Reteaua Corect

327907137-941177913959929-7641789124927954072-n.jpg

Barometrul vizibilităţii miniştrilor: Ministrul Apărărării, pe penultimul loc în plin război

10:11 / 30 ianuarie /  Intra in discutie

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu s-a menţinut pe locul 2 în topul vizibilităţii membrilor Guvernului pe luna decembrie, în timp ce ministrul de Interne Lucian Bode a urcat de pe locul 8 în noiembrie, pe locul al treilea, iar ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloş a urcat şi el de pe locul 10 pe locul 6. Miniştrii Sănătăţii şi Muncii coboară mai multe poziţii, iar ministrul Apărării Angel Tîlvăr, ajunge pe penultimul loc în top, după locul 7 în noiembrie, relevă Barometrul vizibilităţii miniştrilor, o analiză realizată de News.ro şi de Agenţia de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise şi online, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
Sorin Rosca Stanescu

Încă un angajament neonorat de Iohannis

30 ianuarie 10:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOw

Președintele României, Klaus Iohannis, se ia la întrecere cu el însuși. În materie de angajamente neonorate. De ținte ratate. Ieri am aflat de pildă că nu mai există nicio speranță, nici cea mai mică, de a accede cândva pe parcursul acestui an în spațiul de liberă circulație Schengen. Acest obiectiv de țară cât se poate de legitim, în loc să se apropie, se îndepărtează din ce în ce mai mult. Angajamentele autorităților de la București sunt apă de ploaie.

Citeste mai departe »
29 ianuarie 2023
Bogdan Tiberiu Iacob

DÎNCU – SUGESTIE TULBURĂTOARE: IOHANNIS SABOTEAZĂ CONTROLAT ARMATA ROMÂNIEI?

29 ianuarie 12:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOm

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, face dezvăluiri grave într-un interviu din presa clujeană, care ar putea trimite lejer către cea mai tulburătoare ipoteză imaginabilă, aceea că președintele Klaus Iohannis, comandatul suprem al forțelor armare, sabotează, de fapt, discret și sistematic, apărarea României.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Judecătorul digital

29 ianuarie 12:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOl
sorin profil.jpeg

Judecătorul digital (Ia pastila SRS! Ep. 1149)

Citeste mai departe »

Cine este generalul (r) care ar putea deveni președintele Cehiei

29 ianuarie 10:21 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAOc
media-167482528840284100.jpg

Fostul şef al armatei cehe Petr Pavel, candidat pro-occidental care susţine ajutorul pentru Ucraina, intră - conform sondajelor - cu un avans considerabil faţă de fostul premier miliardar Andrej Babis în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Cehia, care se desfăşoară vineri şi sâmbătă, relatează Reuters, conform News.ro.
În vârstă de 61 de ani, generalul în rezervă Petr Pavel a candidat ca independent, dar a avut sprijinul cabinetului de centru-dreapta al ţării, în timp ce Babis a fost sprijinit de actualul preşedinte în exerciţiu, controversatul Milos Zeman, care pleacă din fruntea ţării după două mandate consecutive de câte cinci ani, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »
28 ianuarie 2023

Ia pastila SRS! Inexistenta deszăpezire

28 ianuarie 12:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAO5
sorin profil.jpeg

Inexistenta deszăpezire (Ia pastila SRS! Ep. 1145)

Citeste mai departe »

7 ZILE ÎN ROMÂNIA - Adio, Schengen, pentru țara lui Caragiale

28 ianuarie 11:55 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAO3
media-142894413642173000.jpg

Duminică au continuat ecourile cumplitului eveniment din zona Lacul Morii, unde o femeie ieșită la alergat a fost ucisă de câinii maidanezi. În paralel cu bâlbele și acuzațiile dintre primarul Sectorului 6 și cel al Capitalei, în care a interferat și patroana șobolanilor din Sectorul 1, a fost asurzitoare tăcerea „oamenilor noi”, care cu siguranță ar fi scos telefoanele cu lanternă din ghiozdane, încălecați pe trotinete, și ar fi cerut demisii sau pușcărie de la primarii sau premierul PSD, în caz că nenorocirea s-ar fi petrecut în 2019, de pildă. Chiar și geaca roșie ar fi ieșit, probabil, în piață, instigând poporul suveran împotriva „ciumei roșii”. Însă documentul devastator a fost promisiunea măzgălită și semnată de insul netuns în 2012, prin care acesta se angaja solemn să demisioneze dacă în primele 6 luni nu strânge toți câinii comunitari. Au trecut doi ani, dar să ne bucurăm măcar de faptul că frigul din case și dușul cu apă rece nu conduc la morți violente, scrie Știripesurse.

Citeste mai departe »
27 ianuarie 2023

Ia pastila SRS! Pe cer şi pe pământ

27 ianuarie 12:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAO1
SRS.jpeg

Pe cer şi pe pământ (Ia pastila SRS! Ep. 1143)

Citeste mai departe »

Biden începe să strângă fonduri de săptămâna viitoare

27 ianuarie 12:29 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANZ
download.jpg

Preşedintele american Joe Biden - care nu se află încă în campanie electorală, dar care flirtează în mod deschis cu o candidatură în alegerile prezidenţiale din 2024 şi care ar putea să-şi anunţe candidatura după discursul despre Starea Uniunii pe care-l va susţine la 7 februarie - urmează să participe săptămâna viitoare la o strângere de fonduri, declară o sursă din tabăra democrată AFP, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Fostul director al CIA a descifrat tactica lui Putin: Ce captură vrea să facă în noul plan B

27 ianuarie 11:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANT
Fostul-director-al-CIA-a-descifrat-tactica-lui-Putin--Ce-captur---vrea-s---fac-----n-noul-plan-B---font-color--red--VIDEO--font-.jpg

Evoluția războiului din Ucraina din ultimele zile arată o nouă tactică a Rusiei, care pare că a renunțat momentan la asediul Kiev-ului, regrupându-și trupele din zonă. Analizând situația, fostul director al CIA-ului, generalul în rezervă, David Petraeus a descifrat la CNN noile mutări ale lui Putin, care se vor concentra acum pentru a opune mâna pe toată regiunea Donbas-ului, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Nehammer şi Rutte au pus la cale soarta Schengen. La ce concluzie au ajuns privind România

27 ianuarie 11:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANQ
Nehammer---i-Rutte-au-pus-la-cale-soarta-Schengen--La-ce-concluzie-au-ajuns-privind-Rom--nia---i-Bulgaria.jpg

Cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta despre migrație. Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi Bulgariei la Schengen şi par să fie în continuare pe aceeaşi lungime de undă, relatează presa austriacă, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Erdogan își anulează vizita la Berlin

27 ianuarie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANN
media-146882433276395400.jpg

„Incendiatorul” - este caracterizarea făcută de revista germană Stern președintelui turc. Ankara a anulat vizita lui Tayyip Erdoğan la Berlin întrucât cancelaria ar fi urmat să formuleze critici cu privire la campania electorală a unor candidați turci în Germania, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Încă o încercare

27 ianuarie 10:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANJ

Statul eșuat la care se referă Klaus Iohannis este o comunitate de cetățeni lipsită de Constituție. Constituția României este o struțocămilă. Nici republică parlamentară, nici republică prezidențială. O combinație. Și atâta tot. În plus, din multe puncte de vedere, prevederile ei sunt depășite. În al treilea rând, așa cum e, nu mai este respectată. Cedând atribute ale suveranității, am renunțat vrând-nevrând la o serie de prevederi. Deciziile CCR au ajuns să fie și ele invalidate de justiție. În aceste condiții, mă gândesc că ceea ce numim clasă politică ar mai trebui să aibă o șansă.

Citeste mai departe »
26 ianuarie 2023

Ia pastila SRS! Cat de prost esti daca te abonezi la Tate?

26 ianuarie 14:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANH
SRS.jpeg

Cat de prost esti daca te abonezi la Tate? (la pastila SRS! Ep. 1141)

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Ucrainizarea Ucrainei

26 ianuarie 11:49 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANE

Președintele Volodymyr Zelenskyy nu este, din toate informațiile pe care le am, nici nebun nici fanatic. Este un om glumeț (altfel i-ar fi fost dificil să ajungă actor de comedie) și pragmatic (altfel nu ar fi putut trece de atât de ușor de la roluri de comedie la rolul de tragedie). Când a venit la putere, bine preparat de anumite laboratoare secrete specializate în manipularea opiniei publice, de numele său de legau – și, probabil, pe bună dreptate – speranțe cu privire la normalizarea relațiilor ruso-ucrainene și la depășirea tensiunilor geo-strategice din regiune.

Citeste mai departe »

Evoluţia Războiului din Ucraina - Trei scenarii prezentate de doi universitari francezi

26 ianuarie 11:47 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nAND
media-164822144566398100.jpg

Evoluţia Războiului din Ucraina, lansat de Vladimir Putin la 24 februarie 2022, este dificil de preconizat, în urma unei serii de ”surprize” militare, diplomatice şi strategice, scriu doi universitari francezi de la Science Po, Cyrille Bret şi Florent Parmentier, care prezintă trei scenarii ale unei continuări a conflictului, într-un articol publicat pe site-ul australian The Conversation, preluat de Le Journal du Dimanche (JDD), anunță news.ro, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Tot mai mulţi oficiali de rang înalt de la Moscova, inclusiv din FSB, fug din Rusia

26 ianuarie 11:33 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANz
Tot-mai-mul--i-oficiali-de-rang---nalt-de-la-Moscova--inclusiv-din-FSB--fug-din-Rusia--Cine-este-omul-care---i-ajut--.jpg

Vladimir Osecikin, un disident rus care a fugit în Franţa încă din 2015, spune că un număr tot mai mare de oficiali ruşi de rang înalt dezertează în Occident, nemulţumiţi de războiul din Ucraina, relatează Ziare.com.

Citeste mai departe »

Zi crucială pentru România: începe consiliul JAI. Se forțează o discuție despre Schengen

26 ianuarie 11:16 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANu
media-167346272479429600.jpg

Prima reuniune a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI) sub președinția suedeză a Consiliului Uniunii Europene va avea loc în perioada 26-27 ianuarie, fiind una informală. Aderarea României și Bulgariei la Schengen - respinsă de Austria și Olanda - nu figurează pe agendă, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Câinii vagabonzi, o mină de aur

26 ianuarie 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANq

O adevărată mină de aur pentru hoți. Un uriaș izvor de corupție de care beneficiază funcționari publici. Și nu numai. Banii negri acumulați pe seama câinilor vagabonzi, sălbăticiți, înfometați și uciși cu bestialitate, sunt estimați la câteva sute de milioane de euro. Fosta senatoare Cristiana Anghel, care mi-a oferit numeroase informații în aceste zile, estimează că ar fi vorba de 750 de milioane de euro. Din banii cetățenilor. Ce e de făcut?

Citeste mai departe »

Macron prins la `un dejun secret` cu influencerii

26 ianuarie 09:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANn
media-157383996177159100.jpeg

Marţi, 17 ianuarie, Emmanuel Macron a stat de vorbă cu 10 editorialişti importanţi de pe scena mediatică franceză cu ocazia unui prânz secret, pentru a-și promova reforma pensiilor, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
25 ianuarie 2023

Putin: Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc

25 ianuarie 12:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nANm
63189587_303.jpg

Rusia produce rachete antiaeriene cât restul lumii la un loc, a susținut președintele Vladimir Putin, reacționând la relatările privind lipsa de muniţie a armatei ruse, conform agenției de presă EFE, citată de HotNews.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.