Reteaua Corect

momente-tensionate-la-sedinta-cex-psd-care-l-a-nominalizat-pe-mihai-tudose-stenograme-459711.jpg

UPDATE Liderii PSD au decis în CEX cine va fi propus premier

10:50 / 16 ianuarie /  Intra in discutie

Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose, după ce Ecaterina Andronescu- o altă variantă luată în discuţie- a refuzat din start propunerea, scrie Mediafax.

Citeste mai mult »
16 ianuarie 2018
Stelian Tanase

Lupul alfa

16 ianuarie 14:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6R

In ciuda eforturilor făcute de politicieni „zi de zi ceas de ceas și în proporție de masă”, România nu a pierit, chiar merge mai departe. Degeaba se străduiesc să oprească timpul în loc cît se află ei la putere, țara tot se rostogolește. Degeaba se suie din mers în tren și-l jefuiesc. Degeaba au băgat-o în tufișuri și o violează. România are puteri supranaturale, a supraviețuit. Va supraviețui și acestei încercări de rîsu-plînsu. Telenovela ne-a ținut pe toti in fața televizoarelor. Toată lumea a dorit să vada cum PSD se face de kko. Dragnea&Co au aruncat ieri România în haos pentru bunul lor plac. De ce mă rog? Ca să-și satisfacă orgoliile, să-și apere drăguțele și fotoliile confortabile. Ce război s-a iscat nene pentru duduia Carmen Dan!!!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Un premier pe gustul PSD

16 ianuarie 14:42 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6P

La ora redactării acestor rînduri, singurele lucruri bătute în cuie sunt demisia premierului Mihai Tudose și anunțul președintelui că vrea o procedură rapidă de desemnare a noului guvern, ceea ce presupune consultări cu partidele în cursul zilei de mîine. Nu știm cine va fi noua propunere de premier a PSD. În mod normal, însă, ea ar trebui să corespundă unui portret-robot creat în interiorul partidului în ultima perioadă, în mod natural, dacă ne putem exprima astfel.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Grandșlemul anului: Dragnea - Tudose 60 - 5!

16 ianuarie 11:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6D

Se pare că este înscris în ADN-ul acestui partid să înceapă anul cu o criză. Anul trecut a fost Ordonanța 13. Anul acesta este o nouă criză de guvern. Ce va mai fi în continuare?

Citeste mai departe »

Ucraina 2018: întoarcerea fiului risipitor (1)

16 ianuarie 11:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6B
About-Ukraine.png

La 23 aprilie 1993 Bill Clinton întâlnea la Washington câțiva oaspeți străini, printre ei președinții Lech Walesa al Poloniei și Vaclav Havel al Cehiei. Evenimentul, în aparență unul de rutină după instalarea recentă a unui nou locatar la Casa Albă, avea să producă, pentru următorul sfert de secol, o schimbare fundamentală în viața a sute de milioane de oameni din Europa de Est și fosta Uniune Sovietică. După întâlnirea cu cei doi, președintele democrat american a rămas cu o singură idee esențială: să uite toate asigurările date de fostul președinte republican George Bush Sr. în 1990 lui Mihail Gorbaciov pe atunci încă lider al URSS, de a nu împinge NATO ”nici un inch” către Est după ce Zidul Berlinului căzuse (în schimbul acceptării de către ruși a unificării Germaniilor) și să extindă organizația cât mai departe cu putință în spațiul euroasiatic.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

La mâna președintelui

16 ianuarie 11:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6A

Nu intrăm într-o criză politică majoră, cu condiția ca Mihai Tudose să-și țină cuvântul, iar Klaus Iohannis să-și încalce cuvântul dat. Cu aceast concluzie am încheiat analiza de ieri, 15 ianuarie a.c. Ne aflăm acum la jumătatea drumului. Mihai Tudose a demisionat. Nu are importanță pentru moment în ce circumstanțe a făcut-o. Nu se va ajunge la repetarea rușinosului procedeu al automoțiunii de cenzură pentru dărâmarea în Parlament de către PSD a propriului premier. Urmează să aflăm cum reacționează președintele Klaus Iohannis. Acesta a afirmat că, a treia oară, nu va mai numi un premier propus de PSD. Ce va face acum? Dacă cedează, înseamnă că nu e de cuvânt. Dacă nu cedează, se poate ajunge la anticipate. România poate intra deci într-o criză politică severă.

Citeste mai departe »
15 ianuarie 2018
Petru Romosan

Cozmin Guşă, viitorul dictator al României ?

15 ianuarie 12:46 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6u

Din timp în timp, prin diverse voci, unele chiar cât de cât serioase, ni se induce ideea că am avea nevoie de o dictatură. Că lucrurile nu mai pot merge aşa, că democraţia, aşa cum o practicăm noi, e o crasă bătaie de joc. Ce fel de dictatură ? O dictatură militară sau o sănătoasă dictatură sub acoperire a Securităţii vechi şi noi, care e aceeaşi ? E adevărat, armată nu prea mai avem, iar cea pe care o avem nu pare deloc interesată să preia răspunderea puterii totale. Se mulţumeşte cu salarii grase, cu vizite de lucru la partenerii euroatlantici, şi e oricum sub controlul NATO, care la rândul său e controlat de SUA. Dar Securitatea, cu nenumăratele ei servicii, care se calcă între ele pe bocanci şi cam taie frunză la câini ? Pe vremuri, când mai aveam presă scrisă, câteva sute de ofiţeri se ocupau conştiincios cu cititul ziarelor. Astăzi inspectează zilnic Internetul... Securitatea, care, de altfel, a preluat acoperit puterea prin Traian Băsescu, Florian Coldea, Laura Codruţa Kövesi, Roberta Anastase, Monica Macovei, Emil Boc şi toată banda, Securitatea e cu totul altceva, e mult mai răspândită, proteiformă, şi deci mai puternică. Securitatea poate să pună de o dictatură, una moale (soft în engleză, molle în franceză), de rahat, desigur, dar aparent funcţională. Funcţională ? Da, pentru ea însăşi, pentru familiile tribului, pentru establishment şi pentru ocupanţii străini.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Scenariul armistițiului în PSD

15 ianuarie 12:39 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6t

Ieri am prezentat scenariul cel mai rău, care poate arunca România într-o criză majoră. Nominalizarea de către Klaus Iohannis, indiferent de ce dorește PSD, a lui Mihai Tudose pentru formarea viitorului Guvern. Și cu toate consecințele care pot decurge dintr-o asemenea mișcare politică. Există însă și un scenariu al non-crizei. Un scenariu al unei succesiuni relativ normale, de la un Guvern PSD plus ALDE la un nou Guvern PSD plus ALDE, așa cum își dorește actuala majoritate. Conform acestui scenariu, altcineva din PSD, probabil Mihai Fifor, va prelua ștafeta Exutivului. Și vom avea, la un an de la alegeri, un al treilea Guvern PSD. Există și doi de ”dacă”. Mihai Tudose și Klaus Iohannis.

Citeste mai departe »

Băsescu: Voi depune un proiect privind unirea cu Republica Moldova

15 ianuarie 11:05 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6m
26166261-597936453913593-7338528379694111367-n.jpg

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, duminică seara, la B1 TV, că va depune în Parlament, un proiect de lege privind unirea cu Republica Moldova, care se va baza şi pe Decizia 148 a Senatului Statelor Unite ale Americii, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

CEX al PSD decide luni soarta premierului Tudose. Ce spun cele mai cunoscute voci din partid

15 ianuarie 10:50 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6i
dragnea-tudose-2.jpg

Comitetul Executiv al PSD se va întruni, luni, de la ora 16:00, la sediul partidului din Kiseleff, pentru a tranşa situaţia premierului Mihai Tudose, iar liderii partidului vor decide dacă îi vor retrage sprijinul politic, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Omul doi în PSD: Cineva trebuie să plece, Tudose sau Dan

15 ianuarie 10:38 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6h
presedintele-executiv-al-psd-eu-pledez-pentru-o-solutie-de-intelepciune-si-maturitate-502862.jpg

Președintele executiv PSD, Niculae Bădălău a vorbit duminică seară, la Antena 3, despre situația tensionată din partid, el afirmând, între altele, că luni, la Comitetul Executiv Național programat la ora 16.00, trebuie să se decidă cine pleacă: premierul Mihai Tudose sau ministrul de Interne, Carmen Dan.

Citeste mai departe »

Ambasada României de la Budapesta, vandalizată

15 ianuarie 10:26 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6g
ambasada-romaniei-de-la-budapesta-vandalizata-502876.jpg

Ambasada României de la Budapesta a fost vandalizată, în noaptea de 12 spre 13 ianuarie 2018, informează Antena3.ro.

Citeste mai departe »
14 ianuarie 2018
Bogdan Tiberiu Iacob

Grobianul Tudose și-a dat emisia. Îi dă cineva și demisia?

14 ianuarie 14:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6b

Realizatorul Mihai Gâdea, la Antena 3, către primul ministru, în spinoasa problemă a românilor obligați să meargă lunar la ANAF pentru a-și declara veniturile independente: ”200.000, 300.000, 500.000, trebuie să se ducă lună de lună la ghişeu ca să completeze formularul ăsta?”. Răspuns Mihai Tudose: ”Nu se duc la acelaşi ghişeu toţi odată!”.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Și dacă Tudose nu se lasă?

14 ianuarie 14:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns6a

Dragnea a făcut numărătoarea și a tras linia. Își poate permite o înfruntare cu Mihai Tudose. Are numărul necesar de voturi. Îl poate pune cu botul pe labe. Fie îl domesticește, fie îl excomunică. E socoteala lui. Pe barba lui și a partidului. Dar dacă Tudose nu se lasă? Dacă are niște ași în mânecă? Dacă se confirmă că este o dronă? Să vedeți în ce scenariu putem intra.

Citeste mai departe »

Întâlniri cruciale ale taberelor din PSD în pre-ziua Comitetului Executiv Național

14 ianuarie 11:02 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns67
sah-1.jpg

În ultimele două zile au fost valuri valuri de mesaje ale liderilor PSD. Modelul nu e nou și e fost folosit în timp în momentele de criză ale conducerii partidului pentru a arăta sprijinul de care se bucură conducerea contestată. Spre deosebire de până acum sau cel puțin spre deosebire de Cazul Sorin Grindeanu, acum aceste mesaje au curs și de o parte și de alta. Numitorul comun era acela al convocării urgente a unui CExN, înaintea celui deja anunțat de la Iași din 29 ianuarie, în care să se ”rupă pisica”, informează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Codrin Ștefănescu: Și-a băgat dracul coada în PSD. Este unul din exteriorul partidului

14 ianuarie 10:56 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns66
codrin-stefanescu-si-a-bagat-dracul-coada-in-psd-este-unul-din-exteriorul-partidului-502764.jpg

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu a comentat în emisiunea „Descoperiți” situația tensionată din interiorul PSD. Secretarul general-adjunct al PSD a comentat că dracul și-a băgat coada în PSD, scrie Antena 3.ro.

Citeste mai departe »
13 ianuarie 2018

ASALTUL final al taberei Liviu Dragnea: Un CEX al PSD, la începutul săptămânii viitoare

13 ianuarie 11:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns5X
aD02MzAmaGFzaD1hNzNjZmEzMzhkNjU4NjVkNzJhYmU5YmM3N2ZjM2U0YQ==.thumb_.jpg

Situația din interiorul PSD este la un pas să fie clarificată, după zile lungi de tensiune politică dusă la paroxism. După negocieri de culise pentru adunarea voturilor necesare în Comitetul Executiv, tabăra lui Liviu Dragnea a constatat că și-a adjudecat meciul asupra taberei lui Mihai Tudose, afirmă Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

MAE, reacţie după convocarea ambasadorului român la Ministerul de Externe ungar

13 ianuarie 10:22 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns5V
ministerul-afacerilor-externe.png

Ministerul Afacerilor Externe vine cu prima reacţie după ce ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat vineri de Ministerul de Externe din Ungaria. Potrivit presei, convocarea ar surveni ca urmare a declaraţiilor premierului Mihai Tudose, considerate de oficialii ungari drept inacceptabile, informează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Alexandru Cumpănașu, dezvăluiri grave despre traficul de influență al unor ambasadori din UE

13 ianuarie 10:19 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns5U
media-151380501673535000.jpg

În luna decembrie 2017 s-a aflat că emisiunea „Ambasador”, realizată de Alexandru Cumpănașu, se mută de la Realitatea TV la Antena 3. Schimbarea, una radicală, este explicată de Alexandru Cumpănașu într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, cu o zi înainte de debutul la Antena 3. Președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României face și o dezvăluire gravă despre unii ambasadori din UE, care s-ar face vinovați de un trafic de influență fără perdea, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
12 ianuarie 2018

Riscuri și capcane

12 ianuarie 13:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns5Q
mircea-geoana.jpg

Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, vorbește într-o analiză despre riscurile și capcanele anului 2018 pentru România. Iată ce scrie fostul lider PSD.

Citeste mai departe »

Ambasadorul României la Budapesta, CONVOCAT de Ministerul de Externe din Ungaria

12 ianuarie 13:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns5P
tinutul-secuiesc-la-un-pas-de-a-fi-recunoscut-ca-destinatie-etnografica-477105.jpg

Ambasadorul României la Budapesta, Marius-Gabriel Lazurca, a fost convocat vineri de Ministerul de Externe din Ungaria în urma declaraţiilor premierului Mihai Tudose, considerate inacceptabile, potrivit Digi 24. Premierul Mihai Tudose a vorbit miercuri la Realitatea TV despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc, semnată recent la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), apreciind că ”dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag”, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.