Reteaua Corect

Viktor Orban, nou scandal cu liderii UE! Vor un imperiu european!

Scris de newsreporter in 21 iunie 2021 la 10:27, in Politics. 514 vizualizari Intra in discutie TaguriBruxelles, imperiu european, ppe, UE, viktor roban shortlinkhttp://crct.ro/ny0C

Prim-ministrul maghiar, Viktor Orban, lansează un atac dur la adresa politicienilor de la Bruxelles, pe care îi acuză că ar încerca să pună bazele „unui imperiu european”, scrie Evz.ro.

Orban a lansat atacul la adresa liderilor UE într-un discurs ținut cu ocazia aniversării a 30 de ani de la plecarea trupelor sovietice din Ungaria.

Orban a susținut că actualul Parlament European ar trebui să fie desființat. În schimb, susține ideea unui legislativă numită de parlamentele naționale, care să protejeze  suveranitatea statelor naționale și să le restituie puterea acaparată de Bruxelles. „Parlamentul european s-a dovedit a fi o fundătură în ceea ce privește îndeplinirea criteriilor democrației europene”.

Apelul la o „uniune tot mai strânsă” trebuie eliminat

Liderul maghiar a cerut, de asemenea, ca apelul la o „uniune tot mai strânsă” să fie eliminat din Tratatul UE.

În discursului său, liderul maghiar a acuzat Bruxellesul că încearcă să „pedepsească guvernele alese democratic care nu-i plac”, folosind ordine „imperialiste”.„Bruxellesul este condus de oameni care cred că integrarea este un scop în sine. Democrații cu mentalitate națională vor trebui să se lupte împotriva celor care .”

De ce e furios Orban?

Atacul dur al lui Orban la adresa liderilor Uniunii Europene pare să aibă legătură cu scandal provocat în Europa de noua lege maghiară care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a cerut o anchetă care să verifice dacă noua lege maghiară respectă „statul de drept” .

Prim-ministrul maghiar Orbana avut nenumărate ciocniri  cu liderii UE în legătură cu imigrația, minoritățile sexuale  și libertatea presei.

La începutul acestui an, Fidesz, partidul lui Orban, a părăsit Partidul Popular European (PPE) .Măsura a fost luată după ce a devenit clar că PPE se pregătea să expulzeze Fidesz.

Liderii UE nu se lasă mai prejos

Replica a venit de la David Sassoli, președintele Parlamentului European. „Numai cei   cărora nu le place democrația se gândesc la dezmembrarea parlamentelor”.

Faimosul Guy Verhofstadt l-a acuzat pe domnul Orban că vrea o „dictatură”.

Fostul prim-ministru belgian și critic deschis al Brexit-ului a vorbit anterior despre „Statele Unite ale Europei” și se simte probabil câ atacul lui Orban îl viza.

„Așa că Viktor Orbán vrea să lege mâinile Parlamentului European, așa cum a făcut deja cu cel maghiar, cu mass-media, instanțele, ONG-urile și academicienii. Există un model și duce până la o dictatură tip Putin .”

Luni, mii de persoane au protestat în fața parlamentului ungar din Budapesta, opunându-se legislației care vizează comunitatea LGBT, scrie Daily Express.

Evz.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.