Reteaua Corect
Stelian Tanase

Veverița din câmpul tactic

Din datele pe care le deţin, generalul Mitică Dumbravă a coordonat-o de ani buni pe procuroarea Lancranjan alias Veveriţa” scrie ex SRI-stul Dragomir.(arestat in afacerea BlackCube si condamnat la un an cu suspendare pentru fals in inscrisuri ). Daniel Dragomir s-a hotarit sa vorbească ca să-și spele obrazul. Asa se face că ofera cind și cînd cite o poveste. Ultima – precum că generalul Dumbravă a coordonat o reţea de judecători, procurori, şefi de instituţii, jurnalişti. Inclusiv procuroarea DNA Alexandra Carmen Lăncrănjan, zisă Veverița. „A coordonat-o (reteaua, n.red) chiar la vedere. A dat indicaţii, a aplaudat şi cerut condamnări. Voi începe să devoalez reţeaua sa şi oamenii săi de sprijin. Sufrageria lui Oprea o să pară o plimbare în parc!”. Apoi, intimplator sau nu, vorbeste despre judecatoarea care se ocupă de dosarul DNA deschis săptămîna asta lui Liviu Dragnea- pentru constituirea de grup infracțional, delapidarea de fonduri europene, abuz in serviciu, etc. S-a ocupat inclusiv punerea de sechestru asigurător. Ce zice Daniel Dragomir ne-a lăsat cu gura căscată. Că procuroarea ajunsă celebră peste noapte face parte dintr-o rețea coordonată din interiorul SRI și că primea ordine de acolo. Mai precis de la generalul Dumitru Dumbravă. Punct.

Se dorește a fi creată impresia că Veverița i-a deschis dosar lui Dragnea nu în urma plîngerii de la OLAF ci in urma unui ordin din interiorul SRI? Adică să se probeze exidtența „statului paralel ” care se răzbună pe Dragnea. Asta e, de vreme ce d-na Lăncrănjan lucra pentru SRI. De ce nu!? Dar cît adevăr se ascunde în asemenea afirmații? Cred că f puțin. Tot ce știm trebuie pus sub semnul îndoielii. Mai știm unele lucruri de la Manda șeful Comisiei. Părea destul de nesigur insă ieri pe ce spunea cînd a fost luat la intrebări de jurnaliști. Manda a spus cît a vrut și ce a vrut. A păstrat în obscuritate altă parte a povestii. Cea mai importantă. Cine poate verifica de exemplu ce a spus generalul SRI Dumbravă în fața comisiei? A spus sau nu ce a declarat Manda in fața presei? Cine stie? Nu suntem obișnuiți cu transparența de la această instituție.

Suntem obligați să luăm drept bune afirmațiile sale și siliți să speculăm pe baza sferturilor de informații pe care le primim din surse oficiale. Putem doar să bîjbîim, să încercam să ne dam seama cam ce se întimplă. Acuratețea lipsește. Sunt simple speculatii, presupuneri și deducții dragomircu care poți eventual umple un articol de gazetă sau spațiul unei emisiuni tv, dar fără un real folos pentru aflarea adevărului. Cred ca e un joc tactic, o combinație operativă. La asta asistăm. Rămîn în urmă ceața și fumul. Ar trebui totuși să rămînă și altceva.

Ce ne spune că în fața comisiei generalul Dumitru Dumbravă, secretarul general al Serviciului Român de Informaţii şi fost şef al Direcţiei juridice a SRI, a spus adevărul ? Că nu a mințit ? Acesta a confirmat totuși ce a scris Dragomir pe fb. Da, o controla pe judecătoarea Lăncrănjan – zisă Veverița. Intre timp falsul lui cont fb de unde lansa istorioare SRI-iste a fost închis de șefii lui.

Ce să înțelegem de aici? Că in interiorul SRI se dau lupte. Că spargerea găștii Coldea a produs un haos. Că diferite grupuri și generali SRI se confruntă și că diverși încearcă să scape de rivali? Etc. OK. Așa avem șansa să mai aflăm cîte ceva. Se vede gunoiul de la poștă. Unii, iată sunt convocați la Comisia parlamentară și li se cere să spună ce știu. Altii dau cu subsemnatul în fața procurorilor, alții ajung la tribunal. Cine va face curățenie și cînd? mă întreb.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.