Reteaua Corect

Viena recidivează față de România: Nein Schengen! Rușine, Austria!

Scris de newsreporter in 19 noiembrie 2022 la 12:28, in Politics. 337 vizualizari Intra in discutie Tagurinein, schengen, viena shortlinkhttp://crct.ro/nAtJ

După gestul politicianist de a tăia ajutoarele pentru minorii români ai căror părinți munceau în Austria, încheiat cu un blam european pentru guvernul conservator din Austria și cu posibilitatea celor păgubiți de a putea să-și recupereze banii, Viena recidivează față de România. De astăzi, Austria spune României: Nein (nu!) Schengen!, scrie Ziarul Romanesc.

Viena recidivează față de România: Nein Schengen!

Comisia UE s-a exprimat în favoarea extinderii spațiului Schengen fără control la frontieră, pentru a include astfel Bulgaria, Croația și România în spațiul Schengen, unde nu există controale staționare de identitate la frontierele interne. După criza migrației din 2015, acest principiu a fost suspendat de o serie de țări, inclusiv Austria.

Autoritatea de la Bruxelles a cerut statelor UE să permită acestor trei state membre „participarea deplină” la spațiul Schengen. Votul ar trebui să aibă loc la Bruxelles pe 8 decembrie și este necesară unanimitatea. Este timpul să le urăm bun venit”, a declarat miercuri, la Bruxelles, comisarul UE pentru Interne.

Austria, țară cu mari interese economice în România, este și ea din păcate unul dintre oponenții extinderii, așa cum a declarat ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP) cotidianului vienez KURIER„Nu este timpul să votăm acum o prelungire dacă sistemul de frontieră externă nu funcționează”.

Motivul, conform presei austriece, ar fi fluxul de refugiați care se revarsă în Europa Centrală prin Balcani. Peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an. Dintre care 75.000 nu erau înregistrați în nicio altă țară a UE, potrivit Ministerului de Interne din Viena.

Spațiul Schengen include toate țările UE, cu excepția Bulgariei, Irlandei, Croației, României și Ciprului, precum și a patru țări din afara UE: Islanda, Liechtenstein, Norvegia și Elveția. Oportunism, made in Austria!

 

 

 

Ziarul Romanesc

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.