Reteaua Corect

Screenshot_2021-04-20-5-USR-Diaspora-Postări-Facebook.png

Râsul curcilor: dușmanii imunității parlamentare inventează super-imunitatea ministerială

08:57 / 21 aprilie /  Intra in discutie

Puțin spus de rîsul curcilor: USRPLUS, cei care au mărșăluit la ultimele alegeri cu promisiunea desființării imunității parlamentare, vin acum cu ideea introducerii unei super-imunități ministeriale, prin care un ministru nu va putea fi demis, indiferent de faptele comise, decît cu acordul partidului care l-a promovat. În absența acestui acord al coaliției, ministrul nu ar putea fi demis, scrie Inpolitics. Consecvență, nu glumă!

Citeste mai mult »
21 aprilie 2021

Marele perdant, Florin Cîțu

21 aprilie 14:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxIz
media-159015062509231500.jpeg

Au fost ieri mult așteptatele negocieri ale partidelor aflate la guvernare, iar rezultatele sunt mai mult sau mai puțin surprinzătoare.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

Cîțu - atac grav la statul de drept: „Să eliminăm vocile antivaccinare!”

21 aprilie 11:14 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxIk

Premierul Florin Cîțu o comite din nou, de data asta printr-un atac direct și brutal la statul de drept care trebuie să-l trimită, în mod normal, direct la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminarii. Mai precis, Cîțu anunță public un nou obiectiv, eliminarea vocilor împotriva campaniei de vaccinare.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Capitularea pas cu pas

21 aprilie 11:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxIj

Aparent, ieri am asistat la o spectaculoasă reconciliere. Între PNL și USR-PLUS. Concretizată printr-o fițuică, anexă la protocolul politic dintre cele trei partide ale coaliției. Cine a câștigat și cine a pierdut? De ce împăcarea va fi doar temporară?

Citeste mai departe »
20 aprilie 2021

SRS: Nu e clar dacă Coldea e defector rus, dar nici nu e exclus

20 aprilie 17:23 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxId
WhatsApp Image 2021-04-13 at 15.44.03.jpeg

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu a vorbit marți, la emisiunea lui Cozmin Gușă, de pe postul de radio Gold FM, despre controversele legate de fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea și de fostul ministru al Educației, Mihai Șora, ambii asociați USR. Iată înregistrarea video:

Citeste mai departe »

Cozmin Gușă: Mihai Șora, vulnerabilitate legată de securitatea națională în interiorul guvernării

20 aprilie 14:51 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxIb
Sora-660x330.png

Cozmin Gușă a afirmat că, în urma unor anchete personale, a descoperit că Mihai Șora ar fi un agent al KGB-ului, scrie DCNews.

Citeste mai departe »

Ia pastila SRS! Jucăria transpartinică

20 aprilie 11:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxIa
SRS.jpeg

Jucăria transpartinică. Ia pastila SRS! EP. 134.

Citeste mai departe »
Bogdan Tiberiu Iacob

USR-PLUS și o nouă problemă: poate fi cetățeanul Fritz membru de partid?

20 aprilie 10:36 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxI7

Despre vedeta USRPLUS de anul trecut, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, se vorbește că are un cuvînt foarte greu în partid, el fiind membru al comisiei care a negociat guvernarea cu PNL, în decembrie, că ar putea candida la președinția României și, mai nou, că ar ținti la șefia partidului său la viitorul congres. Problema e că toate aceste posturi par să îi fie interzise de legislația românească, iar unele aspecte s-ar putea să fi fost încălcate grav chiar și în ce privește actuala sa demnitate, cea de primar.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Astrele ne cheamă la război

20 aprilie 10:35 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxI6

Război în toate direcțiile. La granița de Est. La Marea Neagră. Un război care nu cred că mai poate fi evitat. E cea mai mare desfășurare de forțe militare ruse din întreaga istorie recentă. Mai lipsește scânteia. Și război politic intern. Astrele s-au aliniat în acest fel. Și acest război este de neevitat. El poate fi cel mult amânat. Dar cât timp? O reconciliere cât de cât serioasă și stabilă a devenit imposibilă.

Citeste mai departe »

SUA denunță escaladarea neprovocată a Rusiei în Marea Neagră

20 aprilie 08:32 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHY
media-161872346917255300.jpg

Statele Unite au denunţat luni "escaladarea neprovocată" pe care o reprezintă decizia rusă de a limita navigaţia navelor militare şi oficiale străine în trei zone din largul Peninsulei Crimeea, a indicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat, transmite AFP, potrivit Știripesurse.

Citeste mai departe »

Concentrare masivă de militari ruși la granița cu Ucraina

20 aprilie 08:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHS
media-161888912587886000.jpg

Uniunea Europeană (UE) a afirmat luni că se teme de "un incident" în urma "celei mai masive desfăşurări" de trupe ruseşti înregistrate vreodată la frontiera cu Ucraina, notează AFP preluat de agerpres, reatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Nou atac al lui Voiculescu la premier, înaintea reluării negocierilor din coaliție

20 aprilie 08:00 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHQ
image-2021-04-11-24727166-46-vlad-voiculescu-dilema.png

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu îl critică pe premierul Florin Cîţu, arătând că acesta nu a dat dovadă de spirit de echipă şi că s-a folosit de "orice breşă, orice mică problemuţă, falsă câteodată, ca să dea într-un membru al echipei". "Florin Cîţu a folosit ce s-a întâmplat la Foişor ca să întrebe dacă mai există onoare. În momentul ăsta, acest om nu mai are susţinerea propriilor colegi din Guvern, nu mai are susţinerea unei bune părţi a coaliţiei. În condiţiile astea, ideea că dumnealui nu şi-a prezentat deja demisia nu are nicio legătură cu onoarea", afirmă Vlad Voiculescu, potrivit HotNews.

Citeste mai departe »

Prima rundă de discuții în Coaliție, fără rezultat, negocierile se reiau marți

20 aprilie 07:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHP
image-2021-04-14-24734219-46-dan-barna-florin-citu.jpg

Prima rundă de discuții din Coaliție după demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății s-a încheiat după aproape cinci ore fără niciun rezultat. Negocierile se reiau marți, de la ora 16. Florin Cîțu spune că rămâne pe poziții și anunță că așteaptă nominalizarea unui ministru al Sănătății din partea USR-PLUS, scrie HotNews.

Citeste mai departe »
19 aprilie 2021

Ia pastila SRS! Super casta esențialilor

19 aprilie 10:57 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHI
SRS.jpeg

Super casta esențialilor. Au trecut pe plasmă. Ia pastila SRS! EP. 133.

Citeste mai departe »
Sorin Rosca Stanescu

Detonatorul a fost Mihai Șora

19 aprilie 10:27 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHy

O dezvăluire de ultim moment este de-a dreptul terifiantă. Conform acesteia, Mihai Șora, ministru al Educației fiind în martie 1990, ar fi fost persoana care a detonat bomba de la Târgu Mureș, atenție, în calitatea sa de agent KGB. În complicitate cu un alt agent KGB, Karoly Kiraly, pe atunci vicepreședinte CPUN. Aflăm aceste lucruri dintr-o carte apărută în aceste zile, semnată de generalul Tudor Păcuraru și de istoricul Florin Bichir, „Zori însângerate”, care cuprinde documente până de curând strict secrete, vizând conflictele interetnice din acel an fatidic.

Citeste mai departe »

Încrederea în principalii lideri politici (Sondaj CURS)

19 aprilie 10:15 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHv
media-155887553022242200.jpg

Cel mai recent sondaj al CURS (Centrul de Sociologie Urbană și Regională) arată date foarte interesante în clasamentul încrederii celor mai importanți lideri politici din România (șefi de partide, președintele României, premierul, șefii celor două camere ale Parlamentul și foști președinți în activitate), relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »

Guvernul susține că nu a primit niciun document oficial privind grupul de la Sănătate

19 aprilie 10:10 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHu
image-2021-03-25-24690373-46-florin-citu.jpg

Așa zisele documente apărute în spațiul public nu au nicio legătură cu Guvernul sau cu aparatul de lucru al prim-ministrului sau Guvernului, sunt false și lipsite de fundament, se arată într-un comunicat al executivului pe tema existenței unui document transmis în atenția premierului Florin Cîțu, referitor la constituirea unui grup de lucru în cadrul Ministerului Sănătății privind verificarea raportărilor zilnice privind evoluția pandemiei COVID-19. Potrivit Guvernului, deocumentele nu poartă însemnele corecte unor documente oficiale înregistrate la Cabinetul prim-ministrului, Registraturii Generale sau Secretariatului General al Guvernului, scrie Hotnews.

Citeste mai departe »

Prima ședință a coaliției de la demiterea lui Voiculescu. Liberalii se vor reuni în Biroul Executiv

19 aprilie 10:06 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHt
image-2021-04-14-24734219-46-dan-barna-florin-citu.jpg

Liderii coaliției de guvernare ar urma să se întâlnească luni pentru prima oară de la revocarea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu (USR-PLUS) de către premierul liberal Florin Cîțu. Discuțiile au loc într-un context tensionat, contrele continuând și în weekend între șeful Executivului și fostul ministru pe tema raportării deceselor cauzate de Covid. Ședința coaliției este precedată de un Birou Executiv al liberalilor. Liderii PNL au afirmat că această coaliţie poate merge mai departe, chiar şi după afirmaţiile reprezentanţilor USR-PLUS conform cărora Cîţu nu mai are susţinearea Alianţei. Cîţu a transmis că aşteaptă o nominalizare din partea USR PLUS pentru portofoliul Sănătăţii.

Citeste mai departe »

SONDAJ CURS - 45% din români consideră că un război în Estul Ucrainei este iminent

19 aprilie 10:03 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHs
media-161876080684956600 (1).png

În ultimele două săptămâni presa română și internațională abundă în știri despre escaladarea conflictului din Estul Ucrainei dintre trupele guvernamentale și rebelii pro-ruși. Armata rusă a dislocat efective tot mai numeroase în apropierea graniței cu Ucraina și în Peninsula Crimeea, luată cu forța Ucrainei. De partea cealaltă armata ucraineană și-a intensificat exercițiile de luptă și a achiziționat din Vest tot mai mult armament modern. Aliații din NATO sunt atenți la mișcările din zonă și au mutat chiar și tehnică de luptă în zona Mării Negre avertizând Rusia cu privire la eventualele consecințe dacă va invada teritoriul ucrainean, relatează Știripesurse.

Citeste mai departe »
18 aprilie 2021

Ia pastila SRS! Exploziv! S-au redus fondurile la ATI

18 aprilie 11:30 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHq
SRS.jpeg

Exploziv! S-au redus fondurile la ATI. Ia pastila SRS! EP. 132

Citeste mai departe »
Ioan Spanu

Apocalipsa se amînă pînă luni, cînd se întoarce Klaus Iohannis de la Sibiu

18 aprilie 11:13 Publicat in Politics Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nxHo

Joi după amiaza, cînd toate fătucile și moderatorii TV așteptau cu sufletul la gură vîrful crizei politice prin ieșirea USR PLUS de la guvernare, în emisiunea „Tu ce zici?”, realizată de Cornel Nistorescu, am spus că eu nu cred că această criză va fi mai mult decît un foc de paie, pe care l-a aprins Klaus Iohannis și tot el îl va stinge. Iată pe ce mă bazam.

Citeste mai departe »

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.