Reteaua Corect

plesoianu-610x300.png

Deputatul Pleșoianu, atac dur la Jean-Claude Juncker: E un impostor!

12:20 / 18 septembrie /  Intra in discutie

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a lansat marți pe Facebook un atac dur la adresa președintelui Comiei Europene, Jean-Claude Juncker. Iată mesajul social-democratului:

Citeste mai mult »
18 septembrie 2018
Stelian Tanase

Familia românească la urne

18 septembrie 13:08 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntjf

Dragnea și-a atins scopul, dar cu ce preț? A pus pe tapet refendumul în speranța că deturnează atenția capului de locuitor de la adevăratele probleme. În plus a dorit să facă uitate problemele lui cu justiția. PSD nu si-a indeplinit obligația de a guverna după ce a cîștigat alegerile. Ziua bilanțului se apropie. Are nevoie de alibiuri. PSD și guvernul sau s-au ocupat numai de persoana sacră a lui Liviu Dragnea care este obsedat că ar putea fi condamnat și va ajunge în pușcărie. Cum dispune de o mașină de vot în Parlament cu care face ce vrea a dat drumul la cacealmaua cu referendumul.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Juncker, Dăncilă și incidentul Shannon

18 septembrie 13:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntje

În septembrie 1994, președintele Rusiei, Boris Elțîn, efectua o vizită în SUA, cu prilejul Adunării Generale a ONU. La întoarcere, el a decis să facă o escală în Irlanda, ceea ce l-a obligat pe premierul irlandez Albert Reynolds să își scurteze de urgență o vizită în Australia și să revină în țară, cu doar cîteva ore de aterizarea marelui oaspete din răsărit. Pe aeroportul Shannon au venit premierul irlandez, mai mulți miniștri, ambasadorul rus în Irlanda, Nikolai Kozîrev, etc, plus o gardă de onoare formată din 100 de soldați.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Războiul hibrid împotriva României

18 septembrie 06:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntj0

Din ce în ce mai mulți analiști politici din România și din afara României apreciază că, într-adevăr, țara noastră este de mai mult timp ținta unui război hibrid. Iar modul în care este organizat summitul Inițiativa celor Trei Mări este o nouă dovadă că în acest război hibrid, care are drept obiectiv resursele României, dar și consolidarea și, respectiv, destabilizarea din punct de vedere geostrategic, sunt utilizate săgeți interne, respectiv importanți oameni politici. În cele ce urmează voi dezvolta ideile pe care tocmai le-am prezentat.

Citeste mai departe »
17 septembrie 2018
Adrian Severin

Inițiativa celor Trei Mări. O întâlnire importantă doar prin faptul că are loc

17 septembrie 12:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiW

Dl. Klaus Iohannis, substituindu-se ministrului de Externe, ar fi lucrat pentru întărirea acestei unități. În realitate, forțând unitatea contrariilor, cu bună știință, el a compromis proiectul.

Citeste mai departe »
Petru Romosan

România teleormăneană şi protocoalele paralele

17 septembrie 12:04 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiV

În ultimul mandat de preşedinte al lui Ion Iliescu (2001-2004), s-a discutat mult despre CSAT, o instituţie neosovietică sau recesiv comunistă, nedemocratică, o dublură dictatorială şi paralelă a guvernului democratic desemnat. Era evident că rămăşiţa neosovietică şi militarizată trebuia urgent abandonată. În folosul democraţiei, CSAT, acest pseudoparlament şi guvern paralel totdeodată, trebuia să dispară. Următorilor doi preşedinţi, Traian Băsescu şi Klaus Iohannis, le-a plăcut însă atât de mult acest instrument autoritar şi umbros, încât l-au folosit (Traian Băsescu) şi îl mai folosesc (Klaus Iohannis) în exces.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Provocare maximă. Dragnea poate pierde. Iohannis poate câștiga

17 septembrie 11:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiU

Se joacă în aceste zile o partidă pe cât de dramatică, pe atât de interesantă. Cei doi protagoniști sunt Dragnea și Iohannis. Eventualele victime colaterale sunt cetățenii României. Din mai multe generații. Provocarea este uriașa avere a națiunii din subsolul Mării Negre. Arena de luptă e summitul celor Trei Mări. Aici, Dragnea poate suferi o înfrângere majoră. Și, paradoxal, Iohannis poate câștiga.

Citeste mai departe »

Documentul care îl poate înfunda pe Dragnea

17 septembrie 10:20 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiT
documentul-care-il-poate-infunda-pe-dragnea-550394.jpg

Sabina Iosub a prezentat în emisiune „Ediție Specială” un document bombă de la DNA, care îl poate înfunda pe Liviu Dragnea, scrie antena3.ro.

Citeste mai departe »

Donald Trump, mesaj pentru Klaus Iohannis: Preşedintele SUA menţionează tema gazelor naturale

17 septembrie 10:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiR
media-149704326826595400.jpg

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, în calitate de gazdă a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, un mesaj adresat participanților la Summitul de la București, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Benjamin Netanyahu, comparat cu Nicolae Ceauşescu de un fost premier israelian

17 septembrie 10:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiP
hepta-3370621.jpg

Fostul premier israelian Ehud Barak l-a comparat pe Benjamin Netanyahu, actualul şef al Guvernului Israelului, cu Nicolae Ceauşescu, iar partidul Likud, condus de Netanyahu, a criticat afirmaţia lui Barak, spunând despre acesta că "delirează", relatează presa israeliană, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Adrian Zuckerman, nominalizat ambasador în România, dat în JUDECATĂ pentru hărțuire sexuală

17 septembrie 09:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiH
media-153255184586516900.jpg

Adrian Zuckerman a fost dat în judecată în 2008 de fosta sa secretară, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde Zuckerman era partener, însă procesul a fost închis, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Summitul Iniţiativa celor Trei Mări a început luni la București. Mizele și programul evenimentului

17 septembrie 09:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiE
3-harta-summit.jpg

La Bucureşti a început luni Summitul celor Trei Mări - Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică - un proiect care reuneşte 12 ţări (Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia), scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
16 septembrie 2018
Adrian Severin

„Protocoalele SRI” și victimele lor

16 septembrie 10:18 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiA

Dacă privești trecutul fără patimi și fără prejudecăți, observi că ticăloșiile cele mai mari au pornit de la proiecte banale care abia pe parcurs, într-un mediu toxic, s-au malignizat. Așa trebuie să fi stat lucrurile și cu „protocoalele SRI”.

Citeste mai departe »

Iniţiativa celor Trei Mări, gazele, infrastructura şi jocurile de interese

16 septembrie 09:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntiu
summit (1).jpg

Iniţiativa celor Trei Mări a început în urmă cu trei ani, ca proiect regional de securitate, în contextul conflictului din Ucraina, dar în prezent capătă din ce în ce mai mult un sens economic, de cooperare regională, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Ardelenii din PSD îi cer lui Dragnea convocarea Comitetului Executiv

16 septembrie 09:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntir
DRRRRREE.jpg

Vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea a anunţat, sâmbătă, că filialele din Ardeal îi solicită preşedintelui formaţiunii, Liviu Dragnea, convocarea unei şedinţe a CExN pentru „a clarifica eventualele nemulţumiri” din partid, relatează Mediafax, consultat de România Liberă.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Amnistie și grațiere pe protocoale?

16 septembrie 09:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntip

La început, a fost doar unul. Un singur protocol. Mare și lat. Încheiat între Serviciul Român de Informații și Parchetul General. Apoi, instituția domnului Hellvig a mai numărat o dată. Și au apărut câteva. Numărătoarea s-a transformat în sport național. Unde am devenit la un moment dat campion. Avansând, spre stupefacția generală, o cifră de peste 60. Între timp, Eduard Hellvig a mai făcut o dată inventarul. Și s-au strâns peste 150. Ulterior, Claudiu Manda, șeful Comisiei parlamentare de control a SRI, a precizat că din 565 de protocoale sau acorduri semnate în decursul timpului, astăzi mai sunt active 337. Acum se pune întrebarea, ce facem cu ele? Cum procedăm?

Citeste mai departe »
15 septembrie 2018

Iniţiativa celor Trei Mări, la București. O scurtă istorie a proiectului

15 septembrie 10:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntim
summit.jpg

Proiectul Iniţiativei celor Trei Mări poate fi înţeles cel mai bine cu o hartă în faţă: spaţiul celor 12 state care au aderat la demers apare ca o cale ce uneşte Nordul cu Sudul bătrânului continent, retezând veşnica împărţire între Vest şi Est, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Ponta: Dragnea a fost chemat la Parchet pentru că a orchestrat violențele din 10 august

15 septembrie 09:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntih
752253-1536950057-victor-ponta-dragnea-a-fost-chemat-la-parchet-pentru-ca-a-orchestrat-violentele-din-10-august.jpg

Fostul premier Victor Ponta spune că nu crede că Liviu Dragnea a fost chemat la Parchetul General „ca să se vadă dacă a fost o lovitură de stat”, ci pentru că „toate datele arată că a fost o acţiune premeditată şi executată”, sub coordonarea lui Dragnea, relatează News.ro, citat de România Liberă.

Citeste mai departe »
14 septembrie 2018

Radu Golban, scrisoare deschisă către Ambasada SUA

14 septembrie 15:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntig
Hans-Klemm.jpg

Cunoscutul economist Radu Golban a anunțat vineri că i-a transmis ambasadorului american în România, Hans Klemm, o scrisoare deschisă, drept reacție la „mesajul de susținere necondiționată, totală și nediferențiată formulat de Ambasada SUA cu privire la poziția Ambasadei Germaniei, exprimată săptămâna trecută în legătură cu afirmațiile lansate de o persoană publică aflată în sarcina Guvernului”.

Citeste mai departe »

Planurile lui Liviu Dragnea de a rămâne la șefia PSD

14 septembrie 13:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ntif
planurile-lui-liviu-dragnea-de-a-ramane-la-sefia-psd-549966.jpg

Întâlniri de gradul zero la sediul PSD, pe fondul zvonurilor despre o presupusă scrisoare prin care unii şefi de roganizaţii i-ar fi cerut demisia lui Liviu Dragnea. Liderul PSD i-a invitat la discuţii pe premierul Viorca Dăncilă, pe câţiva miniştri, dar şi pe mai mulţi lideri din teritoriu, scrie antena3.ro.

Citeste mai departe »

UE, sancţiuni Ungaria. Riposta lui Viktor Orban

14 septembrie 12:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nti9
hepta-2887006.jpg

Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că Guvernul de la Budapesta va iniţia acţiuni legale împotriva deciziei Parlamentului European de aprobare a procedurii de sancţionare a Ungariei, din cauza încălcării normelor Uniunii Europene, relatează site-ul Business Insider, potrivit Mediafax.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.