Reteaua Corect

Vicecancelarul Austriei susține aderarea României la Schengen, în pofida opoziției cancelarului

Vicecancelarul austriac Werner Kogler, lider al partidului Verzii, partener al conservatorilor la guvernare, spune că susține aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, nefiind de acord cu poziția ministrului de Interne, Gerhard Karner, și a cancelarul Karl Nehammer, conform publicației Kurier. Cei doi au anunțat că sunt împotriva primirii României și Bulgariei în Schengen și s-ar putea opune prin veto, scrie HotNews.

„Austria susține în continuare oficial Croația, precum și România și Bulgaria pentru aderarea la spațiul Schengen”, a declarat vineri vicecancelarul austriac Werner Kogler.

El i-a transmis ministrului de Interne că partenerul mai mic de coaliție nu îi susține poziția: „Dimpotrivă, trebuie spus și că, dacă există o frontieră Schengen, acolo trebuie să existe și controale”.

Publicația austriacă amintește că ministrul român de Interne, Lucian Bode, a mers recent la Viena pentru a discuta cu omologul său Gerhard Karner despre aderarea României la Schengen.

De ce se opun ministrul de Interne și cancelarul austriac aderării României la Schengen

Ministrul austriac de interne, Gerhard Karner, a declarat în urmă cu o săptămână că țara sa nu va fi de acord cu extinderea deoarece „sistemul este disfuncțional”.

Într-un interviu acordat unui ziar austriac, el a spus că „nu este momentul să votăm asupra extinderii acum”, arătând că Austria s-a confruntat în acest an cu un val imens de migranți care nu fuseseră înregistrați la nicio altă graniță UE.

„Extinderea unui sistem disfuncțional nu poate funcționa. Situația din Europa arată limpede că protecția granițelor externe nu funcționează”, a afirmat ministrul austriac.

La câteva zile de la declarațiile acestuia, cancelarul austriac a mers în Croația, unde a nuanțat afirmațiile ministrului său. El a lăudat Croația pentru modu în care gestionează granița externă a Uniunii și a criticat România, Bulgaria și Ungaria că lasă migranți să intre ilegal în Europa.

Karl Nehammer a sus că în acest moment în Austria sunt 100.000 de persoane care au intrat ilegal în țară, dintre care 75.000 nu au fost înregistrate în nicio țară UE. „Majoritatea vin în Austria prin Serbia și Ungaria, o altă parte vin în Austria prin Turcia, Bulgaria, România și Ungaria. Nu sunt împotriva migrației , dar trebuie să fie totuși să poți decide cine vine la tine”, a spus Cancelarul Austriei. El a precizat că așteaptă „răspunsuri la întrebarea: cum pot 75. 000 de persoane să traverseze țările UE și să nu fie înregistrate?”, conform MeinBezirk.at.

Președinția cehă a Consiliului UE a făcut din extinderea Schengen una dintre prioritățile sale principale și dorește ca aceasta să fie votată la reuniunea miniștrilor de interne ai UE din 8 decembrie. Trei țări - Olanda, Suedia și Austria - se opun însă.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, joi, că vede posibil un vot în Consiliul JAI din 8 decembrie cu privire la aderarea României la Schengen. Cu o zi în urmă, șeful statului afirmase că „există posibilitatea ca această decizie să fie amânată, cu o lună sau cu două luni”.

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.