Reteaua Corect

26994764_1928388807189929_949121951_n-725x350.jpg

Relaţia dintre Kurz şi Merkel ar putea zdruncina şi mai mult coeziunea în UE

12:39 / 20 ianuarie /  Intra in discutie

Tânărul cancelar al Austriei, Sebastian Kurz, ar putea deveni o mare durere de cap pentru cancelarul Germaniei, Angela Merkel. În presa germană, Kurz este văzut ca un politician „obraznic”, cu înclinaţii „populiste”, dispus să facă coaliţie „cu cei cărora alţii le-ar întoarce spatele”, scrie Flux.md, citând DW.

Citeste mai mult »
19 ianuarie 2018

Chinurile facerii pentru Guvernul Dăncilă: reveniri spectaculoase în prima linie a Executivului

19 ianuarie 12:48 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7X
media-147319956124772200.jpg

Liderii PSD și-au luat un răgaz de cinci zile pentru a construi noul Guvern al Vioricăi Dăncilă. Negocierile sunt complicate, pentru că sunt maziliți oamenii lui Mihai Tudose, iar în PSD este o bătălie acerbă pentru funcțiile rămase în joc. La biroul lui Liviu Dragnea a fost pelerinaj în aceste zile, aproape toți liderii importanți ai partidului trecând pe aici să caute sprijin, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Așa-zisa blondă din Palatul Victoria

19 ianuarie 12:40 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7W

Ieri rețelele de socializare s-au umplut cu expresii ale dezamăgirii produsă de decizia lui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Viorica Dăncilă premier. El a pierdut o parte din publicul lui tradițional. Facebook-ul de exemplu unde era preferatul internauților. Cu feisbuciștii a cistigat alegerile. Ei au mobilizat opinia și au trimis la urne lumea pe cei anti-Ponta si anti-PSD. Dacă ați fi citit numai ieri pe net, ați fi găsit o majoritate anti-Iohannis. Ea a folosit cuvintele cele mai grele, de la înjurături la lacrimi. O d-nă întreba – Pe noi cui ne lași, dle președinte? Nimănui! aș răspunde. Nu îi pasă de voi decit dacă îi dați votul.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Guvernul Viorica

19 ianuarie 12:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7V

Veste groaznică pentru români, mai rea decât creșerea cursului leu-euro sau ROBOR: într-o singură zi președintele Iohannis a pierdut 3000 de like-uri pe facebook!

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

O Viorică pentru liniștea Occidentului

19 ianuarie 12:34 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7U

Ecourile gestului de ieri al președintelui Iohannis de a numi fără rezerve un nou premier pesedist nu doar că nu s-au stins, dar e de așteptat să crească, cel puțin o scurtă perioadă. Se vorbește de trădarea tefeliștilor, a dreptei, de blaturi cu Dragnea, de balcanism politic, de comoditate, de lașitate, de tot felul de alte motive. Cel mai puțin, spre deloc, se vorbește de motivul cel mai plauzibil dintre toate, acela că președintele a ales o Viorică pentru liniștea UE.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Liberalii perseverează. În prostie!

19 ianuarie 12:17 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7S

Ultimele declarații ale lui Ludovic Orban sunt relevante. Liberalii transpiră pentru a-i determina pe cât mai mulți dintre parlamentarii PSD să voteze împotriva noului Guvern sau pur și simplu să chiulească din Parlament. Speranța liderului PNL este ca, la capătul acestui efort, PSD să se aleagă cu buza umflată. Să constate că nu are Guvern. După care procedura să se poată relua. Între timp, cine știe dacă nu care cumva #Rezist declanșează o revoluție și mătură Stânga de pe scena politică.

Citeste mai departe »

Cancelarul Austriei: Nici imigranții nu vor să ajungă în țări ca România

19 ianuarie 10:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7H
download.jpg

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, și-a exprimat regretul că state central şi est-europene nu acceptă solicitanţi de azil în cadrul sistemului UE de redistribuire, observând că şi imigranţii extracomunitari refuză să meargă în ţări precum România, Bulgaria şi Polonia, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »
18 ianuarie 2018

Decizie FĂRĂ PRECEDENT luată de PSD: lovitură grea pentru SRI

18 ianuarie 17:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7B
media-150968469392650400.jpg

Liderii PSD au luat o decizie fără precedent, iar la viitorul Guvern Dăncilă nu vor mai cere avize de la SRI pentru fiecare ministru în parte. Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a explicat că în ultimii ani s-au primit avize negative, dar fără explicații, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Un premier în premieră

18 ianuarie 12:12 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7v

A fost momentul pe care analiștii îl întorc pe toate părțile de o bună bucată de vreme, considerându-l o adevărată apocalipsă social-democrată...

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Articol șocant pe ziare.com: Statul paralel scoate capul la lumină?

18 ianuarie 12:09 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7u

Fără îndoială, cea mai fierbinte teză din politica ultimei perioade este existența așa-numitului stat-paralel în România, sau ”sistemul”, cum i se mai spune, acea mega-structură ocultă – formată din grupări din instituții de forță ale statului, anumiți politicieni și afaceriști, personaje din afara țării șamd – care face cu adevărat jocurile în țară. Denunțat de presa liberă, de analiști, de tot mai mulți politicieni și afaceriști, de figuri ale societății civile șamd, ”sistemul” ca și concept, este puternic negat de președinte ori de acoperiții din media, care îl etichetează drept o gogoriță. Diavolul trebuie să te facă să crezi că nu există, nu-i așa? Iată, însă, că despre rolul marcant al statului-paralel se vorbește azi, explicit, într-o analiză publicată pe cel mai influent site al sistemului, ziare.com.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cine a stricat petrecerea?

18 ianuarie 11:59 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7t

Demonstrație organizată de fundațiile coordonate de Moica Macovei la poarta Palatului Cotroceni. #Rezist îi bate obrazul lui Klaus Iohannis. Cei mai fideli susținători ai săi îi prezic zile negre. Se consideră trădați. Cum de nu a dat Iohannis de pământ cu majoritatea PSD plus ALDE în momentul în care cele două partide au ajuns la mâna lui?

Citeste mai departe »

SONDAJ CURS: Cine e politicianul care a greșit cel mai mult în 2017

18 ianuarie 10:44 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7n
media-141493932921234100.jpg

Anul 2017 a fost marcat de tensiuni politice, schimbări de guverne, scandaluri în Parlament și în stradă. Pentru toate acestea, românii îl văd responsabil pe Liviu Dragnea. PSD, partidul condus de Dragnea, este considerat de români dezamăgirea anului precedent, potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, pentru STIRIPESURSE.RO, în perioada 3-10 ianuarie.

Citeste mai departe »

PSD, la un pas de seppuku. Ce face Iohannis?

18 ianuarie 10:24 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7l
Dragnea-explica-ce-o-recomanda-pe-Viorica-Dancila-pentru-functia-de-premier-si-cum-vor-fi-alesi-ministrii-care-raman-in-Guvern.jpg

Jurnalistul Iulian Leca, de la Ziare.com, afirmă într-o analiză dedicată deznodământului crizei politice din ultimele zile că PSD, care și-a schimbat doi premieri în nici măcar un an de zile, că formațiunea condusă de Liviu Dragnea se află ”la un pas de seppuku”. Redăm în cele ce urmează materialul semnat de Leca.

Citeste mai departe »

Presa internaţională despre Viorica Dăncilă, noul premier desemnat al României

18 ianuarie 10:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7k
7464166-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpg

Principalele agenţii internaţionale de ştiri, precum şi numeroase publicaţii din multe ţări au relatat despre desemnarea Vioricăi Dăncilă drept noul prim-ministru al României după demisia lui Mihai Tudose, scrie Mediafax.

Citeste mai departe »

Ucraina 2018: anul Dragonului Roșu (2)

18 ianuarie 10:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7i
9pictu-725x350.jpg

De ani buni, din vremurile lui Iușcenko, Timoșenko, Iațeniuk & Co, deși a deținut inițiativa politică în Ucraina, Occidentul a rămas acolo codașul clasei, ca angajare și afaceri, investiții străine directe (FDI), contracte comerciale (anemice) și cooperare de producție (Zero). Economic, în relațiile sale cu UE, această țară, în loc să câștige, a regresat, în 2016 a fost nevoită să scoată bani din buzunarele aproape goale, pentru a compensa, după o liberalizare reciprocă a tarifelor, schimburile de mărfuri cu UE – peste două miliarde de euro. Între timp, ce face UE? Face ce știe cel mai bine în ultima vreme. Să-și bată cuie în talpă.

Citeste mai departe »

A guverna prin haos

18 ianuarie 10:01 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7g
florence-729174-725x350.jpg

Fragmentele de mai jos sunt preluate dintr-o cărțulie apărută la editura ”Max Milo” în 2010, aceasta purtând titlul ”Gouverner par le chaos. Inginerie sociale et mondialisation”, iar autorul rămânea anonim. Am găsit utilă traducerea și publicarea câtorva fragmente din această lucrare, care, sperăm, va apărea în curând integral în versiunea română, scrie Flux.md.

Citeste mai departe »
17 ianuarie 2018

Ce a discutat Dragnea cu Iohannis la Cotroceni

17 ianuarie 14:37 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7f
dragnea-cotroceni-465x390.jpg

Liviu Dragnea, președintele PSD, a participat la consultările de la Cotroceni, în vederea desemnării unui premier, alături de colegi din PSD și ALDE. La final, liderul PSD a dezvăluit ce a discutat cu șeful statului, relatează Știripesurse.ro.

Citeste mai departe »
Stelian Tanase

Un comic irezistibil - Liviu Dragnea

17 ianuarie 13:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7e

Nici nu s-a răcit bine fotoliul lui Mihai Tudose că a început cafteala pentru a ocupa un loc în viitorul cabinet. Pesediștii cu pretenții se înghesuie la sediul din Kiseleff să pupe papucul sultanului Dragnea l pentru a primi o ciozvîrtă. I-o merge țării rău, cum se anunță, dar lor le va merge excelent. Asta e rețeta magică numită „Teleorman”! Sunt peste 20 de locuri disponibile în guvern, plus agenții etc. Să zicem ca unul este deja s-a ocupat – cel al zisei d-ne Viorica Dăncilă din ilustra localitate Roșiorii de Vede.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Explicația unei bizarerii: De ce vrea PNL anticipate

17 ianuarie 13:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7d

Căderea guvernului Tudose relansează chestiunea guvernării țării, iar azi, partidele parlamentare merg la Cotroceni să discute cu președintele despre viitoarea formulă de executiv. Cu toate astea, PNL a ieșit la tarabă, hodoronc-tronc, cu o solicitarea cel puțin trăsnită: avem nevoie urgent de alegeri anticipate. Eroare de apreciere a parametrilor politici ai momentului? Nici vorbă: explicația acestei bizarerii stă în cu totul alt loc. Și e cel puțin jenantă.

Citeste mai departe »
Octavian Andronic

Viorica WHO?

17 ianuarie 13:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7c

Vă propun un nou slalom printre „telegramele” zilei, în prima de după cel de-al doile Guvern Dragnea eșuat...

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Cu rugăciuni și temenele la Cotroceni

17 ianuarie 12:54 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/ns7b

Opoziția a decis. Va merge la președintele Klaus Iohannis nu pentru a propune vreun premier. Nu pentru a-l asigura pe acesta că în jurul PNL s-ar putea constitui peste noapte o majoritate parlamentară. Nici pentru a-și da cu presupusul legat de nominalizarea decisă de PSD. Liderii opoziței se prezintă în fața lui Klaus Iohannis pentru a-i solicita, nici mai mult nici mai puțin decât alegeri anticipate. Nici dacă ar fi oracolul din Delphi, el, președintele, nu ar putea decide așa ceva. Și nici măcar nu ar putea prognoza anticipatele. Asta dacă este de bună credință. Dar dacă nu este de bună credință?

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.