Reteaua Corect

Zelenski anunță reforme majore în Ucraina

Scris de newsreporter in 01 februarie 2023 la 10:30, in Politics. 358 vizualizari Intra in discutie Tagurireforme, ucraina, Zelenski shortlinkhttp://crct.ro/nAPe

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, marţi seară, în discursul adresat naţiunii, că pregăteşte noi reforme în Ucraina, care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri. El a mai spus că a discutat şi cu premierul canadian Justin Trudeau, care a înţeles că mişcarea olimpică şi sportul în general trebuie protejate de încercările Rusiei de politizare, relatează Ziare.com.

"Finalizăm pregătirile pentru summitul Ucraina-UE programat săptămâna aceasta. Aşteptăm de la partenerii noştri din Uniunea Europeană decizii care să fie în concordanţă cu nivelul de cooperare atins între instituţiile noastre şi UE, precum şi cu progresul nostru. Progres care este evident - chiar şi în ciuda războiului pe scară largă. Astăzi am avut o întâlnire lungă cu blocul internaţional al guvernului şi al Oficiului.

Pregătim poziţii ucrainene pentru negocieri cu reprezentanţii UE. Şi, foarte important, pregătim noi reforme în Ucraina. Reforme care vor schimba realitatea socială, juridică şi politică în multe feluri, făcând-o mai umană, transparentă şi eficientă. Dar aceste detalii vor fi anunţate ulterior, pe baza rezultatelor întâlnirilor relevante. Am avut astăzi câteva întâlniri cu militarii şi şeful serviciilor de informaţii – ca de fapt în fiecare zi.

Elaborăm situaţia în detaliu în toate zonele operaţionale principale şi pe termen lung. Pentru ce se pregăteşte ocupantul şi cum răspundem deja la pregătirile Rusiei pentru o încercare de revanşă. Forţele noastre de apărare şi securitate, autorităţile de stat ale Ucrainei, partenerii noştri - cu toţii împreună ne îndreptăm eforturile pentru ca Rusia nu numai să nu reuşească să câştige înapoi pe câmpul de luptă, dar ca ocupantul să-şi piardă ultima speranţă de agresiune în încercările sale de a riposta”, a spus şeful statului ucrainean.

Zelenski a afirmat că a discutat cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, despre cum se poate suplimenta cooperarea în domeniul apărării. "În special, îi mulţumesc lui Justin pentru înţelegerea sa cu privire la apelul nostru către organismele olimpice internaţionale de a nu face concesii unui stat terorist.

Mişcarea olimpică şi sportul internaţional în general trebuie protejate de încercările destul de comune ale Rusiei de a politiza sportul - am văzut asta de multe ori în momente diferite. Acum, politizarea rusă a sportului va însemna inevitabil justificarea terorii. Acest lucru nu poate fi permis. Şi numai împreună lumea liberă poate proteja sportul de acei birocraţi sportivi care dintr-un motiv oarecare sunt gata să închidă ochii la realitate", a spus Zelenski.

El a menţionat că a discutat şi cu prim-ministrul Belgiei, Alexander de Croo, despre următorul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi despre "cooperarea în protecţia sportului şi mişcarea olimpică împotriva propagandei terorii".

Ziare.com 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.