Reteaua Corect

Veste de la CNSAS; Băsescu-Petrov scapă de penal

Scris de newsreporter in 18 septembrie 2020 la 09:59, in Politics. 384 vizualizari Intra in discutie TaguriBasescu, cnsas, fals in declaratii, penal, petrov, securitate shortlinkhttp://crct.ro/nwGc

CNSAS livrează o veste minunată candidatului Traian Băsescu, deconspirat ca turnător la Securitate: nu i se va clinti un fir de păr din cap dacă rămîne cu sentința definitivă la ÎCCJ. Una peste alta, respectiva etichetă nu îl va afecta în niciun fel pe fostul președinte, și asta din cauza unei decizii a conducerii CNSAS, scrie Inpolitics

Întrebată de Europa liberă ce riscă acei candidați la alegerile locale despre care se dovedește că au fost colaboratori, cu precădere urmărirea penală pentru fals în declarații, Germina Nagâț, membru al Colegiului CNSAS a răspuns că nimic.

”Aceste declarații pe proprie răspundere sunt practic zero, din păcate nu se întâmplă absolut nimic. Începând din 2015, CNSAS a sesizat parchetul privind falsul în declarații, au fost 131 de sesizări, care s-au soldat cu 4 amenzi penale. Cele mai multe soluții au fost de prescripție a răspunderii penale, renunțare la urmărirea penală, s-a mai invocat că nu există interes public. După turnee prin țară ale colegilor de la Juridic, pentru că aceste sesizări se depun acolo unde a candidat respectivul, după cheltuieli instituționale considerabile, s-au obținut 4 amenzi. Ce relevanță mai are să sesizezi falsul în declarații dacă te alegi cu 4 amenzi penale și în niciun caz cu interdicția de a mai candida? Așa că din 2017 CNSAS a renunțat la acest sport.” spune Nagâț.

În consecință, chiar dacă Băsescu rămîne luna viitoare cu verdict definitiv de poliție politică, nu se va mai confrunta cu urmărire penală pentru fals în declarații pentru simplul fapt că CNSAS nu se mai ocupă cu asemenea sesizări. (BTI)

Inpolitics.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.