Reteaua Corect
4 decembrie 2022

SUA îşi face cunoscut noul bombardier invizibil B-21

04 decembrie 12:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxZ
bombardier-b-21-avion-640x400.jpg

SUA intenţionează să-şi facă cunoscut vineri noul bombardier strategic stealth B-21 ‘Raider’, un aparat capabil să opereze fără echipaj şi să efectueze lovituri nucleare cu rază lungă de acţiune, utilizând de asemenea armament clasic, informează France Presse, citată de Agerpres.

Pentagonul intenţionează să se doteze cu cel puţin 100 de exemplare din acest avion de înaltă tegnologie, conceput de grupul industrial Northrop Grumman, potrivit unei purtătoare de cuvânt a armatei aerului, Ann Stefanek. Aparatul, care urmează să fie prezentat vineri la Palmdale, în California, îşi va efectua primul zbor în 2023, scrie g4media.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

MULȚI VORBESC DE INTRAREA ÎN SCHENGEN, NIMENI DESPRE PRĂBUȘIREA GUVERNULUI

04 decembrie 12:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxU

La 11 ani de la marele – ultimul cronologic – heirup național privind intrarea ”categorică” a României în Schengen lucrurile se repetă identic în ce privește entuziasmul politicienilor. Ca și în ce privește lipsa de șanse. Paradoxal, însă, lecția lui 2011 ar fi trebuit să deschidă și un alt front de discuție, care lipsește deplin: demisia guvernului. După ratarea Schengen în 2011, guvernul Boc a căzut; greu de crezut că guvernul Ciucă va rezista în condiții similare.

Citeste mai departe »
Cozmin Gusa

Șarada opoziției Austriei la interesele României. Cinci întrebări posibile.

04 decembrie 11:53 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxT

Austria este o țară căreia i-a fost impusă neutralitatea militară după al-II-lea război mondial conform unei înțelegeri americano-sovietice, iar apartenența la UE și-a obținut-o târziu, în siajul unificării Germaniei începută în 1989. A fost mereu considerată o entitate statală de tip tampon între interesele Vestului și Estului, fapt ce i-a generat prestigiul și bogăția căpătate în ultimii aproape 70 de ani. Nefiind membru NATO și refuzând mereu accederea în alianță, Austria a reușit să atragă mult capital rusesc, mascat sau la vedere, fiind considerată placa turnantă pentru promovarea intereselor Rusiei în interiorul UE. Acesta este și motivul pentru care comunitatea de informații austriacă este exclusă de la integrarea de tip intelligence cu țările din blocul NATO, fiind considerată ca o potențială breșă de securitate pentru alianță, mai ales în condiții excepționale, așa cum experimentăm în ultimul an. Austria a fost scutită de oprobiul occidental legat de acest subiect strategic, doar pentru că leadership-ul politic al ei din ultima perioadă a fost considerat ca fiind controlat de la nivelul informal al unor structuri de tip Soros sau Forumul Economic Mondial (FEM).

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Pentru moment, întregirea, nu, nu, și iarăși nu!

04 decembrie 11:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxS

În timp ce guvernul se căznește, probabil fără niciun rezultat de a duce România în spațiul Schengen, eșecul putând să genereze ruperea coaliției, George Simion pune piciorul în prag. Liderul opoziției de tip suveranist spulberă iluziile de dincoace și dincolo de Prut, bătând din picior și solicitând ca Republica Moldova să nu mai primească niciun ban din România. La rândul său, Marcel Ciolacu șochează, făcând o pledoarie virulentă pentru reîntregire. În plin război. A înnebunit lumea?

Citeste mai departe »
2 decembrie 2022

Ia pastila SRS! Iohannis a confiscat Ziua Națională și Palatul Cotroceni

02 decembrie 12:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxF
SRS.jpeg

Iohannis a confiscat Ziua Națională și Palatul Cotroceni (Ia pastila SRS! Ep. 1060)

Citeste mai departe »

Ce cred politicienii din R. Moldova despre ajutorul României

02 decembrie 11:52 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxx
media-161675572430544800.jpg

Republica Moldova are potențialul de a se dezvolta și de a deveni un stat puternic și prosper, întrucât poate deveni o punte de legătură dintre Est și Vest. O spune deputatul PAS, Vitalie Jacot, care se arată recunoscător României pentru tot suportul acordat Republicii Moldova de-a lungul timpului. De cealaltă parte, opoziția extraparlamentară spune că autoritățile de la Chișinău nu valorifică de deplin potențialul relațiilor moldo-române, fiind ignorate contracte cu companii importante din România, notează IPN, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

EFECTUL CIUCĂ? DE ZIUA NAȚIONALĂ, IOHANNIS A TRIMIS SEREIȘTII LA PERIFERIE

02 decembrie 10:41 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxs
62095910.jpg

Dacă acum 4 ani, de Ziua Națională, remarcam malițios rolul important al SRI în Marea Unire, recunoscut omagial prin faptul că președinte se ”betonase”, efectiv, în tribuna oficială a paradei cu generalii serviciului, acum lucrurile s-au schimbat nițel, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Strategia de înarmare. O vedem că nu e!

02 decembrie 10:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxr

Apanaj al președintelui Klaus Iohannis, în calitate acestuia de comandant suprem, strategia de înarmare a României, parte a strategiei de siguranță națională, ar trebui să fie prezentată în mod transparent opiniei publice. Și să aibă obiective clare. Vizând, pe de-o parte, modernizarea Armatei Române, printr-o înarmare cu tehnică de luptă la cel mai înalt nivel, în al doilea rând, o politică inteligentă de dotare echilibrată a diverselor componente ale Armatei și, în al treilea rând, deplasarea planificată a centrului de greutate al industriei de război către industria autohtonă. Aceste ținte nu sunt atinse. Oare de ce?

Citeste mai departe »
1 decembrie 2022

Ia pastila SRS! Stop reclamelor pentru medicamente

01 decembrie 12:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxp
SRS.jpeg

Stop reclamelor pentru medicamente (Ia pastila SRS! Ep. 1058)

Citeste mai departe »

Recepție la Cotroceni de 1 decembrie. Cine sunt marii absenți

01 decembrie 11:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxi
media-154660000515152500.jpg

Astăzi, la ora 17:00, Klaus Iohannis găzduiește o recepție, cu ocazia Zilei Naționale a României, la Palatul Cotroceni, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Reuniune OSCE, fără Rusia. Ce subiecte se află pe agenda miniștrilor de externe

01 decembrie 11:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxh
media-162188127434310100.jpg

Miniştrii de externe din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) se reunesc joi şi vineri la Lodz (Polonia), într-o întâlnire marcată de lipsa reprezentantului Rusiei, Serghei Lavrov, transmite EFE, conform AGERPRES, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, atac dur la Maia Sandu

01 decembrie 11:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxc
media-147975021759459500.jpg

Ce a făcut cetățeanca României, Maia Sandu, pentru cetățenii Republicii Moldova? Atacul asupra șefului statului a fost lansat de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care a declarat într-o conferință de presă că Rusia a ajutat întotdeauna R. Moldova, livrând tot ce este posibil și primind la muncă cetățeni moldoveni. În schimb, afirmă portavocea MID-ului, autoritățile de la Chișinău propagă rusofobia la comanda curatorilor din Occident, conform deschide.md, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

László Tőkés, solicitare pentru Iohannis și Guvern

01 decembrie 11:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAxa
tokes.jpg

Controversatul László Tőkés, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT), se decleară împotriva acţiunilor de „instigare la ură” şi „violenţă” ale unor organizaţii româneşti, considerate de el drept „extremiste”, printr-un comunicat remis agenţiei ungare de presă MTI. El face referire la partidul AUR sau la organizația Calea Neamului, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

„Bucătarul” lui Vladimir Putin

01 decembrie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAx7

Refuzând, cel puțin pentru moment, să declare Federația Rusă stat terorist, Washingtonul se pregătește în schimb să catalogheze Grupul Wagner, condus de Evgheni Prigojin, supranumit „bucătarul lui Putin”, ca organizație teroristă. Cu toate consecințele care decurg de aici. Cine este acest Evgheni Prigojin?

Citeste mai departe »
30 noiembrie 2022
Adrian Vasilescu

Testul cel mai greu abia urmează…

30 noiembrie 13:07 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAx3

Către sfârşitul verii, în timp ce în dezbaterea publică globală s-au interferat voci timide, care susţineau că inflaţia ar fi urcat pe cel mai înalt vârf de unde va începe să coboare, punctul de vedere al FMI a venit ca un duş rece. Cu argumente: 1) testele de stres avertizează că „şocurile temporare” din lanţurile de aprovizionare nu tind… să fie temporare; 2) efectele asupra inflaţiei globale se vor extinde; 3) băncile centrale vor fi nevoite să acţioneze mult mai agresiv pentru a calma inflaţia al cărei avânt va continua.

Citeste mai departe »

Bogdan Aurescu, precizări despre a doua zi a reuniunii NATO

30 noiembrie 12:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAx0
FB1A8747-640x400.jpg

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, miercuri, că în a doua zi a reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO vor fi două sesiuni, din care una dedicată Chinei, dar şi combaterii terorismului şi a altor ameninţări hibride. ”A doua sesiune este cea mai importantă pentru România pentru că îi avem pe partenerii noştri cu noi, partenerii din Balcanii de Vest, partenerii din regiunea Mării Negre, Georgia, Bosnia şi Herţegovia şi Republica Moldova”, a explicat el, citat de News.ro, relatează G4Media.ro.

Citeste mai departe »

Președintele AfD din Germania îi ia apărarea lui Putin

30 noiembrie 12:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAwY
media-166383313231043000.jpg

Președintele Partidului Alternativa pentru Germania (AfD), Tino Chrupalla, îi ia apărarea lui Vladimir Putin. Alte livrări de arme către Ucraina "nu ar opri războiul, ci l-ar prelungi", susține politicianul, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Coaliția lui Nicu și Marcel

30 noiembrie 12:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAwU
SRS.jpeg

Coaliția lui Nicu și Marcel (Ia pastila SRS! Ep. 1055)

Citeste mai departe »

IOHANNIS A SEMNAT: NOUL COLDEA – VECHIUL COLDEA 1 – 0

30 noiembrie 11:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAwR
1484324241686-coldea12.jpeg

Președintele Klaus Iohannis a revărsat din nou o ploaie de stele de general peste serviciile secrete și armată, cu prilejul Zilei Naționale, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

NATO după NATO. Cu ce ne-am ales?

30 noiembrie 11:11 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAwQ

Concluziile nu sunt premature. Fie ele și parțiale. Putem să ne întrebăm, pe bună dreptate, cu ce ne-am ales. Ce beneficii ar putea să aibă România, ca rezultat al dezbaterilor care au avut loc la ministeriala NATO precum și în cadrul Aspen? Crește sau nu crește securitatea noastră la frontieră? Cu ce preț? Cine plătește prețul? În ce condiții se lărgește NATO? Are Republica Moldova vreo șansă reală? Se văd la orizont zorii unui armistițiu sau a unei păci?

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.