Reteaua Corect
Stelian Tanase

Vorbăria distruge România

Scris de Stelian Tanase in 02 decembrie 2018 la 13:15, in Politics. 252 vizualizari Intra in discutie Taguri1 decebrie, centenar, mandrie, Marea Unire, românia, vorbarie shortlinkhttp://crct.ro/ntG9

M-am întrebat ce anume aniversăm. România nu este deloc la o sută de ani o poveste de succes. A cunoscut mai multe perioade tragice. Asta face ca în 2018 să nu nu prea avem cu ce ne mîndri. Sărăcie lucie, lipsa cronică a infrastructurii, un nivel de educație precar, o țară coruptă. 4,5 milioane de români au părăsit țara în ultimii ani și continuă să o facă. Bilanțul e cum e! Dar – mi-am zis – e bine totuși că suntem împreună.

2018 putea fi un an sobru. Cu o meditație aprofundată asupra destinului nostru național și a trecerii noastre prin timp. Trebuie să recunoașteam că după perioada interbelică de succes (mai ales pînă in 1927, anul dispariției regelui Ferdinand și a lui IIC Brătianu) au urmat anii unui război pierdut, ocupația regele ferdinand 4sovietică, regimul național-comunist și tranziția înapoi la capitalism. În foarte scurte perioade țării noastre i-a mers bine. Avem așadar la ce reflecta. La marile noastre eșecuri, dar și la micile și rarele succese. Puteam imagina împreună o Românie a viitorimii. Peste 50-100 de ani vom mai fi aici, între Carpați, Dunăre și Marea Neagră? Cîți români vor rămîne pe lume !? Avem o viziune asupra viitorului nostru comun?

alba iuliaNimic din toate astea nu se intimplă. Lipsesc intrebările mari dar nu și festivitățile! Din păcate politicienii au confiscat Centenarul Marii Uniri și așa s-a ales praful. Centenarul a devenit un bîlci, o scenă pe care suie fățarnicii și demagogii. 2018 mi se pare deja ratat. Ce va fi la București de exemplu!? ca să vorbesc numai despre orașul meu. Vreo linie de metro, vreo sală de spectacol? Se va deschide un teatru nou ? Vreun spital? Traficul va fi cît de cit rezolvat și infernul redus? Poluarea va scădea în 2018? Nu!

Politicienii și birocrații promit și spun vorbe mari. Sunt planificate multe serbări populare care sa îi preamărească pe ei si să le aduca voturi. Vom avea tăieri de panglici și fîlfîiri de steaguri tricolore. Deja am căpătat alergie la acest tip de imagini. Nu mai suport acești ipochimeni și nici să îi aud vorbind despre marile lor sentimente. Despre centenar, despre istoria noastră. Este prea mult ! Ajunge! Vorbăria distruge România!”

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.