Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

VIKTOR ORBAN – DIRECTA IN BARBIA LUI ZELENSKI CU MINA UDMR

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 07 iulie 2022 la 10:38, in Politics. 752 vizualizari Intra in discutie Taguriosce, viktor orban, Zelenski shortlinkhttp://crct.ro/nzQh

Miercuri, în cadrul reuniunii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), a fost votat un proiect de rezoluție conform căruia acțiunile militare ale Rusiei împotriva populației ucrainene vor fi considerate crime împotriva umanității. O rezoluție în care Viktor Orban a strecurat cu mîna UDMR un amendament care va crea autorităților ucrainene probleme incomensurabile în privința tragerii la răspundere a rușilor.

Deputatul Hajdú Gábor, reprezentant al UDMR la Adunarea Parlamentară a OSCE, a declarat că, inițial, textul rezoluției condamna actele de violență doar din orașele Bucha și Borodyanka, însă, prin amendamentul depus de UDMR, au fost incluse toate orașele unde s-au comis acte de violență împotriva populației din Ucraina.

”Conform dreptului internațional, atunci când crimele, exterminarea, deportarea sau transferul forțat de populație, pedeapsa cu închisoarea, tortura, formele grave de violență sexuală, persecuția, dispariția forțată a persoanelor, sunt comise pe scară largă împotriva populației civile, sunt definite drept crime împotriva umanității. Aceste acte au fost comise de soldații ruși în multe regiuni din Ucraina. Din acest motiv, am cerut includerea termenului de crimă împotriva umanității în rezoluția OSCE”, a declarat Hajdú Gábor, conform unui comunicat al formațiunii.

Inițial, proiectul se limita doar la a eticheta drept o ameninţare încălcările de drepturi comise de Federaţia Rusă,”care pun în pericol unitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială nu numai a Ucrainei, dar şi a altor state vecine, precum şi securitatea tuturor statelor participante la OSCE”.

Cum se explică faptul că amendamentul aparent împotriva rușilor vine din partea unui partid arondat premierului ungar, Viktor Orban, cel mai apropiat de Kremlin lider din UE?

Simplu: în fapt, amendamentul UDMR va crea probleme imense Ucrainei, pentru că introducerea în rezoluție a conceptului de crime împotriva umanității, care sunt grave și imprescriptibile, va obliga Ucraina să deruleze anchete oficiale ample și minuțioase.

Și nu doar atît, dar ea va fi obligată să prezinte probe nu din două, ci din toate – zeci și sute – localitățile implicate în război. Operațiune care va implica timp îndelungat și va reclama resurse și cheltuieli imense. În egală măsură, dacă ucrainenii nu vor prezenta probele clare ale atrocităților din toate acele localități pe unde au trecut rușii, acuzațiile lor se vor dilua dramatic, cu pierderi serioase de imagine la nivel internațional. (B.T.I.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.