauza de salvgardare inclusa in Tratatul de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, acest mecanism ticalos continua sa fie impus tarii noastre de un grup ocult care se crede stapan peste Romania, scrie Luju.ro.

Citeste mai departe »
13 noiembrie 2018
Adrian Severin

Guvernul va supraviețui!

13 noiembrie 13:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAx

Data de 15 noiembrie 2018 a fost stabilită de către oculta hegemonilor vest-europeni ca dată limită pentru răsturnarea Guvernului Dăncilă și înlocuirea lui fie cu un executiv de tehnicieni, tip Cioloș, fie cu unul de așa-zisă „uniune națională”, condus de un agent al Franței sau de unul al Germaniei. Acesta va trebui să exercite președinția rotativă a UE în prima jumătate a anului 2019, atunci când cadrul bugetar multianual va trebui convenit iar Brexitul finalizat, în condițiile în care Parlamentul va intra în alegeri, iar Comisia va intra pe ultima sută de metri a mandatului său.

Citeste mai departe »

Negocieri de ultim moment în cazul rezoluţiei PE pentru România: 18 amendamente depuse

13 noiembrie 12:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAw
media-151803776250415100 (1).jpg

Parlamentului European dezbate și votează marți rezoluția privind statul de drept din România. Textul semnalează îngrijorarea instituției UE referitoare la modificarea legislației penale și judiciare din prisma potențialului de a submina independența sistemului judiciar și lupta anticorupție.

Citeste mai departe »
Val Valcu

Negrescu, desincronizare. Când trebuia să plece

13 noiembrie 12:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAv

Victor Negrescu știe să vorbească bine limba Bruxelles-ului.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Iohannis dă semnalul dărâmării Guvernului ca să acopere audierea soției?

13 noiembrie 12:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAu

O întrebare majoră a rămas pînă azi fără un răspuns clar: conflictul din Kosovo și bombardarea fostei Iugoslavii ar fi fost la fel de dramatice în absența scandalului Clinton-Lewinsky, fostul președinte american fiind acuzat că a vrut să abată atenția de la problemele sale politico-familiale?

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Decuplarea Bulgariei de România pe MCV

13 noiembrie 12:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAt

Semnalele din ce în ce mai consistente care ne vin din direcția Uniunii Europene sugerează că în materie de MCV, respectiv Mecanismul de Cooperarea și Verificare, Bulgaria va fi decuplată de România. Cu alte cuvinte, statului vecin este posibil să-i fie ridicat MCV-ul. României, nu. Lectura celor două rapoarte, care vizează singurele state UE supuse acestui mecanism, ne va edifica pe deplin. Și, tot astăzi, un al doilea document lovește năprasnic România în șase din cele 13 puncte ale sale. Este vorba de rezoluția contra României, care este votată în Parlamentul European. E drept sau este nedrept? Cum s-a ajuns aici? Care sunt consecințele în plan extern și intern?

Citeste mai departe »

Analiză Inpolitics: Partidul Realitatea, o cacealma care a dat deja primul chix

13 noiembrie 11:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAs
hqdefault-768x576.jpg

„S-a făcut luna de cînd a apărut o nouă stea pe cerul politicii: Partidul Realitatea, pritocit de consultantul politic Cozmin Gușă și cine mai știe ce alte vedete ale postului cu cele mai mari datorii din mass-media. Un partid care, conform sondajului (că doar unul s-a făcut cu el) va rupe în toate alegerile, pentru că va promova profesioniști de vîrf, ne asigură creatorul său. Deocamdată, și el și restul echipei tac mîlc în legătură cu prima mostră de ”profesionalism”, care i-a alungat azi în șuturi din sala de tribunal”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob, într-o analiză publicată în Inpolitics și pe care o redăm integral în cele ce urmează.

Citeste mai departe »

Război total între Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

13 noiembrie 10:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAf
760721-1542032880-razboi-total-intre-klaus-iohannis-si-liviu-dragnea.jpg

Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia Guvernului pe motiv că România nu este pregătită pentru a preluarea Consiliului Uniunii Europene. În schimb, Liviu Dragnea a venit la Parlament cu o nouă valiză cu documente care îl vizează pe Iohannis, scrie România Liberă.

Citeste mai departe »

Pleșoianu, rezoluție împotriva ipocriziei UE: Țara mea NU exportă corupție în țările dvs.

13 noiembrie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntAe
media-154100728122724800.jpg

Deputatul Liviu Pleșoianu a prezentat, pe Facebook, o rezoluție împotriva ipocriziei Uniunii Europene, în care susține, printre altele, că România nu exportă corupție în nicio țară europeană, menționând că anumite companii vest-europene oferă mită miliarde de euro în state precum România, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.