Reteaua Corect
Stelian Tanase

VV Dăncilă are zilele numărate

Scris de Stelian Tanase in 30 august 2019 la 14:02, in Politics. 57 vizualizari Intra in discutie Taguricandidatura, dancila, guvern, Palatul Victoria, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nuVv

Dacă VVDăncilă pierde una din pozițiile pe care le deține, le pierde și pe celelalte. Este vorba despre 1/ președinția PSD 2/ prim-ministru 3/ candidat in cursa prezidențială. Pentru ea lucrurile se complică cu fiecare zi. In afară de PNL USRPlus care îi cer plecarea, este asaltată din interiorul partidului de cei care cred ca PSD trebuie sa treacă în opoziție. Pierzînd funcția de premier, (resursele, bugetul) ea știe care ar fi consecințele. Este motivul pentru care se opune categoric să-și dea demisia. VVDăncilă a spus-o de citeva ori că „PSD rămine orice ar fi la guvernare!”…Că acest guvern nu mai are legitimitate din seara de 26 mai e altă chestiune și se pare că n-o privește. Ea se incapaținează să stea in Palatul Victoria, devenit a doua ei casă. Ca șef de guvern, controlează partidul. Aici este sursa principala a puterii si influentei ei în PSD.

Nu se imaginează în postura de simplu particular. A incremenit în proiect. Baronii locali știu și ei cum stă treaba și se fac ca o susțin. Ii fac respirație artificiala pină în noiembrie 24. E un joc de domino simplu. VVDăncilă ar fi prima victimă dacă pierde campania electorală sau guvernul – la o moțiune de cenzură sau prin demisie. Ar dispărea rapid de pe scena politică. PSD-ul detesta opoziția. Adversarii politici întîi – PNL etc, dar- alt aspect- detestă să stea el însuși in opozite, ii place numai la guvernare. De aici sug fonduri uriașe. Le controlează din 2012 incoace, să nu uităm. Scenariul acesta are totuși un skepsis – PSD s-ar retrage citeva luni in opoziție doar pentru a reveni in forță în 2020 la alegeri. Exact cum a făcut în cazul guvernului Cioloș, după tragedia de la Club Colectiv. In 2016 a ciștigat detașat. Unii baroni PSD vor să repete manevra. Mai mult chiar, zic că ar fi singura șansă de a mai salva PSD-ul.

Citiva o împing pe scări pe VVDăncilă nu ca șef PSD, ci în postura de candidat la președinție. De ce nu s-ar retrage? Tot nu are șanse să ajungă la Cotroceni! Dacă renunță, ar evita umilința de a pierde rușinos. Atunci un congres extraordinar PSD o va alunga cu vorbe fff rele. Sondajele de opinie sunt devastatoare pentru ponta 1candidatura ei. VVDăncilă nu renunță din același principiu – ar pierde apoi și guvernul și partidul. Ea știe, pesediștii care contează știu și ei. Au vrut un candidat propriu, dar uite că opiniile s-au mai schimbat. Pe țeavă e un scenariu prin care PSD, Pro România, ALDE ar merge la pachet pe mîna lui Mircea Diaconu. Sondajele îl arată mai bine plasat și e și bun gură, combativ, spre deosebire de VV Dăncilă care la tv e ca o mumie. Are charismă zero. Adversarii acestei idei spun – de ce nu am mers atunci cu Tăriceanu? Stătea si mai bine in sondaje, era și de-ai nostri!? Destui se tem de o schimbare de gardă. Ponta vrea să facă un come-back triumfal la șefia PSD, situație in care gașca Dragnea&Dăncila s-ar evapora în doi timpi și trei mișcări. Multi iși vor pierde pozițiile de azi. In acest punct scenariul se blochează – luptele continuă în subteran. Deocamdată VVDăncilă se menține pe poziții (toate trei) și nimeni nu mișcă în front.

Situația lui VVDăncilă se deteriorează pe zi ce trece. E cu spatele la zid, i-a rămas să ducă un război de ariergardă în PSD si în afara lui. Încearcă să supraviețuiască într-un peisaj politic tot mai contondent. Sorții ei de a se salva sunt neglijabili. Zilele ei sunt numărate. Sub 100.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.