Reteaua Corect

media-161840414327809400.jpg

Dan Barna a intrat în categoria 'penali în funcții publice': este vizat de un dosar DNA

09:55 / 12 Mai /  Intra in discutie

Dosarul privind presupuse fraude cu fonduri europene a fost transmis de către Departamentul de Luptă Anti-Fraudă la DNA pentru “posibila săvârșire a unor fapte de natură penală”. În acest dosar este vizat și vicepremierul Dan Barna, relatează Știripesurse.

Citeste mai mult »
Petru Romosan

În căutarea Franţei pierdute

Civilii politici (presupuşii aleşi ai poporului) şi presa mainstream închiriată, care critică ampla mişcare a militarilor în Franţa şi ţipă isteric „insurecţie !”, „puci !”, „nesupunere !”, uită interesat cum au ajuns ei înşişi la putere. Cât de legitimi mai sunt aceşti aşa-zişi civili „înregimentaţi”, indiferenţi la nevoile celor care i-ar fi ales, amatori, incompetenţi dar servitori disciplinaţi ai marelui capital ? Cât de compromisă e media mainstream (Le Monde, Libération, Les Échos, Le Figaro, televiziuni, posturi de radio) cu aportul căreia au fost fabricaţi în doar un an (2016) şi menţinuţi apoi artificial la putere ? Ce conţinut mai are aşa-zisa democraţie ? Sunt întrebări la care răspund concret militarii rezervişti şi activi cu scrisorile lor care au băgat în sperieţi clasa politică.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Halal control democratic: Rapoartele SRI din mandatele lui Iohannis, trecute pe șest prin Parlament

Secretomanie, în loc de control democratic: am atras atenția în repetate rînduri, de-a lungul anilor, că mandatele președintelui Klaus Iohannis sunt marcate de o ciudățenie. Mai exact, Parlamentul României nu mai exercită, de la înscăunarea lui Iohannis, una dintre misiunile extrem de importante, anume controlul democratic asupra activității serviciilor secrete.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Ciudata agresiune împotriva Israelului

Tel Avivul a fost din nou lovit. Pe neașteptate. Circa 300 de rachete au fost lansate împotriva sa. De către Hamas. Ce se ascunde în spatele acestui atac? De ce el nu a putut fi prevenit de către servicul secret israelian? Sau nu s-a dorit acest lucru? Cine a furnizat Hamasului aceste rachete? Cum va riposta statul israelian?

Citeste mai departe »
11 mai 2021

Ia pastila SRS! Guvernul îi iartă pe bunii platnici

SRS.jpeg

Guvernul îi iartă pe bunii platnici. Ia pastila SRS! EP. 155.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cu adresă directă la Klaus Iohannis: graba strică treaba

Relativ recent, la scurt timp după debutul pandemiei, când, pentru prima dată, s-a pus problema unui pașaport Covid, domnul Klaus Iohannis a crezut că fură startul. Și, înainte ca alți reprezentanți ai statelor să se pronunțe ferm, domnia sa a anunțat rituos că România se va opune cu înverșunare oricărei tentative de a introduce vreo discriminare sub forma acestui document. Președintele nostru a rămas cu ochii în soare. Deciziile au luat-o în direcția opusă. Exact așa cum s-a întâmplat și în ceea ce privește cotele de imigranți. Iohannis a spus un „nu” apăsat, și a ieșit un „da” la fel de apăsat. S-a grăbit și s-a pripit. Oare de ce?

Citeste mai departe »

Florin Cîţu pleacă la Bruxelles pentru a finaliza negocierile pentru PNRR. El va cina cu șefa CE

images.jpg

Premierul Florin Cîţu, alături de mai mulți miniștri, pleacă la Bruxelles, unde va avea negocieri pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pe care autoritățile au anunțat că îl vor depune la finalul acestei luni, cu o lună întârziere față de termenul stabilit. Coaliția de guvernare a agreat proiecte de 29 de miliarde de euro pentru finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), față de peste 40 de miliarde de euro, inițial, iar unul dintre domeniile de unde s-au tăiat fonduri este educația, scrie HotNews.

Citeste mai departe »

Joe Biden, la summitul de la București: NATO trebuie să-și crească rezistența

Jmg9NDQwJmhhc2g9ZDBhNjg5OTE2MWZjY2FhOGEyYTI3MzkwYTBkYjU3YzU=.thumb_.jpg

Președintele american Joe Biden sprijină eforturile NATO de a-și spori capacitatea de apărare și descurajare și consideră că este important ca aliații să-și intensifice capacitatea de a contracara acțiunile „dăunătoare”, de natură politică și economică, ale competitorilor lor strategici. Este mesajul pe care șeful Casei Albe l-a transmis luni participanților la summitul B9 găzduit de București, cărora li s-a adresat prin videoconferință, scrie Digi24.ro.

Citeste mai departe »

Primim pe dracu bani de la UE

viktor-orban-1.jpg

Orban al Ungariei!
„Spun că primim bani de la Uniunea Europeană. Primim pe dracu!”, a declarat premierul ungar Viktor Orban la postul de radio Kossuth, a cărei transcriere a fost văzută de Breitbart.
„Nu primim bani de la Uniunea Europeană: recuperăm o parte din banii scoși din Ungaria de către occidentali”, a continuat liderul de la Budapesta.

Citeste mai departe »

SRS și MIREL PALADA azi la GOLD FM

WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

De la 13.30 vă invit la o discuție cu Sorin Roșca Stănescu despre operațiunea guvernului de SEGREGARE a cetățenilor în vaccinați/nevaccinați, legalitate și consecințe, precum și ofensiva propagandei contra liderilor de opinie antivacciniști, cu studiu de caz Dana Budeanu.

Citeste mai departe »
10 mai 2021

Ia pastila SRS! Ioan Talpeș atacă familia Geoană

SRS.jpeg

Ioan Talpeș atacă familia Geoană. Ia pastila SRS! EP. 154

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Coincidență sau manevră politică? Marii perdanți ai scandalului Arthur: UDMR și românii ardeleni

Tragica moarte a ursului supranumit Arthur scoate din nou la lumină încrengăturile corupției de la noi, care au permis ca România să devină terenul de răsfăț al potentaților străini ori autohtoni. Dar, în egală măsură, ea ar putea avea – de fapt am paria pe asta – consecințe nefaste directe asupra oamenilor de rînd, victime tot mai des ale atacurilor fiarelor sălbatice. Și faptul că incidentul de la Ojdula vine într-un moment suspect de potrivit ridică întrebarea dacă nu cumva împușcarea lui Arthur a fost premeditată, în cadrul unei operațiuni cu bătaie lungă.

Citeste mai departe »

Iohannis se arată încântat de faptul că Joe Biden a acceptat să participe la summitul B9

media-161900014501841000.jpg

Preşedintele SUA Joe Biden şi secretarul de stat american Antony Blinken participă la Summitul Formatului Bucureşti (B9) găzduit luni de Klaus Iohannis, alături de preşedintele Poloniei. Președintele României se arată încântat de faptul că omologul său american a acceptat invitația, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Două scrisori pot declanșa avalanșa

Am preluat pe site-ul CorectNews, în limba română și în limba franceză, cea de-a doua scrisoare adresată opiniei publice din Franța și asumată de cadrele active ale armatei republicii. Prima scrisoare de acest fel a fost asumată de rezerviști. Sunt solicitate semnături ale diferitelor categorii de cetățeni. Aparent cel puțin, militarii activi și inactivi intră în forță pe scena politică, solicitând o schimbare majoră. Care vizează nu numai suveranismul. Este posibil ca Franța să dea în clocot.

Citeste mai departe »

Zi decisivă în Parlament pentru sistemul penal

media-157069542737136100.jpg

Plenul Camerei Deputaților este așteptat să dezbată și să voteze, luni, de la ora 17.00, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede că de la încheierea procesului, judecătorii au la dispoziţie cel mult 120 de zile pentru pronunţarea sentinţei şi motivarea hotărârii lor. Astfel, o persoană condamnată nu poate fi închisă până când nu află motivele în baza cărora a fost trimisă la închisoare. Surse parlamentare din coaliție au declarat luni pentru ȘTIRIPESURSE.RO că proiectul va fi adoptat în forma de la Senat, fără modificări.

Citeste mai departe »

Raport: Cîțu, Barna, Rareș Bogdan și Stelian Ion au încălcat independența Justiției

media-161495260584481500.jpeg

Premierul Florin Cîțu, ministrul Justiției, Stelian Ion, vicepremierului Dan Barna și fostul premier Dacian Cioloș, dar și alți reprezentanți ai puterii printre care fostul minitru Vlad Voiculescu și europarlamentarul Rareș Bogdan, au afectat independența Justiției în dosarul „10 august”, potrivit raportului Inspecției Judiciare, scrie Mediafax, citat de Știripesurse.

Citeste mai departe »

Situație explozivă în Franța. După rezerviști se revoltă și militarii activi

media-162061496912997900.jpg

Un nou document exploziv semnat de această dată de militari activi ai armatei franceză ajunge în spațiul public, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
9 mai 2021

Ia pastila SRS! Provocare la resetare

SRS.jpeg

Provocare la resetare. Ia pastila SRS! EP. 153.

Citeste mai departe »
Adrian Severin

Jucători de șah și jucători de poker

Mai mulți comentatori politici, din categoria celor lucizi și cunoscuți pentru atitudinea lor critică față de politica externă a actualului guvern, au exprimat, public sau pe canale private, rezerve față de șansele demersului prin care ceream Președintelui Federației Ruse, domnul Vladimir Putin, să nu includă România pe lista „statelor neprietene” Rusiei, în ciuda retoricii agresiv rusofobe a Bucureștiului, deciziei Consiliului Suprem de Apărare a Țării de a califica Rusia ca „stat inamic” și a prezenței bazelor militare NATO, inclusiv a celei care găzduiește scutul anti-rachetă de la Deveselu, pe teritoriul românesc. Potrivit acestora, în condițiile date și ținând seama de poziționarea României față de Rusia, cea din urmă nu are nici o posibilitate de a nu trata pe cea dintâi ca adversar patent.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Va iniția Vladimir Putin marea resetare?

Continuă dezbaterea provocatoare și interesantă lansată de Adrian Severin, vizând relațiile extrem de complexe dintre România și Federația Rusă. Fostul ministru de Externe utilizează noi argumente, avansând ideea că marii jucători ai lumii, între care și Putin, preferă să utilizeze mișcările de șah, în schimbul cacealmalelor practicate în poker. În „Ia pastila SRS!” de azi punctez acest lucru. Dar în editorial simt nevoia să dezvolt tema.

Citeste mai departe »

10 întrebări pentru ministrul Ciucă: nepotism, trafic de influență, bani negri, secretomanie

nicolae-ciuca-768x567.jpg

Ministrul Apărării, generalul (r) Nicolae Ciucă, este solicitat să răspundă la zece întrebări complicate, într-un material publicat pe siteul fostului director al Realitatea TV, Edward Pastia. Pe lîngă întrebări, articolul aduce acuzații severe și face dezvăluiri incomode despre mai-marele armatei române, scrie Inpolitics.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.