Reteaua Corect
Cozmin Gusa

Vom experimenta un an electoral dezastruos pentru țară

Scris de Cozmin Gusa in 27 septembrie 2023 la 10:52, in Politics. 594 vizualizari Intra in discutie Tagurialegeri, an electoral, aur, europarlamentare, liste, manipulare, PNL, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nBYl

Când AUR-ul și-a prezentat lista la europarlamentare, dând startul luptei electorale pentru 2024, restul partidelor au zis că e prea devreme și că tocmai pentru că s-au grăbit, auriștii o s-o încurce; numai că nu a fost așa. AUR a continuat să crească în sondaje (eu cred că la ora actuală au depășit PSD-ul), iar în PSD, PNL, USR și restul a început viermuiala internă la concursul de locuri pe liste. Dar ce te faci că, în condițiile în care scorul intrinsec al acestor partide este destul de mic deja și în scădere, singurul lucru salvator ar fi oameni noi pe listele lor, PSD, PNL, USR, că de făcut treabă la guvernare de către PSD și PNL, respectiv, nu se așteaptă nimeni.

Așadar, prieteni, alegerile europarlamentare au fost transformate în testul suprem și așa trebuie să pricepeți și decizia de candidatură comună a PSD și PNL. Consultanții de doi bani pe care îi au aceste partide explicându-le că, analizând trendurile actuale, AUR va ieși pe primul loc în iunie 2024, au decis ca soluția unirea neputințelor pesedisto-peneliste s-o impună în așa fel încât să se salveze situația printr-un scor cumulat superior auriștilor. Planul consultanților PSD și PNL este prost, tocmai pentru că proiectează AUR ca alternativă clară la întreaga guvernare, deci le mai adaugă în plus susținere conjuncturală.

Cum varianta aducerii de oameni noi, deci a reformei interne, nu e fezabilă pentru PSD și PNL, aceiași consultanți de doi bani, dar plătiți gras, au sugerat în plus operațiunea de decredibilizare a AUR prin scandaluri ce implică infracțiuni de drept comun, cum este cel cu violul de la școala de vară. O fi fost inspirați de revolta românilor contra drogangelii generalizate, dar, din nou, consultanții și liderii PSD și PNL au calculat prost, atâta timp cât Simion sau alt lider nu pot fi implicați acestui scandal cu violul, acest scandal nu va afecta AUR oricât se vor screme sau înjura Diana Șoșoacă și alte doamne ce se arată oripilate la comandă, respectiv oricât se va forța prin sondaje această percepție. Nu se lipește de ei, cum se zice în termeni populari. Vor pricepe și guvernanții că au consultanți proști, dar asta va complica și mai tare realitatea cotidiană în următorul an, obligându-i la măsuri habotnice și extreme, în condițiile în care rezultatele guvernării e limpede că nu vor mulțumi deloc electoratul, ba chiar vor rezulta multe categorii socio-profesionale radicalizate anti-Guvern, iar asta va fi ca un bulgăre ce se rostogolește împotriva guvernării Ciolacu și va crește în următoarele luni. Tot așa va crește și nervozitatea în interiorul partidelor ce guvernează, iar soluția lor previzibilă va fi care credeți? Și mai multă manipulare, adică ceva fatal pentru ei.

Prin primăvara lui 2024, Iohannis, Ciolacu & Co. vor realiza că singura formulă corectă și aducătoare de voturi ar fi fost reforma și înnoirea PSD, respectiv a PNL, dar va fi prea târziu. Și atunci, prieteni, va intra în funcțiune planul de avarie. Care e ăsta? Cel al fraudării majore a alegerilor! Dar nici ăsta nu va funcționa – despre asta într-un episod viitor.

(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în Gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.