Reteaua Corect
Octavian Andronic

Victoria comună PNL/PSD împotriva odioaselor „pensii speciale”

Scris de Octavian Andronic in 24 ianuarie 2020 la 09:56, in Politics. 531 vizualizari Intra in discutie Taguripensii speciale, PNL, PSD shortlinkhttp://crct.ro/nvzP

Știți de ce nu sunt bani ca să se dubleze alocațiile pentru copii? PNL și PSD au pus mână de la mână (nu cap de la cap) și au aflat motivul: pentru că banii ăștia sunt tocați de nemernicii de actori, pictori, muzicieni, scriitori, ziariști și sportivi care iau cu japca din buget câte o jumătate de pensie! Cu lăcomie și cu nerușinare!

Așa încât Puterea și Opoziția au hotărât să pună capăt acestei situații rușinoase pregătind pentru 28 ianuarie un document prin care vor abroga indemnizațiile acordate prin lege membrilor pensionați ai uniunilor de creație! Cărora le spun „pensii speciale”, pentru a se deosebi de cele ale magistraților, militarilor, membrilor serviciilor secrete și parlamentarilor care sunt doar niște banale „indemnizații”. Inițial, legiuitorii le-au avut în vedere și pe astea, doar că protestele magistraților i-au pus pe gânduri și au renunțat. Cât îi privește pe agenții serviciilor secrete și pe polițiștii pensionați la 45 de ani și încadrați apoi pe aceleași funcții ca civili, nici nu le-a mai trecut prin cap să intervină în vreun fel. Vă imaginați ce s-ar întâmpla dacă SRI, SIE și SPP (mai ales!) lasă lucrul și anunță greve pe perioade nelimitate? Ce se întâmplă cu țara asta? Doamne ferește de așa ceva. Pe când cu scriitorii, actorii și jurnaliștii n-ai motive de îngrijorare. N-or să mai cânte și n-or să mai scrie! Și? Va suferi cineva din cauza asta? Ba din contră, poate că va fi mai bine.

Există însă un amănunt care n-a putut fi trecut sub tăcere nici în raportul redactat de parlamentarul PSD Solomon, inițiatorul legislativ: indemnizațiile membrilor uniunilor de creație nu reprezintă decât 3% din suma totală cheltuită de la buget cu pensiile speciale ale celorlalte categorii! Adică mare lucru nu se va rezolva o dată cu intrarea în vigoare a acestei legi, iar bebelușii și copiii în general vor rămâne cu buza umflată pe termen nelimitat. Parlamentul și Guvernul vor marca însă prima lor victorie în lupta cu ceea ce generic se intitulează „pensii speciale”, care au indus în opinia publică o îndreptățită stare de nemulțumire.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.