Reteaua Corect

media-161888912587886000.jpg

Concentrare masivă de militari ruși la granița cu Ucraina

08:06 / 20 aprilie /  Intra in discutie

Uniunea Europeană (UE) a afirmat luni că se teme de "un incident" în urma "celei mai masive desfăşurări" de trupe ruseşti înregistrate vreodată la frontiera cu Ucraina, notează AFP preluat de agerpres, reatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
20 aprilie 2021

SRS: Nu e clar dacă Coldea e defector rus, dar nici nu e exclus

20 aprilie 17:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxId
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit marți, la emisiunea lui Cozmin Gușă, de pe postul de radio Gold FM, despre controversele legate de fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea și de fostul ministru al Educației, Mihai Șora, ambii asociați USR. Iată înregistrarea video:

Citeste mai departe »

Cozmin Gușă: Mihai Șora, vulnerabilitate legată de securitatea națională în interiorul guvernării

20 aprilie 14:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxIb
Sora-660x330.png

Cozmin Gușă a afirmat că, în urma unor anchete personale, a descoperit că Mihai Șora ar fi un agent al KGB-ului, scrie DCNews.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

USR-PLUS și o nouă problemă: poate fi cetățeanul Fritz membru de partid?

20 aprilie 10:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxI7

Despre vedeta USRPLUS de anul trecut, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, se vorbește că are un cuvînt foarte greu în partid, el fiind membru al comisiei care a negociat guvernarea cu PNL, în decembrie, că ar putea candida la președinția României și, mai nou, că ar ținti la șefia partidului său la viitorul congres. Problema e că toate aceste posturi par să îi fie interzise de legislația românească, iar unele aspecte s-ar putea să fi fost încălcate grav chiar și în ce privește actuala sa demnitate, cea de primar.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Astrele ne cheamă la război

20 aprilie 10:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxI6

Război în toate direcțiile. La granița de Est. La Marea Neagră. Un război care nu cred că mai poate fi evitat. E cea mai mare desfășurare de forțe militare ruse din întreaga istorie recentă. Mai lipsește scânteia. Și război politic intern. Astrele s-au aliniat în acest fel. Și acest război este de neevitat. El poate fi cel mult amânat. Dar cât timp? O reconciliere cât de cât serioasă și stabilă a devenit imposibilă.

Citeste mai departe »
19 aprilie 2021

Ia pastila SRS! Super casta esențialilor

19 aprilie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHI
SRS.jpeg

Super casta esențialilor. Au trecut pe plasmă. Ia pastila SRS! EP. 133.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Detonatorul a fost Mihai Șora

19 aprilie 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHy

O dezvăluire de ultim moment este de-a dreptul terifiantă. Conform acesteia, Mihai Șora, ministru al Educației fiind în martie 1990, ar fi fost persoana care a detonat bomba de la Târgu Mureș, atenție, în calitatea sa de agent KGB. În complicitate cu un alt agent KGB, Karoly Kiraly, pe atunci vicepreședinte CPUN. Aflăm aceste lucruri dintr-o carte apărută în aceste zile, semnată de generalul Tudor Păcuraru și de istoricul Florin Bichir, „Zori însângerate”, care cuprinde documente până de curând strict secrete, vizând conflictele interetnice din acel an fatidic.

Citeste mai departe »

Încrederea în principalii lideri politici (Sondaj CURS)

19 aprilie 10:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHv
media-155887553022242200.jpg

Cel mai recent sondaj al CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) arată date foarte interesante în clasamentul încrederii celor mai importanți lideri politici din România (șefi de partide, președintele României, premierul, șefii celor două camere ale Parlamentul și foști președinți în activitate), relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Guvernul susține că nu a primit niciun document oficial privind grupul de la Sănătate

19 aprilie 10:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHu
image-2021-03-25-24690373-46-florin-citu.jpg

Așa zisele documente apărute în spațiul public nu au nicio legătură cu Guvernul sau cu aparatul de lucru al prim-ministrului sau Guvernului, sunt false și lipsite de fundament, se arată într-un comunicat al executivului pe tema existenței unui document transmis în atenția premierului Florin Cîțu, referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătății privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluția pandemiei COVID-19. Potrivit Guvernului, deocumentele nu poartă însemnele corecte unor documente oficiale înregistrate la Cabinetul prim-ministrului, Registraturii Generale sau Secretariatului General al Guvernului, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Prima ședință a coaliției de la demiterea lui Voiculescu. Liberalii se vor reuni în Biroul Executiv

19 aprilie 10:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHt
image-2021-04-14-24734219-46-dan-barna-florin-citu.jpg

Liderii coaliției de guvernare ar urma să se întâlnească luni pentru prima oară de la revocarea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu (USR-PLUS) de către premierul liberal Florin Cîțu. Discuțiile au loc într-un context tensionat, contrele continuând și în weekend între șeful Executivului și fostul ministru pe tema raportării deceselor cauzate de Covid. Ședința coaliției este precedată de un Birou Executiv al liberalilor. Liderii PNL au afirmat că această coaliţie poate merge mai departe, chiar şi după afirmaţiile reprezentanţilor USR-PLUS conform cărora Cîţu nu mai are susţinearea Alianţei. Cîţu a transmis că aşteaptă o nominalizare din partea USR PLUS pentru portofoliul Sănătăţii.

Citeste mai departe »

SONDAJ CURS - 45% din români consideră că un război în Estul Ucrainei este iminent

19 aprilie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHs
media-161876080684956600 (1).png

În ultimele două săptămâni presa română și internațională abundă în știri despre escaladarea conflictului din Estul Ucrainei dintre trupele guvernamentale și rebelii pro-ruși. Armata rusă a dislocat efective tot mai numeroase în apropierea graniței cu Ucraina și în Peninsula Crimeea, luată cu forța Ucrainei. De partea cealaltă armata ucraineană și-a intensificat exercițiile de luptă și a achiziționat din Vest tot mai mult armament modern. Aliații din NATO sunt atenți la mișcările din zonă și au mutat chiar și tehnică de luptă în zona Mării Negre avertizând Rusia cu privire la eventualele consecințe dacă va invada teritoriul ucrainean, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
18 aprilie 2021

Ia pastila SRS! Exploziv! S-au redus fondurile la ATI

18 aprilie 11:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHq
SRS.jpeg

Exploziv! S-au redus fondurile la ATI. Ia pastila SRS! EP. 132

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Apocalipsa se amînă pînă luni, cînd se întoarce Klaus Iohannis de la Sibiu

18 aprilie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHo

Joi după amiaza, cînd toate fătucile și moderatorii TV așteptau cu sufletul la gură vîrful crizei politice prin ieșirea USR PLUS de la guvernare, în emisiunea „Tu ce zici?”, realizată de Cornel Nistorescu, am spus că eu nu cred că această criză va fi mai mult decît un foc de paie, pe care l-a aprins Klaus Iohannis și tot el îl va stinge. Iată pe ce mă bazam.

Citeste mai departe »

Tăriceanu: România nu are niciun obiectiv politic. E yesmanul UE care preia tot pe nemestecate

18 aprilie 10:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHh
tariceanu-768x512.jpg

Fostul nr.2 în stat, Călin Popescu Tăriceanu, a ținut un discurs furibund azi, la congresul ALDE, la care s-a ales o nouă conducere, și l-a acuzat pe Klaus Iohannis că, de cînd e la putere, a adus România în poziția de yesman al țărilor mari din UE, care își impun interesele în dauna statelor mai mici. Singurul ”obiectiv” politic al României a fost campania anticorupție, care, de fapt, a dus doar la eliminarea unor personaje incomode pentru conducerea țării și pentru străinătate, a mai acuzat el. Tăriceanu a mai anunțat că face un pas înapoi din politică pînă cînd își va rezolva problemele penale, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Klaus Iohannis ne trage clapa

18 aprilie 09:58 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHf

Când doi se ceartă, al treilea câștigă. Dar ce se întâmplă dacă se ceartă trei? Cine câștigă? E rupere de oase în marea politică de la București. USR vrea schimbarea lui Florin Cîțu. O bună parte din PNL vrea același lucru. Din motive diferite. Iar Klaus Iohannis, stâlpul puterii dn România, vrea să-l aducă la Palatul Victoria pe generalul său. Pe Nicolae Ciucă. Care conduce „Armata sa”. Ce va ieși din acest cocktail exploziv?

Citeste mai departe »
17 aprilie 2021

Ia pastila SRS! Iohannis joacă și câștigă!

17 aprilie 11:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHe
SRS.jpeg

Iohannis joacă și câștigă! Pe mâna PSD și USR. Ia pastila SRS! EP. 132

Citeste mai departe »

Voiculescu: „Am crezut că am ieșit din epoca epoleților, m-am înșelat”

17 aprilie 10:28 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxH8
Copiii-turnătorilor-oamenii-noi-din-politică-Vlad-Voiculescu-PLUS-in-qmagazine-1-768x512.jpg

Interesantă ieșire la rampă a lui Vlad Voiculescu, vineri, într-o conferință de presă. Într-un moment în care o parte a USRPLUS dă semne de resemnare și de dorință de continuitate la guvernare, ex-ministrul Sănătății procedează exact contrar: el aruncă bombe și acuzații de proporții și lasă clar impresia că e decis să ardă toate punțile către PNL, o atitudine cel puțin ciudată la doar 4 luni după alegeri. Frustrare la extrem, ori devoalare a unui plan cu bătaie mai lungă și neașteptat pentru opinia publică?

Citeste mai departe »

O pagină de istorie se încheie în Cuba după 60 de ani

17 aprilie 10:25 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxH7
media-147875091586535200.jpg

În câteva zile, niciun membru al familiei Castro nu va mai fi la putere în Cuba: congresul Partidului Comunist, care a început vineri, va pune capăt celor şase decenii de "regim frăţesc" care lasă locul unei noi generaţii, comentează AFP, conform AGERPRES, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Mircea Geoană, atac neașteptat la Iohannis: „Nu digitalizarea e soluția magică”

17 aprilie 10:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxH6
gethumb_details_php_51983100.jpeg

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, îl lovește neașteptat pe președintele Klaus Iohannis criticîndu-l exact unde-l doare mai tare, la noua sa jucărie preferată și anume digitalizarea României – ca soluție pentru transformarea țării – pe care acesta o trîmbițează de vreun an pe toate potecile. Mai mult, Geoană îi trasează noua agendă președintelui privind proiectul de țară, aproape din poziția de viitor candidat prezidențial, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »
16 aprilie 2021
Petru Romosan

„România” (între ghilimele)

16 aprilie 11:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxH3

La 100 de zile de la înscăunarea noii Administraţii americane, preşedintele Joe Biden e citat de comentatori independenţi în ghilimele : „Biden”. America ar fi condusă de „Biden”, adică noua Administraţie are un pseudonim. Ceva asemănător se întâmplă şi la noi. Atribuirea pomposului titlu de „preşedinte” lui Klaus Iohannis sună din ce în ce mai dogit. Ca să nu mai vorbim de bombastica apelaţiune de „prim-ministru” pentru Florin Cîţu.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Imensa miză a scandalului Voiculescu: banii CNAS, dirijați de unchiul Nic

16 aprilie 11:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxH2

Demiterea lui Vlad Voiculescu a produs rapid în unele media și pe rețelele sociale rostogolirea informației că ministrul erou a fost sacrificat de băieții răi din sănătate care vor să pună mîna pe banii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Mulți bani. Și care, în prezent, sunt foarte bine gestionați de apropiați ai unchiului Nic Voiculescu, mogulul Big Pharma mioritice, plantați la CNAS de nepotul Vlad Voiculescu.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.